Коментари - Варуфакис отрече да е показвал среден пръст на Германия | dnes.dir.bg
назад

Варуфакис отрече да е показвал среден пръст на Германия

Гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис отрече да е показвал среден пръст на Германия на конференция в Загреб през 2013 г.

Обратно в новината

Коментари - Варуфакис отрече да е показвал среден пръст на Германия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По принцип съм доста пристрастна, но ще се опитам да кажа нещо малко по-обективно. Става ми забавно понякога като чета глупави "хейтърски" коментари - особено от българи - как се хвърляте да плюете като че ли ви засяга лично. Второ, такива "жълти" статийки и публикации са или изсмукани от пръст от псевдо-журналисти в творческа криза, или чиста проба реклама. Човекът си знае какво прави и това да пусне нещо скандално не е случайно, както и по-широко скроен метод не го прави по-малко интелигентен или сериозен. Няма да е лошо да попрочетете поне малко повече биография и да си потърсите чувството за хумор. Това, за жалост, е едно от нещата, които и гърци, и българи и всякакви така и не успяват да му разберат на Янчо. Стига зверяли и завиждали и ходете да дискутирате наш Бойко, че там нещата са наистина зле и засягат България и българина много по-директно и лично; оставете го Янчо на мира да си върши работата.

Оф... неолибералната медия в злобата си почна съвсем да изпростява. Имам чувството, че нашата родна л....хвъргачка държи нивото по-високо.

Та този е направо бедняк в сравнение с нашите "политици". Горкият човек!

Здравейте съфорумци и добра седмица. Фактът че неолибералите на Европа ритат срещу нашия финансов министър е изключително обнадеждаващ. Това важи особено за германските властимащи, характерно за които е, че си изпускат нервите когато са несигурни. И точно това става, което значи че г-н Варуфакис е на прав път. Относно неговия произход и имане, ето накратко какъв е неговият баща: "... Бащата на Варуфакис е роден в Кайро, Египет, през 1925 г. Днес е на 89 години. Любовта ми към металургичните изследвания в областта на археологията ме запазва вечно млад - казва той. Хоноруван преподавател към Атинския университет, председател на металургичната компания Халивургики и почетен председател на Гръцката организация по стандартизация (ELOT), се занимава от 1959 г. с древните технологии и по-специално с металите и тяхната роля в развитието на нашата цивилизация." За тези от вас, които може би имате вземане - даване с гърци, ще споделя моя собствен опит, свързан с гореспоменатото: -Можете да сте въздържани, а понякога даже мнителни при започване на делови отношения с грък - и твърде често това е правилна позиция. Разберете ли, обаче, че той произхожда от род на египетски (александрийски) гърци, отпуснете се. Той е най често отворен, ерудиран космополит, надежден в около 90% от случаите.

Вярно е, той показва среден пръст на Гърция и няма да спре, докато не я забатачи окончателно.

Добавен или НЕ Е добавен средния пръст важното е , че винаги им го показва на геЙръпшаните. ,, малки НЕЗНАЧИТЕЛНИ проблеми ,, с дълга не трябва да разделят европата. По _ голям среден пръст няма що да му дирите. Пей сърце и ги мандахерцай . Малко им е на тези фашисти.

Византийците отстояват правата си да живеят по европейски,да не са сурогатен придатък и това им прави чест.И тъй,като ние сме по европейци, управляващите ни са по малко крадливи и държавата ни е в ред,затова даваме оценка,докато българи търсят и намират по добър начин на живот в Гърция!

се извоюва със столетия ефективен труд на поколения, а не кат гърчолята наготово на Европейската трапеза за сметка на трудолюбивите народи. Преди да влезнат в ЕС, гърчолята бяха в каменната ера, мизерия и цигания, идваха в ЦУМ и пазаруваха като луди.

... къде сме НИЕ ! ...Така си беше ! Гърция и Португалия бяха пример за най-изостаналите държави в Европа!

Бих казал на г-жа Меркел: Дайте гърците на руснаците, за да видят къде зимуват раците.

Ще им накривиш шапките.

Е ако го е направил, искам да му стисна ръката. Стига сте ревали за Германия, сякаш е свещената крава на Европа! Работели били, хранели ни били. Без тях как сме живели направо? Айде холан, намърдаха се навсякъде, само вижте от кои магазини пазаруваме, да не говорим, че са едни от най-големите корупционери в Европа. Варуфакис е рок&рол, дори само да ги дразни, пак ме кефи! Не знам дали ще се измъкне от железната немска прегръдка.

Гърците са големи пичове, ама за сметка на всички европейски народи, включително и на нас българите. Да бяха си платили дълговете, може би щеше да има малко повече европейски пари и за нас. Той не показва среден пръст само на немците. Само мазохист може да му стиска ръката на Вару-факис.

Много добре казано! Ако можех щях милион плюсове да ти дам! Радвам се, че в цялото море от негативизъм все пак виждам и други привърженици!

Факис, макакис, колко пък да е Варуфакис?!? И с хамалската си физиономия никак не се връзва с пианото, язък за масрафа. Ми този трябва да се извини дори и за това, че в дни на криза изхранва такова туловице като жена си! Бил преподавал на Запад. Да бе! То като се почне от наш Стоян Ганев та се стигне до този все ги канят в Йейл лекции да четат там. Нищо подобно - канят ги за да видят студентите какъв добитък се въди по света и с какво им предстои да се разправят. Да пести там и да се навежда, като дължи пари да си мълчи, не да вири среден пръст!

Жена му - "туловище"? Ти лозови пръчки ли чукаш?

НИК-а ти ми хареса! Главанакис е баща ти, нали? А ти си сина му? Отива ти името, няма спор!

Значи, гърците ми е през оная работа кво мислят за министъра си, ама нашите водещи бяха тлкова жалки в сутрешня блок. Коментират някви снимки на хора които вечерят на терасата си и пият вино! Какъв "луксозен" живот. Направо си помислих, че у нас живеят в сламени колиби и ровят корени в гората за супа!

Българино! Не завиждай и не гледай в чуждата паница. Само тогава ще си оправим държавата.

Дома изглежда нормален,а не охолен.

Точно така със скромен изглед към Партенона и прилично отворено пространство. То и нашите управници живеят в подобни "скромни" обители.

В Атина не е като в БГ. Централните части не са много престижни, там е пълно с чернилки орки, които често обират по улицата, имат много хубави квартали с огромни и просторни апартаменти където е по-хубаво.

Той не е откраднал парите от гръцкия народ. Преподавател е в САЩ и си ги е изкарал сам. Грозно е когато си откраднал парите, или си произвеждал отрови,които си пробутал на робите.

Няма какво да ги обсъждаме, те трябва да свикнат да живеят според възможностите си и доходите си!! Никой не ги кара да вземат заеми!! Да си намалят заплатите и пенсиите до наше ниво и ще оцелеят!!

Пречи им. Не са толкова глупави.

Тук не става въпрос за глупост, а за тарикатлък. Нали правите разлика?!

За Щатите също ли се отнася? Или твоята "справедливост" има чисто междусъседски измерения?

гурците са бедни ама друг пут. само ви се иска. имаше едно клипче за кризата кудето един грук се оплакваше, че трябва да си продаде джипа порсче. тука само политиците карат такива *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Всички тези популисти са мошеници и обичат разгуления живот. Че Гевара пък беше прочут едно време с безбройните си любовници.

Е ти го направи турлю гювеч. От Варуфакис та на Че ге Вара

Нищо луксозно не виждам в тези снимки! Познавам държавни служители (гърци) с доста по-добър стандарт от тук демонстрирания... Просто тече компроматна война срещу правителството на СИРИЗА. И Янко, като най-екстравагантен го подкараха първи. Айде, ямас!

То и у нас влоговете на домакинствата са 4-5 пъти повече от външния дълг на държавата :)

Чак пък такъв лукс не виждам. Но такъв е гръцкият манталитет (както и българският, между впрочем), парадира се с благосъстояние, когато го има, докато на Запад, особено сред политиците е проява на лош вкус да демонстрираш личните си финансови възможности по списанията. Колкото до бедността на гърците, не знам, но като гледам снимките на повечето ми приятели/ки гърци в Инстаграм, тебса постоянно по кафета, клубове, трапези, бузукита и тем подобни, както са си свикнали да си живеят, така че не съм много сигурна кой ще яде дръвцето най-накрая и кой ще се смее последен. Още от древни времена е поговорката: "Никога не вярвай на византиец".

Точно обратното е показал човекът - че живее нормално, журналята /сигурно най-много нашите/ веднага са го обърнали, както им харесва.

Варуфакис е като нашите ''бедни'' социалисти които всички са от милионер нагоре. Най-смешен е този Гергов от БСП Пловдив. Винаги на първата редица по пленумите. Той коли, той беси в партията, ама пръв социалист е, ''милее за бедните и слабите''.

Другарят Варуфакис С ВРАТОВРЪЗКА???!!! А иначе се прави на прошляк като се мъкне в Европа при Шойбле и компания без вратовръзка, демонстрирайки, че е един истниски балкнански тъпунгер и гьонсурат, и че по простотия няма кой да го надмине, освен разбира се другарите от сбърканяшката му партийка?!!

Ти Бареков ли си или Джамбазки? Що за расъждения?

Сега разбирам защо у нас хора, които назначават и уволняват Правителства карат 13 годишни опели и живеят с пари назаем от мама.. Що за тъпоти?! Че аз ОЧАКВАМ Финансовият Министър да е богат! Че той ако не е - какъв финансист е?

Но не и да го демонстрира по такъв начин, когато много хора от народа му се чудят как да вържат двата края. А и нали е социалист - иска братство и равенство.. Ама само за другите. Като всичките мързеливи хора с леви убеждения.

Да станеш богат не по наследство не е работа за мързеливи хора.. Дори да си мафиот се иска здраво труд! Как може хората да са така наивни?! АМи да назначат някой бедняк, дето не е виждал 100 евро и да чакат резултати.

Поредния гръцки, комунистически лицемер!

В бедстстваща Гърция средната пенсия е 700 евро. В цъвтяща България е 150 евро. Но и това им се видя много на Борисов и Горанов, та ще вдигат възрастта за песиониране отново и ще искат 40 г. осигурителен стаж в залятата от безработица България.

700 евро е, защото е от заемите (300 млрд.) а не от икономически растеж.

ако е така и нашите пенсии ще слочат с новите заеми ! (ама не е така)

Ние също взимаме огромни заеми, които реално няма как да изплатим при липсата на каквито и да е развиращи се отрасли. Поне при по-висок стандарт, високата покупателна способност дърпа икономиката, а ние цепим стотинката на две.

.... Гърция иска да се освободи от мерките за строги икономии" .. думи на Гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис ! Ебати наглото и арогантно КОПЕЛЕ! Цървул, кой ще ви връща заемите от 268 милиарда евро ? По измислена и цинична държава в Европа НЯМА!

Това е то истинският комунист - мрази богатите, с изключение на себе си, наднича в чуждата паничка, но не дай си Боже да му надникнеш в неговата... Ясен е въпросният чичка, и да се извинява, и да не се извинява, по-малко противен няма да стане. Да видим колко калени са нервите на западняците, срещу които неблагодарника плюе и рита, и от които чака с протегната кунка, и кога точно ще му бият шута със засилка - след месец, два или наесен. Или ще го оставят гърците сами да се разправят с него.

Хаха фалшив... тубата watch?v=1KSmcUyAZwU и гледайте в HD 1:58 колко е фалшив... И си е баш по темата.. явно се изявява малаката, че ще показва пръсти на немците...и въобще типично по гръцки заявява - ние проблем нямаме.. имат немците.... Изчакайте малко.. ще видите, гърците са слугували у нас, ще слугуват пак.

Лошото е ако германия покаже среден пръст на гърция.а къщата нормална само пианото я прави луксозна.а това че гледа към партенона предполагам че я прави скъпа.

Хех, това ако е охолен живот ;-) Те какво искат, в панелка ли да живее утвърден икономист? Имаме един такъв човек от панелките, Жан Виденов се казва...

Да, това определено не е някакъв охолен живот. Вярно, че това е в квартала Тлака, старата част на Атина под Партенона, който е туристическият квартал с кръчмите и магазините, но като гледам кабинетчето и бюрото на министър Уот-Дъ-Факис в дома му, те ми се струват доста скромнички. Че то моят кабинет и бюро вкъщи са по-големи :) Сега, обаче, министър Уот-Дъ-Факис ще трябва да изпие една дамаджана от собствената си помия с популизъм, като трябва да се обяснява, че всъщност не живее охолно, след като вече му турили този етикет. Досега му беше лесно - лъжеше и създаваше илюзии у гърците. Сега ще го видим дали може да направи по-трудното - да излезе с чест от обяснителния режим, в който сам се вкара с тези снимки. За да не ме обвините, че винаги съм се изказвал отрицателно за Лъжефакис, ще призная, че първи път този тип ми направи добро впечатление, като видях на снимките му, че поддържа доста добра фигура за годините си :)

Сигурно е вдигал щайги в някой склад за да заработи за охолния си живот и да направи добро телосложение ;) Забелязвам тенденция на падане на нивото и то доста надолу, сред политиците у нас и Гърция. За другите не мога да кажа, но при нас и у тях на власт са хора без опит в управлението, ниска култура, незнание или неумение или нежелание за качествено управление. Без идеи и посока.

Винаги позьорщината на хората ми се е вижала много смешна ..ало Варуфакис.. гледай да си платите каквото се изпапкали

Бърз преглед в интернет ни довежда до името на Джин Шарп (Gene Sharp) и неговата книга От диктатура към демокрация From Dictatorship to Democracy. Шарп получава магистърска степен в университета в щата Охайо. Защитава докторска степен (PhD) в Оксфорд. Има 30 години изследователска дейност в областта на международните отношения в Харвардския университет. През 1983 г. основава института Алберт Айнщайн неправителствена организация, занимаваща се с мирните методи на действие при конфликти в цял свят. Събрал е и е описал подробно методите на мирна борба и някои техни взаимодействия. Книгата е написана за прехода от диктатура, но това съвсем не означава, че не може да бъде използвана за борба във всяка, дори и демократична страна. 198 метода за мирни акции (198 Methods of Nonviolent Action) МЕТОДИ НА МИРЕН ПРОТЕСТ И УБЕЖДАВАНЕ Официални изявления 1. Ораторство (Публични изяви, прояви участия) 2. Писма за несъгласие/протест или подкрепа 3. Декларации от организации и учреждения/агенции 4. Публични изявления, подписани от известни личности (отворени писма) 5. Декларация за таксите и намерението 6. Групови или масови петиции Общуване/Комуникация с по-широка аудитория 7. Лозунги, карикатури и символи 8. Знамена, плакати, банери, постери и визуални помощни средства 9. Листовки, памфлети, брошури и книги 10. Вестници и списания 11. Магнетофонни ленти, записи, СD, радио, телевизия 12. Надписи във въздуха (самолет) и на земята (обработка на почвата, засаждане на растения, камъни)

много са зле.Гъркините пристигат всеки ден в България ,за да работят и изкарват по някой лев ,да пращат на бедните си роднини.Айде наште журналя да покажат сараите на доган,ама не могат.

"Изоставени" работници обръщат гръб на социалистите в ЕС за сметка на популисти 1 Май 2014 Пол Тейлър Ройтерс

Този министър сигурно е членувал в БКП. Не може цяла държава да живее на социални помощи от ЕС. Освен сиртакис, трябва и работакис.

Ква тая кифла бе братко?! Задника и е като масичка за брич....

Ти видял ли си хубава гъркиня?

sonibvc@gmail.com

Навсякъде има хубави и грозни хора.

БРЦК

А бицепса и гони метър...

+++

И тия като нашенските атакажии. Лидерите им лапат хайвер и пушат пури по 300 долара в Париж и Варадеро, но инак скърбят за бедността на народа :-)))) Акъл за съжаление не израства насила.

"Пари се прават като се продава на бедни хора" Еврейска мъдрост.

Не знам тогава, но сега не само го показа. За 6 месеца, откакто ЕЦБ забуксуваха заради Сирица, еврото падна от $1.40 до $1.05 и продължава да пада. Направи цялата еврозона и послушковци на еврозоната 33% по-бедни. И направи дълга на Гърция 1/3 по-малък. Германците загубиха една трета от това което имат. Това не е пръст, доста по-дебела работа ще да е. Изобщо като финансист е гениален.

БРЦК

Което е супер за нас. Заради тая работа в ИТ-то вече сме по-евтини от Индия и Китай.

Бате, няма лошо в това еврото да е 1:1 с долара. Така е било замислено и без това. Лошо ще бъде, ако еврото стане 1:1 с рублата... ;)

Варуфакис отрече да е показвал среден пръст на Германия Варуфакис и сие показаха среден пръст на гръцките избиратели, които на изборите видяха безплатен сладолед на клечка , а не среден пръст.

Както добре се знае, гърците, за разлика от германците не са горд народ. Ако съществува "гръцки народ" следва да се знае, че той е малоброен и се намира в южната част на сегашна Гърция и са около 20% от населението на тази държава. Основното население /около 60%/ на т.нар. "Гърция" са българи. Има още албанци, турци, цигани, арменци и евдреи, които общо са 20%. А сега за репарациите: т.нар. държава "Гърция" има да плаща на България стотици милиарди за извършения и извършваният и в момента геноцид над българското население, както и за заграбените имоти на изселните българи - доброволно или доброзорно /насилствено/. Лошото е, че нашите шушумиги /управници/ не поставят този проблем на дневен ред на държавата и не правят нищо за защита на интересите на държавата България и на българския народ, включително и намиращиет се в момента временно на територията на "Гърция".

гърците са бедни колкото жена му е красива

Тва пръстче май у гречко дупи ши шава!

Голям пичага е, браво! И булката си я бива, но той си я е заслужил. На който му е криво да се замисли какво не му стига за да бъде като него. Жалко, че у нас такива мъже не попадат в управлението -само плазмодии, евроатлантически послушковци и комплексари. Те и жени като хората не могат да си намерят ... А за средния пръст дори и да има нещо вярно, немците няма да се впечатлят. Немеца знае да уважава истинския силен човек, а такива като нашите плазмодии само снизходително потупва по гърба и леко ги качва на шейничката. Всъщност никой немец не обича измекярите.

Гърция не е спечелила нито една битка през Втората световна война. Просто се наредиха при победителите на принципа "Те вървяха след войниците". Немската армия не е разрушила нищо в Гърция, а българската армия дори им остави пътища, жп линии и т. н., а след това България изплати на Гърция милиарди долари.

колко български имоти заграбиха след Балканската война, без да плащат за тях. Отделно каква морална отплата ни дължат, задето подкупиха пашата на Солунската крепост, за да влязат първи в нея и прехвърлиха солунския гарнизон в Галиполи в гръб на съюзниците си, които правеха чудеса от храброст, по мнението на турските им противници?

Точно така са действали и през първата св.война. Чакали са до последно да видят накъде духа вятъра, мръсни гадни византийци!

Гърция е победител в ВСВ, даже тряба да си го извади наистина и да го покаже на фашагите, който и грам не са се променили от 1939 до сега.

Варуфакис е сладък пич, а съпругата мяза на бивша щангистка.

Тая кокона требе да е гръцката Деничка Гаджева,само нема снимки по монокини от плажа Варадеро! Обаче ,ЦиПраз и Перхидрола не муат прогресивен квас от водоноската с 3 литров буркан а соросоидно френско шампанско от 6000 еврогея шишето! Какая драма,какой типаж!

Нали "Ауф видерзеен фрау."? Нали "Гуте нахт"?

Га ядохте кифтетата не ривахте, сега ривете!!! Маляка!!!

СИРИЗА просто е гръцката АТАКА. С малката разлика, че Варуфакис има пари от преди влизането му в политиката, за разлика от боленчо.