Обама: Не следим имейлите и телефоните на обикновените хора

Президентът Барак Обама заяви, че САЩ не шпионират кореспонденцията и телефонните обаждания на обикновените хора. Събирането на разузнавателна информация било насочено към определени области, които предизвикват загриженост.

Обратно в новината

Коментари - Обама: Не следим имейлите и телефоните на обикновените хора | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Повече вярвам на маймуната Пешо от зоопарка, отколкото на тази на снимката.

Тези работи се правят от компютърни програми. Много съмнително е да се прави предварителна оценка, а по-скоро по всички данни, правят оценки. Например споменавал незнам си колко пъти еди каква си ключова дума, свързана с едикаква си органиация. Както тук ги обвиняваме, ако сайта бе с хостинг (местоположение) в САЩ, можеха да събират данни и за нас. Сега трябва да разчитат на изчитането на страниците от търсачките. Може да ползват и закачени скриптове за Google Analytics, Facebook или Twitter. Не знам кой ще тръгне да ги проверява всичките. Може и в някой браузери като на Chrome или дори в самия Windows да има предаване на данни.

Нищо не шпионират, иначе щяха да знаят, че България е неофициална руска република с широка руска шпионска мрежа, секретни руски военни бази и Троянски кон в ЕС.

Перфектен анализ шефе !!!

Нали се пишеш образован евреин. Погледни класацията на инвестиционни фондове - кои бележат най голям ръст през последните две години. Ще забележиш, че инвестициите в петрол и злато са доста надолу. Интересното е, че инвестициите в руски промишлени предприятия (стомана, алуминий, мед), в китайски финансови холдинги и в развиващи се страни държат тройката. "Глупавите" милиардери там си вкарват парите, а ти с твоите 2.50 лева в сметка залиташ към долара.

А не тебе ти трябва да ти понаместим кокаляците и ще мирясаш .

Евреин е, бе брато. Разбираш ли сега колко са нагли евреите. Намърдат се в някоя държава, почват да се държат нагло, сякаш законите на държавата не се отнасят за тях. Започват да лъжат мамят и крадат. Предупредят ги няколко пъти. Накрая вземат да ги пребият, избият и изгонят от съответната държава. И така 2000 години в най-различни държави. Е сам стигна до тоя извод, само с бой по кратуната трябва да ги изведем. И конфискация на всички имоти, движими и недвижими. Предлог все ще измислим. Национализация например. Гадно племе, гадно.

Вероятно не следат "обиковенните хора" Ключова е думата "обикновен" и нейното тулкуване. Дали пък за разузнавателните служби всеки е "необикновен" и уникален ?!?

Езявлението на тоя питекантроп си е чиста лъжа!

А, ти като си падаш Пу_ка Заспала, кво и да си купуваш, все тая ! :)

Ей сега те прочетох щото си ми поствал. Е ми кво да те правя,батка-не си оригинален.И пак ще ти отпера минуса.

Даже вече не те чета.Направо ти отпрасквам минуса и карам към следващия пост ))

Сега аз не разбрах защо Обама ни отнема демократичното право да ни подслушват ? Вторият параграф от Декларацията за независмост казва,че хората са равни. А XIV поправка към Конституцията казва,че при защиа та интересите на обществото хората са равни. Че за Обама ООН е махленска седянка,а Съвета за Безопасност е плод зеленчук го разбрахме.Обаче това,че и собствената си конституция отсвирва,ей това не го разбираме. Чукчите настояват и те бъдат подслушвани.Искаме най-демократичната държава да ни даде и на нас граждански ценности под формата на хакери,бръмбари и антени.Гледаме пари за това бол.А ако не стигат какъв им е проблема да си напечатат още малко ?! И искаме всичко да е хай тек.Никакво Made in China !!

Хане, за ЦРУ и Козяк не знам, ама ние сме принудени да те следим в нета.

"САЩ не шпионират кореспонденцията и телефонните обаждания на обикновените хора" а само на необикновените. Как, преди да започнат подслушването, разбират към кой тип хора спада човекът, когото ще подслушват?

В момента по бнт1 тече филм за г-н Горбачов. Благодаря на Господа, че даде на Русия такъв Лидер, който бутна преградите и освободи Хората.

И ся кат си свободен можеш да си пръцкаш където си искаш.

Освободи младите талантливи люде от соцконц лагера, да контактуват и ако желаят да се интегрират в Света. Да пътуват Свободно, да видят други земи, хора, обичаи, лично, сами, а не от разказите на богопозаните комуноидни отрочета.

Вярно. Срещу две къщи на Канарските острови купиха съветския съюз. Това е може би най изгодната сделка на американците. Освободи хората. Особено онези, които сега живеят в мизерия.

Един американец във Вашингтон го беше казал преди няколко седмици, не съм го измислил аз: Не подслушват обикновените хора, не им четат кореспонденцията. Но записват въпросните разговори и въпросната кореспонденция. И тези записи се пазят неопределен период от време. В момента необикновените хора са терористите, потенциалните терористи, техните помагачи. Знае ли някой след 10 години каква ще бъде политиката на държавата? Знае ли някой, дали след 10 години цигарите няма да са в графа тероризъм, знае ли някой дали след 10 години алкохолът няма да е в графа тероризъм? Тогава въпросните записи могат да бъдат използвани срещу всеки обикновен в днешно време, но интересен след 10 години човек. Край на цитата.

В момента по сиенен тече интересна дискусия. Не я поствам, за да не нарушавам правилата.

На мужикистанчетата най-искрено пожелавам, някога (дано по-скоро) да можем да гледаме подобно нещо от масква.

Да не би в УСА да предлагат да разжалват момчето като нобелов лауреат за мир? Щото в масквА тече такъв дебат.

По принцип ,това че ни следят не е лошо.Ние нямаме какво да крием.Пък тези дето имат едва ли пишат из интернет.

Пишат и то яко, нямате си и представа какво тече по Нета.

А дано ама надали. Там се следи дори употребяваната тоалетна хартия.

кой пък ли ти вярва?!

Колкото и да се напъват някои драскачи по форумите тук, за всеки непредубеден наблюдател е ясно - САЩ са в упадък. В много от сферите, за да бъде разбран той, се изисква по-задълбочен специализиран анализ. Но ако говорим за международния имидж на страната, всичко се вижда с невъоръжено око. Естаблишмънтът във Вашингтон все повече започва да си служи с откровени лъжи, просто защото истината е нелицеприятна за него. Както е случая с подслушването, както е с подкрепата за Ал Кайда в Сирия и т.н.

Айде и ти си в списъка вече

the_name_of_the_game@

Аз съм по-отдавна сигурно. :)

Ако си въобразяваш, че на теб ти се е разминало...

Само дето не е ясно дали китайците са по-добри за нас.

Ясна е бъдещата политика по въпроса и не само американска а и световно... Първо технологията я има... Второ тя е закупена, платена, монтирана, има обслужващ персонал... т.е. много пари и усилия вложени в една програма... Никой, Никога няма да затвори една такава програма за милиарди... Това е една вкусна хапка за всяко правитество... Сега ще ни забълникат още няколко месеца докато се позабрави, но дори и в момента едва ли са спрели това подслушване и следене... След няколко месеца програмата ще се възвърне и разрастне, само в някакви законови положения ще нацвъкат потайни вратички за да могат да се измъкнат когато някой път се издънят... И друго... Някъде четох, че обема информация само на тайните американски служби дето са събрани, ако се запишат на компакт дискове, можели да стигнат натрупани тези дискове примерно 500 пъти до Луната... Този обем информация не е събран само от четене на СМСи и е/маили на малки групи хора, той е толкова огромен, че обхваща всичко което шава в интернета... Отделен въпрос е че всяка държава има подобна програма и всички те ще бъдат и пребъднат... няма друг изход... свиквайте или пращайте бележки с гълъби

А по какво разбирате дали един човек е обикновен?

Че не е потенциален престъпник.

Дискримиран ми се виждаш нещо ))

обикновените тъпанари като мосю Иречек със сигурност не си играят да ги подслушват

Той за това пътува с трамвай

ХАХАХАХ ХЕХАХЕХ АХЕ ХАХАХХАХАХ УУАНХАХЕА МУАХАХАХАХ.Ще се задавя! АХ еха хе а..цц..ццъ

То иДС е слухтяло само съмнителни елементи..

Разликата е огромна, дс е участвала в ограбването на България, износ на капитали и др. USA секретните служби правят обратното, внасят капитали в страната.

Ейййййййй, тоя Обонго лъжата ама за нищо си я няма!!! Бре, бре, бре, просто немам думи!

Малииии! Тоя Сноудън им го е набил като "слон под наклон!"....

На тоя, май, му расте носа!

Така е, така е... Само че докато разбереме, с голама доза сигурност, че са обикновенни хора... Моля да не го броите....

Ако разузнаването му послушва само двама президенти, по добре да го закрива и да налива тия пари за друго. Разузнаването това му е работата, да събира информация. Това, че родното не работи не е повод за гордост.

бандитска американска шайка, закърмена от франсетата, за да прецакат англичаните...

Защо това ми напомня 1:1 Цветан Цветанов?

Е той Цвъки какво мислиш че прави там цял месец. Сигура е докладвал на ЦРУ всичко! За кво са се хабили да го обучават?

Разбира се, че не шпионирате обикновените хора. Вие америкаците знаете кой е обикновен и кой не още преди да се е обадил. Истинат е че следите всички, но влачите и крадете само от тезо от които има какво да се открадне.

"След атентатите от 11 септември САЩ общо са похарчили над $500 млрд. за шпионаж." Пуснете насам 2-3 млрд., да се оправим с бежанците, дето ни ги набутахте.

Нека слуша, нека се учи младежът Обема. Такава му е съдбата.

Ха, информацията в статията напълно опровергават изявлението на Обама! Путин ще се окаже прав, че тия много лъжат!

Барбекю, Цвинкьо обаче те следи, а ние обикновените хора следим със страх действията ти ;-(

Отдавна не бях чел такава глупост. Кандидатствай за Гинес преди да са те прибрали в болницата.

знаем как функционира системата за "повсеместно следене" ?! А при атентаторите и престъпниците е задължително да изглеждат обикновени ?! Инъче няма нужда да ги търсите и следите ! Сами ги създадохте, но целия свят сега страда !! Но на вас нв ви пука - целият свят е сфера на вашите интереси !!

Атентатът в църквата Света Неделя е най-тежкият терористичен акт в България и няма нищо общо със САЩ, нито САЩ са създали БКП.

А това каква връзка има с темата. Да не си объркал форума. Тук обсъждаме лъжите на Обама. И как американската демокрация си навира носа в чужди държави. Ще се включиш ли или ще си търсиш темата.

Проблемът е, че обикновените хора са необикновени:)))) Зайо от София-България- Балкански Полуостров- Европа:)

... А само на необикновените: Железния човек Батман Човекът паяк ... и др.

Хахахаха! Отдавна не съм се смял така!

На снимката виждаме как гледа честният и искрен човек ... Когато лъже ...

"Лъже като дърт циганин".

Като???

Не следим на обикновени - следим на всички :)

Искам оставката на Обама! Не съм гласувал за него и не съм го упълномощавал да взема решения и от мое име! От къде на къде този неуравновесен тип ще взема решение за възможна Трета световна война? Кой е той? Прокурор? Съдия? Палач? Господ Бог, за да решава съдбата на целия свят? Най-вероятно е само един палач!

"Обикновени хора" значейки просто "хора, които не е потрябвало да подслушваме".

А, защо?! Започвайте!

Обама: Не следим имейлите и телефоните на обикновените хора. Вервайте ми :D

Sled kato kazahte 4e niama Al Kaida v Siria i na tova tvardenie vi VIARVAME PINOKIO !!!