Евродепутат видя ”Фукушима” в Белене

Още специалистите на СССР са предупреждавали, че не е добре да се строи ядрена централа в силно земетръсни райони. Този, който иска да строи ядрена централа в Белене, води България към това тук да се случи същата катастрофа като във "Фукушима" в Япония. Не изключвам подобна катастрофа и в АЕЦ "Козлодуй".

Обратно в новината

Коментари - Евродепутат видя ”Фукушима” в Белене | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да не забравяме, че референдумът е за хората. Ако днес повярваме, че утре можем да променим нещо заедно като общество, това ще е най-голямата крачка, която ще направим към реализирането на по-добрия живот!

Защо ли когато чуя "евреин" и настръхвам, че ще лъже и мами? Тази поне обявява персонално, че е еврейка, но "нашата" еврейка - Антония Първанова - крие произхода си (което си е форма на измама). Гадовете приеха в Уикипедия да не се обявява произхода (родители) - за да може измамата да минава за самозаблуда на "животните" Не слушайте какво говорят евреите - те лъжат. За най-голямо съжаление - те се крият и не знаем в момента кои наши праламентаристи са измамници (с по два паспорта и фалшиви документи за произход)

ЕС ни е виновно на нас винаги. Това, че се превърнахме във вносител на селскостопанска продукция е поради липса на здравословен инвестиционен климат. Не за външни инвестиции, а за инвестиции от самите българи в КАДРИ, качество, безопасност и стандартизация на храните, в опаковки и т.н. Кой е луд да се набута със заеми и утре да му се изсипят камара мутри на главата с искане я за рекет, я директно да им припише 50+1% от фирмата. Вината е на БКП=БСП (т.е. ДС) и на контролираните от тях силови групировки. И ще внасяме моркови и ще губим младите, защото няма сигурност, законност и ред, т.е. няма перспектива за развитие. Друг е въпросът за какво въобще ти е ОЩЕ ЕДНА ядрена централа, като искаш развито селско стопанство?! Нещо буксит ли ще сплавяваш, стомана ли ще лееш? Или смяташ, че патладжаните растат по-големи от радиокативните благородни газове и другите опасни продукти, съпътстващи добива на електричество от ядрена енергия?

пхрво: имаше един виц. румхнците като запеем " тих бял дунав.... бум" и скачали уплашено. а сега с две централи на дунава вхобще няма да спят от страх. второ: Oвчаров каза да се гласува "да" за белене, за да наима повече овчари в бхлгария, за да не сеем картофи, а да бхдем една модерна технологична страна. ами не ги ли е страх пхк че ще купуваме картофите и доматите от турция, а пхк овчарите.... маи ще.......избиват комплехи.

брях...цял свят ни съветва, как нищо не трябва да строим, всичко да си затоворим....и това е....сгурно имат план...българия да стане някаква пуста зона на балканския полуостров.....за нещо им трябваме да ни няма....става напечено..за бога, братя ....правете деца преди всичко.....и да, на белене...не сме толкова глуповат народ...

Опасно е. Особено ако на ръководни постове в АЕЦ поставят пи-ар е арт специалисти, ще се справят много добре. Не е нужно земетресение

Дааа... не строим Белене, затваряме Козлодуй, постепенно затваряме и ТЕЦ-те по екологични причини и остава да купуваме ток откъде...?!? ;) И на какви цени?!

Положението е отчайващо... Някакви външни и вътрешни сили направиха от България вносител на всичко. Е, по-добре ли е така! Нямаме вече никаква икономика - нищо не произвеждаме, нищо не изнасяме... Разбира се сега и това ще последва - от износител, ще се превърнем във вносител на еленергия. Честита ви демокраДция и дано оцелеете!

Макар,че няма нищо женствено у тази нека ни съдейства да си отворим все още безопасните 3ти и 4ти блокове на АЕЦ Козлодуй и тогава ще и повярвам,че не играе за чужди интереси.

От къде ги намира ГЕРБ тези кьорави евродепутатки?!Не вижда ли,че след случая във "Фукушима",японците започнаха да строят нова атомна централа!Всеки да гласува както намира за правилно,а да не се влияе от политическите пропаганди!

Тези няколко "човечета", които изграждат фотоволтаични системи и перки за ток - но те ги изграждат с мъъъничко свои парици и с много европейски по програмите, чакат след това ние да си плащаме пак скъпия ток, а те ще си прибират париците от него защото са го произвели, те нямат сметка да се изгражда централа, а да продължава европа да им дава по програмите пари за "екологичен" ток. Нито един геолог, не извикаха да каже колко е неизгоден в сеизмично отношение терена - в Свищов стана разрушително земетресение, а в Белене колко пирона паднаха тогава.Телевизиите си запълват чрез платени лаици телевизионното време, а избирателите си смучат пръстите и се чудят кое е правилно, ами да помислим все пак, а пък г-жа Хармс е заинтересована от строителството на системи за "екологичен" ток

Тези няколко "човечета", които изграждат фотоволтаични системи и перки за ток - но те ги изграждат с мъъъничко свои парици и с много европейски по програмите, чакат след това ние да си плащаме пак скъпия ток, а те ще си прибират париците от него защото са го произвели, те нямат сметка да се изгражда централа, а да продължава европа да им дава по програмите пари за "екологичен" ток. Нито един геолог, не извикаха да каже колко е неизгоден в сеизмично отношение терена - в Свищов стана разрушително земетресение, а в Белене колко пирона паднаха тогава.Телевизиите си запълват чрез платени лаици телевизионното време, а избирателите си смучат пръстите и се чудят кое е правилно, ами да помислим все пак, а пък г-жа Хармс е заинтересована от строителството на системи за "екологичен" ток

Правилно е видяно..Не ни трябва втора бомба на малката ни държава.Станишев,Р.Овч. като чакат дивидентите си да направят по една "флейтичка" на руснаците и да си ги получат..

тая курва ако чака цунами в дуна ва все едно да дочака брат пит в леглото си типична малоумница но за европейския съюз е нормално

Евродепутат видял Фукушима??? :)))) Абе тия за некакви балъци ли ни мислят или за малоумни....

Герб почна да води и кобилите от Европа да ни дават акъл.Глупаци!

Аз пък видях бели мишки в непраните пожарникарски гащи на Адолф Борисов...

"НЕ" на Белене! "НЕ" на атомната бомба - така ни караха да викаме по време на митингите едно време, комунистите!

деер

2018г. идва и ще си слушата българските новини от 17.00ч само.....

"Евродепутатката" не е демократично избрана и поради това е нелегитимна!

Сравняването с Фукошима е нереално и смешно. Просто "Зелените" прекалено много преиграват и пресилват нещата. Не съм прочел официалните доклади, но моето лично мнение за Фукошима е: Проблема НЕ произлиза от проекта, а от мястото, от площадката! Центаралата е издържала земетресението, но не и цунамито. При избор на площадка се проучват дори исторически записи за наводнения и силни зметресения и др. Доколкото знам, в Япония имат запис за по-голямо цунами през 19-ти век. Това трябва е било взето в предвид при избора на площадката и защитните съоръжения. Ако например централата беше построена на вътре в сушата на няколко километра цунамито едва ли щеше да е застигне. АЕЦ Козлодуй съвсем не е на брега на р.Дунав, а е достатъчно на вътре. Площадката е малко по-високо от околността до р.Дунав. Освен това блоковете са предвидени да могат да издържат на наводнение ... незмнам какво точно ниво на водата. Или с други думи казано, най-високото ПОЗНАТО ниво на р.Дунав е доста "далече" от възможностите на проекта.

Като цяло Козлодуй си остава една добра АЕЦ. Проекта Белене също е добър, но не е добра цената му! Аз лично бих гласувал с НЕ, за да се сложи край на сагата Белене!

Чичо Боря (Березовски) - не знаех че си завършил Физика в Тел Авив ... Сипи един чай с полоний

Всичко, което си казал е много вярно (без НЕто :). Сравненията между Белене, Чернобил и Фукушима е глобално неправилно. Единственната допирна точка май е само атомната реакция... . Дори и горивото им не е еднакво! Да, големия проблем са човешките грешки. Но срещу това май никой не е застрахован... . И най - тъпото на ситуацията е, че и в Чернобил и в Козлодуй бяха назвачени за директори хора, които НЕ СА ФИЗИЦИ!!! Дано това да си остане само във форума :((((

Не ме интересуват виденията на еврейката Ребека. Нито ще взема да й се кланям, както нашите дисциплинирани министри. Нека първо всички държави от ЕС да закрият атомните си централи! Защото никой и никъде не е застрахован от земетресения и човешки грешки. Когато западняците минат на свещи, тогава да дойде да ми обяснява, кое е добре за обикновените хора в България.

Трябват,не една а хиляда.Мога до го обясня!

Борисов и Добрев да обяснят на тази европейска зелена фльорца, че след няколко дни ще има референдум по този въпрос! Не е редно, тя да казва на хората кое, защо и как да правят в България, само защото тя имала някакви видения!

НЕ БЪРКАЙТЕ ЧЕРНОБИЛ и ФУКУШИМА те са съвсем различни технологии!!!!!!!!!!!!!! Чернобил използва графит, а фукушима е воден реактор какъвто е и КОЗЛОДУЙ. КАКВА Е РАЗЛИКАТА!ВЪВ ФУКУШИМА СА РЕАКТОРИ НА ДЖЕНЕРАЛ ЕЛЕКТРИК ПЪРВО ПОКОЛЕНИЕ. КОЗЛОДУЙ е Руски второ поколение ВВЕР, А БЕЛЕНЕ ще е Руски поколение 3 +. КОЙТО ПРАВИ ТАКИВА СРАВНЕНИЯ НЕ СТАВА И ЗА ЧЕП НА КАЦА, КАМО ЛИ ЗА ЕВРОДЕПУТАТ.

вие сте манипулатори! Р.Х. каза:"Ние подкрепяме правителството, защото е против строителството на "Белене" и ПРОТИВ ЯДРЕНАТА ЕНЕРГИЯ ! Ето какво са я слъгали Вожда и недоносчето министър. Утре ще кажат, че не ги е разбрала.

Абсолютно!!! Само не зная кой е "изъгания" - "...ПРОТИВ ЯДРЕНАТА ЕНЕРГИЯ..." ??? Утре ще го обявят за грешка на преводачката. Преводач да не си му на Вожда... .

Я, ся пак опитайте да изясните каква е истинската причина за аварията в АЕЦ Фукушима! Щото тя не е тази от вестниците...

естествено ,че европейците не искат и ние да имаме нещо наше иначе как ще ни държат в подчинение

Госпожо Ребека, 1. Фукушима пострада от цунами, на Дунав цунами не може да има 2. Вранча е в Румъния, но ти не призова да не се изгражда АЕЦ Черна вода 1 и 2 3. За всяка земетръсна зона се проектира в зависимост от скалата и важността на съоръжението. Защо, според теб, госпожо, в Япония се строят небостъргачи и още никой не се е сгромолясал? Ограмоти се повече и не се излагай като слугуваш на нашите слабоумни нещастници...

маитап, бе уили, кажи и ребека и не я обиждаи повече - нали знаеш каква сган са тези, дето се казват ребека или се досесташ

На българина такива сложни неща не му трябват, защото той не може и бойлер да управлява!

Хармс познава ситуацията в Украйна (ние също) и в Япония. А познава ли ситуацията в Румъния, Турция, Франция, САЩ и защо изключва възможността за човешки грешки в тези държави, но е убедена, че у нас ще се случи?! А, може би от ЕС вече са предвидили някаква евентуална човешка грешка за нашата АЕЦ? Ако в Европа ще гръмне, не е ли все едно, дали грешката е в Турция или в Германия?!

Забрави да споменеш Англия - и там, както и във Франция има реактори на почти 50 години, които продължават да си ги експлоатират и са в плачевно състояние, относно технологията и сигурността...

До тих В съставянето на порект "Белене" активно участие взимат МААЕ, Евроатом. ЕС следи всяко решение. Нима смятате, че ако наистина имаше подобен разлом ЕС щеше да разреши проекта? Според мен от Брюксел първо щяха да нададат вой. Това са поредни спекулации. Тази площадка е избрана измежду 35 проучени у нас. Изискват се определени условия на земята. Каменна плоча, пясък. Площадката сама по себе си е с трапецовидна форма, има множество колони, достигащи до 80 м. дълбочина, които да осигуряват стабилност и безопасност. И след като тя е получила лиценз и е одобрена от по-горните, защо да е станалa опасна?

Т.нар. земетръсен риск въобще не е това, за което го представят и преекспонират. Белене трябваше досега да бъде построена, но някои хора преиграха с далаверите (от предишните две правителства най-вече) и сега се чудят как да си го нахлузят взаимно, за да се отърват от отговорността за огромния скандал! Това е и истинската причина за този смешен референдум. При нас нещата винаги не са както при нормалните хора...

Хората се развиват, технологиите също. Тази госпожа в кой век живее. Дори и Япония не се отказва от АЕЦ. Просто няма да икономистват повече от защити. Глупаво е да се изказваш по теми, по които не си компетентен.

...добър пример, че и в Европарламента НЕ липсват, малоумници и популисти... Интересно, какво би казала тази "женица" по въпроса за двете АЕЦ, от двете страни на границата ни - северната и южната... - толкова по въпроса за сигурността - ние няма да строим АЕЦ, за сметка на това, обаче съседите ни ще си ги построят непосредствено до нашата граница ;-(

Как защо от къде ще цуцат фотоволтайците и къде ще си продавт тока американците от турските централи

И последният български овчар знае,че Белене е земетръсен район,ама нали трябва да оправдаем получените комисионни отпреди.Затова-не гласувайте на тъпия референдум!

Ти от къде знаеш за овчарите?!? ;)

референдума просто е отбиване на номер,да покажат кой е по-по-най - ББ или Станишев.Всеки мислещ човек знае,че е по-добре да произвеждаме отколкото да внасяме ,а колкото до риска е все едно ,защото не дай боже да стане авария в която и да е АЕЦ в Европа,всички отиваме на кино.......

Супер - минусче:) Ама поне отговори на географския въпрос.

Ще повторя за кратуните подкрепящи Гея и Овцата: Русе е по-близо по права линия от Белене и Свищов до Вранча. Кой град беше срутен? Второ: Руснаците си заявиха, че ако искаме да издържа 9 по Рихтер - 11 милиарда евра! Тия 6 милиарда са за централа издържаща 7-7.5. Каква е гаранцията? Разлома от къде минава?

А Румънската АЕЦ Черна вода къде е? Колко струва и на колко по Рихтер издържа??????????????

Да издържа 9 по Рихтер за 11 милиарда евра! Аз съм сигурен, че при едно свястно правителство тези пари могат да се намерят и да си имаме една яка държавна централка.

Знаете ли защо Германия,Япония и др държави затварят атомните си централи ,защото ББ им е наредил. ЕС ни предупреждава за да няма втори ЧерБългария,не разбирам за какво ЗА говорите и ако се реши ЗА,то почти никой от нас няма да доживее да консумира ток от Белене.А децата ни ще изплащат нашите грешки с техни пари,10миларда.за допострояване,4млиарда лихви по заема,2-3милиарда каржби,и до сега вложени средства 20 милиарда ,ха да честита новата.Не ние а Енергийната мафиа(БСП) ПЕЧЕЛИ от това

Извинявай, ама викаш, че нямало да доживеем тока от Белене. Ти да не си на 95 години? Щото аз не съм и искам евтина електроенергия. За което трябва и тези разпределителни дружества да се изхвърлят в Черно море (поне на 50 км. навътре), че нещата да се пооправят. Помните ли обещанията, че един киловат час ще е 3,5 цента (долар)? И това е някъде 5 стотинки. А колко плащате? 20 и отгоре?

Сте дрънкали/повтаряли това, което медиите ви внушават! Япония строи нови реактори! Чернобил не е това, което дълги години се пропаган-дираше! Интересувайте се как стоят нещата всъщност, за да не се превръщате в зомбирани мутанти...

Един безсмислен референдум, за който ще похарчат парите на данъкоплатците

Не си прав! Копъра в магазини ХИТ е гръцки. :)

С изказването си тази госпожа показва пълното си невежество - кои са причините за нещастието във Фукушима и има ли някаква вероятност това да сполети Козлодуй. В същност, ако имаше и най-малки познания в тази област, тя нямаше да е зелена и още по-малко - да е евродепутатка.

О, да има опасност - колко му е на едно Мегацунами да превали планините от Север и да се бухне у нашата Родина, при което да разнебити де що има из атомните централи и те да вземат да гръмнат, че да е по-интересно?

1. Защо трябва да обръщаме внимание на всяка патица, решила да си управлява словото на гърба на България? 2. Защо не отиде да се кара в собствената си родина, в която има действащи 17 ядрени централи към момента, всичките с по-ниско ниво на защита от нашата единствена? 3. Да приложи т.2 и за Франция, където има 55 ядрени централи! 4. Защо не обясни, че в Германия зелените използват темата за ядрената безопасност, основно преди избори, или че с мащабното строителство на вятърни и соларни централи, печелят млн. евра именно зелените. 5. Що не обясни, че заради такива като нея , Германия отвори стари централи на въглища, които много повече замърсяват и държавата плаща луди квоти за парникови емисии, които пак хранят такива като нея?

Правилно 2487! Защо ли нашите тъпи управляващи правят теманета на европейски каки , които очевидно са учили-недоучили? Ами защото изпълняват точна програма, тъй като нито мислят за държавата, нито стратегически за народа си и страната си (то е и спорно дали могат да мислят). Стратегическо развитие и перспектива в идните 20-50-100 години на една държава (страна/народ) с магистрали не се прави. За икономика трябва енергия, а къде енергия от ТЕЦ-ове замърсители и унищожаващи съвсем природата. Ако някой се замисли - дали пък Турция на Ердоган, изпълняващ стратегическия план,начертан им от век насам е толкова тъпа, че ще строи ядрена централа по руска технология на същата руска фирма в райско кътче на Средиземно море или наистина е далновидна за разлика от крякащите от мнозинството и тези останали от сините, ако изобщо межем да ги наричаме така и тези, дето "драпат" с нокти и зъби да са сред "240 народни любимци" и крещят "НЕ" като другите продажници. Това е - назад към природата-конската тяга.

6, Къде беше тая кокошка, когато румънците построиха далеч по-ниско ниво централа по измислена канадска технология-Канду? 7, Що не иде сега да се кара на румънците, че ще строят разширяване на Черна вода? 8. Да иде да се скара и на Ердоган, че планира 3 или 4 нови ядр. централи, 2 от които със сигурност руски!

Правилно 2487! Защо ли нашите тъпи управляващи правят теманета на европейски каки , които очевидно са учили-недоучили? Ами защото изпълняват точна програма, тъй като нито мислят за държавата, нито стратегически за народа си и страната си (то е и спорно дали могат да мислят). Стратегическо развитие и перспектива в идните 20-50-100 години на една държава (страна/народ) с магистрали не се прави. За икономика трябва енергия, а къде енергия от ТЕЦ-ове замърсители и унищожаващи съвсем природата. Ако някой се замисли - дали пък Турция на Ердоган, изпълняващ стратегическия план,начертан им от век насам е толкова тъпа, че ще строи ядрена централа по руска технология на същата руска фирма в райско кътче на Средиземно море или наистина е далновидна за разлика от крякащите от мнозинството и тези останали от сините, ако изобщо межем да ги наричаме така и тези, дето "драпат" с нокти и зъби да са сред "240 народни любимци" и крещят "НЕ" като другите продажници. Това е - назад към природата-конската тяга.

Абе, стига сте ни го навирали в очите това бакълавърче със сочните устни. Не виждате ли, че е незлобливо. Те с Ребеката наистина си похождат.

.....а победата в неделя вида ли я?

И копъра внасяме от Македония и от Китай ............. около 90% е вносен останалото е от някои оранжерии и тук таме някоя баба ако засади. Това е болната истина.

Нали уж дебатите по референдума бяха приключили? Или това не важи за тъпите кратуни от ГЕРБ. Голям страх ги тресе, че губят на допитването. Остава им последната мерзост - да фалшифицират резултата. А тая никому неизвестна гарга, дето са я домъкнали от незнам къде си и са й платили, за да публикуват от нейно име това което им се иска, изобщо няма да повлияе на решението на хората. На времето, когато едни тъй наречени зелени рипаха срещу Козлодуй, поне се бяха постарали повече и разходиха с хеликоптер мумията Кусто над АЕЦ-а. Отделен въпрос е, че това си беше наказуемо престъпление защото полет над такава централа е абсолютно забранен. Всеки може да си представи до какво можеше доведе тази бясна амбиция на безразсъдните еколози, ако една авария на хеликоптера или човешка грешка стовареше машината върху реактора. Не по-малка амбиция, инат и базразсъдство демонстрират и днешните властници, независимо че за всекиго е ясно, че управлението на държавата не е лъжица за тяхната уста.

Абе, тази мъж ли е женали е и ли щом е зелена по скоро Квазимодо. Я да се ожени за Делю ще са си лика прилика.

Може и да е жената на Шрек :)

и видя сега, 3 дена преди референдума.....друго видя ли? числата от тотото случайно?

Дрън-дрън! Фукушима пострада не от земетресението, а от последвалото цунами! А Дунав не, че малка река, ама чак пък такова цунами няма кака да докара! Е, освен ако ББ не се изпиша в Дунав. Тогава сигурно ще отнесе всички острови по реката от Видин, та чак до Черно море!