САЩ: Путин е виновен за катастрофата на самолета в Украйна

Белият дом заяви, че руският президент Владимир Путин "има вина" за свалянето на малайзийския самолет над военната зона в Украйна.

Обратно в новината

Коментари - САЩ: Путин е виновен за катастрофата на самолета в Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези експерти от няколко страни,които изследват черните кутии на самолета, излязоха ли с някакво становище??За какъв дявол някакви си експерти се хабят,след като има политическо решение и присъда кой е виновния за свалянето на самолета?

Единствената възможност Путин да има вина за свалянето на малайзийският самолет е той да го е пилотирал. Досега конкретни доказателства за това САЩ не са представили на международната общност.

Искам всички да си припомним : 1. Путин е лош, лош ,лош!!! 2. Обама е нобелов лаурет за мир!!! 3. Ние сме тъпаци!!!

Само изявени малоумници, могат да повярват на такава простотия! Преди 30г. ЦРУ и САЩ изфабрикуваха т.н. българска следа при атентата срещу папата. Тогава, след "признанието" на извършителя акджа, целия свят клъвна на въдицата. Тук сигурно скоро време ще се намери такъв който да "признае" вината на Русия. ЦРУ го издирва под дърво икамък!

Или просто като мен и всички българи си бил облъчен тогава (най-вече от Боян Трайков). И аз бях убеден в тезата (ти) до момента когато прочетох книгата на Клеър Стърлинг. Дотогава я имах за ястреб(ица) и вещица. След това изчетох още друга литература и сега съм на съвсем различна позиция за ролята нашите (ръководени от съветските) спецслужби по случая.

е лошо. Но да искаш да те лъжат - мноого по-лошо!

Не искам да гледам Бронко Бамааа! Така плачеше малкото момиченце в ръцете на маѝка си. Спомняте ли си?Хаѝде ДИР-а,пак ли ЦЕНЗУРА:)

Пусин е новият Кадафи, благодарение на пияните му наемници... От тук нататък го чака само изолация и санкции, докато на олигарсите не им писне и си назначат друг...

...или докато му писне на дедовия от малоумници и им пусне две-три Сатани - току-виж поумнели. При теб за съжаление поумняването няма да се получи - твърде късно е, увреден си безвъзвратно.

икономиката Ви умирга. Сега търсите виновника? Мамучо, не ти е виновн Русия, че безплатните банани секнаха, просто в Африка разбраха, че вие преяждате.

в тоа бял дом...барабар с онаа Псакито :)))) напраоооо чупите тъпомерите....целия свят видя че хамерика се оправлява от невменяеми бавноразвиваши се англо саксонски идиоти.... Всъщност вие сте марионетките на : талмудо масонските свини...които ще бъдат съдени от всевищния-рано или късно! Амин.

"През 1994 г. в Будапеща под председателството на Ядрения клуб, Украйна доброволно се съгласява да се откаже от ядреният си арсенал, останал й в наследство от СССР и да го върне на юридическия наследник на Съветския съюз - Руската федерация. В замяна на този акт Великобритания, САЩ и Русия стават гаранти за суверенитета и териториалната цялост на Украйна." Та: Като гарант за "суверенитета и териториалната цялост на Украйна" се изявяват Русия и нейният президент? И какво следва да правят другите двама гаранти за да изпълнят поетите задължения?

Гарант е бил Борис Пияницата купена от Фашингтон Елцин. Той да се оправя. Между другото НАТО е създадено под фалшив претекст да защитава уж Европа от набези от страна на СССР. Е, след като 1989 г. СССР се разпадна кому е нужно НАТО да съществува? На Фашнгтон естествено. При Горбачов се приема споразумение НАТО да не приема за член нито една от бившите съюзници на СССР. Само, че само няколко години по-късно всички бивши социалистически страни са в НАТО. Русия ще направи всичко възможно да се защити пък дори и с цената на унищожено човечество. С хора или без хора Земята ще си продължи напред.

Не се сърдете, когато това човечество ви прати на БУНИЩЕТО на историята!

както и всичко друго, започва с Путин! Нищо друго не се брои...

amr.amronline.de/2014/07/25/ukrainische-pilot-gibt-abschuss-von-mh17-zu-meinungsfreiheit

Косвено щатите и лично Обама са виновни за свалянето на самолета.Те създадоха предпоставки, дадоха пари и логистична помощ за преврата започнал в Украйна от Майдана и прераснал в братоубйствена война.Това ви кефи нали? Много лесно е да се манипулира ,че Русия и Путин са виновни.Ако има глупаци да ви вярват.Косово исконна сръбска област с помоща на ЕС, Щатите и НАТО се превърна в самостоятелна държава на шиптарите.Донецката и Луганска НР не могат да бъдат самостятелни държави.Що за западна логика.Тъй като Украйна е зависима от ЕС и САЩ направете им господа западни думократи Украинска Федаративна Републида /УФР/ и спрете братоубйството.Да да, ама не.Това не е в интерес на глобалните ви военни, финансови и икономически интереси.

Много аргументирани заключения, но струва ми се, че представителката на Държавния департамент г-жа Псаки, щеше да бъде още по-убедителна с присъщия и чар и интелект.

виновни са послушниците на САЩ от Украинската продажна хунта за сваляне на самолета,летели са техни военни самолети в близост с ударения боинг,така че си търсят повод за война в чужда територия

Какво прави САЩ в Украина и Европа? Каква работа има там? Какво право има да се намесва там и да диктува навсякъде? Кога ще спре да тероризира целия свят? Кога ще спре да върши престъпления? Кой отговори?

Сега е ясно кой е искал да унищожат образованието ни! Американската пропаганда е целяла да стигнем до сегашното състояние на полуграмотни идиоти. И това е така защото те самите са не особено грамотни. Ако бяха щяха да прочели поне басните на Лафонтен, къдерто този случай е описан чудесно. А ако ние не бяхме сринали образованието си сега дори и русофобите щяха да знаят кой има интерес от свалянето на самолета и щяха да проумяват простотията на антируската пропаганда.

Независимо кой какво пише, тъй като пишещото съобщество рядко е обективно, необходимо да има собствено и независимо мислене.Всекидневни новини нам носят страшни картинки от телевизията за престъпленията на САЩ. Ето това истината картинка от местото на събитията, а не това кой какво пише.Този, който продължава да вярва на това, което се казва пропаганда е жалък, тъй като лесно може да бъде манипулиран.

САЩ серат навсякъде и крещят "кой ми сра в гащите". Сега са решили, че това е Путин. Защо ли държат да казват, че е той? Изглежда планират разправа с Китай, защото времето започва да цъка много бързо срещу тях, но без да елиминират Русия, не могат да уязвят Китай. Да предположим, че успеят в един момент. Но тогава ще останат очи в очи с Китай. А тогава никак не би им пречило да имат съюзник Русия. Защото те нито един сериозен конфликт не са спечелили без да се прикрият зад гърба на Русия. Не виждам обаче как смятат да спечелят Русия на своя страна. Напоследък политиката им е "против", а не "за", а така само се губят потенциални съюзници. Егоизма в политиката води до изолация и самота. А и най-силния е не толкова силен, когато е сам.

Фалиралата държава САЩ, която се спасява с печатане на хартийки и с това че хората още вярват на тези хартийки и ги използват, с нокти и зъби се бори срещу Русия за едноличното и тоталитарното господство на целия свят за да може да осигури своите корпорации с чужди ресурси. Разбира се,че Русия основния и враг, Русия впрочем е тази, която може да ги излекува от манията им величие. Русия е спасение за света. Тя не претендира на нечии територии, тя не иска чужди богатства (има в изобилие свои) , не потиска нечия суверенитет, а напротив се бори за равноправие на всички държави и за дипломатическо , а не военно решаване на спорни въпроси.Същото искат и много други държави писнало им от бандитската и престъпната САЩ.

Журналистката, но когато човек прочете тази громяща статия-филипика с/у Путин (не че в нея няма истини) , започва да си задава въпроси, защото нещата в статията са подозрително стигащи до кресчендо, т.е. търсен е такъв ефект, та чак нагарчат и намирисват на поръчка. Не е трудно също така да се досетим чия е поръчката (по един познат маниер). Освен всичко друго толкова злост срещу действащ президент издава и отклонения (утежнения) у пишещия ала Фройд! Със същия скпех и за да звучи правдоподобно и достоверно, авторката би трябвало да си избере и някоя остро актуална тема от света и да покаже същия хъс и громящо журналистическо перо, за да не бъде обвинена в пристрастие и интереси. За такава тема лесно може да послужи например поведението на Щатите през последните 20 год в ролята му на световен жандарм и всичко свързано с това.

Авторката живее в Русия, темата й е Русия, обиколила е горещите точки на Русия. Пише за проблемите и на руснаци, и на други националности от Руската федераия. Пише и за проблемите на армията, на бизнеса, за организираната престъпност, за руския съд. Написала е книга "Русия на Путин", защото според нея с възкачването на Путин на трона, Русия стремглаво се връща към познатото седемдесетилетие... Хайде сега като не познава Америка да вземе да пише и за нея за да й повярваме ли? Пък ако не напише - да вземем да я застреляме! Важното в случая е, че наистина вече всичко, което не съответства на официалната кремълска линия се обявява за идеологическа диверсия, вражеска пропаганда, информациона война. И, разбира се, виновни са САЩ и ЕС! Също като при мракобесието на социализма (сталиновия и хитлеровия) и неговите спецслужби...

Всеки има право на мнение. Но репликата ти те издава, ако мога така да се изразя, т.е. май се чувстваш засегнат лично!... Ти не ме оборваш, а се оптиваш да извиниш, защитиш авторката, което те издава , че си пристрастен, с което репликата ти олеква. Всъщност статията не е излагане на обективни факти и критика, която цели да поправи, а е прекалено пристрастна, с което губи и не убеждава читателя. Всъщност той остава с впечатлението, че се цели да бъде уязвен по възможност по-дълбоко и болезнено Путин, а не да изразява позицията на автора. И поради това статийката намирисва на поръчка. Мога и да ти кажа чия е поръчката! Но това ще ти развали съвсем настроението. И още нещо в подкрепа на това , което се питвам да кажа (не е нужно разбира се да се съгласявате): Когато се правят такива анализи и характеристики, с цел да се изобличи дадена личност във властта,още повече начело на най-голямата държава, мярката и аршина са от друго естество. Защото ако можеш/ ако можем да се поставим на мястото на човека от статията, едва ли ще мислим като журналистката. Надявам се , че разбираш какво искам да кажа. А иначе (поради това , че живеем в двойствен свят по принцип) всяко едно нещо може много убедително да бъде представено и изтълкувано в противоположната светлина. Така че...мислете преди да правите заключения еднопосочно и по внушение.

Американците доскоро ми бяха симпатични, всъщност се оказаха една изключително гнусна нация

В последно време, няколко сделки с въоръжение в полза на Русия, ме карат да мисля, че малайзийците трябваше да си платят (заради пренебрегване на usA) по най-подходящия начин - като бъдат натопени руснаците (някак си не се получи с първия самолет). Така че чичо Сам да ме извинява, ама не му вярвам! Още повече, че наблюдават територията на Украйна доста прецизно и при най-малка следа за руска намеса, нещата щяха да са станали доста дебели. Не съм апологет на Путин!

Извинен си! Вервай на Путин, нищо че не си му апологет. Ще станеш, и още как ще станеш - само да му паднеш! 80% от руснаците вече са му апологети. На Сталин бяха много повече, но има време. С кръв и глад всичко се постига!

На чичо Сам сценарият му този път е много СЛАБ и УЯЗВИМ! Очевидно след като до сега всякакви тъпни и измислици са минавали, USA са станали доста алогични и първични!

Руснаците са гадни, каквото и да си говорим.

Че това да се свали граждански самолет е долно варварство, повечето сме съгласно! Кой обаче отправя въпросните критики? Отправя ги страната, която подстрекаваше и финансираше т.н. адмия за освобождение на Косово. Страната, която бомбардира друга суверенна страна - Сърбия. Същата онази, която обстрелва с изтребител и унищожи училищен автобус пълен с ученици, защото изглеждал подозрителен. Те ли ще критикуват? А не е ли това същят онзи варварски агресор който е пръвопричината за смъртта на стотици хиляди наистина невинни люде в Ирак? Онзи, който фабрикува предтексти, облича ги в псевдодемпкратична пропаганда и безнаказано изпепелява всичко, до което се докосне? Едва ли казвам нещо нево и едва ли нещо ще се промени. Недоумявам обаче какво е това безсилие на Европа да се противопостави на аругантната и агресивна демагогия на тези отвъд океана.

На американците винаги някой друг им е виновен.Путин е удобна мишена.Те не могат да простят,че голяма част от световните ресурси са в Русия и янките не могат да ги докопат.Освен това руската армия е една от малкото която може да се бие равностойно с американската,а защо не и да я победи.Освен това Путин е представител на човешката раса,а американския лидер-на животинската.Путин изрина разните юдомасонски фондации от Русия и сега те квичат на умряло,че не могат да саботират държавата.А бе въобще е виновен за всичко.

- Ние така свикнахме да лъжем, че вече не можем да спрем! - това заяви съвсем наскоро изтъкнат американец и думите му напълно обясняват истеричните напъни на Щатската политика да открият вина, там където я няма. На всички разумни хора им стана ясно, че целият хаос, цялата лудост и всички насилия в Украйна ги предизвикаха те - Съединените Американски Щати. Тук не става дума за фили и фоби. Филите и фобите са убоги хора. Става дума за това, че истина съществува и тя е една, без значение от политически, религиозни, расови и т.н. разбирания. Скоро ще стане така, че дори САЩ да кажат някоя истина, никой няма да им повярва.

че на ВСИЧКИ разумни хора им е стнало ясно? Ти от каква позиция правиш такива заключения? ато гледам почти целият свят осъжда Русия, останалите си мълчат! Само руснаците (и то съвсем не всички!) и феновете на Путин ли са разумните хора на тази планета?

Много дълго трябва да ти обяснявам, но по-важното е, че не виждам смисъл да правя това.

Искам само да отбележа, че според мен това е правилният тон за изказване на несъгласие - открито, но без обиди. Казвам го, защото често се отвръщавам от начина на говорене и водене на диалог тук.

като човек. Доказателства има десетки (поне аз мога да изброя толкова), може да са и стотици... За пример ще посоча само едно - спецакцията на ОСНАЗ по "освобождаването" на заложниците в Театралния център на Дубровка на улица "Мелников" в края на октомври 2002 г. Макар и резервирано, ще приема официалните версии за кризата с заложниците. Няма и да питам как такива професионалисти (които са и на власт!) за допуснали това да се случи! Напълно ще се съглася и с тезата, че на терористи никога не трябва да се изпълняват условията. Въпросът ми е: Как е възможно два дни да подготвяш една акция, използвайки газов химичен агент, целящ упойването на всички (и терористи, и заложници) без да организираш перфектно спасяването им след това? И последният лаик би се сетил, че за около 900 души следва да са подготвени клиниките, медицинските екипи, медикаментите и оборудването, транспорта (!) - линейки, хеликоптери и т.н. Как може за това да не се помисли и в настъпилия хаос да загинат около 200 души? Как може на всички, които им приличали на кавказци да бъде отказана медицинска помощ? Убеден съм, че ако това беше извършено в една нормална държава (от тия дето местните русофилчета и руски тролчета плюят непрекъснато) всички, или почти всички, щяха да са спасени. Включително терористите, които след това щяха да бъдат изправени пред съда да отговарят за извъшеното. А освен това и да предоставят ценна оперативна информация. Очевидно за кагебистите, во главе с Путин, човешкият живот не означава нищо, смъртта на толкова невинни хора (включително жени, деца; чужденци) е досадна подробност. А гибелта на терористите - съвсем удобно запушване на устите и вероятно прикриване на факти.

Общо взето си глупак,и то с претенции,ха-ха-ха!

плащат ли ги? Да взема да се запиша за лесни пари!... (Това "ха-ха-ха" може и с копи-пейст, нали?)

е руския Де Гол. Реформаторите винаги са приемани на нож от имперска Америка. Уолстрийт клати дървото повече от 100 години, бесен на Русия, че притежава толкова природни ресурси. САЩ унищожиха коренното население на държавата си, унищожиха природните й ресурси, 250 години бяха робовладелци, свикнали са само да грабят и да проливат кръв. Дано се задавят в собствената си мръсотия.

Путин се ОПИТВА да бъде руския Сталин. Но не му се отдава особено. И ще се издъни по-бързо от грузинеца.

Ще го приема, когато прочета: ние, САЩ, сме виновни за... Излизат такива разсекретени материали например за Иран, но след 40 годишен срок. А в Холивуд се бълват непрекъснато продукции и демонични , луди, извратени...комунисти руснаци, които всеки истински патриот трябва да избива като Рамбо с хиляди. Между другото, какво са правили Кери и Маккейн в далечен Виетнам?

Докато е бил в плен, Маккейн е бил обругаван отзад. Оттам иде и омразата му към мъже и всичко руско.

Major Payne

Аха бил във виетнамски плен и мрази всичко руско. Нещо като онзи Гошко, дето бил кръстен на баба си Марийка...

Обонго е виновен за Втората световна война, пърдон и третата

Този мазен нигер явно цели да предаде планетата на мамуните, предисвиквайки ядрен апокалипсис. Няма друго обяснение на маймунджилъците от Белия Дом.

САЩ са просто смешни с тези твърдения. не взимам страна кой е виновен, но да обвиниш президент на някаква страна посредством косвени и доста доста глуппави заключения без каквито и да е доказатлества е просто смешно. А най-смешното е, че Светът е достатъчно глупав, че да вярва на тези твърдения. Много тъжно.

Едва ли вярват чак толкова, по-скоро пеят след водача и не смеят да противоречат. За Европейските правителства горе-долу такава е работата. Германия е ключа - тя единствена може да си позволи да противоречи на големия брат, но и тя не може да го направи рязко и открито - всеки детайл от немското поведение днес казва по нещо, което не чуваме по медиите. Руснаците и немците се сближиха доста и все повече гледат на себе си като на народи подлъгани да се избиват един друг през световните войни, ако това излезе на открито Америка остава регионална сила, и то само в Северна Америка, но не и в Южна.

Когато една тоталитарна държава подкрепя сепаратисти и противодържавни бунтове в друга, кого да обвиниш ?!?! Че вожда се бърка дори за цените в бакалията и рекламите на стадиона, та какво остава такива действия да не са по негова заповед.

Обама е виновен за много повече неща, но това май никой не иска да го види и отчете!

Да, да и затова че толкова време вали дъжд пак Той е виновен никой друг !

Разбира се ,че черния задник (следващия сигурно ще бъде педераст както са тръгнали там нещата) ще може да бъде е виновен за природните явления.И иронията ти е глупава и неуместна.Той е виновен за войни, бомбардиране и изтриване на човешки животи, разбиване на държави и вкарването ги в хаос и мизерия.Той е виновен за военни престъпления. Стига да си преструвала на ударена с мокър парцал.

Когато Европа остане на шистов газ от САЩ ще им дойде акъла. Ние знаем как да се топлим икономично, а те са свикнали парното на максимум 24часа в денонощието.

Нещата са ясни. какво има да се коментира?: " самолетът на Малейжа еърлайнс е бил свален от ракета, която е била изстреляна от земята ... в район под контрола на сепаратистите": говорителят на Белия дом Джош Ърнест,

САМОЛЕТА ГО СВАЛИ ПУТИН С ПРАШКАТА СИ !

Точно, с онези червените. Но първо му ги събух.

Краха на Обама!Държава с 18 билиона дълг/долари/,това е ,,американска'' демокрация...пример за ЕС-?!!

Извинявам се за поправката. Трилиона. Тук става въпрос за външен дълг. Вътрешен и междуфирмена задлъжнялост не се включват.

Обама е виновен за катастрофата на самолета в Украйна ! Ха сега де !!! Оборвайте ...

Не бе, не е Капутин виновен - виновен е Костов!Той е виновен за всичко!

за убийството на кмета на Кременчуг - нали е учил малко там преди години.

Украйна я чака тежка зима. Разочарованието ще е пълно.

Нищо, тежката зима ще ги отрезви. И е си излеят от главите тая яхния с членството в ЕС. Без източните части Украйна не е изтрябвала ни-най малко на ЕС. Там има газ и негт, там е и житницата. Като се запече положението с отцепването им и като не присъединят Украйна към ЕС и полека-лека ще се наложи да кандисат на вечното си братство с Русия...

Започва добиването на шисто газ в землището около Славянск.

Военно-политическата ситуация в Украйна е резултат от дейността на САЩ, ЕС и Русия. Не трябва западни лидери да си измиват ръцете.

Аз не знам защо Русия още се церемони с тази измислена профашистка държава ,а не й смачка фасона за 24 часа!

От сто години. Но все нещо не може - само джафка отстрани, кога по-злобно, кога по-примирено... Може би защото именно Русия е измислена и профашистка!

Всички плюят по Путин, но той е супер. Никой не е на нивото му. От злоба и клевети се съсипаха, но няма да има ефект.

пуснете ми коментара де.. една нецензурна дума нямаше.

О Бамя е виновен за самолетната катастрофа на 110%

О Бамя е виновен за самолетната катастрофа на 110%