Петролен магнат може да стане държавен секретар на САЩ

Фаворит за поста държавен секретар на САЩ е президентът и главен изпълнителен директор на петролния гигант "Ексън Мобил" Рекс Тилърсън.

Обратно в новината

Коментари - Петролен магнат може да стане държавен секретар на САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чета някои от коментарите тук и виждам, че мнозина имат запалянковско мислене, и виждат нещата така, както им се иска и могат с умствения си багаж да ги осмислят, а не както са. Около половин Америка не одобряла и не приема Доналд Тръмп за нейния президент, тоест още преди встъпването му е ясно, че ще е много резервирана и критична към това, което (ще) прави. И този брой на неподкрепящи Тръмп има всички изгледи да се увеличава с времето, когато стане ясно, че Тръмп не само няма да изпълни обещанията си, но и че никога всъщност не е имал това намерение, тоест, че ги е лъгал. И някои тук бързат да се радват, че Европа щяла да изпадне в по-големи затруднения заради действия и бездействия, и политики на Тръмп. Само че забравят една малка подробност - дори и американския президент не може да работи без вътрешна и външна подкрепа, а в огромната си част американците никога няма да приемат Америка да се сближи с Русия и това да става за сметка, тоест да се конфронтира с Европа и останалите (развити) западни държави! Няма американски президент в историята, който да е нямал поне една от двете общности като подкрепа - мнозинството от американския народ, и/или останалите западни държави, като почти винаги приоритетна е достатъчно висока вътрешна подкрепа. Питам се когато и на последния идиот и тъпак в Америка стане пределно, кристално ясно, че Тръмп не е всъщност срещу истинските носители на статуквото, а техен убеден изразител и представител, колко вътрешна подкрепа ще му остане. И понеже светът се намира на особен етап в обществено-икономическото си и особено технологично и информационно развитие, тези процеси ще се развиват много, невероятно бързо, според мен.

това кои ти го написа киларица и ли нюланица с обанго джaз!!!!!!!!!!!!!

Става яко, Тръмп се огражда с мастити бизнесмени, все евреи май. ТИПА, ПИПА, и СИПА и СОПА ще ни се видят като детска игра в сравнение на това, което горните господа ни гласят.

В един момент става преклено трудно да балансираш целия свят спазвайки строго принципи за зачитане на човешките права на сульо и пульо. Да се занимаваш с защитаване на малцинства, предотвратяване на геноцид и отстраняване на самозабравили се диктатори. Прозрачност върховенство на закона и ненарушаване на международните конвенции. Много по лесно е по начина, по който Тръмп и Путин са работили и ще работята. Резултатите ще са положителни за олигарсите на Путин за олигарсите на Тръмп и американския народ. За всички останали ще са лоши. За руския народ са винаги лоши без значение ... На фона на положителни икономически резулти американците ще загубят престиж пред мислещата част на света .. това е ЕС, Япония и Австралия ...това е цената да слезеш на нивото на Путин и да оставиш политиката в ръцете на олигарсите.

Ти сульо ли си или пульо ?

Намазал си пълна тъпотия... Отначало почна добре, ама после ти пролича пълната субективност и непознаване на фактите. Американският народ е пред куп нерешими проблеми - китайците си пазаруват градове на килограм, бедността расте главоломно, икономиката им трудно ще тръгне по друг път, различен от този на глобалистката шайка, а дори цяло Мексико да се огради със стена, това няма да спре потока от латиноси. ЕС, Япония и Австралия... що бе, в Южна Корея затъпяха ли? То "мислещ" е много относително понятие, да ти кажа пък аз. Ето, италианците например много мислят, ама все е за храна и за жени. Пък за руския народ не бери грижа - гордите европейци ще чакат трепетно и идното лято за "бедни, руски туристи".

Честно, би ли ми казал, как са карали горките европейци пред 1990-та година без руснаци? Сигурно им е било адски зле, мрак, студ и глад!

Ограбването на Рашата не се получи, затова американците ще купуват. Винаги пробват първо по "втория начин", но не случиха на управление в Рашата. Путин не е пияницата Елцин, не е и малоумника Горбачов. При него няма празно.

Не бързайте да се помокряте русофилистици фашизоидни. И по Ердоган се прихласвахте, но видяхте посли кво стана. Американците пращат специални части в Сирия, така че сблъсъка предстои.

Американците пращали спецчасти в Сирия. По-важно е как ще ги връщат ...

Шило

Че те са там бе, сега се изтеглят от Алепо.

Тръмп е бизнесмен, знае с кого си има работа в Русия и назначава за гостсекретар съответния човек - също бизнесмен, за свръзка. Изпълнителният директор на Ексън Мобил - г-н Тилърсън е награден лично от руския президент Владимир Путин, с висша държавна награда, за ползотворно сътрудничество с Роснефт.

гейове, мекокиткови,...., абе в ред ли сте това рашофилистичетата, на к'во се радвате толкоз, па кое те е ударило в "десятката" ? Май си ударен генетично в чутурата.

Тебе май те е ударило в главата ...

Гейовете, лесбийките, педофилите и всякакви други малцинства и меки китки, гласуваха за Хилари Клинтън.

Така се смях като прочетох това :-) От най върлият враг на Русия, САЩ е на път да стане пръв приятел на Русия...Американския потенциален Премиер, даже и медал получил лично от Путин :)))) Смях до сълзи :-)))) Хора като Бежински, сигурно са получили инфаркт вече :-))

Вие не се ли смяхте вече, че руснаците са изкупили всичко на безценица?

си остане мизерен, както го описва още Чехов, идиотизма на провинцията, или Виктор Ерофеев в "Жизнь с идиотом".

Светът се мени, но ти - не

Смей се палячо ...

РОТШИЛД. Без тях не може.

Обама, Клинтън и демократите = оръжейната и банкерската мафия. Републиканците = нефтената мафия и едрите индустриалци. Путин е голям играч и нефта отива на 65-70.

Глупости пишеш. Всеки в Америка знае, че National Rifle Association of America (NRA) има огромно влияние и мощно лоби точно сред републикаците, и - което е факт - сред някои от демократите. И че например не само при Тръмп, но и при Буш-младши например министърът на финансите Поулсън (да не говорим за Алан Грийнспийн като обвързаности) бе една от най-големите хиени на Уол Стрийт след дълги години ръководене на Голдман Сакс, символът на т.н. от теб банкерска мафия. Вземете и се ограмотете бе, спрете като папагали и тъпи запалянковци да въртите едни и същи глупости!

Надявам се другарят Путин да е доволен от назначенията !

Цената на нефта расте, стойността на рублата също. Ексън Мобил има стари връзки с Ростнефт и 10 съвместни проучвателни фирми, които действат от полюсите до Екватора. Ако нямаше т.н. санкции, Рекс Тилърсън, който лично е награден от Путин, можеше да закупи още 19,5% от Ростнефт. Икономическото сътрудничество САЩ-Русия може да премине в политическо, което е лоша новина за ЕС.

ЕС е далеч, ама много далеч по-важен партньор за САЩ, отколкото икономическото джудже Русия..Та, недей бра кахър за ЕС, ами за онези, които още произвеждат кораби с гребла

Ако беше важен, нямаше да го оставя така небрежно на ордите от Северна Африка и Близкия Изток, не мислиш ли? Иначе, не знаех, че някой прави триреми - да не го чете в украински сайт случайно?

Една важна хамериканска дама каза - Fuck the EU,

Тръмп дали ще изкара и една година като президент? Май ще го импийчнат при първият му фал. Републиканците няма да имат против неговият вице да стане президент.

това ли ти е мечтата да го импийчнат и ти да си запазиш тролската службицата че иначе на борсата за безработни от януари .

Тръмп излъга американците и те сега ще го духат!! Той ще стане още по богат.

Тръмп все с богаташи се обгражда. Коя ли част на Русия ще купуват пак? Той Путин отвори магазина и продадоха 2 пъти на Китай. Последния път цели 1 150 000 декара.

ами имаш пари купуваш , нямаш пари лапаш мухите така е в днешния свят кое точно не си разбрал бе глупи ?

Кой продава? Ама май този който няма пари глупи, а? И този който е родоотстъпник продава родината си. Ама на тях им е навик от Аляска.

Г-н Обама поведе света към новите технологии, към зелената енергия, към спасяване на природата, а тъпите суровинни гламаваци, поради генетично ниската си интелигентност могат да се изхранват само с примитивни дейности като зидаро-мазачество и кОпане на суровини.

Верно? Само дето няма резултати, а шистовите лобита се разбесняха още повече през неговите два мандата.

Не се напъвай тлкова, че ще вземеш да скъсаш нещо: я някой мозъчен нерв, я някой хемороид. Колкото до Обама-та, това е най-смешната фигура, избирана за президент на тази страна. Само този факт трябва да ти подсказва за какво става дума. (Да не говорим за първата му дама!) А за капак на всичко, има голяма вероятност новоизбраният президент да не се уреди с Бялата къща. И тогава циркът ще бъде пълен. А такива надъхани отворковци като теб ще изпаднат в умствено затъмнение. Нещата не са такива изглеждат, и никога не са били. Затова като се изказвате така самонадеяно по основни теми, първо замълчете!

бизнес бачкат най-големите тъпаци. Гламавакът тръмп избира себеподобни неадекватности, за да преодолее комплексите ниската си интелигентност. Колкото по-скоро импийчмънт или нещо друго, толкова по-добре за останалия свят.

Бе, не ги знам колко са умни, във всеки случай повече от тебе, ама поне имат реална преценка. Не като онзи технически неграмотен фантазьор Илон Мъск, който си мисли, че ще става цар на Слънчевата система.

има логика петролните магнати да се съюзят с русия срещу демократите който намалиха цената на нефта и се опитват да го заменят с чиста енергия петролните компании загубиха доста и руските и американските разликата е че русия има само горива и положението е пагубно

и оръжия, в други твои постове много плещиш колко оръжия продавала русия а нямала една пералня или един телевизор , ти явно си като онези животинки дето помнят около 5 минути а ?

ако ще ползваш пунктуация прави го правилно: --------------------------------- И оръжия! В други твои постове плещиш много, колко оръжия продавала Русия, а нямала една пералня или един телевизор! Явно си като онези животинки, дето помнят около 5 минути, а? --------------------------------- и не се притеснявай за мозъка ми :) аз съм едно еволюционно ниво над теб :)

Това, че е кандидатът е проруски, е положително, това, че е петролен шеф е зле. Ще видим като теглим чертата какво ще се получи.

Аз това го очаквах.Тези две огромни държави се управляват от магнати.Ще имаме полза ако се изтеглиме от съюза и се присединиме към тях.

Кои тях бе? Към умряла Русия ли? Ами бягай там какво чакаш? Съюза има най висок стандарт в света.

Проруски???Хахахахахахаха! Кандидатът е про-петролен и про-печалбен:) Проруски ти е закърнелия мозък....

Тези нямат един дипломат с опит,който да им стане държавен секретар. Тези магнати в САЩ дори добре да печелят, все напират на държавна служба.

Америка е ваша, а? Какво ще кажете сега, путлерасти? Аз ви казах - Тръмп е подготвил последния пирон за ковчега на Восточната империя.

КАКВО СТАНА С НЕЩАОСТНИКАО МИТ РОМНИ БЕ ФЪШКИЙСКИ ? ТОЗИ МАГНАТ НАПРАВИ ИНВЕСТИЦИИ МИНАЛАТА ГОДИНА ЗА 17 МЛРД. ДОЛАРА В САХАЛИН ЗА ПРОИЗВОДДСТВО НА ВТЕЧНЕН ГАЗ. ХА ХА Велик играч е Путин. Постави свой човек за президент и държ.секретар

УМНИКОООО ! Тези инвестиции не са за да печелят ватенките и ушанките . Те нищо няма да получат . Тук има стари разплащания за стари неща !! И всичката газ която вземат американците ще я продават като своя американска ! Не знаеш каква жизнена нужда имат фашняците от омразнте зелени пари на "фалиращата" Америка . . .

А ДАНО АМА . . . От твоите уста в божиите уши !

Адио Козяшки центове....

Не ме интересува важното е,че привържениците на евро съюза са в абс.паника.

Шило

Я обясни и какъв е той, че много безсмислено звучиш

Като ви е далеч от главите го наричате магнат. Ако беше у нас щяхте да го наречете олигарх. Вие прости хора ли сте или просто сте хора журналя?

Еми явно не правиш разлика между двете

Разликата между умните народи и Ганьо Тъпото( също и Альоша Алкохолика) е очевидна..Хората си избират богаташи, доказали се хора, не безработни, гладни хиени за управляващи..И Ганьо Тъпото продължава да си търси нови кърлежи...И даже и не се усеща..Колкото и пъти да го обират, все не се усеща

Шило

Така е! Крайно време е и тук да изберем технократи, прагматици, хора, наистина знаещи какво искат и най-важното- как да го постигнат.

Шило, цар си на лозунгите, тип "социалистически ентусиазъм":)))) Да не си бил партиен секретар преди 89-та?:))

Шило

А сега де...Какво ли ще стане със "санкциите"?

Какво да стане,санкциите остават - това не зависи само от Тръмп

Шило

А от кого още?

Не бързай! :)

Шило

Не бързам.

Хората, които гласуваха за Тръмп ще са бесни, досега Тръмп назначава само милиардерите от Голдман Сакс, Морган и Ексон ;)

Шило

Защо? Ако беше Клинтън, що за хора щеше да назначи?

Еми виж администрацията на Обама,виж на Бил Клинтън и ще разбереш какви е щяла да назначи

Хората си мислят, че са гласували за нещо по различно. После неизбежно следва изтрезвяването и установяването, че всичко си е по старому.

и кво за един ден ще забрави че е бил директор на ексон така ли?