Поне едно ”sorry” няма ли да чуем след цели 71 години?

Германия се извини за зверствата на националсоциализма и се помири със съседите си. Дали и Барак Обама, който ще ходи в Хирошима, да не повтори паметния жест?

Обратно в новината

Коментари - Поне едно ”sorry” няма ли да чуем след цели 71 години? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТЕЗИ СЪЩЕСТВА НЯМАТ СЪВЕСТ ЗА ДА СЕ ИЗВИНЯТ НА КОГОТО И ДА БИЛО!!!ЖАЖДАТА ЗА ВЛАСТ НАД ЧОВЕЧЕСТВОТО Е ЕДИНСТВЕНАТА ИМ ЦЕЛ,НЕЗАВИСИМО ОТ СРЕДСТВАТА!!!САМО СИЛНА РУСИЯ Е ГАРАНТ ЗА ГЛОБАЛНИЯТ МИР И СУВЕРЕНИТЕТ НА СТРАНИТЕ!!!

Абе този онго-бонго няма ли да си го вика шаманата обратно в Африка? Докога ще цапа белия стол?

А дали китайците и другите азиатски народи ще чуят извинение от Япония за милионите зверски убийства...

"На Куково лято"-извинения от САЩ! те заедно с британските "йезуити" дължат извинения и на България,за безмислените бомбардировки над София и други градове... За Дрезден и Берлин да не говорим...Много са силни "новите ни братя" при "вадене на нож на умряло куче"...както и да дресират "политически паленца" -Президент,външен Мини...стър,МИНИстър(мале,мале!!) на отбраната...А ни им строим паметници...Безродници!!!

Нека припомним варварското нападение на Pearl Harbor, нека при- Помним зверствата на японците във войната, нека припоминим 13 милиона избити при агресията на Япония, нека припомним и фанатизма На японските камикадзе, а също и извращенията на войниците им, а те не са малко. Бомбите бяха хвърлени, за да се спре Настъплението на Руснаците в Европа и Азия. За какво са тия извинения? Днешните японци не са като предците си, които са били много по-фанатизирани от ислямската държава. Ржава,

Проф.П.М.С.Блякет ,лауреат на нобелова премия по физика,"Атомната война" -стр.257-258-"очертахме някои страни на конфликта,който се породи в душите на атомните учени след употребата на атомните бомби срещу Япония,когато те откриха ,че американското правителство хвърли бомбите не толкова да сложи края на ВСВ,колкото да да сложи начало но Трета -студена война "!

Абе на разбрахте ли че победители не се извиняват. Извинението означава осъзната вина, а виновните плащат, както немците още плащат на евреите. Нито руснаци нито американци ще се извинят за неща от ВСВ. Колкото до атомните бомби, цялата военна доктрина на америка е "Амунициите са евтини, животът ни е скъп", пред угрозата да бъдат избити още десетки хиляди американци, те ще пуснат без грам съжаление всичко с което разполагат, а за жертвите им само на Окинава всеки може да провери. все пак лично на мен ми е интересно дали някога Русия от името на СССР ще се извини на унгарци, чехи и поляци за идиотщините от времето на соца. А особено извинение заслужават немците, които бяха докарани по дередже да правят картонени автомобили "трабант", все пак студената война я загубиха братушките

САЩ са ЕДИНСТВЕННАТА страна на Планетата УПОТРЕБИЛА ядренно оръжие и то против НЕЯДРЕННА СТРАНА!!!!! САЩ са заплаха за СВЕТОВНИЯТ МИР!!!!

А колхоза кога ще се извини на Полша за пакта с нацистите и нашествието от изток? И кога ще благодари на Америка и Великобритания за ленд-лийз акта, по който САЩ за дали безвъзмездна помощ за 185 милиарда сегашни долари, включваща 11 400 самолета, хиляди танкове, милиони тонове храна, оръжие, муниции, 500 000 джипа, и т.н., без която Русия сега щеше да е със столица Якутск.

Ако са изчакали седмица Червената армия и щяла да капитолира и Япония.Така, че атомната бомба е с цел сплашване на СССР !

Цинизъм и нищо повече и ми е през цървулите ,ЗАЩОТО когато някои държави се извинят на България за ;Ньойския договор; ,тогава ще ме заинтересува ,кои са пострадали ,много им здраве !

Ако искаха да сплашат истински ръшите, американците можеха да пуснат бомбата над Шопско, бе другари! Така и така си бомбардираха София. А и ръшите нямаше да искат да влязат пак тука!? И Трети Украински фронт щеше да забие направо към Унгария.

Сори!

за какво извинение става дума. В САЩ летец хвърлил тези бомби е герой, има музей негово име, където всеки може да види облеклото му и други детайли. Май ние тук в Европа не разбираме истинската същност на американската религия, опростяваща греховете още през живота.

само дето агресора комунистическия е още жив и продължава да избива я в Сибир я във Венецуела я навсякъде по света с калашници

откога американците станаха комунистически агресори? Ще ти вземат жалката надница, вземи се в ръце.

а защо комунисти не казвате, че ако не бяха бомбите войната щеше да продължи още поне 2г. и щяха да бъдат избити с азиатска жестокост милиони, а тъпи ченгенца

ако е ... да ти го набият, а то акъл, няма как да се получи.

мнения които не симпатизират на САЩ? Кой ли плаща на коя пишман-цензор? И колко?

Предлагам на всяка страна да се раздадат 10-на ядрени бомби, и да настане вечен мир? ФАЩ никого няма да демократизират, руснаците никого няма да приобщават. Нон-стоп кючеци, ядене и пиене с парите, спестени от въоръжаване.

Американците чрез ядрени взривове избиват 200х мирно население, японците изклаха към 5млн китайци, корейци, индонезийци и пр. После двамата агресори се хванали под ръчичка и мълчешком си правят разходчици?

А на мен няма ли да ми се извините?

Поредното низззко падение на анархо-либералите от dw. От текста се стича мазна, воняща и гнусна слуз. Авторът си е сложил наколенките, заел е подходящата поза "партер" пред господаря си и му се моли за едното "sorry". Моля другарко Меркел, ама те и японците трябва да се извинят, както ние направихме за пример на целия свят. Лицемерие на квадрат. ПФУ!

Говорим си конкретно на пускането на атомните бомби, което е престъпление не просто спрямо японците, а и спрямо цялото човечество. Аз лично не мисля, че това "сори" би имало някаква стойност, но ако трябва да вадим кой на кого, ще излезе, че всеки трябва на всекиго. Американците най-вече на коренното си население, което продължават да изолират, уж спасяват, в резервати. А най-интересното е, че се води изрядна документация кой доколко е индианец, но не както лицемерно твърдят, за да могат граждани да ползват облаги, ако са отчасти нейтив, а защото в договорките правени от правителството на САЩ с вождовете, винаги е било вписвано, че резерватите са индианска територия, докато е жив и последният чистокръвен индианец. Тоест, умре ли и последният без капка бяла или друга кръв, всички изхвърчат. Да не забравяме и Леополд Белгийски, на чиято съвест е лежал геноцидът над повече от 10 милиона конгоанци. Той се нарежда на трето място, веднага след Мао и Сталин.

сори? Ше дойде и ше каже: дупе да ви е яко! Ше ви бомбандираме пак

Най-виновна за сегашното положение в света е Япония! Вместо да нахлуе в Сибир и да принуди Сталин да воюва на два фронта, тя праща ескадрили да бомбардират Пърл Харбър. И с това предопределя изхода от войната идиоти!

Хода на войната е бил вече предрешен. А това, да унищожиш цивилни градове, заради сблъсък между военни ( все пак е война) е престъпление

симо

Те продължават това поведение...И дори сега с цялата им реклама за ,,умни,високоточни,хуманни,,,и прочие тъпотии оръжия цивилните дават огромни жертви.А когато си мислиш ,че си се отървал---вадят СПИСЪЦИТЕ и пълнят,,АБУ ГАРИБ,,....

Само победителите не се извиняват. Ленинград беше почти три години под обсада, през което време не беше разрушена и една сграда, един дворец или некаква друга забележителност. Това стана, защото Хитлер беше забранил над града да прелитат самолети или да бъде обстрелван с тежка артилерия. Но всички си спомняме, на какво беше заприличал Берлин след края на войната. И Дрезден също! Извини ли се Русия? Извини ли се Англия? Една дума не чухме не само от Сталин, Рузвелт и Чърчил, но и от техните наследници. И какво имат да се извиняват германците? На война, като на война. Войната е жестоко нещо. Но не само победените са виновни за жестокостите. А знаете ли, какво са правили сталиновите пълчища в Източна Прусия?

За обсадата на Ленинград има достатъчно снимки и документи и за разрушенията и за загиналите хора. Снимката на Е. Евзерихин с фонтана Бармалей е световно известна и се ползва за декори в няколко филма (не че филимите са доказателство). Ако наистина вярваш в това което си писал си за лекар.

Край Ленинград е подготвена и позиция за 80см ЖП оръдие "Дора", едно от двете най-големи нарезни оръдия в целия свят. Сигурен съм че според теб е било само за украса оръдието. Е германците не са успели да го използват при Ленинград, щото руснаците ги "изнасят". Но при Севастопол е било използвано братчето на Дора - "Големия Густав".

Нема такъв смешник като теб - че и на Хитлер пееш дитирамби! Или си неосведомен глупак или си пропагандист - платен лъжец. Само не знам кой ти плаща - дали САЩ, които тогава излиза, че са едни замаскирани нацисти или някой собственик на легендарното злато на райха. Кой ли го държи? Но който и да е, харчи го за такива глупаци като теб.

за какво да се извеняват руснаците за туйче загинаха руснаци повече от 28 000 000 за туйче германците разрушиха минск киев сталинград и хиляди по малки градове .майка си ли търсят в русия немцитк и ощте наешто америка и англия са искали германия да бъде изравнена със земята именно сталин не позволява това същто и австрия русия е и причината да я има днеска австрия за това има паметник на съветската армия във виена и постоянно има цветя и венци а не забрявай и варшава цяла вършава е била развалини но както виждам много сте бос по история трябва повечко да четете

Само победителите не се извиняват. Ленинград беше почти три години под обсада, през което време не беше разрушена и една сграда, един дворец или некаква друга забележителност. Това стана, защото Хитлер беше забранил над града да прелитат самолети или да бъде обстрелван с тежка артилерия. Но всички си спомняме, на какво беше заприличал Берлин след края на войната. И Дрезден също! Извини ли се Русия? Извини ли се Англия? Една дума не чухме не само от Сталин, Рузвелт и Чърчил, но и от техните наследници. И какво имат да се извиняват германците? На война, като на война. Войната е жестоко нещо. Но не само победените са виновни за жестокостите. А знаете ли, какво са правили сталиновите пълчища в Източна Прусия?

А със Сталинград какво направи??? И между другото германските лекари и диетолози са смятали колко време точно им трябва за да изпукат всички ленинградчани от глад. По някакво чудо дори когато според науката би трябвало да са вече мъртви, руснаците са продължавали да се бият.

Хайде руснаците "да се извинят" какво "са правили в Германия", а ти съживи 27млн убити съветски граждани? Как може да си такъв гьон бе, аланкоолу?

а ние кога ще чуем едно извинение на столетницата за атентатите и геноцида към българскя народ за последните 80 години или пък извинение от русия че ни граби и дестабилизира вече 200 години?

Най-наглички са американците и еврейте които им дърпат конците в цялата тази игра. Не че Англичани, Франсета и Испанци им отстъпват. Между другото предлагам, които иска да пише по теми от тук и там, без цензура заедно с възможност да си пише когато иска и индивидуално с някой друг. Да се чувства поканен на адрес >> bloochat(.)com/dirbg без скобите. Без регистрация и цензура. Ако искате можете да си отваряте и индивидуелен чат по тема с един клик. Лесно и безплатно.

Да им метнат и японците 2 атомни и ще са квит.

САЩ веднага да се извинят на Япония, че ги е нападнала.

"Сорка"ще има на 30.февруари....

обама е най-лошия президент на САЩ!

Чак пък най-лошия! Може би е най-черния ... :)

Американците са силно загрижени да спрат разпространението на ядрените оръжия. Защото трудно подлежат на демократизиране страни способни да им нанесат непоправим ущърб. Тези които не могат свършват като Сирия, Либия, Югославия, Ирак, Сомалия...

има резон, но времето в което се публикува статията по-скоро цели други неща... :) явно доста рубли се харчат напоследък...

Ходи си брой центовете.

Алоо, морския, ти морето само от плажа ли си го виждал, или си чел и книжки на морска тематика?

Извинението е присъщо на силният. Извинението само по себе е нищо в сравнение какво правиш в настоящето и бъдещето. Мисля, че е време да се напише и каже за историята за тази касапница Втора Световна война.Особено причината да започне,защото това което сме учили в учебниците не е истина за мен.Може да ви е смешно,но една държава да се изправи срещу целия свят говори за нещо друго.

НА НАС ВЕЧЕ 140 ГОДИНИ НЯМА КОЙ ДА НИ СЕ ИЗВИНИ !!! ЩЕ ПОЧАКАТЕ !!! НИЕ СМЕ ПЪРВИ !!!

Остави Кремъл. Украйна действително е кърпена и действително след 1917 земите се дават на Украйна, а не на Русия. Което си е грешка на Москва, но там са управлявали неруснаци.

А Туркеята няма ли да направи същото, та дори и повече, за няколко вековните зверства и разрушения причинени на балканските народи, венецът на което е арменският геноцид от 1915 г.? Вместо това турските "политици" бълнуват за териториални претенции и османизъм?! Явно все още са нужни на господарите си и това ги окуражава, правейки ги слепи за реалностите. (Последното безумие е едно изказване на член на Сивите вълци, присъствал на учредяването на ДОСТ" "Където се говори турски език, е турска територия." Странно защо натази безочлива провокация нашите власти не реагираха? Особено президентчето!)

Не, къде ти ще се извиняват. Те сега се опитват да се изкарат най-репресирани от всички, с помощта на един американски професор, дето са си купили. По Ал-Джазира непрекъснато пускат "компетентните" му изказвания как всъщност турското население е било избивано, а не обратното, но видиш ли, Западът мълчи по тези въпроси. А "коренното мюсюлманско население" на Балканите продължава да страда и да е репресирано. Все едно "Време разделно", ама направено на турски сериал.

Най-интересното в цялата статия е, че тя е част от цяла серия антиамерикански ( или антибритански) публикации в немските медии. Нещо има да става.

Не може да се слага паралел между действията на Хитлер и използването на атомната бомба. По-скоро трябва да се очаква извинение от Русия за действията и в навечерието и началото на ВСВ. Да напомним, че тогава тя беше изключена от ОН (предшественика на ООН) заради агресивното си поведение и до днес е единствената държава, изключвана някога. На фона на днешната и политика обаче това едва ли ще стане.

Нещо не те слуша главата. Да използваш напълно ненужно и безсмислено ядрена бомба срещу цивилно население и една вече победена държава не било достойно за извинение. това атлантическите комунисти надминахте и Съветския съюз.

държавата не е вече победена. това не е историческа истина.

Major Payne

1. Япония далеч не е била победена. 2. Целесъобразността на използването на едно или друго оръжие се обуславя от много фактори. 3. В една война винаги има цивилни жертви и е под въпрос кое е по-голяма жестокост - да се убиват с ОМП или поотделно,с конвенционални оръжия. Статистиките са безапелационни, че цивилните жертви на Германия са значително повече от тези на Япония. 4. По време на окупацията на Афганистан, съветските войски са избили около 1.5 милиона цивилни. Те са извършвали това методично в течение на години. В сравнение с тях, жертвите на атомните бомбардировки, включитело от последствията от тях са в пъти по-малко. Не оправдавам действията на никого, но всеки военачалник би предпочел да избие 10 човека от противниковата страна, вместо да изгуби един от своята. Все пак е война.

По принцип е така и през 15-ти до 19-ти век войните в Европа са се водили без да пострада населението. За съжаление през 20-ти и 21-ви век моралът е вече друг.

Точно защото нефелното ООН/ОН е било и е подлога на Великите Сили от запад то е свършило/ще свърши по такъв безславен начин.

Major Payne

ООН свършило безславно?!?!? Къде я прочете тази информация?

Украйна никой не я е завладявал.До 1654 год е съществувала Запорожка Сеч, една малка територия.Другото са подаръци.Подарък от руските царе до 1917 год-Николаевка,Херсон,Днепропетровск,Одеска област.Подарък от Ленин-1922 год-Новоросийск,Донецк,Луганск.Подарък от Сталин-1939 год-1940 Източна Галиция.Подарък от Хрушчов-Крим 1954 год.Така ,че ако ги хване реституцията и да връшат земи до 1-световна война,то трябва почти цялата Украйна да се върне на Русия.Сега апетитът е към Закарпатието.За там отдавна се готвят разни американци,усилено обикалят района.Така ,че украинската проституция ,може да стане жертва на реституция,предимно на Закарпатието.

Абе какво "сори", направо да кажат по стар техен обичай, че бомбардировките са били "приятелски огън". Аз ли да ги уча сега?!

Винаги ще се намери на кого да кажеш "Извинявай - сбърках".

Цялата история, цялата истина, цялата картина....Първо е изненадващото нападение без обявена война от японската имперска, военноморска флота на 07.12.1941 над Пърл Харбър, което е военна база на САЩ, с цел превантивно да бъде унищожен военният потенциал на САЩ, за да не се присъедини САЩ към Втората Световна Война на страната на съюзниците, като човешките и материалните щети са огромни и причина за присъединясане към войната на следващия ден, въпреки щетите https://link/wiki/AttackonPearl_Harbor Освен това много пленени американци са работили като роби в японски корпорации - измършавели и с дрипи вместо дрехи, дървени налъми вместо обувки .., за което Mitsubishi се извиниха преди 1-2 г, но без други компенсации, на единствения жив оцелял американски поробен военнопленник....Четете повече...Не е редно някой да борави с материя за 11 клас при изпусната материя за 2,4,5,8,9 ....клас, оттук- оттам, с пропуски важни колкото е разликата м/ у живота и смъртта, и съжаление без тази осъдителна бомба, твърдят, е нямало да спре войната чак до причиняване суб- тотално смърт....Вие как мислите?!

питай си доктора, от психиатрията

Хаха! Четете вика, и после ми дава линкове в уикипедиа. На колко си, бе келеш? 17 макс, нали?

И, ПРАВИЛНО! Четете, бре, хора, слушайте, бре хора: щото, сега не би имало кой да слуша, ако не бяха спрели унищожението, посредством...пак унищожение. Това е цинизмът на войната. А, нали знаем, по принципа на пожарникарите:ОГЪН СЕ ВЪЗПИРА, С НАСРЕЩЕН ОГЪН! Това е действителността - и тогава, и сега! Не може да палиш огън и да се опазиш от въгленче .

Хора, първо четете, после помислете. Пърл харбър - "огромни човешки загуби" както писаха горе. 2400 загинали военни, 68 (шейсет и осем) загинали цивилни, казва историята. "Изненадваща" атака.., света е във война, Япония е нахлула в Китай, Основната база на американския тихоокеанския флот е долу горе на равно разстояние от САЩ и Япония, то мястото е избрано "случайно", САЩ не се опасяват от японско нападение изобщо... Американското разузнаване нищо не знае (бедното) за движението на японския флот, 20 тежки военни кораба - самолетоносачи крайцери и разрушители са напуснали пристанищата си, ама повярвайте, на никой от американското раззузнаване не му е пукало къде са... През войната: - 27K пленени военни американци. - 400К загинали американци, практически всички са военни. - 2200-2400K загинали японци, от тях около 1/3 невинни цивилни. МИСЛЕТЕ.

Може би когато японците се извинят за Пърл Харбър... или пък на китайците ?

Характерната неграмотност на соросоидите...Япония се е извинявала многократно на Китай за действията си през ВСВ. Няма да ме учуди ако и за ПХ са се извинили, нищо, че с действията си американците не са им оставили особен избор, освен да ги нападнат.

Да ви светна: В Япония отбелязват с траур датата на бомбардировките, но упорито мълчат кой е пуснал бомбите. Според едно допитване две трети (!) от японските ученици предполагат че е СССР. Да живее новият световен ред!

Пълни глупости. Милиони японски деца посещават организирано мемориала в Хирошима и там има много нагледни материали кой е отговорен за това. Съвсем друг е въпросът за традиционно приятелските отношения между Япония и САЩ и огромното влияние на американската поп култура върху живота на младите.

Има нагледни материали за жертвите и разрушенията. Набляга се на човешката трагефия и т.н. В стил "Мили деца, виждате ли до какво води започването на империалистическа война? Не правете като вашите бащи." За Америка е упоменато бегло и едва-едва.

когато си окупирана държава, нямаш голям избор

Би ли ми казал къде си го видял това допитване, понеже нещо не ми се вярва. Японците добре си познават историята.

Кога победителите се извиняват ? Никога особено USA ...

Лицемирие в действие ... Ядрена сила единствена използвала ядрено оръжия срещу хора да говори за ядрено разоръжаване и подлогите платени писачи да им пригласят ... Трагични сте и жалки . За подмяната на историята вече всички го усещаме и на собствения си гръб . Колония !

Освен това , до момента , САЩ са направили около 1/3 повече ядрени опити от руснаците с цел усъвършенстване и по-точно сплашване на останалия свят.

И на тях им подменят историята.Атомните бомби били хвърлени от руснаците,на това учат младите японци.Държавата САЩ е построена в/у костите на избитото местно население-индианци.После се сетили,че завзетите земи трябвало да се обработват.Докарали си и роби от Африка ,да им обработват земите.И тая държава ще учи света на демокрация.

А руснаците как са завладели 14 републики - пилаф и печени пилета ли са им поднасяли бре тъпчо ? И сега газят местните в различните региони - последно в Украйна !

Пич опресни си знанията за местни особено в Украйната на Русия ;)

Добре де, кажи ти как са ги завладели? Как примерно са завладели Беларус, Украйна, Казахстан? От кого са ги завладели?

Русия никога не е изтребвала туземното население както САЩ са изтребили индианците. Дори за 70те години СССР популацията на всички тези малки и големи народи се е увеличавала постоянно. Православните индианци в Аляска казват че продаването и на САЩ е огромна грешка.

Гошко, отиди да видиш сега освободените бивши републики на СССР. Особено Средната Азия. Млъкни, ако не си живял там и не знаеш за какво говориш. А аз съм живяла в Тюркмения и знам, как СССР ги извадил от средновековието и от дивостта, от нищета и туберкулоза. Там бягали въоръжени банди, нападали други племена подобно както сега в Близкия изток и руснаци донесли там мир и цивилизация - театри, университети, Академии на науката, добро образование, добро здравеопазване, библиотеки, култура като цяло, така и развитие на собствената етническа култура. А сега всичко се е върнало обратно нищета и дивотия и пълен упадък. Бягат в Русия за да останат там или поне да изкарат някоя рубла. При това тези държави попълват терористични организации поради немотия и неграмотността на хората.