НАТО ще командва операцията в Либия

Страните от НАТО са се споразумели алиансът да поеме военното командване на интервенцията в Либия в началото на следващата седмица.

Обратно в новината

Коментари - НАТО ще командва операцията в Либия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КОРЕКЦИЯ Малко информация за глупаците, които не са в час ами попиват информация от пропаганда относно диктатурата в Либия. (Ако това е диктатура, то не знам какво е Хамерика): 1. При сключване на граждански брак, държавата подпомага младото семейство с 64 000 долара, които са достатъчни за къща с площ 150 кв.м. с всички комуникации и климатизация; 2. При раждане на дете, държавата подпомага семейството с 7 000 долара. 3. Годишната петролна рента, която се разпределя на населението е около 1000 долара на семейство. 4. Месечнатапомощ за безработни е 750 долара. 5. Заплатата на една нискоквалифицирана медицинска сестра е 1 500 долара. (нашите кирливи медици сукаха там с години, наистина вариха алкохол и се занимаваха с проституция, бяха осъдени от сегашните бунтовници, Кадафи ги помилва, ореваха орталъка в БГ за апартаменти, сега хулят Кадафи). 6. Един средноквалифициран електротехник получава около 2500 долара. 7. Електричеството е абсолютно безплатно. 8. Един резервоар бензин около 70-80 литра струва 3-4 долара. и.т.н.

Либия граничи със бая гладни страни като Чад Нигер Мали Судан Мавритания дето за малко кинти и злато бая наемници ще си намери от там.Все пак полковника има доста тонове злато,тача че хиените от Нато да му мислят,ще има да им треперят чутурите из пустинята.И да живее големия полковник Муамар Кадафи!!!

Всички тези приказки на Ердоган са за пред медиите. На всеки е ясно, че забранена за полети зона се налага единствено и само с удари по самолети/хеликоптери във въздуха и с подавяне на ПВО чрез удари по обекти на земята - бази, ПВО средства (вкл. радари, зенитни оръдия и установки и др). Няма как иначе - ако самолети на НАТО патрулират в зона около Бенгази примерно и бъдат прихванати от РЛС на ПВО (за следене на полета или за насочване на ракети) - следва удар по РЛС. Либийците имат напр. ПЗРК Игла, но са монтиранеи в пакети по 8 върху лекобронирани машини (това е направено в Хърватска и Черна гора), имат от т.н. "Шилка" и пр. пр. - средства за ПВО на войските. Ако ги открият от НАТО - и удрят. А между тях и по някой и друг танк, естествено - "случайно". Зоната ще я налагат до последния танк и гаубица на Кадафи. Турците го знаят разбира се, но само дрънкат...

ВВС и Военни кораби всеки може да извади. Някой въобще помисля ли си , как ще стане ембаргото откъм Сахара? Откъде НАТО ще намери и въоръжи поне 90 кервана камили, които да парулират в пустинята? За тази работа май няма мераклии.

И какво ще дойде от Чад , Судан и Нигерия дето Кадафи го няма?

Ако турция скръцне със зъби всички ще слушат та слухово апаратче ще си купят. В момента Анкара е най-важния партньор на САЩ в Европа и близкия изток, защото има огромна армия. И тази армия може при конфликт да превземе цяла европа - даже и всички страни от ЕС заедно не могат да и се противопоставят. Неприатно, но факт, и затова се съобразяват много с тяхните решения и предпочитания!

Вярно, голяма им е армията, но: 1. Точно ислямистът Ердоган я разби, защото в Турцията (колкото и тъпо да изглежда на европейските демократи), точно армията е носител и пазител на светския характер на държавата. 2. В Европа има и друга армия, която е малко по-силна от турската - руската. И познай, кой плаща повече на Русия - Турция или Европа за газ и петрол и къде руските инвестиции са по-големи - в Турция или в Европа?! Прочети руската стратегия за национална сигурност и ще разбереш, защо го казвам. 3. Самата Турция изобщо не е единна - референдумът, въпреки манипулациите показа това...

Едно време и Хитлер имаше най-голямата армия и беше авер с този-онзи...

Та НАТО и ЕС,тоалкова ли са слаби,че да се съобразяват с Турция,която явно ги рекетира.Точно сега се вижда ,че Турция е далеч от цевелизована ЕВРОПА,НЯМА МЯСТО в ЕС,а дори и в НАТО.Исляма е един,както в Турция,така и останалия ислямски свят.Така,че Турция ням амясто в Европа.

На някой анти-ислямисти не им отърва ?А приказката за Исляма:поне 15 имаш ли ?

Не знам, дали той има 15 г., но аз ги имам. Изнам добре, че Ислямът, така както го разбират и практикуват огромата част от мюсюлманите е "застинал" някъде около 10-12 век от новата ера. Когато спрат да убиват с камъни, когато разрешат на мъжете да ходят с ризи с къси ръкави и разрешат на "друговерци" да ходят на екскурзии до Мека и Медина, когато признаят поне половината от научните постижения, които е признала християнската църква и най-вече, когато се откажат от концепцията за световния Джихад и налагане на тяхната религия в световен мащаб (както се е отказала християнската църква), тогава ... може и да го приема за нормална религия. До тогава са просто 1.5 млрд фанатици, които искат да се наложат на 5.5 млрд другомислещи хора.

Тоя кога стана говорител на НАТО