Руски депутати искат €3 трлн. репарации от Берлин

Руски депутати поискаха Германия да изплати на Русия репарации в размер на 3-4 трилиона евро заради щетите, нанесени в годините на Втората Световна война.

Обратно в новината

Коментари - Руски депутати искат €3 трлн. репарации от Берлин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След девети септември 1944 г всички немски имоти в бившите соц. страни са конфискувани от СССР като репарации. Или не им е удобно да си спомнят?

А Германия да иска 10 трилиона репарациии за пропуснати ползи заради окупация на ГДР... т.е. тъпите рашъни дължат още 2 трилиона.

Путлериските гадове огладняха и сега търсят пари....е блядове този път ще получите як немски ритник по пияндурската морда.....

Войната бе загубена от Германия.Загубилите винаги търсят реванш,което е много гадно.Тази бабка в климакс ни прави на луди с реваншизма си и послушанието към Америка.Ако не беше руснака Горбачов баба Меркел щеше да търка някъде канцелариите.

Райхканцлерината Меркел се опитва и успешно засега, да стъпче Европа с помощта на марионетъчните ЕС правителства както преди години сънародникът й Хитлер . Гърция също е поискала репарации...странно :). Лицемерката, която беше ШАРЛИ, но която спонсорира с 600 млн. Долара Израел за войната с Палестина, за да имат израелските военнни достатъчно амуниции да стрелят по жилищни райони. ЛИЦЕМЕРКА И ПРЕСТЪПНИЦА!!

Мнохо се пие в россията и най-много в Думата им :))

германските националсоциалиски да платят на руските интерсоциалисти ?! никога ! социалистите само взимат никога не дават !

Напълно СПРАВЕДЛИВО и НАВРЕМЕННО искане от страна на Русия. Как така за 6 милиона евреи Германия до скоро плаще репарации, а за 22 милиона руснаци почти нищо. Я ФРАУ МЕРКЕЛ да почне да събира евро за да плаща!

защо евро ? рубли !

Три трилиона инфлационни копейки може и да им дадат - ей така за подигравка!

Напълно справедливо е да искат репарации. Онези гадини избиха толкова хора, кой знае къде щеше да е Русия сега.

тогава нямаше Русия, имаше СССР. Въпросът зададен от Вас- Кой знае къде щеше да е Русия сега, отговорът е - ми нямаше да я има. Добре че Хитлер ги нападна, иначе Сталин нямаше да спре да избива Червената Армия. Това е характерна черта за азиатска диктаторска система. Путин разбира се е по-вежлив. Пита какъв чай искаш. Със стронции или с полонии

Я пак? Добре, че Хитлер нападна и унищожи половин европа? Ти нормален ли си, бе? Ето това е нивото на античовешката политика у нас ! За подобно изказване в сащ или гдр няма да помиришеш чист въздух и в най -либералния затвор!

рибентроп ще ги плати на молотов

русия сега щеше да е там където е сега в лай...ната ! тя винаги е била там .

парите от Турция за изгонените българи от великия ататюрк дето са го утрепали накрая. а и читалище има в Пловдив наречено ататюрк да се подиграват с българите дето ги е гонил боклука.

Руснаците са класически степни рекетьори и крадци, които така и не откриха друго препитание. Те дори циганите имат типични занаяти и стоки, рашките вече нищо не произвеждат. Джобния ги доразви в насока рекет към България , ама изяде шамарите и сега пак са на исходна позиция. Показателно , че след като ограбиха всичко , което можеше да се вземе от германия и я сринаха със земята , сега същата германия , произвежда дава пъти повече от тях при наполовина по-малко население и никакви ресурси.

Пропускате факта, че Германия успя да обедине окол себе си Европа. Докато същевремено руснаците успешно загубиха източноевропеиските си съюзници, разпаднаха се на републики и нападнаха Украйна и Чечня. Това което постигна Путин е все едно Меркел да нападне с тежко оръжие Хорст Зеехофер в Мюнхен

Огладняхте ли батушки, много бързо бе , само за половин годинка санкции. Путинко ви пропиля 15 години , нямате ни една стока , която да става, освен натурални продукти- нефт , сальодка и топла вагина в очакване на български паспорт. Китай за това време са в друга ера , дори на турците дишате праха. Досега джобния ви водач компенсираше провала с пъчене, сега като стана явен пък се опитвада се закрепи с военна истерия. Опитайте се поне един път в историята да използавте мозъците си и достойнството , ако ви е останало , щото вървите към дъното със страшна сила.

Сега е времето, завладените от СССР държави през 1944/45 година, да предявят и те претенции за средства за обезщетение за 45 годишното робство. Прецедентът с исканията на руските депутати дава сериозно основание!

ХАНЕ, Гледай от време на време дискавари!

Ха-ха-ха!!!

Някой плаща ли виии та толкоз плювате... видял съм и Русия и Европа и двете имат определени безспорни преимущества и недостатъци , Рашките само дворците на царете да им видите целите със злато Ермитажа и Третяковская и ще се наакате в гащите, няма да споменавам тежката промишленост, авио и ракетостроене, военната сила 1, няма да споменавам всичко да не ви развалям съня. УСА е пред банкрут тях няма какво да ги коментирам, с 15 Трлн.$ външен дълг, тотална изолация , минути ги делят от пълен крах, а Франция и Германия просто са бедните братовчеди на Русия, Германия е малко по-чиста и лъскава , но дотук. Рашките са недостижими и по природни богатства и най-вече славянската душа, там ни обичат като братя , а във Франция като искаш да попиташ нещо бягат като че ли ще ги изядеш. Първо отидете и вижте с очите си, а не вярвайте на УСА филмчетата. За медицинското обслужване на УСА въобще няма да говоря, по този показател и ние ги бием. Хайде лека нощ и не бъркайте с двата пръста в контакта.

Ха-ха-ха!!! Много богатства в твоята Русия, ама няма какво да ядат! Защо не се преместиш да поживееш там?!

По същата логика може да ме накараш да се преместя в УСА или Германия, за разлика от вас продажни отрочета аз си имам родина, а не съм като вас чуждопоклонник и гъзолизач и разберете едно - никой чужденец не заслужава да му лижеш гъза, колкото и пари да има, защото това което ние имаме, а те нямат, не струва пари и с пари не се купува.

И ние сме виждали и сравняваме. Приказката за фалита на САЩ я слушаме мнооого отдавна. Още комунистите говореха за загниващия капитализъм, та зевзеците го сравняваха с мушмулата - колкото повече загнива, толкова по-сладък става! От една година чета в този сайт (дир.фсб), че доларите са едни хартийки и всеки момент ще се обезценят и станат ненужни. Да де, ама се обезцени рублата и то главоломно! А руснаците купуват трескаво злато и долари! Жалко е, че политическият елит на една велика (и много богата на природни богатства) нация е на нивото на чекистите отпреди поне 50-60 години!...

И как понасяте злобното очакването на изтичането тези последни минути до пълния крах на сащ , които текат вече столетие и ги чакат да изтекат вече четири поколения. А мога ли да ви препоръчам една по-реалистична прогоноза , която не очаквате и постоянно се сбъдва от сто години - след 6 месеца или ще търсите международни помощи или ще гладувате и ще сте принудени да си продавате всички вещи . Още една прогноза , която се сбъдва - неспособни сте да го спрете, въпреки ,че знаете , че ще се случи.

някой да пази корумпираните ви силовици и политици да не продават оръжие (особено стратегическо) на световни терористи. Което хич не е лесно! Особено като се има предвид, че вашият президент има сериозен опит в контрабандата от питерския си период...

муджахидини и вярващи правоверни. Самите хора едвам ги търпят. рано или късно ти яще ритнат камбаната

се размечтаха. Но да напомним С КАКВО се занимаваха 'освободителите' на Европа в Германия: Демонтирано и закарано в СССР е оборудването на стотици заводи. Пленени и накарани да работят за СССР са хиляди инженери и специалисти. (Москвича е рожба на инженери от БМВ) Демонтирани са единия коловоз на двойните ж.п.линии, контактна мрежа, локомотиви, вагони, леки коли, камиони и т.н. Ограбени са трезорите на немските банки. Разграбено е почти всичко, което може да се награби от чайници и часовници до ... златни зъби. И още 2 милиона РЕГИСТРИРАНИ изнасилвания, включително на деца. В това участват ВСИЧКИ - от обикновенния редник до маршал Жуков. Германците масово започват да емигрират от източната зона ... и лошите империалисти получават коз - ето какво ще ви се случи, ако влезе Червената армия. За да се спре обезлюдяването Хрушчов построява стената.

размечта. По-малко гледай УСА филми. А кой нападна пръв Русия и обираше Руското злато, а за Кехлибарената стая знаеш ли нещо , келеш, тая стая струва колкото цялата ти свинска германия. А кой го финансира Хитлер и това май не знаеш. А "смелите" хамериканци дето до края лъжеха че ще се включат на страната на Русия, накрая защитиха убийците на стотици милиони. Такива като тебе дето изкривяват фактите не заслужават да живеят.

ще ти предложа нещо ужасяващо за теб - прочети поне книжките на Виктор Суворов (Владимир Резун) и на Марк Солонин! И двамата са руснаци! Прочети техния прочит на историята на ВСВ. Ако са лъгали ще ти е много лесно да ги разгромиш с твоите познания. И ще си по-убедителен. Сега си просто един надут и празен балон, който всеки момент ще се спука. Всъщност в мрежата можеш да намериш един отличен филм на ТО"КЛОТО" на НТВ - "Последний миф". Изгледай го - ще видиш уникален диалог между Суворов и генералите-историци от Кремъл с тежки ордени и звания... Как "сериозните" държавни историци се гърчат с общи приказки и политически заклинания пред убедителните аргументи, факти и непробиваема логика на Суворов! Иначе ставаш за смях...

а не читател (по популярния виц за чукчата-писател), ще ти цитирам какво написа един колега вчера тук: ostfront ( нерегистриран ) 03.02.2015 22:07 . Не за първи път Русия иска да бъде компенсирана за проблеми, които тя сама е създала! Ето един прост пример, нямащ много общо със случая: Кехлибарената стая, подарена от пруския Вилхелм I на Цар Петър. През есента на 41-ва германците, образно казано, си я прибират обратно в Германия. През януари 45 - та хуните от изтока нахлуват в Източна Прусия и унищожават един от замъците, в който се ПРЕДПОЛАГА, че се е намирала Кехлибарената стая. Не стига, че е подарена от германци и унищожена от руснаци, но през 2003 г. е завършена отново от германци реконструкцията й, като германците плащат за това над 2 мил. марки и отново я даряват, реконструирана на Русия. Е?

Подкрепям те! Маловажна корекция, че " Москвич " е " Опел" . Моделът "401" е точно копие на тогавашния "Кадет".

"След Втората световна война Червената армия пренася цялата производствена линия на Опел от Бранденбург в Москва." (Уикипедия).

АКО БИВШОТО ГДР НАПРАВИ ИСК КЪМ ТЕЗИ МАЛОУМНИЦИ, РУСИЯ ТРЯБВА ДА ПЛАЩА 100 ГОДИНИ ПО ТОЛКОВА ТРИЛИОНА, ЗА НАНЕСЕНИ ЩЕТИ!!!

Споко пичове! Това е предназначено за баба Меркел! Не се притеснявайте, Щатите ще платят парите!

Неонацистите са си превозили /доброволно или не/всичките златни резерви при терористите в Северна Америка,но руснаците все ще намерят какво да им отмъкнат след като ги поомачкат с армията.

ги похарчиха. Само вие не сте разбрал. Е, бевзиностанцията шъ продава ракети за да оправи платежния баланс..

ты Жора, молодец! Странно как си се научил да пишеш? И то на български?

които смятат Германия за вечев донор както евреите и гърците... Ей , усвестете се! Знам как бачкат германците...и знам, че един ден ще им дойде до гуша от вас...

Копеле, здрасти! Ти очевидно се явяваш адвокат на Германия! По-спокойно. Успокой топката. Русите просто се шегуват!

големи шегаджии.. Пращат около Острова аероплани с ядрени ракети за борба с подводници.. Абе търсят нещо гледам, ама спонсорите им намаляха.

Не знам, не знам. Аз работещ германец не съм виждал. Освен това от Германия почти нищо не е останало. Половината й територия е чуждо притежание, а от немците там няма и помен. Германия е табелката на една част от окупираната Германия.

не е за съвременната политика. Германците не се интересуват от външни подстрекатели.

Найджъл Фараж хубаво им каза: - Не ръчкайте мечката с пръчка! Пичовете обаче решиха да си поръчкат мечката с някаква мека пръчица. Ръчкаха, ръчкаха, събудиха я и сега кво? Ще требва да и носят мед!

На предателя Путин постепенно взе да му увира главичката. Меркел се държи супер нагло с него така, сякаш не Германия, а Русия е била победена и окупирана държава в двете световни войни. Като не може Германия да изплати репарации за гяволъка си, Русия да си вземе обратно Източна Германия. А Меркел да подрежда обувките и да оправя леглото на Путин.

във ВСВ. Имаше и трета, студена. Там победената (от целия демократичен свят, вкл. Германия) е Русия! Но победителите проявиха снизходителност (към днешна дата бих го нарекъл мекушавост) и вместо да поискат репарации за проваления живот но три поколения в десетина европейски държави, започнаха да и помагат. Сега руският звяр, наследник на чудовищата (и за руснаците!) ЧК и КГБ, е решил да захапе ръката, която го хранеше... Докато пак стигне до просешка тояга (напук на природните богатства)...

Ти явно си чел книгата Победа на световнонеизвестния актьор и не по-известен президент на САЩ Роналд Рейгън. И хубаво си направил, щото май Рейгън оказа се не успя да я прочете горкия.

Победена Германия, пък по-богата и просперираща от победителя си ???

Долнопробният руски алкохол е унищожил напълно мозъчните клетки /ако са имали такива/ на тези индивиди. Човешкият фактор в Русия е тотално деградирал.

Чел съм пътеписи на пътешественици от 16, 17,18в. и все са си били така, едно и също - до обяд всички са пияни и не можеш да намериш ни майстор , ни магазин.

Ханко Брате, не бях чувал досега че Калашников е немец. Ти може би си с фамилия Яйценюк ?

шъ разбереш чадо ненагледно. И шъ установиш, че Хуго Шмайзер като пленник е ползван от русняците ...И че не би бил известен на същите, ако 1943-44 година не е направил своята конструкция.. Още си млад.

"Там (в Ижевск, Калашников)сътрудничи с германския оръжейник Хуго Шмайсер (Шмайзер), създател на щурмовата пушка "МР-43". Оръжията им си приличат на външен вид, но имат различна конструкция. Тази версия се оспорва от редица историци, според които АК-47 е разработен в действителност от екипа на Хюго Шмайзер в Ижевск в периода 1946-48 като за основа е използвана автоматичната карабина STG-44 Хюго Шмайзер получава разрешение да напусне СССР едва през 1952 г. и на следващата година умира от белодробно заболяване в Източна Германия." Е, така беше с почти всичко. Примерно самолетите Ту-4 (копие на Б-29, конструиран от българина Асен Йорданов), Ту-144 (копие на "Конкорд")... Китайците с техните "Адибас" ряпа да ядат!

Щом Германия на практика продължава войната срещу Русия, всичко това е напълно възможно и резонно.

Абе вие едва излизате от детската градина и говорите руска пропаганда.. Войната е руското клише за ненавистта ви към останалите по света.

Къде отидоха пленените при Сталинград немски, френски, унгарски, румънски и т.н. войници , колко се върнаха живи от Сибир, как са се спазвали конвенциите за отношение към военнопленници, какви пари им заплатиха за положения от тях непосилен, каторжен труд ... Ей тия наистина не са добре!НЕ ПИЙТЕ ВОДКА - ОПАСНО Е ЗА ЗДРАВЕТО!

Опааааа колко трилиона да искаме да плати Путин за 45 години окупация?

Само дето в България нямаше руски войски, за разлика от американските сега.

300 000хил. руска армия малко ли ти беше или се правиш на незнаещ защото си русофил?

Уан хъндред билиън доларс!!!!

Путин се опитва да шантажира по начин, не много по-различен от този на садистичните му приятели от "Ислямска държава".

На злобното джудже путлер започва да му припарва под задника щом се сеща да иска пари .Какви пари бе гадове путлериски кви пет лева, нали 45 години владеехте почти 1/3 от Германия, нали владеете и сега част от источна прусия ( област Кьонигсберг)....Този път престъпни гадове нема да ви се размине, сега ги няма говедарите да ви хранат армията и да разоряват немската индустрия , време е да си получите заслужения урок долна измет!!!

Ха,ха-тези Дупетати са слънчасали през зимата,май?!

Госпожа Хитлер ,какво казва по въпроса ?

Защо никой не говори за зверствата, разрушенията , жертвите и геноцида на германците? Щот са новите приятели на мутрите и баш мутрата ходи да плаче в полата на оная нацистка мумия , ли? Май, че да!Иначе, цялата далавера от новите ни приятели, е само това, че сме на последно място в ЕС.Гърците, с 4-5 пъти по-висок стандарт на живот , казаха че изнемогват и не искат по-вече да играят по свирката на ЕС.А ние? Колкото по ни мачкат, толкова по-хубаво ни става!

Руснаците извършиха грабежи и престъпления из цяла изт. Европа. От окупирана Германия изнесоха всичко, което можеше да се изнесе и извършиха изродски престъпления. Заграбиха територии и извършиха геноцид над местното население. Кьонигсберг трябва да бъде върнат на Германия. Той няма нищо общо с Русия. Руснаците са индивиди с увреден манталитет, които нямат представа от човешки ценности и реалност. Те ще бъдат вечна заплаха за мира и цивилизованият свят трябва да се съобразява с това.

... в търсене на истината попаднах на статия започваща със 133 млрд. лв. струвала съветската окупация на България...четиво за русофили и хора без българско съзнание, те биха се радвали предполагам, на това, как СССР е разорил България след нахлуването на окупационните войски 1944 г. Години наред много поколения се възпитаваха и образоваха от учебници и учители в духа на ".. България е много бедна и изостанала държава до 1944 г..." нищо подобно България е разорена след 1944 г. и нищо от това, което вече е достъпно като архив не се коментира публично... Срам...С осем вагона е изнесено държавното съкровище, заводи, производства...България е плащала заплати в долари на 600 000 хилядна окупационна армия... и други.... Чудовищно...

И освен изброеното пушечно месо за последната фаза на войната. Не изброими са бедите причинени от Руската напаст на бедна България!

ако русофилите да отворят книгите за конгресите на бкп, винаги сравняваха достигнатото от социализЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪма с пустата 1939 година. защо ли всичките конгреси, през цялото време на тоталитаризма и го изучавахме и ни промиваха цялостно, а то смях, в сравнение с 1939 така и не я достогнаха дори през развития социализъм, на крачка през комунизима на другарите и банда

Те казаха,че ще си поискат и Аляска...и за нея е било платено нещо ама не съвсем всичко!

В новината виждам нещо положително. Руските депутати показват познания за имената на големите числа от късата скала.

Ми сая? Католиците май ще трябва да платят!

.... германците хвърлиха милиарди марки, за да построят в Рашка градове- жилища и инфраструктура за настаняване на руските окупационни войски, които напуснаха Обединена Германия...вместо да са благодарни, путиноидите пак и още искат... да се задавят дано

които си останаха там и след "стената" живеят в бараки? Абе как така се разрушиха граници в Европа, нали е толкова жестоко? Как така имаме такава Германия?

...и какво общо имат в случая американците, или просто по навик и като опорна точка от времето "ама те бият негрите" трябва нещо да се каже ... и защо да е жестоко разрушаването на границите??? - напротив, това е най-доброто, което се е случвало на човечеството след войните!!! а на третия въпрос може да отговори специалист по генетика или Създателя...аз собствено си го обяснявам,

Руснаците се държат като изхвърлени любовници.

...... и изхвърлени

Кой му пука руските депутати какво гласуват. Тези гашловци не могат да си вземат двата кораба от франция тръгнали пари да търсят от германия. Бой , Глад и Скубане.

руската сила винаги е била въз основа на грабежа. те освен да искат и мародерстват друго не умеят да правят.

И 5 пъти по 3 трлн.евро да вземат пак няма да спасят скапаната рука икономика.

ние защо плащахме репарации на руснаците близо з0 години. не праатихме ли българска армя против немците? не загиваха ли наши момчета, особено в унгаря? ама яко са я закършили путягите, вече отдавна са на червено, щом сега искат евро. да им платят в рубли.

Бла-бла, Съветски съюз отдавна няма. Тия съвсем изтрещяха и направо се учудвам как Русия все още съществува с такива депутати?!?!?

Правилно си искат пари русите. Германците платиха милиарди на световното еврейство, трябва и на русите да се изплатят. Дойчовците имат да плащат на гърци и дори на българи ... мнооого злато от времето на ВСВ.

какви евро бе путинофили. Тогава е нямало евро. Руски рубли. Обезценени, деноминирани 1:1 000 000 ама преди това всизки доказателства на масата с балестична експертиза защото повечето от хората сте си ги избили сами, или сте ги оставили да измрът от глад. Поименно. С доказателсват, който ще се разгледат от специялна комисия следвашити 1000 години еи.... пари пари пари веро долари... няма вече а? Свършиха. Големите планови специялисти на икономиката.... майстори бе чудят се как да изкрънкат някое евро да закърпят бюджета. Тъй както продават евро за да си държат рублата под 80 рубли за евро скоро май няма а има смисъл ЕС да печата нови пари :))))

Ужас, колко зли и овълчени хора има в България. Много жалко..Все се заричам да не гледам коментари но то направо смърди..

колко озлобени има в руската дума.

Не за първи път Русия иска да бъде компенсирана за проблеми, които тя сама е създала! Ето един прост пример, нямащ много общо със случая: Кехлибарената стая, подарена от пруския Вилхелм I на Цар Петър. През есента на 41-ва германците, образно казано, си я прибират обратно в Германия. През януари 45 - та хуните от изтока нахлуват в Източна Прусия и унищожават един от замъците, в който се ПРЕДПОЛАГА, че се е намирала Кехлибарената стая. Не стига, че е подарена от германци и унищожена от руснаци, но през 2003 г. е завършена отново от германци реконструкцията й, като германците плащат за това над 2 мил. марки и отново я даряват, реконструирана на Русия. Е?

Те направо са си изплатили дълга за зверствата, избиването на милиони, разрушаването на хиляди градове и села.....а бе то излезе, че руснаците са им длъжни в края на краищата.

Не съм казал такова нещо. Само дадох пример за нещо дребно, далеч не по темата, за да се види как постъпват руснаците. Така те действат и за по - важните неща, като смятат, че всички са им длъжни!

Що бе тролчо? Русия ли нападна Германия? Май нещо си объркал хапчетата.Трябваше от белите ,не от зелените. Внимавай друг път и като идеш на Орлов мост с цветя не се натискай на първата редица.Прави лошо впечатление.....

Вижте, дори Вашият любим "маршал на победата" се е изказал по темата за лъжата ВСВ (за Жуков говоря): "Една беше историята по време на самата война, втора - след като войната свърши и съвсем трета, след като умря Сталин". Какво повече да говорим, след като сам той признава, че едно нещо е променяно два пъти?!

Преди 04 часа на 22.06.1941 руски аероплани бомбардирали румънски летища. Явно зора на русняците е била рафинерийната дейност в Румъния, за да попречи на германците относно снабдяването с горива от по-малко разстояние. Немският посланик в Москва е протестирал в МВнД.

Ти си колос!!!!!!!!!:)))))))))))) УБИ ЗМЕЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Срам нямаш ли бе синко??????????