Би Би Си съобщи, че повече 200 разложени тела са намерени в болница в Абу Салим - квартала, който бе под ожесточен обстрел последните дни. Лекарите и сестрите са напуснали болницата. Трупове на мъже, жени и деца е имало и в коридорите.

"Вашингтон пост" пък твърди, че силите на Кадафи са избили 180 затворника тази седмица.

Междувременно високопоставен представител на политическия орган на либийските бунтовници увери, че въстаниците са обкръжили район в Триполи, където се укриват Муамар Кадафи и неговият антураж.
Наблюдаваме Кадафи и неговите хора, преди да направим опит да ги заловим, каза министърът на правосъдието в Преходния национален съвет Мохамед ал Алаги, цитиран от БТА. Той отказа да уточни в кой район на либийската столица се намират бегълците.

Само преди два часа съветник на ПНС съобщи, че либийски бунтовници преследват южно от Триполи колона от камиони, с която може би се опитва да избяга Муамар Кадафи.

Въстаниците се надяваха да отрежат пътя на Кадафи. ИПритиснат е в ъгъла. Не мисля, че вече може да стигне до Сирт или Себха. Маневрира в един район южно от Триполи и може да бъде заловен или убит всеки момент. Това е въпрос на няколко дни", разказа за "Таймс ъв Малта" Абдул Карим Басама от източния град Бенгази.

Това не е първи случай
, когато бунтовниците съобщават, че почти са открили либийския лидер.

Полковникът от бунтовниците Хишам Бухагиар заяви, че те са проверявали няколко района, където са очаквали да намерят Кадафи. Ние изпращаме специални подразделения всеки ден, за да заловим Кадафи., цитира го Ройтерс.

Екзекутирането на Муамар Кадафи без съд би било противозаконно, заяви днес Върховният комисар на ООН за правата на човека, цитиран от Асошиейтед прес.

Ръководството на бунта предложи награда от 2 милиона долара за главата на укриващия се либийски лидер. Екзекуции по бързата процедура са недопустими както в мирно, така и във военно време, заяви пред журналисти в Женева говорителят на Върховния комисар за правата на човека Нави Пилай, Рупърт Колвил. Най-доброто решение е Кадафи да бъде заловен жив и да бъде предаден на Международния наказателен съд, издал заповед за ареста му, каза Колвил.

Той каза, че представляваната от него организация не може да провери данните за броя на жертвите и информацията за злоупотреби от страна на бунтовниците и преданите на Кадафи сили в Либия.

По-рано НАТО обстрелва бункер на Кадафи в родния му град Сирт. Говорител на организацията, цитиран от "Телеграф" обяви, че бомбардировката не е защото се предполага, че там се крие либийският лидер, а защото верните на Кадафи сили са се прегрупирали и представляват заплаха за цивилното население.