НАТО и бунтовниците отново преследват Кадафи

Продължава издирването на Муамар Кадафи. Бунтовниците твърдят, че контролират 95% от Триполи. Междувременно броят на труповете, открити в болници в Триполи, нарасна.

Обратно в новината

Коментари - НАТО и бунтовниците отново преследват Кадафи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Операцията в Либия е истински успех, нито една цивилна жертва 28 август 2011 00:57 Агенция "Фокус" Начало / Свят Брюксел. По време на операцията в Либия , авиацията на НАТО е извършила над 22 000 полета, поразявайки 5000 цели, но при това без да пострада нито един представител на цивилното население. Това съобщи генералният секретар на Алианса Андерс Фог Расмусен в интервю за френския ежедневник Журнал дьо диманш." Е по-голяма за наглост от това аз не бях чувал!

по Би Би Си гледах кадри от болниците в Триполи. Лекарите само в едната от болниците каза, че в болницата има стотици трупове (предимно на жени и деца). Коментарът на водещия беше, че жертвите са причинени и от двете страни. Ясно е, че при боеве в град винаги има много мирни жертви. Разумният въпрос е: можеше ли това да се избегне? Защо НАТО не прие предложението на Кадафи за избори? Какво по-демократично от избори под международен контрол? Защото се опасяваха, че либийците могат пак да си изберат Кадафи? И ще загубят договорите за експлоатация на залежите и рафинериите? Е това, извинете ме господа демократи и демократизатори, не мога да го приема, колкото и да ме обвиняват някои елементи тук, че съм червена кратуна, комунист, платен от Позитано и т.н. Чисто човешки не мога!

Нещо да си спомняте за двата терористични акта срещу граждански самолети, взривени по заповед на Кадафи и съществени от тайните му служби. Нещо да ви говори името Локърби и 254 жертви!

беше за отмъщение на бомбардировките на САЩ 2 години по-рано, при които загинаха роднини на Кадафи, вкл. деца. Око за око, зъб за зъб...

Да го убият по мъчителен начин

и тебе и тебе

Разлика някаква да намираш? Тоя Кадафито е по-голям терорист в пъти от историята на Ладен!

То Буш е бил в пъти по-голям терорист и от Кадифито ?!

бунтовници-абе и те като наще партизани.хак да ви.ч5 год. стигат

Внимание! Великобритания води необявена високотехнологична война срещу суверенна държава. Само преди няколко години Либия официално и отговорно заяви, че няма да разработва, съхранява и използва ядрени технологии за военни цели. Така ли се става цел на терористичните държави? Без възпиращото действие на ядреното оръжие? Традиционните действия на британците са коварни и нагли, но този път няма да им се размине. Отчаяно се нуждаят от колонии. Светът вече не е същият. За джуджето-клоун не искам да говоря, щото ми е смешно. Да беше заснел поне един екшън, вместо да излага така една велика терористична държава като Франция. За Обема пък нямам думи - направо е за Мадам Тюсо.

Накрая ще утрепят някое невинно човече, което прилича на Кадафи.

"Екзекуции по бързата процедура са недопустими както в мирно, така и във военно време, заяви пред журналисти в Женева говорителят на Върховния комисар за правата на човека Нави Пилай, Рупърт Колвил" Много добре!!! А как да коментираме УБИЙСТВОТО на Осама бен Ладен!?????

Мародери обраха посолството ни в Триполи. Днес "революционерите", както е прието да наричат развилнелите се башибозушки банди на запад, са ограбили и белгийското посолство. Като прибавим и изнасилванията, вече "любовта" на народа към тях е толкова силна, че скоро и НАТО няма да може да ги спаси. Да не забравяме, че Кадафи въоръжи населението.

Като в Ирак!

Малее, и това не е лесно! Да ти отпуснат милиард и половина, а ти да объркаш доставчика на тревата!

Аз съм, бе, Кадафи. Какви камиони, какви Сиртове ви гонят. Тука съм- у дома, и си гледам турския сериал.

тоя Кадафи що не хванаха като си беше разпънал шатрата в центъра на Париж, беше им дошъл на крака.

Или в Рим?!

НАТО като какво се явява-баш авджия или шеф на ловното стопанство.

Хубавото на тая поредна натовска бомбаджийска кампания е, че се хилим до сълзи с маймунщините на Запада. Тоя път циркът е тотален, и особено медийните фантасмагории. Продължавайте така, до броени месеци ще почнат да ви се смеят и вашите от синята мъгла! :-)

НАТО и британски части са начело на преследвачите. На кого му пука за някакви си права на човека, за ООН и за Международния съд?!

Тука писаха че самолети на Кадафи са бомбардирали бунтовниците от което човек почва да се пита щом либийската армия още държи военни летища що му е на гореспоменатия Кадафи да бяга с камион а не примерно с хеликоптер. Е, остава и възможността описаните бомбардировки да са приятелски огън....

Що да са самолети на Кадафи? Те самолетите на натовци доста пъти изтрепаха сума ти и бунтовници понеже не правят разлика кой кой е.

На кого му пука за тия цигани? Пускаме бомбите там където не стрелят по нас. Ако стрелят от всякъде ги пускаме в морето и пак си взимаме наградите, като се върнем!

Най-добре го каза Путин: с терористи не се преговаря, те се унищожават!

Открай време изчезването на Кадафи си е негова запазена марка. Гледам след блокирането започна деблокиране на либийските авоари в чужбина. Интересното е кой и в чия полза прави това? Ма много са ни простички западняците, много! Направо нещастници. И ние по традиция все при такива се врем.

дали ще го свитнат кадаифа или не вече не е толкова важно.важното е,че още един мръсник изчезва от картата на света(: (: а на неговите защитници ще кажа да си спомнят за българските медици,тероризирани години наред от същия ЛУМПЕН!!!!! има ВЪЗМЕЗДИЕ на този свят !!!!!

а наи-важното е че американците ще използват парите на либия,ние само ще гледаме и ще вика ме ура.....демократ-балък

ти си демократ колкото и те са медици

Демократе,не бързай да се радваш,защото на чело на бунтовниците е сатрапа който съди нашите медици,който ги измъчва и който щеше да ги убие ако не бяха парите дадени от нашето правителство и мисля от емира на Кувейт.Така ,че един си заминава друг като него идва.

А сега идва на власт лумпена, който ръководеше този терор.

кеУЕМЕ, точно на "бунтовниците" предводител е ТОЧНО този, който се 'занимаваше' със сестрите. Трябва да си много НАХАЛЕН или много прозт, за да напишеш такива глупости за Кадафи.

Вече няколко пъти залавят Кадафи след няколко часа. Сега започнаха да го залавят след няколко дни. А Кадафи може да е отдавна офейкал с либийски кюлчета злато и даже да не прилича на Кадафи. Нищо чудно да си е сменил и пола, докато храбрите бунтовници жънат победи след натовските атаки. В опоскана Либия петролът ще потече към USA, а бедните либийци ще станат още по-бедни и ще пият само топла вода във пустинята.

Най-опасните престъпници се убиват, когато не могат да се заловят живи.

Осама може, ама Кадафи не може да се убие без съд :)

Точно така, правилно разсъждаваш. Но и Кадафи може да се застреля, зависи от ситуацията. Най-опасните престъпници се убиват, когато не могат да се заловят живи.

икой решава дали някой е престъпник. вероятно по твоята логика този с най-голямата тояга

ти си или бог или тои говори с твоите уста

Поредния път в който бунтовниците са "заловили" Кадафи ...

и чаушеско не можеше

Каква е разликата бе шибаняк!? Единият, дори е по дстоен като Осама, а тоя Кадафите какво направи?! Не беше ли същият терорист, а сега да не говорим! Тоя Кядяфито трябва да се убива бавно и мъчително, а ако не може така да се ликвидира без да има следа от тялото и всичко около него него тава е!

че злоба!