Защо в САЩ е лесно да си масов убиец

Никъде другаде на масовите убийци не им е толкова лесно да си набавят оръжие, колкото в САЩ. Кървавата баня в Сан Бернардино е поредният печален пример.

Обратно в новината

Коментари - Защо в САЩ е лесно да си масов убиец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Престъпниците ВИНАГИ си намират оръжие, въпреки рестриктивните закони, защото ги нарушават ! Достъпа до оръжие на почтения гражданин трябва да е лесен, а употребата му за самозащита законно улеснена. Или мислите, че когато бандюгите се заемат с ключалката ви, чичко полицай ще дотича с пищова си, преди да са ви резнали гръкляна ?!

Съвременното образование и филмите на Холивуд не прощават на никого, дори и в САЩ!

Ам' щото има много калабалък, бе бате.

Ако зрителите в концертната зала в Париж имаха лично оръжие, вярвам че резултатът от атентата щеше да е друг.

Повечето щати: 1.Шофьорска книжка и мангизи 2.Влизаш в магазина 3.Излизаш с пищов(който можеш да държиш само в колата или вкъщи.За оръжие на кръста се изисква специален лицензс курс.Изключение са само няколко щата като Ню Хемшир и някои други-няма забрана за нищо)

Слушай бе "мозък",ако искаш възприемай,не ми дреме.При равно цветнокожо население на 100 000 души и по-голям процент огнестрелно оръжие на 100 000 души в Канада спрямо САЩ,в Канада убийствата са с 400% по малко.Изводите са за теб.И накрая някой идиот да не ми напише,че населението на Канада е в пъти по малко,както са ми писали,за това за дебилите е на 100 000 население!

Провери си статистиката.За 2014г в САЩ на 100 души се падат по около 112 оръжия, в Канада са около 31.Убийствата в САЩ чрез оръжия са около 10/100 000, а в Канада са 2/100 000 души.За цветнокожите няма да говорим.Виждал съм колко има и на едното място и на другото.

Едночасово предаване по френски канал по въпроса гледах брато,съмнява ме да лъжат.Както и да е.

Американците малко се оливат с "оръжейно колекции". По-показателна е статистиката, процент на хората с оръжие, отколкото оръжие пер капита. За хора не намерих, но в САЩ 32% от домакинствата имат поне едно огнестрелно оръжие. В Канада 22% от домакинствата имат оръжие. 45% по-голям достъп - 500% повече убийства. Може да се замисли човек. Според мен не е в оръжията проблема.

Най-популярната фраза в Америка: "Guns don't kill people,people do!"

На 3-ти май 2015 в град Гарланд, щата Тексас се провежда изложба на карикатури на пророка Мохамед. Двама мюсюлмански терористи с автомати се опитват да атакуват сградата и са застреляни от 1-ят дошъл полицай. В редакцията на Шарли Ебдо загинаха 12, а при последната атака 130 души. Авторите на статията удобно пропускат факта, че в САЩ е и много по-лесно да се защитиш от масов убиец. Там атаки с мачете подобни на станалите във Великобритания са много по-малко вероятни. Европа все повече отнема правото на самозащита на гражданите си и последствията се виждат.

Атаката с нож,нокторезачка и тн както в метрото в Лондон, Америка много често си завършва със застрелян гъз :)Хората които не са посещавали Америка не знаят,но ако бъдеш спрян от патрул на улицата и започнеш да шаваш и да се пресягаш към жабката може и да видиш изкаран пистолет.Да не говорим да излезеш колата и да изцепиш :"Ъъъ бързам бе колега".....100% белезници и после обяснения.

Праовото на самозащита е лично право за всеки. Маниакалните желания на психопатите винаги намират начин да се снабдят с оръжие, без значение колк е законно притежанието му. Как смятате, по-добре ли е да имате право на самозащита?

Лудите не винаги за глупави и непохватни хора. Ако един психично болен е достатъчно образован - за времето през което е бил наред, може по доста начини да причини масови произшествия. Най-лесното е да се блъсне с автомобил в спирка на градския транспорт. Това разбира се, не значи, че следва да се забрани на всички да управляват лични автомобили. Или греша?

Пропускат друго. Лесния достъп до оръжия е по-малкия проблем, по-големият е че в америка лумпените са 999 хиляди на 1 милион. В това число влизат и президент и управляващи. По-нишето съсловие трепе по улици и училища, а управляващите стрелят по цели държави.

Когато държавата е агресор спрямо други държави, това е отделен въпрос.

От доста години ясно личи, че правителствата на САЩ се стремят да ограничат притежаването на оръжия. Защо? По същата причина по която това е станало в Европа. Правителствата ги е страх хората да имат оръжие, защото може да им потърсят сметка. И да са въоръжени. Именно за това, всяка стрелба в САЩ масово се популяризира, като по този начин се преследват две неща: да се подсещат другите луди, че могат и те да направят същото; да се подготвя обществото за изземане на оръжията. По другия въпрос - дали при наличие на оръжие в гражданите, кражбите намаляват? Там статистиките във всички държави са ясни - кражбите намаляват стремоглаво. Ярък пример за това е Сърбия. Там опреди 10-15 години във всяка къща има официално оръжие, със сходен на нашия манталитет са, но кражби почти няма. Тъй като аз не съм политик, който се страхува от народа си, смятам, че е добре всеки психично здрав човек, да може лесно и бързо да се сдобива с оръжие.

Въоръженият народ винаги е нежелан от всяка власт, дори от "народната"! Защо, мислите, една от първите дейности на днешните ни "демократи" беше премахването на наборната армия? Никой не обича наборните армии. Наемниците винаги са били за предпочитане. Освен това наборната армия е школа за обучение, където обикновения човек овладява най-различни оръжия - от пистолет до танк и голямокалибрена гаубица, стреляща с ядрено оръжие. Това е опасно за "божествените" господари! Именно поради факта, че всеки американски гражданин притежава оръжие или поне не е проблем да го притежава, прави САЩ най-демократичната страна. Там всеки гражданин се чувства лично отговорен!

Личи си ,че създателят на статията не знае нищо за САЩ....В Америка има щати в които всеки втори е с оръжие и ако както България няква мутра ти изкочи на пътя и започне да те дърпа от колата да те бие или те нападне мангала пред магазина вероятноста да получи куршум в тиквата е 99%.Затова и рядко някой се разправя по улиците и се прави на отворен щото....ще игреа оловото.В Калифорния са изкл. стриктни за оръжието и не всеки може да го притежава затова и са нападнали хора с "проблеми" които най-вероятно не могат да притежават оръжие.Ако европейските тикви позволяваха притежание на оръжие едва ли атентатите в Париж биха взели толкова жертви или поне хората биха имали шанс да се защитят, не да ги избиоват като животни.За България е същите лайна.....Влизат ти в къщата изродите и то с ножове, теглиш им куршума и после гниеш в затвора!

Само да добавя пресен случай от щата Тексас(не знам кой град).Жена спира на паркинга пред апартаментен комплекс с колата си и вижда двама подозрителни.Вдига телефона и се обажда на гаджето си ,който докато слезе с пищова онея изроди започват да и дърпат чантата(те са без оръжие!!)Приятеля на жената изпразва пълнител и единия е "леко умрел" а другия най-вероятно тежко ранен и се издирва.НЯМА ПОВДИГНАТИ ОБВИНЕНИЯ СРЕЩУ МЪЖА!Ей тва му викам аз да имаш право да защитиш себе си и семейството си.

ДеДоВиЯ

Представи си че си шушумига, ама с пищов и тук примерно засечеш с колата си някой, именно защото си шушумига, оня ще ти тегли една и ти ще напълниш гащите. Да ама сега отиваш във "великата" америка и от шушумига ставаш шушумига с пищов и като те напсуват ти вадиш пищова и стреляш, но пак си оставаш шушумига.

Не е лошо да сравнят броя на оръжията на глава от населението и убийствата с тях в Швейцария където във всяка къща има бойно оръжие и на всеки референдум дали да се ходи в казармата , отговорът е да. Броят на убитите клони към нула

Това за лесното набавяне на оръжия в САЩ е вярно. Обаче аз искам да попитам друго. Въпросът ми е, с какво по-точно се е затруднил Андрей Чикатило да избие 56 души без да има огнестрелно оръжие? Вярно, не ги е избил наведнъж, ама то не е само Чикатило. Много са като него.

Дано и в БГ стане толкова лесно да си купиш оръжие ще се оправим за нула време!

Хората се деляха на силни и слаби, но с СМИТиУесън всички станаха равни. Или другата им любима реклама не "господ е направил хората равни, а г-н Колт" Нещо, авторите много лесно забравят най-големите масови убийства пред Париж, че не бяха в щатите. Спомнете си онзи "еврогей" Брейвик беше изтрепал 80 деца САМ играейки като на "кънтър страйк". А и имаше немски ученик който с пистолет с няколко пълнителя беше показал какво значи немска ефективност и прецизност като жертвите му бяха доста повече от на американчетата с автомати. който се интересува ще се сети и за японския чиновник когото не бяха повишили и беше отишъл на фирменото парти със семейната катана жертвите му бяха над 20 и малко от тях оцеляха.

Това за япоснкия чиновник ми хареса..Къде има повече този случай?:)

Първо, имайте предвид, че с изключение на най-големите градове, САЩ е рядко населена територия, в която местния шериф е на 30 мин. с кола от твоята къща. При такива условия адекватната самозащита е абсолютно необходима. Второ, втората поправка на конституцията, която дава право на американците да притежават оръжие, е с цел защита на населението от евентулна диктатура. Сега, в условията на разразтващи се "терористични" действия, които са организирани от специалните служби, притежанието на оръжие от обикновения човек е по-необходимо и от преди. Трето - това, което притежанието на оръжие предодвратява е повече, от това, което причинява. Америка е страна с голямо социално напрежение, поради огромното неравенство между хората. Това равество създава условия за увеличаване на криминалните прояви. Оръжията не убиват - хората го правят. Черна търговия на оръжие има навсякъде по света, и точно криминалните елементи са създателите на такива мрежи, и първите купувачи на оръжие. За съжаление, не сме доказали такова високо ниво на съзнание, при което да нямаме нужда от оръжие. Лесно е да плачем за жертвите на нашите грешки, но да предложим по-добре работещи варианти - не. За затихващата демокрация в САЩ е все по-изгодно хората да нямат своя защита.

Търговията с оръжие в САЩ е само по една причина - печалба. Магазините за оръжие са повече от порномагадините или магазините за алкохол. Когато има криза на индентичността и ценностите, единственото развлечение е купуване на оръжие. Частни лица притежават цели арселенали. При това с автоматично оръжие. Сенаторката , думната в Тусон, Аризона от пишлегар с автомат...беше горещ защитник на продажбата на автоматично оръжие за лични нужди. Относно демокрацията - САЩ имат договор с Канада, ако американската армия не може да се справи с масови безредици, то канадската армия влиза в САЩ веднага.

Просто правило на пазара-Има търсене, има предлагане!Така че желанието за печалба не важи ако няма търсене.А защо има търсене е въпросът, на който ти явно не искаш да знаеш отговора.

Сигурен съм че вие работите само за чест и слава, заплата не взимате, щото да работи човек за печалба явно е нещо лошо. "Пишлегара" в Тусън беше с пистолет (Глок)

Ще добавя за човека, на когото си се опитал да отговориш, иронизирайки ника му.За разлика от теб, 7764 е изложил точните причини, заради които оръжието в САЩ е толкова много навътре в психологията на по-голямата част от населението.Вижда се, че пишещият е много добре запознат, което може да се получи само ако е живял достатъчно дълго там.Аз бих добавил само две неща.В не всички щати продажбата е лесна.В тъй нар. демократични (червени) щати не е лесно да се набави оръжие, за разлика от републиканските(зелени) щати.За съжаление точно в червените щати, между които Кънектикът и Калифорния са ставали най-много масови убийства.И в тъй нар. зони свободни от оръжие.Така нападателите са сигурни, че там хората са беззащитни.Такива са училищата и църквите напр.Друг пример е Чикаго, където до преди година имаше над 500 смъртни случая от оръжие, но в същото време скритото носене на оръжие навън от дома беше забранено. Преди година промениха закона и вече смъртните случаи са наполовина по-малко на годишна база.Иначе в останалата част от Илинойс нямаше такава забрана. Така че оръжието има възпираща функция и то съвсем определено.А за желанието на управляващите в САЩ да отнемат оръжието на населението се знае отдавна и това е една от най-важните причини американците да го притежават.Защото нямат психика на овце, които разчитат за всичко на овчаря.И по тази причина никой не смее даже да опита да им отнеме оръжията.Ще ти кажа със сигурност че и канадската армия няма да може да помогне.

Търговията на хлебарницата отсреща също има за цел печалба. Всяка търговия е с цел печалба. А това с канадската армия не го разбрах. Този договор явно е сключван с цел обратното положение. 30-милионна канада, да помага на 350 милионни САЩ? Виж, обратното ще е много ефективно.

най големият масов убиец са САЩ.Трябва да видим колко милиона цивилни жертви са убити от тази държава пез последните 20г.и ако има нормален съд техните ръководители трябва да бъдат съдени за престъпления срещу човечеството.

До 13 годишна възраст, всеки американец е видял поне 14000 убииства по телевизията. Резултатът е налице.

Почти всички масови убийци (с огнестрелно оръжие) са спряни, когато срещу тях се изправя друг човек с оръжие. В САЩ където на практика поне 1/4 от населението има оръжие рядко има случай над 5 застреляни. В Европа при последния атентат в Париж бяха застреляни 130 и ранени 368 души. И е нямало кой да спре извергите. При условие че държавата определено не може да защити населението си, да се ограничава допълнително достъпа до оръжие е малоумие. Още повече че нападенията в Париж бяха извършени с незаконно оръжие.

Ето ти едно със законно (махни интервалите пред и зад последната точка): link/11-godishno-momche-ubi-osemgodishno-momiche-v-tenesi-zaradi-spor-za-kucheta-news240068 . html

Това е чисто либералистична манипулация. Изобщо не е толкова лесно да се сдобиеш с огнестрелно в САЩ. Да не говорим, че ако се сравнят масовите стрелби в Европа и САЩ, Европа (където има строги рестрикции върху оръжието) води! Това се обяснява с елемнтарния факт, че не тоталната забрана върху оръжията е превенцията, а страхът от бързо възмездие. Колкото повече оръжие има в честните и законопослушни граждани, толкова по-бързо и ефективно обществото, като цяло, ще може да противодейства на криминално-терористичните прояви. И напротив - общество, членовете на което не поемат отговорност и чакат някой да им свърши работата, загива. Имаме чудесен пример от времето на социализма, когато всеки гражданин се дистанцираше от държавата си и чакаше някой друг да свърши нещо.