Ученикът, който разгневи Русия

Със своята реч пред Бундестага в Берлин руският ученик Николай Десятниченко разгневи родната си Русия.

Обратно в новината

Коментари - Ученикът, който разгневи Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

германията и австрията да се закрият и затрият! само ядове с тях! а на здраве за края на европата!

Преди да се изказвате так убедено, категоричо и самонадеяно, вземете и се образовайте за истинската история на този свят(в частност от последните 100+ год.). Хитлер е продукт на св. кукловоди. Висшият немски генералитет е знаел от самото начало, че ще загубят войната. Нещата никога не са , и никога са били такива, каквито ги представя офиц. история. Я се поинтересувайте защо Хитлер остави 300 хил. англ армия при Дюнкерк да се изтегли безпрепяствено , след като можеш да я удави в Ламанша?! Престанете да спите и да хрупате безметежно, защото пак ще влезезте в ролята на овче стадо, водено към кланицата.

Така е, за огромната част облъчени грамотни хора вината е на Германия и германците. И никой не пита за озадачаващия брой нацисти с еврейски имена и потекло в немската армия на ключови места, включително и личния лекар на Хитлер! Никой не пита и за странното затъване на Хитлер в Сталинградската битка след като Москва преди това е била в ръцете му да падне!Дали само на лудостта на Хитлер се дължи изпращането на немските армии в Русия само с летни дрехи и униформи и изоставянето на милионни армии да измрат в студа и от безсмислена съпротива мвесто логическото прегрупиране?!Просто господарите на света са играли хазарт с немската армия и съвсем не са очаквали, че немската машина може да бъде толкова силна, страшна и ефикасна!Та жертвите на тая ужасна война са действително са обикновените германци и руснаци! Всичко друго е измама и пропаганда! А целта - унищожаване на 50 милиона бели хора от арийската раса! Тя е постигната! Здрави, прави, във фертилна възраст- избити! Следващият етап е наводняването с африканци, араби и китайци същите тези бели страни, за да престанат те да бъдат бели! И това вече е факт. Процесът продължава.

Браво! Но старанията и на двамата ви са безплодни, защото не пишете кои са според вас господарите на света. А такива няма! Хитлер е пуснал немците недобре подготвени за зимата, защото е разчитал да превземе Москва преди да настъпи зимата. Не "световните господари", а руските войници объркват плана "Барбароса" и накрая му бият един шут под Москва. При това зимата е била еднакво студена както за немците, така и за руснаците. След поражението под Москва, Хитлер, не друг, "логично прегрупира" войските си и тръгва към Сталинград. Никой не пита за затъването при Сталинград, защото всички знаят, че е резултат на тежки битки, в които "господарите на света" не са взимали участие. И обкръжават фашистите при Сталинград не евреите от "господари на света", а пак руски войници, включително и командири разбира се.

публикувано от Дойтче Веле - най-гнусното пропагадистко медийно оръжие на глобалистко-банкерските фашкии

Руснаците се усещат веке, а вие не се усещате - точно руснаците се усещаът кой им натресе куманизма и защо. Точно затова в момента руснаците си търсът иасторията и си намирът истината, а вие блейте и слугувайте на куманягите!

ку ку

Не знам как да нарека подобна реакция, ако наистина не е измислица а факт (в което не съм сигурен). Гледах цял филм в който бивш руски войник, участник в превземането на Райхстага се срещна с друг бивш войник от Вермахта, отбранявал същата сграда и стрелял срещу него. Прегърнаха се като братя, разплакаха се. Разказаха си спомените и намериха много общи детайли които си спомниха заедно. Не помня какъв беше повода. Друг един факт мога да кажа. Във военното гробище на Волгоград (бившия Сталинград), има немски сектор, на погребаните войници от Вермахта. Има и паметни плочи, с надписи на немски. И никой не реве срещу тези паметници и гробове. А в заключение искам да кажа че си спомних едни думи на покойния Джоко Росич, относно българските и сръбските войнишки паметници, че не бива да делим едните и другите на "добри" и "лоши", а трябва да ги почитаме всичките защото те са обикновени войници дали живота си за своята родина, без значение дали е Сърбия или България.

То една, заради сребърниците на едно друго нпо, беше написала че клането в Батак било "мит". За това си дават парите чуждите разузнавания - за да плащат по официален път за това, дето едно време го плащаха на т.нар. "черни станции" и пр. политическа пропаганда. То в ус защо са забранени чуждите нпо-та? Щото знаят какво правят техните в чуждите страни.

Спомням си за тая. Така наречената "политическа коректност" е много вредно явление според мен което не помага, а само пречи за установяването на нормални и добри отношения между всички народи. В Батак клане е имало и то зверско клане бих казал, че е много мека дума. Не мога да намеря достатъчно силна дума която да го опише. Чел съм и Захарий Стоянов, не само поемите на Вазов, чел съм и други документални сведения, това е била една от причините Европа и така наречените "Велики сили" да ни признаят като народ и държава. Но подобни и дори по-страшни зверства в историята е имало и сред много други народи, така че не сме уникални с това. Да не забравяме и арменския геноцид, който Турция упорито отрича дори днес. А НПО-тата са много, не можеш да ги сложиш под общ знаменател. Основното при тях е че не се спонсорират от никоя държава. Макар че признавам, сред тях може да има и наистина шпионска и разузнавателна дейност - на ЦРУ, на МОССАД, но защо не и на ГРУ и на ФСБ? Никой не е застрахован!!!

По точката за НПО си в грешка. В БЪЛГАРИЯ всички са с американски и израелски контрол и издръжка. Те се наричат Меката сила и са основен инструмент за извършване на цветни революции. Може да прочете повече в нета. Имаше една статия : НО мисионери на империи или подобно заглавие

Ха-ха, типично по сталински - ако някой е виновен, то вината се разпростира на цялото семейство, рода, кръга от познати и приятели и т.н. В случая, вината за войната се прехвърля от нацистката върхушка върху обикновените хора, голяма част от които се били принудени по един или друг начин да отиват на фронта и да се бият...

Германците с радост са отивали на война,особено когато са видели в началото колко лесно се превземат другите страни и колко много красиви жени са живеели там,а не такива грозни като у тях,но направиха грешка,че събудиха мечката и стана страшно.Така сега е и с пъпчивите американци.Пуснали са ги да чукат хубави жени и те са щастливи.100 долара са си 100 долара.

Събудили мечката хаха -Сталин не е очаквал нападение от Хитлер съй като са имали споразумение- преди това са си разделели и Полша. Благодарение на глупос на Сталин руснаците дават милиоани жерти понеже Русия избщо не била готова за тази война.

Русия си върнали земите, които Полша е заграбила по силата на Брест-Литовския договор. Мисля, че същото се отнася и за Германия, това не са полски земи, затова след ВСВ немците от тези земи са изселени.

Прав си за всичко, единствено не виждам причината да се смееш, като имаме предвид, че нямате противоречие за "руската мечка", а също и жертвите не са за смях. Великият пълководец е бил абсолютен профан, глупак и страхливец във военно отношение. Но наистина ветераните няма начин да приемат това положение.

Гражданино 123, вие имате психически проблем!

този скандал е отпреди 1 месец ... Вие чак сега ли научихте за него? Много бавно ви пътуват новините!?

21.11.2017 - Руският ученик Николай Десятченко предизвика скандал с разказа си пред Бундестага ... Десетокласникът от гимназията в Нови Уренгой бил поканен в Берлин чрез Германския народен съюз за възстановяване на военни гробове ... Разказвайки за своите исторически открития в района на Сталинградската битка, Десятченко използва думи, които шокираха и предизвикаха възмущение ярост и гняв сред сънародниците му. Разказвайки за открития от него масов гроб на германски войници от 1943 г. той каза, че открил тленни останки "на невинно загинали бойци на Вермахта"... След това проследи съдбата на млад германски войник Георг Йохан Рау, сражавал се срещу Червената армия в "Сталингадския котел",...

Езиковото обучение се използва от запада за възпитаване на дегенерати в туземното население, които след това се представят за дисиденти. България е във властта на тези дегенерати и резултата е пълна разруха ....

Ти наистина си ярък член на Иво Христовите 80%. Даже трябва ВИП категория да ти направят!

ще ви кажа, че Русия отказва да преразгледа всички комунистически заблуди от времето на Сталин, Хрушчов и Брежне. Има млади хора оначе като Алексей Исаев, който точно прави сревнителни изследвания - за една и съща битка какво пишат немските и какво руските източници. Препоръчвам ви ги. Много малко са истинските изследователи. Все оше много малоумници отказват да признаят, че 41ва и Сталин се е готвил за война, СССР е имал с пъти превъзходство в авиация, танкове, артилерия, имал е и качествено превъзходство, а идва краха. Отказват да признаят тоталния погром не само 41ва, а и 42ра до Сталинград, когато Жуков измисля да ударят румънците, защото удара по германци винаги е неуспешен. Все още твърдят, че Москва е спасена от войските свалени от далечния изток, което също не е вярно, идват войски от вътрешни окръзи, малко са от японския фронт и не са решаващи. Много заблуди има. Все още вярват, че Жуков е герой,а той е изключителен садист и последователен неудачник на бойното поле.

Вероятно и истината за края на войната е друга - не Сталин и СССР са победили, а Хитлер (Германия) са превзели Райхстага в Москва. Така е!

Паисий

Точно това се опитва да внуши днес Запада - че не е станало нищо лошо и че нацизма не е толкова лош. Затова го подкрепят в Прибалтика и Украйна. Затова и руските деца трябва да оплакват невинните немски войници!

vasil

Един трезвен глас.Първият плюс ти е от мен.

Нищо лошо не е казал Николай. Ограничени хора има по цял свят. Реакциите на някои негови сънародници го доказват. Не всеки е искал да убива и умира за налудничевите идеи на болните мозъци. За това трябва да се мисли преди да се тласкат нации към война защото мирното население винаги страда и умира, бих добавил за тоз дет духа. Какво толкова е казал?

"мирното население винаги страда и умира" Тук не става дума за мирното население, а за войник от Вермахта - зенитчик! Ученикът каза, че той е бил "невинно загинал във войната".

Паисий

"невинно загинал"... ама при Сталинград! Сякаш руснаците са го закарали насила в Русия за да го убият. СХВАЩАШ ЛИ РАЗЛИКАТА?

а бре шо не си гледате насраните задници а все руснаците са ви в устата ... ще ядат и пият каквото искат ! ще живеят както си искат ... не ги канете на геи парад , защото за разлика от вас не си падат по подобни мероприятия :)

Русофобите са 1-2 платени писачи. Плащат им в долари разбира се, както и на вандалите цапащи паметника на Съветската армия. Нямаме правителство да ги спре.

Да си живеят както си искат, ама само да не пречат на другите. А ТЕ ТОЧНО ТОВА ПРАВЯТ!!!

Някой ден и за американските войничета , ще съжаляват добрите руски деца :)

Тези , които са дошли да убиват твоите дядовци , баби и техните деца е трябвало да умрат ! Невинни или не , ако не бяха убити , ти нямаше да можеш да философстваш объркано момченце !

Това е част от съгласувано усилие на недоклатените да изградят ново поколение фашисти. Фондация Фридрих Еберт вербува юноши и деца с подаръци, заплахи и промиване на мозъци. Следващата им стъпка е момчетата да бъдат превърнати в убийци и фашизирана измет.

Фашисти, рашисти - каква е разликата? Е, да фашистите поне бяха по интелигентни.

Родина в опасност! Един ученик за три минути им разби илюзиите че са велики и специални Я веднага да се прати в Сибире! Не е е истина какви са жалкари Къркащите Битова Химия :)

Той сиромаха си е от Сибир....сигурно путьовка за Камчатка му готвят

Тези азиатски варвари никога няма да могат да бъдат цивилизовани. Толкова много опити са направени, толкова много жертви са дадени и винаги резултатът един и същ.

Много жалко за много руснаци , не всички са Лумпени ! Но Путин продължава с опитите ги направи всички ! Пак ще спечели изборите на 102 %

ФАШИСТКИЯТ режим на Путин ще бъде унищожен и Русия ще бъде свободна и нормална държава . НИКОЙ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЪМНЯВА !!!!!!!!!?

Шило

Че тя сега от кого е зависима, че да се освобождава?

на президент-цар путлер и присъдружните му олигарси-боляри.

Зависима е от двата бляда , дето им позволиха да се менкат до плюс безкрайност на постовете президент-премиер .

Като Сирия, Ирак, Либия, Гватемала и Косово ли? Явно някои хора са достатъчно алчни, но пък за сметка на това недостатъчно умни за да пробват през определен период от време. После ползват деца за да им произнасят сълзливите речи.

Всички страни защитават своя род и култура. Само България прикрива своето малодушие с толерантност. Тъжно.

Да, и дете от детската градина може да бъде използвано, но кои изверги биха го направили и биха обрекли деца, свои или чужди!!! А и не бяхме ли всички пионерчета , вместо деца и не трябваше ли да докладваме бащите си на партията. И какво роди червената Партия Брандовци-писатели, които собствените си деца правят на "деца-герои" или други, които с крадени от народа пари "живеят"(е, как да живее един крадец...) Животът в Германия не е политизиран, а красив, както за немците, така дори и за рускоговорящите...

Шило

Не, не трябваше. Никой не е искал от мен да пиша срещу когото и да е. А бях и чавдарче и пионерче, че и комсомолче. Все пак, 1989г. дойде, като бях на 21 години.

Konstantin

Бе то и сега е така, ама си отпрал 50000 поста...

А сега, г-н Shilo пише доброволно срещу България и ЕС. Дори не и срещу заплащане. Доброволец. За идеята. За Путину!

Да заработим нЕкой грантов долар преди празниците, а, протести???

Ми заработвай, бе, кой ти пречи? :)))

Детето просто е казало, че ПРЕД БОГ И СМЪРТТА ВСИЧКИ СМЕ РАВНИ!

"Лесно е за този, който гледа отстрани, да каже, че " времето лекува всичко, ще отмине и това, хората ще забравят" и още разни такива. Но когато не си отстрани, времето спира, хората не забравят и не прощават.". И въпросът ми към коментиращите е Вярвате ли, че Третият райх някога, наистина ще прости за 09.05.1945г.?

Немците не са хора на мъдруването, на окайването, те действат. Мечтата не е нещо абстрактно, а постижима цел за която трябва да се работи. Постигнали са много и са доволни, и отдавна не се чувстват победени. Народът често не е съгласен с управниците си, но бива принуждаван от тях. И сега не са съгласни с политиката на управниците си, но немския народ е действен. Немците са заменили някогашната вина с отговорност за всеки детайл от ежедневието си.

.... СЛЕД ОЩЕ 50 ГОДИНИ МАТЕРИАЛА В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ВЯРВА ЧЕ СУДЖУК АГА И 40-ТЕ МУТРЕТА СА ПРОИЗЛЕЗЛИ ОТ РОДА ХРИСТОСОВ (ДАВИДОВ) :))

Мирът и добросъседските отношения за които говори ученикът са несъвместими с путиновата комунистическа пропаганда

Шило

Клише! Ниска топка!

КОПЕЛЕТО ПИСАЛО ЧЕ ЗА ЕВРЕИТЕ И СИГАНИТЕ В ГЕРМАНСКИТЕ КОНЦЛАГЕРИ ИМАЛО ДУШОВЕ ... А ЗА БЛАГОДОРНИТЕ АРИЙЦИ В РУСКИТЕ ЛАГЕРИ ЗА ВОЕННОПЛЕНИЦИ НЯМАЛО ДУШОВЕ:))

А за вас, съветските помаци, има вибратори, не роптайте толкова...

Шило

Че нареди се бе, ще получиш. Все някой ще ти даде. Недей така да страдаш.

Какви са тези германски фондации в Русията? Не ги ли изпроводиха още в 1945- та?

тоз номер в европедалията нема да мине в Русия

Другари, пред съветското посолство раздават лосиони! Какво правите пред монитора още?!

пред паметника на "летците герои" раздават вибратори ...що пропускаш моля?

Бае Ганя

Ами, аз ли да чакам на опашка вместо теб?!

И за какво пишете тези глупости? Кой тук ще се интересува от това?

АМИ КОПЕЛЕТО ПИСАЛО КАК "БЛАГОРОДНИ И КРАСИВИ" НАЦИСТКИ ОФИЦЕРИ И ВОЙНИЦИ СТРАДАЛИ В РУСКИ ПЛЕН И ЧЕ УСЛОВИЯТА В РУСКИТЕ ЛАГЕРИ ЗА ВОЕННОПЛЕННИЦИ БИЛИ ПО-ЛОШИ ОТ ГЕРМАНСКИТЕ ЛАГЕРИ ЗА ЕВРЕИ :))

туй са тайни дет не трябва да се изричат на глас, .... даааааа с право му се карат ....

МДАА , НАЦИСТА ХАНС ДОШЪЛ НА ГОСТИ И РЕШИЛ ДА ПРЕСПИ С МАЙКА ТИ :)))

Знаете ли каква е разликата между Русия и Сомалия? Ядрените ракети, нищо друго.

ГАДНИТЕ СОМАЛИИЦИ ОТ РУСИЯ ДОКАРВАТ НА ВЛАСТ .. И ЦАР ИВАН АСЕН 2-РИ ... ... В УЧЕБНИЦИТЕ ПИШЕ КАК Е СТАНАЛО :))

А ти кога сколаса да го опиташ и на едните и на другите, бе? Е, па мого си оправен!

Държавата - кочина Русия , най-големия враг на България .За 137 години ни причиниха огромни беди. ....,

Добре, че ти го казваш! Съчувствие. ..отзад!...?

Двете държави никога няма да влезнат повече във война. Двете държави дори и по други световни обстоятелства да са във война, то няма да се стрелят един други. Те знаят, колко много жертви са дали.

Нека запенените съветски дебили прочетат (ако могат да четат) българската история отпреди точно сто години, и по-специално войната на руските боклуци срещу българския народ в Добруджа и Македония. Такова резане на руски кратуни не е било и по време на татарските нашествия в Московлука преди 7-8 века, запомнили са ни много хубаво тогава пияниците, та още им държи влага. Най-вече заради датата на капитулацията, която империята им е принудена да подпише по българско настояване на 3 март 1918 г. в Брест, та да видят какво е да те освободят от нуждата да имаш държава ;) Щото те си мислеха, че единствени са призвани за професионални освободители, завалиите.

Запенените соросоидиоти да си прочетат историята на Руско-Турската Освободителна война 1878г.

Руско - Турска война е имало,но освободителна???Кой са освободили?

Бае Ганя

А онанистите с униформа на регулировчици да четат българската, не руската версия на историята!

Прочети и на там българската история. Такава загуба на земи и народ че още ни държи влага. България остава РАЗЗОРЕНА след ПСВ. С какво се гордееш балкански селянин.

Бае Ганя

Идиоте, а кой воюва срещу България в тая война бре, непрокопсанико прост? Кой коли населението на Добруджа и го изселва северно от Дунав, във влашки плен? САЩ ли?

Ясно е че си Ганю Балкански - пропуснал си да научиш кой спечели и кой загуби Първата световна война, за битки от която тенденциозно загатваш!

Румъния връща част от Добруджа и заради искането на СССР. Макар всички големи сили да са били съгласни. Съгласява се при условието всички българи там да напуснат.

Русия не е била страна по време на преговорите след ПСВ! Давай следващата точка.

Имаме тука едно добро място за теб?..! Е, и модемче с клавиатурка. ...

България изобщо в тазио войнА!?? И то като съюзник на Турция и Германия?!?

Бае Ганя

Търси земите си бе, тъпанар нещастен! Затова ви разправям да четете, лейки кухи, ама като не можете, кво да ви правя...

Тоя Николай вместо да си пие лосиона за вана , като всичките му връстници , есе на немски ще пише и от за Врага !

Браво пич, велик си! Лосион за вана казваш, а? та, той ще вземе да стане ежедневна настолна напитка на безброй руски амужици ....

Голяма логика извади, не те знам на какво си, но по-добре мини на лосион за вана.. Това дето друсаш не ти се отразява добре!

защо , никой, не пише за Рижкия договор от 1920 г. Всички споменават само влизането на СА 1939г. в ПолША?

Щото има и Полско-съветски договор за ненападение от 1932 , потвърден със съвместно заявление на 27 ноември 1938 г. и срок до 31 декември 1945 г.

Когато любимите ви руски изверги подпалят Третата световна и попукат с ракети всичко западно от Украйна, пак ще им правите фелацио, нали, дебили? Точно така, вие за това сте създадени, програмирани сте преди раждането си да служите на чужди майки. Защото имате чужди бащи, това е проблема. Проблем е, че сте копелета.

Абе нещастник запенен, кой иска да подпалва войни бе? Кой трупа оръжия по границите? Кой кого обгражда с бази и то на чужда територия? Кой иска да разполага нови ракети и кой има най голямата флота от самолетоносачи? Кой вклучва нови и нови страни в своя военен блок и после разполага свои войски в тези страни? Малко срам имай!

Детето не е виновно да , избият учителите Му , родители те Му и всички роднини в Сибир ! Да видим кой после че си помисли да учи немски !

Не - да изгонят германските нпо-рки от Русия, и от България, и от целия свят, за да престанете с долните си номера.

Бае Ганя

Сополив, по-добре да изгонят вас от Европа, и за двете страни ще е по-добре.

Изрод

Не знам в Русия дали въобще има НПО , но в Българя определено пречат на всички който искат българския народ да бъдат САМО лумпени защото така по лесно се лъжат и крадат !

рашънските олигофрени си умрат да ги мъчат психопати като товарищ сталин, а сега и путя им разказва играта, но те са доволни, щот тънат в нищета и водка! жалко, че войната завърши по този начин...

Детето какво е виновно, нали знаем как ги подлъгват. Гонете ги тези НПО-та, страшна зараза са !

Ами, обесете го тоя сополанко бре, та да мирясате, малоумни съветски порове! Какво, като е ученик? За предателството не може да има възраст, нито роднински връзки, спомнете си Павлик Морозов! А ако некой пикльо от детската градина вземе да мърмори същото, ще обесите и него, въжета и дървета барем имате бол в тайгата! Империя така се прави бе, еей, тук нема лигавщини - бесилка, кирка и камък, това е. На кой не му изнася, ей му ги де са гейовете от САЩ и ЕС, да си се лигави там. Ако успее да се измъкне от съветския рай де, че то насила хубост не става...

Никой няма да беси когото и да било. Но това не значи, че глупостта не може и не трябва да бъде критикувана... Това е!

Бае Ганя

И кое в изказването на детето е глупост?

Никой не хвали или осъжда Войника .! Само е разказана Биографията му и се вижда ще и той е бил Обикновен Човек ! Но това не се харесва на пропагандата която изкарва немски войник като звяр и машина за убиване !

"Обикновен", агресор, военнопрестъпник.

Изрод

Да , Той се родил с идеята да окупира СССР !

А той е бил там с оръжие като послание за мир и разбирателство и за да раздава коледни сладки!

Поне дали си е получило 33-те евро момчето!? Като се е изгаврило с паметта на 20 милиона избити сънародници.

Дебил, ти си от 80-те процента, нали?

Кретен, ти си обратен нали - затова бъркаш кой от кои проценти е.