САЩ признаха, че са убили заложници при атака срещу Ал Кайда

Двама заложници на "Ал Кайда" - американец и италианец, и двама американски граждани, членове на групировката, са убити при антитерористична операция на САЩ.

Обратно в новината

Коментари - САЩ признаха, че са убили заложници при атака срещу Ал Кайда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АМА ТЕЗИ ИДИОТИ САМО ТОВА ПРАВЯТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НАЛИ СИ СПОМНЯТЕ В ИРАК ЗА ЗАГИНАЛИТЕ ОТ ПРИЯТЕЛСКИ ОГЪН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! КАКВО ИСКАТЕ ОТ АМЕРИКАНСКИ ИДИОТИ!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?

Идиоти в сравнение с кои? Тези които не могат да правят дронове и убиват повече с примитивни средства?

Игор Бунич: Стига се до онова, за което Басаев неведнъж предупреждава: "Аз жени и деца няма да разстрелвам. Тях ще ги разстрелват самите руски части, когато тръгнат да щурмуват болницата." Така и става. Чеченците изправят до прозорците пленените от тях хора и именно върху им се излива цялата ярост на открития от "Алфа" и другите подразделения огън. Заложниците - предимно жени, стоят в очертанията на зеещите прозорци под дулата на чеченските автомати и отчаяно викат, размахват бели чаршафи, умоляват да спре стрелбата. Но никой не ги слуша. Поразявани от откосите, разкъсвани от снарядите на бойните машини и биещите в упор четирицевни системи, те падат убити и ранени върху окървавения под на болничните стаи, посипан с парчета тухли, строшени стъкла и мазилка от рушащите се тавани. В някои помещения пламват пожари. Но виковете и молбите са напразни. Никой не ги чува.

В театъра на Дубровка? Не само избити почти 200(!) заложника, но убити заради престъпно пренебрежение към човешкия живот! Организаторите на акцията с газа, въпреки че са имали време и възможности, и одобрилите оперативните планове (вкл. предишния директор на ФСБ и вече президент В. В. Путин!), въобще не са се "сетили", че е трябвало да предвидят нещо като медицинска помощ за пострадалите след обгазяването?!?

Краварите за първи път официално си признавали....А сигурно неофициално не са признавали за стотици случаи.........

НЕ, НЕ Е ЗА ПРЪВ ПЪТ, НО ТОВА СА ИДИОТИ - ГЬОН СУРАТИ, ТАКА ЧЕ ЗА ТЯХ НЕ Е ПРОБЛЕМ ДА СИ ПРИЗНАЯТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

след Норд-Ост се чества годишнината от "газовата" операция, при която заради престъпна небрежност загинаха почти 200 невинни граждани на РФ. Чевствания с награди и шведски маси с водка и черен (може би и червен) хайвер...

А знаете ли, че при антитерористични операции в Русия за последните 20 год. са загинали над 800 (осемстотин) заложници и други невинни граждани? така че русофилските шебеци да си сядат на червените русофилски задници и да се информират малко. Руснаците изтрепаха полови театър хора, за да увият 20 терористи. И избиха половин училище деца, за да убият няколко души, като почти всички терористи се измъкнаха...

Ти там ли беше,та ги преброи ,бе торбалане?

Говедо, във всичко ли ти се привижда Русия? Тук става въпрос за любимата ти Краварландия! И, че са направил гаф и О.бонго поема (!) цялта отговорност! Кравешкият ти мозък това проумява ли го или само мучане има в главата ти?

вечно имат някакво оправдаване за демонските си действия срещу света.Бог да ги съди тези американци!

сигурно са излетели от немско меркел пак ще я подпукат

това се слчува доста често и има дори българи загинали от "приятелски огън" на америнакси войници

Руснаците изтрепаха половината ученици в Осетия ,за да покажат колко са велики и застреляха 2-3 терористи като главатарят им избяга!Същото се случи и с театъра,от който половината зрители остаха в ковчези ,жертви на путиновите командосиНо поне извенение -няма ,няма и да има,че за тях руските жертви нямат стойност,убитите не се броят!Важна е целта и каприза на Путин!

Са остава да кажеш що англичаните от САС, че дори и американците, изучават тия две акции като пример за добре свършена работа-)

Да, изучават ги като пример как НЕ трябва да се провеждат такива операции.

Изучават ги като калпаво свьршена работа.

е в главата ти. Почети поне малко и по двата случая и ако има с какво да мислиш ще рабереш доста. А ако не можеш, потърси мнения на западни специалисти и експерти.

И какво е мнението? Че заложниците трябва да се избият, сигурно такова? От русофилските свине няма по-големи мизерници у нас.

Общо има със статията за американците, добиче? Веднага инструктаж получи да направиш паралел, че краварите да не изглеждат толкова зле!

Само тези погубени животи да са, с мед да ги намажеш!

Tani4ka69

Това не ни учудва........от световните терористи нищо добро не чакаме.

ЦРУ първо вербува Мохамед от Мека, след това създаде ширията и накрая Ал Каида. Добре, че е бил добрия СССР, а сега добрия чичко Путлер да бори злото, че да има равновесия.

Предшествениците на Ал Кайда са били още по времето на Хитлер и са си партнирали.

Империята на злото си признава брех ЧУДО

Може да са ги убили нарочно за да прикрият нещо. Няколко от военните участвали в акцията по залавянето на Осама ги самоубиха набързо...

не мое да бъде туй нящу щот ни мое дъ бъди ки ...те димукратити ни праят таквиз рабути ки ...

АХМАЦИ!

Има опити за убийства с безпилотник на 41 "идентифицирани терористи". В резултат са убити 1147 цивилни. От 41-ият, най-малко 7 са живи. Общия брой на цивилните жертви, убити с безпилотник са над 6 000. Данните са за безпилотник MQ-9 Reaper, с ракети AGM-114-Hellfire.

деер

На кого му пука?! Става въпрос за пари!!! Казаха петролът пада и падна..... Тази седмица произведоха в Германия 100%екологичен дизел - цената на петрола не мърда!!!! Защо уважаеми "демократи"?

САЩ са УБИЙЦИ!!!! Умиращата змия хапе наред!!!

В случая,няма защо да се обвиняват САЩ!! Няма държава провела антитерористични акции,при която да няма случаи да пострадат заложници.... По-скоро,трябва да им се потърси сметка,за създаването на АЛ Кайда........

или за военната агресия в Афганистан 1979-1989

Вечен клоун... Правителството там,избрано с ИЗБОРИ,поиска помощ от СССР срещу твоите любимци талибаните,довели Афганистан до тоя хал глупако неограмотен...:):):)))))) Погледни снимки от управлението на тогавашното правителство,да видиш афганистанските жени облечени по последна мода,студентки и ученички.... Нещо,което талибаните със "демократичните" стингъри придобити от твоите стопани,спряха и им забраниха да учат и да ходят без фереджета!! Смешник:):):):))))

Ти знаеш ли какво е "АЛ Кайда" ?..ха..ха. Все едно да кажеш : САЩ създадоха славяните..ха.ха

Да,ха-ха..... Като ти гледам коментарите и стигам до извода,че точно такава е била първата реакция на акушерката като те зърнала:):):):))))

dsco@

Не. САЩ унищожашат славяните. Никога англо-саксонците не са били в нашия лагер. Винаги са поддържали Високата порта. ВИНАГИ.

Това винаги го е имало . И при фашистките концлагери има невинни жертви . Но руснаците са рекордьори.Терористичният акт в град Беслан -Стрелбата е открита от терористите , а руските специални сили се намесват по хаотичен начин . Според официалните данни са убити 344 цивилни , от които 186 деца..Театъра Добровка-руските спец части отравят с газ 186 невинни зрители.

Естествено, Путин е виновен и за това!

За американците от статията имам предвид.

Винаги има риск за заложниците. Но при руснаците първо убиват заложниците за да им е по-лесно.

Щерев, ама не ти ли омръзна да пишеш само глупости ? От дълги години те помня, нямаш нормална мисъл !...

Начина въобще не е хаотичен, когато във физкултурния салон избухва бомба паникьосаните чеченци започват да стрелят по каквото им падне и в този момент стоящите отвън осетинци тръгват да спасяват децата си и в тази ситуация реснаците овладяват и родителите и похитителите . Виж ако беше дал Уейко за кофти проведена акция със зъложници нямаше да има кой да ти се смее за неадекватния пример.

За съжаление такива резултати са неизбежни при подобни операции.Не мога да обвинявам американските военни. Направили са каквото са могли. Но имам забележка към американските политици. Да не се правят на светци когато критикуват други.

Прощаваме им. Путлерския спецназ уби 300 невинни в театъра в Москва и никой от Кремъл не се извини после. Ама така е в територията-бензиностанция ...

Ти колко заложника си освободил през живота си че даваш акъл?

на теб трее да тинаврат един автомат отзад и тогаз шъ видиш ти ...))))

Честито на печелившите.