Плевнелиев изключи референдум „за” или „против” АЕЦ „Белене”

Законът не позволява да бъде направен референдум „за” или „против” АЕЦ „Белене”. Това каза президентът Росен Плевнелиев след срещата с ръководството на ГЕРБ в рамките на месеца на политическите консултации.

Обратно в новината

Коментари - Плевнелиев изключи референдум „за” или „против” АЕЦ „Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ние ще искаме референдум за и против Козлодуй. На мнение сме, че нашата българска политическа мафия след 1997 г затвори 1-4 реактор на Козлодуй без никакви основания, диктувана от интересите на чужди сили. Не е късно те да се отворят наново 4 -те реактора на Козлодуй с ВОЛЯТА НА БЪЛГАРСДКИЯ НАРОД и да се накажат държавниците ни участвали с решения в затварянето и. А Белене да се строи НЕ с пари на руско българската българската мафия и да бъде тяхна частна собственост, а с държавни пари на България и само държавна собственост.

Вместо наистина да се направи такъв референдум, това недоразумение и марионетка на Тиквата ни внушава че не трябва. Това показва опасение, че народът ще се произнесе "за" Белене. Тогава ще стане така, че нашенските платени американски подлоги , изпълняващи задачата да пречат на общия ни интерес с Русия, ще загубят доверието и обичта на чичо Сам. Представяте ли си ужаса да станеш никому не нужен? Да станеш никой, забравен и без подаяние.

Христо Стоичков

Чета ви коментарите и вече съм убеден, че тиквеникът и всички останали в парламента изобщо не са тъпи. Напротив, планът им работи безпогрешно - ние се джафкаме по форумите, обиждаме се, обиждаме тях, но не излизаме на площада да ги изметем. Това е нашата калпава народопсихология и те го знаят. Все сме недоволни, но никога не сме единни. За това ще ни клатят още 500г., а като гледам втори Левски явно няма да се ражда...

Сума актьори от киното, Стийв Джобс, аз...

Зоната е ТЪМНОЧЕРВЕНА- зоната за здрача.. Зона пълна с руски агенти и техните Бентлита , пълна с правешки мутри , бухалкаджии, недоразвити и нефелни гербаджии и комуноиди, пълна с руски имоти и стремежи за окупиране, пълна с р.овчаровци и всякаква червена измет ...недорасла за Демокрацията , със зъби и нокти искащи да ни забият ПАК в ръцете на мужиците - болшевики , сякаш ТЕ , последните са СЪЗДАЛИ НЕЩО съвременно на този свят, освен една феодална империя на злото .

От три години този човекчец, не съм го чула да каже половин сричка правилно, едно изречение смислено, една мисъл норманла, за компетентна да не говорим. И това му публично изтъпление е поредната параноидално-шизофренична бълвотня, будеща съжаление и недоумение. Този човек не е с всичкият си и е опасен за държавата.

Така ти се струва. Тези, които говорят 'смислено', го докарват само от лексика и словесни конструкции, но семантично клонят към нулата. В България интелектът е в дефицит още от средата на миналия век, та и от преди. Комунист да ти се изтъпани и да говори безсмислени неща, но с гладки приказки и да ти се хили? - по-лошо от Бойко. Много по-лошо! Така че за сега нека да е Бойко. Ще дойде времето за друг, дай Боже да е демократ и патриот! Че като гледам за БСП кои се боричкат, там вече се вмирисаха на спечни червени л.

Нищо не може да изключи този некомпетентник. Може само да кудкудяка. Плевнелеив явно още не си прави труда да си прочете правомощията.

Корумпираните кретени постепенно ни подготвят за строужа на Белене. Днес махнаха и Трайков . При положение ,че имаш готова централа ,вместо там да построиш нови 2 реактора, да правиш нови площадки , инфраструктура и т.н. е признак за корупция ! Никой не може да е толкова тъп, даже Боко и ЦЦ ...

Старх го е тоя комсомолски ленивец и политическо недоразумение без биография от референдум, защото референдум може да се направи и за това дали изобщо ни е нужно президенство, особенно с такова нищожество в него.

Кой точно закон, коя точка и коя алиния? Цитирай...

От Плевела точна иформация? Не ставай смешен.

По теми като АЕЦ "Белене", емитиране на нов външен дълг и стратегия за развитие "България 2020", се консултираш единствено с ПП ГЕРБ, без да проявяваш качества като надпартийност и независимост. Казваш, че се бориш за за създаване на обществена нетърпимост към корупцията, а не търсиш допитване на народа. Това разминаване, между изказване на идеи и конкретни действия, не подхожда на президентската институция, най-малко на теб - в изпълнение на идеите, трябва да си три пъти по-силен от предишните президенти, за да постигнеш 60% от средностатистическия европейски доход.

Ба ! Мигар искаш фактура да ти пратя за абъвъто на Законите, а Усмихчо ?! ( Тъй де -- не говоря за АБВ ... то си`й твою и там-ваште-си апапи ) ===== --Когато законът Не Работи -- Промени го .

А,бе тоя наред ли е с главата да емитира нов външен дълг.Един ни направи за смях в Катар,тоя иска пред целия свят да ни свали гащите.

Би трябвало да се намери начин. Защото много хора са за нови мощности в АЕЦ "Козлодуй", но против изграждането на АЕЦ "Белене". Ама това много добре го знаят.

Въпрос - колко ще струва на рубладжийската сган положителен изход на референдума за АЕЦ-а или шистовия газ? Ако гласуват 2 млн. души(твърде съмнително, че ще отидат толкова...) и подкупят половината от тях, и им дадат на подкупените по 50 лв., това е = 50 млн. лв. Сега да видим колко печели Русия от доставките на газ, с 200$/1000куб.м. по скъпо, отколкото продава на Германия? 3000000 х 200$ = 600млн.$!!! Или близо 1 млрд лв. с/у 50 млн. лв. Въпросът е Русия ще инвестира ли тези 50 млн. за да си осигури с години напред по 1 млрд. лв. чиста печалба на година? Мисля, че това е риторичен въпрос... Затова НЕ ТРЯБВА да има референдум! Същото е и с АЕЦ-а!

Тоя се появи за да изръси поредната глупост. Какъв референдум, като на него не му стиска! Новата гениална мисъл, която го е осенила е да емитираме нов външен дълг, защото, според него, е че пазарите били спокойни и правителството имало ясна цел и програма! Аланкоолу, ти откъде изникна бе!

Голяма и празна глава.

Не мисля , че някой ден ще ни бъдат съседи по море САЩ, ха, ха ха, за да не сме зависими от руснаците.

По-добре да няма референдум, понеже червените "умни" избиратели, които съставляват около 80% от населението на България и заради които сме на последно място в Европа по заплати, веднага ще гласуват в полза на руския проект.

Мисля си, че Президента, като види Премиера и впери очи в него, изпитва панически страх. Той много добре знае, кой му подари длъжността-фалшиви избори!!!!

Айде стига с тея бръщолевения за руска зависимост бе, хора! В момента сме изцяло и необратимо зависими от ЕС и САЩ, а някои хора все руска зависимост ги гони...

САЩ и ЕС не определят цените на Лукойл и не ни бъркат с тока и бензина в семейния бюджет. Независими са само тия у нас, които карат на държавни ресурси.

Как точно ви бъркат цените на Лукойл.Те, нито са по високи, нито по ниски от тези в Европа. Върху цените държавата начислява акциз и ДДС-цената става двойна.Даже и така сме между страните с най ниски цени на горивата,Проблемът е друг-доходите .Там сме десетина пъти под Европа.Как си представяте Нефтохим да работи с нефт от Северно море и цената да е по ниска Това не е русофобия а слабоумие.

Досега традицията в България беше да се избират политици от партии,но за първи път имаме за президент милионер...

Ти знаеш ли колко пари имат другите политици от партиите? Какво му е лошото на Пневнелиев, да не би да гие откраднал? Ц.Ц ли предпочиташ, дето си купува апартамент в изток за 60к лева. Едвам, едвам го изкараха законно спечелил? Откъде са тези пари?

Що си мисля ,че чух по телевизията от един небезисвестен политик(В.С.) ,че тоя е фалирал бизнесмен

Мильо-нер казвате ... Ами да, разбира се .

Г-н Борисов, спрете му микрофона на тоя ИДИОТ БЕ! Той се взе на сериозно и мисли, че е избран щото е много умен?! ...Тоя е по-опасен и вреден с идиотизма си и от Трайков.

Този е уникална подлога, най-маргиналния ни президент.

Vandov

Такъв въпрос не се предлага за референдум, той се решава от политици и експерти.

да, ама те немогат да го решат вече 10 години, избрали сме ги ние

политиците и експертите се хранят с подходящи бонуси.

Референдум може да се насрочва по всеки въпрос и не пастирката е тази, която ще определя кога трябва да се чуе гласът на българския народ. За скъпи и противоречиви начинания като това раферендумът е задължителен.

я и начеши вълната на тая пастирка, че не се трае вече!

ГОЛЯМ СРАМ ЗА БЪЛАРИЯ СИ ПЛЕВНВЛИЕВ!

НАЛИЕ Е АЙРИШ ШЕПАРД! ТУАТ!

подлога. Пък и какъв подвеждащ въпрос предлага. Даже Гоце не говореше за референдум. ПОДЛОГА. Но добре че си отиват.

Какъв референдум сънувате? Луканов едно време (Бог да го прости.) им е казал на назначените за милионери номенклатурни другари:"Ще строим капитализъм, какъвто ние ви кажем!". Ние с гайдите, видяхме и "медът и жилото" на мутренският капитализъм. Българската Моника, сега лъска имиджа на Боко и Цецо. Сега росенчо говори, ДА, ама не може народа да се упражнява в ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ. Демокрацията ще е такава, каквато Бойко каже, и каквато на него Меркози му каже или Генерал-губернатора Уорлик.

На всички ни е ясно,че проекта ще бъде спрян,защото е руски.Ако беше от ЕС или САЩ съдбата му щеше да е друга.

е една - на ядреното бунище. Па макар и скъпо.

когато не може да има референдум по въпрос пряко касаещ всеки българин?

че него не го е избрал народа а мафията, та от там и не на референдума!

Глас народен - глас в пустиня. В годините на демокрацията така и не се осмелиха управляващите да се допопитат до народа по какъвто и да е въпрос. Защото се страхуват от резултата, че ще се прецака на някой далаверата.

..бе Роси? А иначе може да плащаме чужди бакии, нали? И нЕма пенсии, цените на основното растат, властта купува имоти в странство... Това в съчетание от подходящи бонуси може.

искаме референдум за излизане на Република България от агресивният военен блок НАТО и за ликвидиране на Американските военни бази на БГ територията! Референдум за смяна на политическата капиталистическа система в нашата Родина!Край на безродниците от Червената Буржоазия-ограбили българският народ,затрили селското стопанство,индустрията,транспорта(БМФ,БРП,БГА БАЛКАН и БДЖ) Обявяване на военен неутралитет -вън от НАТО! Възстановяване на окрадените повече от 100 милиарда от семейните кланове на Червената Буржоазия-фамилиите на 100тина фамилии от бившият Висш БКП и ДС псевдоелит! Народен Съд за Предателите,Изменниците на Родината и класата на новобогаташката Червена класа на Милиардеди и мултимилионери! За Отечеството,с Бога напред!

Тоя референдум касае руснаците, не и българите.

Сестра! Викайте савинарите. Май е взел погрешните хапчета.

...а на теб черпак - между ушите!!!

Лъжете, г-н президент. Дали такъв референдум е добра идея може да се спори. Но законът НЕ го забранява. Очаквам от вас да посочите в 24-часов срок точния текст от закона, който забранява провеждане на референдум за АЕЦ "Белене". Ако не го направите, имате същия срок да си признаете лъжата и да се извините за нея. В противен случай ще ви смятам за измамник по дефиниция, и ще го препоръчвам и на всеки друг. С този пример.

няма никаква законова пречка да се направи референдум специално за белене.

Дир-а, защо не сте дали възможност да коментираме под темата за емитиране на дълг? За да не кажем как продажническата банда, която ни управлява иска да ни набута още повече в ръцете на банковата мафия с още дълг ли?

значи вече е ясно-ТРАЙКОВ ПРЕЧЕШЕ НА МОСКВА И ЕНЕРГИЙНОТО ЛОБИ НА БСП И ГЕРБ. Москва ти пак пламтиш ти пак гориш. Мехлем за ушите на Гоце, Сидеров, Станишев и всички руски мекерета. 1:0 Путин- Уорлик.

Никаква гражданка не си ти. Пълно е в София с такива нахални и смърдящи на чесън селянки като теб.

В голямата си част хората на възраст, допускаща ги до избори нямат цялата информация за и против АЕЦ. И как ще бъде формулиран въпроса? "Искате да сте бедни или да се построи АЕЦ и да почивате на Три майл айлънд?"

ЗА ТРИ ОВЦИ.

Ако имаше референдуми и демокрация в БГ, този нямаше да е на власт. Всички знаем че изборите не бяха чисти.

Човека избран с машинациите на цецо багера няма морално право да говори за избори и референдуми.

"Плевнелиев изключи референдум за или против АЕЦ Белене. Демокрацията затова е демокрация, за да може да се организира и проведе референдум по всякакъв един въпрос ПАЛЯЧО. Тост всенародно допитване и дебат по всякакъв един въпрос. Що за изкопаемо ни натресоха??????????

в БГ никога не е имало демокрация... то и на запад няма. Само Швейцария за сега реално пита народа си за важни решения, всички останали са си диктатури на мега-корпорации.

врели - некипели. Внуците ми живеят точно в демокрация. И съм спокоен за тях.

Кой беше този?!

как ли все така удобно тези закони не позволяват референдуми.... на българският народ никога не му се дава правото на глас.

да проветрим президентството..Иначе за българина никога няма да има право.

ами щом не иска аец да си ходи по- скоро.и без това на изборите ще го изметем.

Това недоразумение що се изказва без да са го питали ? Не се вижда, че само идиотии ръси, ами седнал и акъл да дава ? Аман от национални предатели !

А бе, тоя не го ли помасончиха вече, та толкова им се натяга? Боклук такъв!

Трябва да се борим за свят без атомни централи.

Не съм съгласен с теб. Нек само да погледнем към Германия - декларира отказване от ядрената енергия, говорят за чиста възобновяема енергия, а строят и откриват нови и нови ТЕЦ-ове. Приемам да започнем да говорим за отказ от ядрената енергия тогава когато не остане и един ТЕЦ на земята.

Не си съвсем прав. Като видяха "дебелия" студ, набързо ги включиха. Т.е. те не ги изключват напълно, а само ги оставят в дежурен режим. Германците използват тази тема когато има избори, или когато има напрежение, както беше след Фокушима.