Милиони в САЩ ще могат да се спасят от депортация

Американският президент Барак Обама обяви в обръщение пред нацията мерки за поправяне на "съсипаната" имиграционна система на САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Милиони в САЩ ще могат да се спасят от депортация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тошко Африкански се опитва да направи чудо да си оправи имиджа в САЩ.

само тези, които си заравят главите в пясъка не виждат "проблем" по въпроса. нека приемем, че критикуващите стъпката на обама (предизборна- за кого?) са прави, то остава въпросът "а каква е алтернативата?". светът се задъхва предсмъртно, а "сериозни глобални кръгове" си играят на шикалки. аз пак казвам - с тази семитска политика светът е загубен. тук мога единствено да кажа- за огромна наша радост, защото такъв свят просто няма нужда от живот.

Факт. Факт е и, че Украина е създадена от СССР, т.е. би трябвало точно вие, антикомовете, да я мразите?

Любопитна новина. На 14.11 на площад Тянанмън в Пекин са се събрали около 600 000 човека, за да наблюдават електронния часовник, отброяващ външния дълг на САЩ. Събралите се са отпразнували преминаването на осемнайсетия трилион. Предизборната кампания върви с пълна сила.

Пусни ги да си идат, бре, Обама ! Те ще предпочетат Империята на Доброто Рашата :-)

Идат избори. Трабва да се набират избиратели

Световната икономическа криза, ПОКАЗА реално колко е ОПАСНО само ЕДИН процент от хората да разполагат с ПОЧТИ целия капитал и ЦЯЛАТА власт, тъй като ТЕХНИТЕ грешки се отразяват ПАГУБНО върху ЦЯЛОТО човешко общество. За да узрее ЕДНО общество за реална демокрация и свобода (welfare state), то трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да е минало през капитализма, да е ИЗПИТАЛО на гърба си неговите недостатъци и БЕЗУМИЯ, едва тогава МОЖЕ да се придвижи към следващия си еволюционен етап, какъвто е реалната (пряка) демокрация и свобода. Следващата революция (еволюция) е - за реална (пряка) демокрация и свобода (welfare state), рано или късно, ще се СЛУЧИ именно в САЩ и това ги плаши. Погледнете и в Европа, и в Щатите, работническата класа, ОТНОВО се "пролетаризира" и това е в РЕЗУЛТАТ на икономическите БЕЗУМИЯ сътворени от така наречения ЕДИН процент. Този ЕДИН процент се гърчи ПАНИЧЕСКИ и НЯМА да се спре пред нищо за да ОТЪРВЕ кожата. Той е ГОТОВ да гази в кръв до шия, САМО и САМО да СЪХРАНИ богатството си. Щатите са ЕДИНСТВЕНАТА страна, където капитализма ПОКАЗА в ЦЯЛОСТ своята безскрупулност и безцеремонност, американците са ЕДИНСТВЕНОТО общество ИЗПИТАЛО на гърба си ВСИЧКИ крайности на човешката АЛЧНОСТ и е логично именно ТАМ да се случи, вече ИСТИНСКАТА и УСПЕШНА революция за реална (пряка) демокрация и свобода (welfare state). Там обществото е УЗРЯЛО за ИДЕИТЕ на социалната държава (welfare state), затова техните управници са ПРИТЕСНЕНИ. Очаквайте скоро ССАЩ Съединени Социални Американски Щати. Що се отнася до Европа, тук социалните (welfare state) движения и идеи, също ОТНОВО набират сила, но Европейският съюз НЕ е УЗРЯЛ все още за приемането на реалната (пряка) демокрация и свобода (welfare state), като СВОЯ ОБЩА идеология. Затова не очаквайте скоро СЕС - Социален Европейски Съюз.

Да имаш идея къде са узрели хората за това? ;)

само дето хората в презряните капиталистически дъряви живеят по добре от всички други и наи вече от бифшите комунистически държaви, докато едините на хартия построиха комунизма, другите на 'живо' демонстрираха как да се подобри живота и стандарта на своите граждани. и пак сте питам защо като някои бяга от абсурдистан, отива на запад, а не на исток в русия, китаи, северна кореа!??

Да грабят от всякъде, а когато някой им се опъне плащата на тролове като теб да лъже!

Като ви инструктират да пишете глупости, защо не ви учат да пишете поне малко грамотно? А на запад бягат, защото са овце, а трябва им мръвка за експлоатиране.

Ако въведат и този 10% данък, плоски вертикални и още ред данъци ще успеят да вържат бюджета с новопопълнението от новите хамериканци които ги призовават да излязат от сивата икономика и да си плащат данъците като коректни поданици на таи абвиатура USA

Общо от 1798 до 2006 г. САЩ са използвали военна сила зад граница 239 пъти, провеждайки държавен тероризъм! Парадоксалното е обаче, че след 1941 г. Конгресът на САЩ официално нито веднъж не е обявявал война. Правомощията в това отношение са съсредоточени единствено в ръцете на президента и той само уведомява конгреса с доклад за приложената военна сила, след което обикновено формално получава разрешение за нейното продължаване. Необявяването на война от САЩ е хитър трик да се притъпи общественото внимание и хората да бъдат заблудени, че това не е война, а само някакъв конфликт или мироопазваща операция /хуманитарна операция/, нищо че в подобни дребни /но за това пък постоянни/ конфликти и войни с ниска интензивност след Втората Световна война са загинали около 20 милиона души, т.е. повече отколкото в Първата Световна война! Другата по-съществена причина САЩ официално да не обявява война в тези конфликти е, да се заобикаля международното право и Женевската конвенция и да не се плащат след това евентуалните искове за нанесени на потърпевшите държави щети. Рано или късно обаче сметката за всички тези военни престъпления, престъпления срещу човечеството и геноцид /които са без давност!/ ще бъде връчена на САЩ и тогава тази страна ще фалира и ще се разпадне, ако това не се случи и преди това под напора на вътрешното й разложение и непреодолими противоречия посочвани от анализаторите.

искаш да кажеш както русия нападна украина без обявяване на воина? ох чакаи те не са ги нападали, просто са пратили учтивите хора с военни уноформи без знаци и с тежка военна техника(руска)?

Императорът е само един!!! Ще ме извиняват много тия американци...

Просто усещат, че американците вече не им вярват на глупостите и се уреждат с неграмотен електорат. И без това в южните щати вече са главно латиноси (официални данни).

Владе, бате, нали вие разправяхте, какви са дебели, тъпи и грозни американците?? :)) Сега да не станаха побратими пролетарии за една нощ? :) Или само за тая новина? :))

Американската нация се основава на кръвта, костите, земите и имуществото на повече от 100 милиона убити и измъчвани индианци, законните собственици на тази страна. Юдео-масонският печат, до ден днешен, внушава на всички идеята, че Америка е била усвоена от ръцете на белите колонизатори. В действителност, повечето от земите преди пристигането на белите са били култивирани от индианците. Белите, всъщност, са били завоеватели, крадци и разбойници, които са построили просперитета си на базата на смъртта и страданията на десетки милиони индианци и роби-негри. Завладявайки земята, принадлежаща на индианците, нашествениците обявявали коренните обитатели за чужденци. Според законодателството на САЩ (действащо до 1924!), индианците не са граждани на тази страна и нямат никакви права на нейната територия. Демократичното американско правителство принуждава представителите на индианските племена, под страха от смъртта, да подпишат с правителство доброволен договор за продажба на земята им. През 1862 г., правителството на САЩ, издадава Закона за заселване на Запада, т.е. индианските територии. За да стимулира белите на война срещу индианците, на всеки окупант е било обещано безвъзмездно 160 акра от най-добрата земя за постоянна собственост. Индианците собственици на тези земи били обявени за незаконни. До края на 1860-те години в страната се води широкомащабно преследване и убийство на индианци. През 1871 г. на щатския Конгрес ратифицира Закона на Съединените щати на индианските резервати. По-скандален от престъпленията на древните египетски фараони за преселение на хора, Законът узаконява тоталното ограбване на индианците, превръщайки истинските собственици на тези земи в безсилни роби, подчинени на произвола на дребните федерални служители-окупатори.

Абе, я кажи за индианците в Аляска. Като са я продавали руснаците, защо тия тъпи индианци са мрънкали, че земята си била индианска и руснаците нямали право да я продават? :)) Може и за бунтовете да разкажеш малко. След тях е било останало само едно селце на руснаците, преди да завладеят наново всичко...

Путин от Изтока се държи като непобедим мачо, а Обама от Запада подписва каквото му наредят с патос и мека китка.. Смешни крайности!

Баркас, ако си пич, махни визите за нашите джипсита. Е това ако направиш , евала ти прайм...

тази "държава" вече се разпада. в щата Калифорния (полуострова си е в Мексико и бездруго) вече имаше идеи за независимост. това пак ще се възобнови. освен Калифорния и във Флорида се говори испански, а ънгличанския е почти забранен. за последните 10 лета през които съм бил във Флорида смея да твърдя, че там мексиканците не само са 80% от населението и не вдяват и дума ънгличански, но нямат и желание за този език. нека разпада на щатите започне сега! да освободим индианците от робство!!!

Най-калпавият президент на САЩ май подготвя почвата за новата Америка - тази на брикетите и латиносите. Защото не някой друг, а неговите учени отдавна предупреждават, че с тези темпове на размножаване на черните и латиносите до 30-40 години белите в САЩ ще станат малцинство. Статистиката също го потвърждава - от 10 новородени белите са само 3 - същата история като БГ и циганите...

ли си мисля, че американците ще решат проблема с черните...но ние с циганите- не....

ако сте чели книгата на Обама в която развива своите възгледи ще се уверите че този човек не вярва в нито един от главнте устои на американската демокрация и мечта, макар именно те да го издигнаха на най- високо място. Тази му постъпка в момент в който рейтингът му е на дъното е напправена за да спечели гласове за демократите на следващите избори. В момента в САЩ нито от тях, нито от републиканците има изявена, ярка личност. Затова тази лява, та лява чернилка прави услуга на партията си. За която обикновнно гласуват латиноси черни и по бедните.

комунист си е Обама. Черен комунист. Най- слабия президент на САЩ за първата четвъпрт на 21 век. Ами какво да чакаш от обрязан, който уж бил християнин. А посещавал екстремиски пастор, който плюел по страната си.

Детеродният орган от който се е пръкнал Банана е джуиш!

Докато МИЛИОНИ в СССР 2 ще бъдат избити от КГБ диктаторчето Путлер - новият Сталин !!!

това налагане на данък върху емигрантите. Със сигурност периодичното подаване на заявление за пребиваване няма да е безплатно.

Да им изпратиме нашите цигани. Нека лично сорос да си ги отглежда, та да спре да ни се бърка в делата.

Хайде пак тъпият спор, защо в Русия няма емиграция , а в Америка има :) Знаете ли колко трудно се ходи на работа в Русия , в Щатите е в пъти по-лесно. И има кандидати за там , особено з анякои професии, заплащането е повече от отлично. Но руснаците са въвели непостижими условия за да работиш там .

Грешите, драги. И в Русия имя наплив на емигранти. Особено в Москва. Що се изказвате неподготвен, без да сте видяли или чели, бре...

Отдавна съм загубил интерес към тази сапунка и не искам да губя 2-3 ценни минути да чета за какво иде реч, амаможе ли някой да ми резюмира? Вкарали са вампирска/зомби интрига в сюжета ли?

Зомби, ето ти един прост пример от мен. Нашите момчета в униформа, могат за загиват във война, която е изгодна само за Америка. Но ако желае да я посети и отиде за виза, му отказват, защото няма нужните качества за това. Аз бях подчертано делови-сложих в паспорта си една пачка и я предадох на правилният човек. Знаеш ли-и в Америка много ги обичат тия работи, дето постоянно ни осъждат за тях. Хев а найс дей.

Да, така действат комунистите - развращават американската администрация и после се връщат и плачат за Русия.

не ми трябва CV-то ти. Няма да те взема на работа.

Америка е прекрасна страна. Там всеки работлив и способен човек е добре дошел. Само там за най-кратко време можеш да постигнеш нивото си на компетентност. Може да се намери човек, който да не е доволен, но той никога няма да се върне обратно от където е дошел. На нелегалните емигранти не им се дава статус на граждани, защото това е голяма привилегия, която американците малко егоистично пазят за себе си. Официалната презумпция е, че ако легализират нелегалните, това ще окуражи и други да дойдат. Това наистина звучи убедително. България в момента е дълбоко унизена от вземането на визи. Нашите муморочета-управници, които губят много време за изясняване на лични отношение, пет пари не дават за тая болна тема.

Та казваш ти защо се върна ? Бързо достигна до нивото си на некомпетентност ли ??

Аз отидох в Америка с определена цел, която постигнах. Децата ми поеха щафетата. Аз се върнах в България, защото и тук се чувствам добре. Пък и не сменявам Родина заради повече пари. Анадъму шинди.

това е афро-латино гето,а не държава вече...

И там наближават избори....

това ще да е някоя фаза на демокрацията ... стъпка напред ... узаконяване на робите

А у нас управляващите се молят на САЩ да не паднат визите да се измъкнат още работещи Българи, че няма кой да им бачка и да им пълни канчето на властниците. Иначе те имат визи, имат и престъпниците и чалгаджийките също. Че тука вече не се живее.

хората във сянка в сащ са други ... не имигрантите .... тая държава за да се оправи трябва от президентите да се почне ... кат чеушеску

ОТ РУСИЯ СЕ ИЗСЕЛВАТ, ХАХАХА

И де ги изселващите се от русия? В болното ти платено въображение замъглено от краварски центчета а? Или пор изселване разбираш бягството на няколко олигарси от тези които не могат да минат без почивка на Ревиерата и без дрешки на Гучи, Долче и Габана и Шанел? Щот това на мен не ми прилича на масово бягство на народа? Като гледам народа уважава и се гордее с Путин. А аз се срамувам от нашата европодлога и лайно Чехльо!! Дори Орбан е на светлинни години напред пред Чехльо!

Русия за 25 години е изгубила само 1% от населението си, или това са малко над 1 милион души. По добре не питайте колко е изгубила малката ни държавица - около 25% и горе долу пак толкова хора. В Русия към днешна дата е пак с нарастващо население, ако може да се каже че са били с демографска криза изобщо. Но уви, на нас ни промиват мозъците вече 25 години с глупости.

ООООО, И В МОСКВА ИМА ИМИГРАНТИ, КАК НЕ!!ВСИЧКИ БАНДИТИ ШПИОНИ НЕПЛАЩАЛИ ДАНЪЦИ, ПОДГОНЕНИ ОТ ЗАКОНА СА ТАМ!!!

Мид а бре!!! Бягат от псевдодемократичния Краварник бре!!! Ти кво, ще стоиш акто сикат ти вземат честно заработените парички?! Или акт те подслушва собственото ти правителство а?! Я бегом марш към фашиския краварник!

Наборе, не се изказвай по въпроси, които не са ти ясни. Стандарта на живот в Москва е като навсякъде в Европа. Там работят милиони емигранти от Кавказ и от Средноазиатските република. Един приятел узбекистанец в Америка ми казваше, че неговият брат работи като таксист в Ленинград и заработва повече от него. Приятен ден.

А този узбекистанец в Америка какво работеше ?? И той ли беше журналист от в-к "Правда " ??

Правилно прави Обонго краля на маймуните!!! Нали му трябват още маймуни които да му вършат мръсната работа:) Само така Обонго:)

А може би пък става дума за солидарност? Все пак Колиба Обонго, т.е. Барак Обама също казват бил емигрант. Дори има съмнения доколко кандидатирането му и избирането му за президент е законно

Valter Novotni

Избирането му е чисто политически жест, черното малцинство застрашително се превръща в черно мнозинство.... Въпреки че да, на фона на Буш Младши наистина изглежда гений.

тоя клепоух шибек не е виновен щото нищо не зависи от него а от неговите кукловоди с малките шапчици..

Глупакът е още по голям глупак. Имигрантите работят там в градинките, в закусвалните, в кухните, като касиери и то в малки магазинчета, а местните американци работят в банки и престижни професии.... Бягат в америка тези, които са от 40-те% неграмотници които и тук не ги искат. Но там като отидеш, връщане няма защото и билетите са много скъпи. Нали знаете за българите от Титаник, нямаще кой и цвете да им хвърли, от родата им. А колкото по бързо избягате идиотите от тази държава, може би и по бързо ще се възстановим.

Всеки е свободен да си търси късмета там, където иска. САЩ дават възможност на умните за изява. Има и неграмотници, но те също имат право да избягат от глада в родината си. Не се изявявай като пророк, защото не знаеш какво ще ти поднесе живота утре.

ЗАЩО В ЩАТИТЕ ИМА МИЛИОНИ ЕМИГРАНТИ, А В РУСИЯ НЯМА И МИЛИОНИ СЕ ИЗСЕЛВАТ?

Така е било преди лошия чичко Путин да дойде на власт. Сега е точно обратното и само в Москва има 5 млн. емигранти включително американци. Можеш да потърсиш дори в свръхдемократичното Гугле. Обръкал си се.

ИМА И 5-6 АМЕРИКАНЦИ В МОСКВА, ХАХАХА

Емигрантите в Москва са от Туркменистан и подобни, като Москва им е междинната спирка към ЗАПАДА.

Защото брутния вътрешен продукт на Щатите е 9 пъти по-голям от тоя на Русия при население по-голямо малко повече от два пъти.

Имигрант - за страната в която се е заселил!Емигрант - за страната която е напуснал! Научете се бе!

Истината е, че Русия е втората по брой на имигранти в света след САЩ.Не знам кой ви промива мозъците, но изопъчаването на фактите говори или за невежество или за пропаганда.

Контравъпросче(та). А дали емиграцията е нещо толкова хубаво и полезно, щом се налага държавата да се бори с нея? И дали може да я приемем за показател за просперитет? Как се чувства редовият американски WASP, с все по-силно затягащото се около него обкръжение на афроамериканци, американоафриканци, мексиканоамериканци и друга подобна паплач?

Къде се изселват бре мунчо?! Изселваха се през 90 по време на така наречения демократичен преход.. Прехода който загроби България и я превърна в бананвова република!!Сега като гледам никой не се е засилил да се изселва от Русия! Ти бил ли си в Русия а цървил?! Щото аз съм бил! И живеят доста по добре от нас! По улиците на Санкт петербург само нови лъскави коли се движат, навсякъде ред и чистота! Парното няма вентили за регулиране и спиране бре! В апартаментите е ебаси жегата! Не като тук, да го спираш или на минимум!!А богатите хора бягат обратното от европа и краварниак и бягат в Русия заради ниските данъци! Щом искаш да лижеш кенеф отивай в Краварника! Никой не те спира! кво тролиш тука а платена подлого?

ОБАМА НЕ Е ЦАР, НО ПУТИН Е ЦАР.

Джон Бейнър - американски сентар - е заявил, че Обонго действа като "цар" и "император" ! На кого да вярвам - на демократичен американски сенатор или на презрян безроден УСА трол ?

БЕЗРОДНИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ СА РУСКИТЕ ПОДЛОГИ В БЪЛГАРИЯ. БЪЛГАРИЯ Е В НАТО И РУСИЯ Е ВРАГ.

хем им е гадно, че има емигранти, хем ако ги махнат няма да има кой да работи на тяхно място защото американците ги мързи да си размърдат дебелите зднц*.

ГЛУПАКО, ЕМИГРАНТИТЕ, ЗА КОИТО СТАВА ДУМА СА 5 МЛН, ЩАТИТЕ СА 320 МЛН.

русия е 145 млн.

Искаш да кажеш, че имигрантите в САЩ са много малко в сравнение с числеността на населението и . Просто си противоречиш.

Оле, Обонго се оцапал и в УСА ! Къде са УСА троловете, които обвиняваха Путин в авторитаризъм ? Демократичен американски сенатор и то не кой да е (Джон Бейнър) е заявил, че Обонго действа като "цар" и "император" ! Обного дойде на власт като резервен вариант на олигарсите на УСА да спасят потъващият със 17 хиляди милярда външен дълг УСА кораб. А Обнго сега вади последния си резервен вариант - ще дава индулгенции на емигрантите ! От 10 години не съм чул някой от БГ да се изселва в УСА! Познавам три върнали се от там семейства.

Е нека да съм първия, за който си чувал. В щатите съм от 8 години нелегален. Имам бизнес, дом и т.н създадени с много труд. Двете ми деца са родени тук и цялото семейство нямаме ама никакво намерение да се приберем в Бг.

Стой си там и не давай акъл,без теб при нас сега е по-добре.

Сигурен съм в това. А акъл аз не давам, само приемам. Ама не от такива, като теб. Сполай ти

Доста зле организирана "легенда". Какъв бизнес имаш там нелегален и в кой щат драги ? Ходя всака година там и в "белите" щати нещо нелегалния бизнес не го виждам.

Бизнеса е легален. Строителство, ремонт и т. н. Никой не ме пита дали съм с документи, като му подменям кухнята. Доволен съм и като доходи и като работа. А щата е Илиной

ГМОмаймунски истории.