Китай поиска САЩ да спрат военните маневри в Южна Корея

Китайският външен министър Ван И поиска от Съединените щати да спрат военните маневри в Южна Корея, за да се избегне ескалация на напрежението с Пхенян.

Обратно в новината

Коментари - Китай поиска САЩ да спрат военните маневри в Южна Корея | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

A какво ще кажaт на американците ако вместо маневри ще трябва да подишат радиокативен прах :)) на краварите ще им се види тесен континента ...

Бо Бо

Президентът на Северна Корея многократно потвърди, че няма да допусне страната му да последва съдбата на Югославия, Ирак, Сирия, Украйна и други. Това са държави, които бяха нападнати от САЩ и сринати със земята. Държави, в които САЩ нанасе щети за милиарди, избивайки милиони невинни хора, жени и деца. САЩ превърнаха в пустиня Близкия Изток и причиниха миграцията в цяла Европа благодарение на хищническия модел на Пентагона. Затова президентът на КНДР взема мерки да се защити при една евентуална компрометираща атака на САЩ.

мдаа...а Венецуела се ''защити от злия империализъм'' на САЩ и построи светлия комунизъм..дефицита на тоалетна хартия вече си е ежедневие.. Откъде се множите бе оръфани пролетариати?

Бо Бо

Суверенът трябва най-после да реши В НАТО или ДАЛЕЧЕ ОТ НАТО. Защото членството в НАТО ще ни докара ядреното оръжие да се сипе по празните ни от мозък глави! Справка: Достлукът ни с Германия през Втората световна война. СЕГА ОБАЧЕ ЩЕ БЪДЕ МНОГО АПОКАЛИПТИЧНО. Български народе опомни се, докато е време! СТОП на американската агресия! ДА на Европа, НЕ на НАТО! Искаме МИР, а не войни!

другари не така САЩ са там по покана на законно избраното правителство на Южна Корея.

е нападнал южна кореа бе цървул ...

като махнат дебелия Ким всичко ще се успокои

Махнаха Кадафито ,преди това Садам , искат да махнат Асад е оправиха ли се нещата?

Викаш, оборудването, дето го бяха приготвили за Крим, все трябва да го монтират някъде. Сега на СК ли хвърлиха око?

За съжаление, истината е че от такава война ще спечелят САЩ ..и Русия. А големия губещ ще е Китай. Защото ако се запали Азия, натиска на Азиатските икономики върху щатите ще намалее и даже хептем може да отече. Китай ще бъде и икономически и военно засегнат а Русия..ще спечели време. Та, си мисля че война ще има. Дано не съм прав.

ВОЙНА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ИНДИАНИЯ И ДА ЯДАТ КАЛАЯ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СТОВАРЕНИ НА КОНТИНЕНТА

САЩ МОГАТ ЕДИНСТВЕНО ДА ПЛАШАТ ГАРГИТЕ,НО В РАЪОНА НА КОРЕЙСКИЯ ПОЛЕОСТРОВ ГАРГИ НЯМА,ТАКА,ЧЕ НИКОЙ НЕ МОГАТ ДА УПЛАШАТ!!!

ти къде го прочете това бе другарю русъфъл

ТЪП АМЕРИКАНЕЦО!!

Китайците са направили на янките предложение, което последните просто не могат да откажат. А простестърите от седмици ни убеждават, какви неразделни и искрени съюзници били кравата и дракона, защото президентите им пили заедно чай, а китайците не биха били рискували щатския пазар за стоките си. Явно не отчитата, че последното е медал с две страни. А китай е спрял износа си към щатите, а янките са тръгнали голи, боси, гладни (чиниите, тенджерите, лъжиците също идват от Китай, както и немалка част от хранителните продукти), без часовници, телефони, компютри, автомобили, самолети и т.н.

Сигурен съм, че до няколко дена янките ще се ометат най позорно от корейски води.

понеже са по- умни дано те отстъпят...

ВЪОБЩЕ НЯМАШЕ ДА ТРЪГВАТ НА ЗИГЗАГ!! ха ха ха ха .Сега трябва да ги гонят с пръчката!!

като не стане така на кой ще се оплачеш, на кгб ли

Китайският външен министър се опасява за Китай, не за Северна Корея. Господин Ким знае как да отговори на неканените пришълци. Но те имат амбиции към Китай. Системата ПРО в Южна Корея не е срещу Северна Корея, а срещу Китай. Не е и срещу Русия, защото видяхме "томахавките" как нападаха в морето или на 40 км от целта и убиха местни жители. Тук вече конфликта е Китай-САЩ, Северна Корея е претекст.

Не зная кой си,но за пръв път срещам в тоя форум някой да мисли логично,обикновено псуват.Не зная колко си прав,но познаваш езика на дипломацията.Има логика в твърдението ти и обикновено такива ,като теб и мен ни нападат най-яростно.Прекалено си умен-прави се на тъп.Успех !!

Каквото решат Китай и Русия, това ще бъде - ако снадбят КНДР с малко МКБР ще настъпи тотален мир...и тишина.

Каквото решат Китай и Русия, това ще бъде. щатите са джудже пред тях и в икономическо, и във военно отношение.

аз съм единственото джудже във всяко едно отношение, никой не може да ми отнеме титлата

Това не е онзи съветски Китай на мао. Днешният Китай има интереси, търговски и териториални. Ако им трябва територия, на север от тях има пустееща, занемарена земя. Що се отняся до икономика и търговия, Китай няма да тръгне да си разваля отношенията с един от основните си търговски партньори САЩ. Освен това лудото ким ги притеснява с неговите ядрени амбиции, както е посочил Ван на пресконференцията.

За какво му е на Китай пустееща земя ?? Щатите и Европа са много по привлекателни със своите урбанизирани територии.

Да не би да са взривили мавзолея на Мао Цзе Дун? Както напарави боклушивата върхушка в РБулхаристан?

ама ти и за мавзолея ли ревеш?

Остава Китай да си поиска и кинтите дето им дължат янките и Тръмпи ще вдене , че не е много готино да си Тръмп.

ех..ако ставаше така простичко, както е в тиквата ти ! Това са държавни облигации бе тиквеник..имат си падеж...всеки може да си ги купи, но се купуват най-много от държави на които се има доверие. Затова купуват от САЩ а от Путкин никой не купува, финансов неграмотнико!

Виждам че тук, десните слухтят и нищо не казват, само дават фитили на левите и те всичко си казват, без бой. Много големи ости имат някои, което е добре дошло за противниците им. Така научават всичко което им е нужно.

ти май си в матрицата..

Недеите да правите прогнози че американците имат много богати съюзници но дано се размине

Китай помоли учтиво краварите да спрат маневрите в Южна Корея, иначе в протевн случай ще пратят там няколко милиона доброволци кунфуисти в Южна Корея за обмяна на опит.

Отново америка създава напрежение и явно искат да воюват с някого

симо

,,Студената война ,, с КИТАЙ, НЕ е както студената война с Русия!!!!Ако разбирате ,де соросоиди..Русия има НАША /ВАША/ ЛОГИКА!!!Китай са КОНФУЦИЙ/..,,теория на военното ИЗКУСТВО,,.5 000 г, ИСТОРИЯ,срещу 250!!!!!

от бактерии до висши организми важи закона за колониите Една "колония" започва да се развива експоненциални, достига застой и умира постепенно. Примери: Египет Месопотамия Елада Рим ... Бактерии Гъбички Плесени и т.н. и т.н. Прави си изводите, ако имаш глава на рамената си. Знам че няма да ти изнасят - запази си го за себе си.

Примерът ти, е меко казано неудачен. Част от висшите организми имат съзнание (е не всички). :) Държавите и Империите не загиват от само себе си. Те се влияят от външни и най-вече от вътрешни фактори.

Жълтата коса- ще- не ще- трябва да подвие опашка. Военни действия на краварите срещу Северна Корея са пряка заплаха за Китай и Русия, които няма да седят и да се кефят на падащите америкаснки бомби- ядрени, или- не, по границите им, а ще предприемат ответни удари срещу САЩ. То това си беше ясно като бял ден, само че Китай и Русия запазиха мълчание по-дълго. Тези дни и Русия ще отправи ултиматум към Жълтата коса, помнете ми думата- и Голият психопат Тръмп ще си обере крушите към прериите на Северна Америка.

Шило

Натириха ги от Сирия, сега и от Северна Корея.

важното е да си вярваш че Китай ще зареже милиарден оборот с САЩ заради С. Корея... ама ти знаем опитите за провокация и манипулация така че не ти се сърдим на простотиите.

21.04.2017 "Управителят на китайската централна банка Джоу Сяочуан призова в комюнике за съвместно противопоставяне на протекционизма и ускоряване на либерализацията на световната търговия." "Тогава американският министър на финансите Стивън Мнучин издейства в заключителното комюнике да не бъде отправян традиционният призив за борба с протекционизма." Какво доживяхме ? Комунистически Китай да проповядва либерализъм, а либерална Америка - протекционизъм.

Реално погледнато в света цари глобален протекционизъм. Китай е най-големият ппроизводител на стоки и страда най-много от протекционистичната антилиберална политика на затворени пазари на ЕС и НАФТА. Първи пострадаха и то сериозно японците. Сега са наред китайците, но трудно защото всички купуват стоки от тях и те предлагат най-ниските цени и себестойност.

чичко Ван е помолил най учтиво, няма как да не удовлетворят молбата му.

Кратко и ясно. Ако китайците дружно пръднат, говедата дружно ще се насерат. Точка.

Китай и Русия имат общ военен щаб за съвместни учебни и бойни операции

Ти и без бой ще си кажеш всичко.

Китайците са мъдри и не говорят излишно.

Днес Китай пусна в експлоатация втория си самолетоносач със 138 изтребители и бомбардировачи на борда

Явно Китай опазва режима на Северна Корея и няма никаква причина американците да се вслушват.

фускам си аз на воля

и се нарича ядрена война! И ще се "изтрият" някои нации!

ще гризнат здраво бамбука! Нямат избор.

гумата истината казва, той знаеш ли какви е виждал ... даже 20 цолова гума е сменял един път

разумно и взаимно приемливо решение, но явно това решение не се харесва на тези, които дърпат конците на Тръмп и Белия дом. Вместо да поемат по пътя на мирното урегулиране на спорните въпроси и намиране на взаимно приемливо решение американското правителство се държи като световен господар който не трябва да се вслушва в ничие мнение и когото всички са длъжни да слушат и безропотно да изпълняват исканията и нарежданията му. В отговор на това северно корейското правителство без да се замисля какви могат да бъдат последиците за страната му и цялото човечество не отстъпва от позициите и намеренията си. Така "от двете страна и на барикадата" се озоваха две неразумни във външната си политика държави, които безотговорно тласкат света към унищожителна война. Все пак не е ясно до колко Тръмп и правителството му си дават ясна сметка, че Китай и Русия никак няма да стоят безучастни при възникване на военен конфликт в непосредствена близост с държавните им граници и ще предприемат и те своите ответни, в това число и военни, действия за да се защитят от последиците от война между САЩ и Северна Корея, още повече че всички действия на противостоящите се страни недвусмислено и категорично показват че за да постигнат целите си и победа на д другия те са склонни да натиснат ядрения спусък. Естествено и реално е незамесените за сега, в бъдещият конфликт, големи по територия, население, ресурси, войски, сили и въоръжения държави, Китай и Русия, а може би заедно с тях и Индия, да не стоят със скръстени ръце и да са готови да се защитят като вземат участие в този конфликт, но ясно е че няма да са на страната на САЩ, защото за тях

Северна Корея до сега, сега и в близкото бъдеще не се очертава като страна която се готви да воюва с тях и не предявява никакви претенции към тях. Следователно Тръмп и тези които му дърпат конците трябва добре да си направят сметката какво ще стане и кои реално могат да се изправят срещу тях при нова война на Корейския полуостров, защото американците не са единствената военна сила в света и никоя от големите и силни икономически и военному държави но обича по границите й да бушува война от която няма никакъв интерес.

какво ѝ е на КНДРската външна политика? кого са нападнали до сега? колко войни са запалили в различни точки на планетата? какво пречи КНДР, освен, че имат различни гледни точки със световния бандит и искат да си живеят в своята си държава без да им казват как да си живеят там и какво да правят?

не са заплашили никого нито Китай, нито Русия се чустват или ще се почустват застрашени от Северна Корея, а това на фона на американските военни действия, военно присъствие и политика в целия свят автоматично ги поставя на страната на КНДР, и против политиката и действията на САЩ.

разумно и взаимно приемливо решение, но явно това решение не се харесва на тези, които дърпат конците на Тръмп и Белия дом. Вместо да поемат по пътя на мирното урегулиране на спорните въпроси и намиране на взаимно приемливо решение американското правителство се държи като световен господар който не трябва да се вслушва в ничие мнение и когото всички са длъжни да слушат и безропотно да изпълняват исканията и нарежданията му. В отговор на това северно корейското правителство без да се замисля какви могат да бъдат последиците за страната му и цялото човечество не отстъпва от позициите и намеренията си. Така "от двете страна и на барикадата" се озоваха две неразумни във външната си политика държави, които безотговорно тласкат света към унищожителна война. Все пак не е ясно до колко Тръмп и правителството му си дават ясна сметка, че Китай и Русия никак няма да стоят безучастни при възникване на военен конфликт в непосредствена близост с държавните им граници и ще предприемат и те своите ответни, в това число и военни, действия за да се защитят от последиците от война между САЩ и Северна Корея, още повече че всички действия на противостоящите се страни недвусмислено и категорично показват че за да постигнат целите си и победа на д другия те са склонни да натиснат ядрения спусък. Естествено и реално е незамесените за сега, в бъдещият конфликт, големи по територия, население, ресурси, войски, сили и въоръжения държави, Китай и Русия, а може би заедно с тях и Индия, да не стоят със скръстени ръце и да са готови да се защитят като вземат участие в този конфликт, но ясно е че няма да са на страната на САЩ, защото за тях

Северна Корея до сега, сега и в близкото бъдеще не се очертава като страна която се готви да воюва с тях и не предявява никакви претенции към тях. Следователно Тръмп и тези които му дърпат конците трябва добре да си направят сметката какво ще стане и кои реално могат да се изправят срещу тях при нова война на Корейския полуостров, защото американците не са единствената военна сила в света и никоя от големите и силни икономически и военному държави но обича по границите й да бушува война от която няма никакъв интерес.

САЩ просто вдигат напрежението,и заплашват,но няма да предприемат нищо.

Най-много да си оближат осраните задници.

Така прогнозирах, Китай би бил големия губещ от една война със Северна Корея. Не е в техен интерес една ядрена война пред прага на уреденият им дом. Китай е умната маймуна, която гледа от дървото, как два тигъра се бият(САЩ и Русия).

ѝ накладат огънче под дървото на маймуната...... сещаш се нали? А конфликт с КНДР е точно това. Да не говорим, че от миналата седмица руснаците имат масивни учения в този край на света..... близо до границата си и не е ясно колко ще продължат.....

Да, точно това имам впредвид, като казвам, че Китай би бил "големият губещ". Ако наистина са "мъдра маймуна", няма да го допуснат.

Май започва да се усеща кой крепи КНДР -> КНР. Както навремето зад Виетнам е стоял СССР, но хорицата си казват "виетнамците победиха САЩ".

Във Виетнам освен виетнамци са се били французи, китайци, американци, руснаци ( пилоти и ПВО най-вече ) части от Южна Корея ( прочути със зверствата си )...каша. Но САЩ са убили, изгорили и отровили най-много хора и природа от всички

Ще има опърлени луди крави.

"Ние трябва, от една страна, да спрем ядрените дейности на Северна Корея, но от друга трябва да бъдат прекратени големите маневри в корейски води", каза Ван на пресконференция в Берлин. С други думи, хващайте го това прасе ким за да се приключи по-бързо с всичко.

Абе, как беше в Библията- Голиат или Давид спечели двубоя? Пък и май виетнамците само с лък и стрели изгониха неканените си гости- Маккейн дали е разказал всичко в американската плевня?

от капани и по ями с които виетнамците си ловят диви животни, а корейците не са по-назад в това "изкуство" и участвалите в Корейската война американци много добре знаят какво ги чака при евентуален сблъсък със севернокорейците.

Мръсни американски терористи!

симо

А бе САЩ,защо не правите учения с КОКА-КОЛА ,БИГМАК И КФЧ???????Може и Форд Мустанг да дадете на лотария/и ФОРД ИМА НУЖДА ОТ ПАРИ,не само Нортроп и Локхиид/.Ще ви бъде ПО-ЕВТИНО И ПО-РАЗУЛТАТНО!!!Бас ловя!!Но явно НЕ ИСКАТЕ ТОВА...

Какво става ? Тръмп обяви, че се е разбрал с китайците за Корея. Май фъшкиите ще ядат пердаха както през 1950 г.

Американците не са загубили войната в Корея защото се вижда,че Южна Корея е индустриален гигант в световен мащаб,а Северна Корея е робовладелска държава на откачени диктатори!А през Корейската война американците сса натъркаляли над милион китайци и северокорейци както и неколкостотин алкохолика от СССР

и с. корея и путлер отиват на кино.

НАДАЙ се МЪРШО !!! А между впрочем,ЗАЩО не се обозначиш,с реалните си координати,а ???

Прави са китайците.Краварите са отишли край Корея да я дразнят и да показват мускули.Само че кашата ,която американците ще забъркат ще засегне Ю.Корея и китай.Нали говедарите са далече не им дреме къде какво ще натворят.Присвоили са си ролята те да позволяват,те да наказват.Светът ще спечели ,ако САЩ просто ги няма.

abasador

до колкото, знам най-разпространени в Китай са религиите; конфуцианци, даоисти и будисти! Интересно е изказването на външеншният министър Ван И, което го приобщава към Йезуитската религия ... е все пак там има и над 2 % християни. Защо уважаеми Ван И, не постави условия на лудото дебело човече Ким Чен Ун да спре със заплахите си към САЩ, Япония, Австралия, Канада и ... с военна сила, както и с непрекъснатите опити за увеличаване на военната мощ на КНДР, а след това да предявиш искания към САЩ? Демагогските претенции на Китай, изказани с йезуитски манталитет, не е най-доброто като дипломация, бъди убеден. Не се карайте със света, че няма къде да си продавате свръх продукцията! Лек ден.

симо

АК-47,ти не знаеш какво стана по време на Корейската ВОЙНА,ВОЙНА,ВОЙНА?????Ехооо!!!!От онова време си и УЧУДВАЩО ГО ПРЕСКАЧАШ!!!

нека не бъркаме света със краварското племе избило туземците със мисълта че те са богове,отдавна не вярваме в богове,а света е 7млрд,а кравария е 300млн,дали има на кой да си продават китайците стоката

КНДР ясно предупреди - един снаряд да падне на нейна територия и ще има отговор с ядрено оръжие. От 50-те години корейците се готвят за ядрена война. Счита се, че са изградили над 6 000 военни подземни укрития, складове за боеприпаси и провизии и още толкова за цивилното население с дълбочина над 50 м./метрото в Пхенян е с дълбочина 150 м. например/ свързани с 400 км. подземни тунели. Тези укрития са недосегаеми за какъвто и да е ядрен удар, единствено могат да се поразят входовете и вентилационните шахти, ако се знаят и то с неуправляеми тежки бомби/ при точност 10%/. Тоест, ако САЩ бомбардират 10 години с 10 бомбардировача всеки ден, биха могли да поразят евентуално 10% от входовете на укритията. После трябва да навлязат с пехота в тунелите - демек самоубийство.

Американците като прелетят с B-52 и като им нахвърлят консерви Макдоналдс с кимчи и пропаганда, че САЩ мисли за тях - веднага ще се предадат :))))

Корея да продължава да си развива атомната бомба. САЩ не зачитат никакви договори. Изтребените индианци могат да го потвърдят. Също и Кадафи с гаранциите дадени му от Килъри или прословутото обещание"НАТО няма да се разшири нито сантиметър на изток" дадено на Горбачов.

Май ще ядосат бай Ким и ще играят шамарите.

Който възторжено подкрепя Ким, въобще жълтата раса и е против бялата, плюейки по последната че били мурзилки, кравари или гейове е тъп, ама много тъп. Жълтите, ако имаха военната мощ на бялата раса, нямаше да допуснат бялата раса да съществува в свобода минута вповече. Те не са "толерасти" както бялата раса е.

Точно!

Корейците пък специално са може би най-големите расисти. Това кореец да се ожени за некореец е анатема!

Жълта раса, бяла раса, черна раса - има калпави навсякъде. Реалист съм - просто няма как да подкрепям деградирала върхушка, патологично алчна и морално упостошена. Силата на КНДР е в сплотената нация, здравата идеология за справедливо общество, високото образование, най-добре подготвената армия в света, отличното ръководство и специално младия ръководител Ким Чен Ун /34 годишен/. Това го знае и Тръмп и никога няма да се самоубие с агресия срещу Пхенян.

Ние сме защитници на мира! Който не иска да спазва световните мирни договорености, ще усети силата на НАТО! Вече я усетиха Сърбия, Афганистан, Ирак, наскоро и Сирия! Последователно ще я усетят и Северна Корея, Русия, Китай и всички, които се противопоставят на мира в света!

тоя жълтур приказва колкото да каже нещо ...той бай Тръмп каквото имаше да казва го каза на шефа му и ако не слушат жълтурите ще духат супата

Вчера пуснахме на вода новия самолетоносач и ако на това му викаш само казване на нещо ... Между другото забравиха /от пентаграма/ за островите дето си строим на тях. Мислете бе като пишете.

викаше да духали супата, а я издуха самия той.

Китайците се обозначиха, а това вече е НЕЩО! и то не е маловажно, да видим реднековете разбират ли от дума или ще се налага да ги приучават към добри обноски..... Китайския етикет е много тежък.....

е нали щяха уж да нападат :)) мизерници ... даже и гаргите не им се плашат вече :)