Германия разреши строителството на ”Северен поток-2”

Германия даде разрешение за строителството на "Северен поток - 2" в свои териториални води.

Обратно в новината

Коментари - Германия разреши строителството на ”Северен поток-2” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Германците са мурзилки и рубладжии! Долу! На световното ще викам за Италия!

Еми значи няма да гледаш Световното. Малииии колко си неподготвен!

Знам бе, колега, знам, че талянчетата се удавиха.

Българите вечно си затварят очите за предателството и дойната игра на така наречените "партньори". Всички скочиха и забраниха ЮП, но ако минава през Германия, няма проблем.

"Проектът "Северен поток-2" предвижда строителството на две тръби през Балтийско море до Германия с обща мощност от 55 млрд. кубически метра газ годишно." Тръбите няма как да имат мощност, защото не извършват работа. Тръбопроводите имат пропусквателна способност или с други думи - капацитет /което също не е съвсем точно/. Нов термин ли се опитвате да наложите или просто сте си неграмотни?

Кака му Меркел------дебел му го отпра на тлъстия серсемин от Банкя!:)))))) ....тъй, по приятелски, като на съюзник!:))))))

и се надЕвайте.

-Украйна ще фалира неизбежно когато Русия спре газопровода през Украйна и така спре да плаща 2 Милиарда долара транзитни такси годишно. -Германия казва на САЩ че са гола вода и никой не се интересува от заолахите им(освен ГЕРБ) ! -Европа получава Екологично чиста Енергия на най-ниски възможни цени . -Русия получава както обикновено каквото Иска +40% Увеличение на ЕС поръчките ! -Русия получава Увеличено Политическо влияние също. -На България на ГЕРБ е показано че освен потупване по рамото,Мъжки ласки от Юнкер+ за премиера Боко Тиквата ...друго Нищо няма да получи ..а иначе Южен Поток беше Спрян от САЩ и Германия ,а Боко се Хвалеше за това(има видео с това) ! -ЕС е един Клуб създаден от Германия +няколко други ,в тяхна Полза =зАГУБА ЗА ОСТАНАЛИТЕ ! България загуби Всичко за 9 години с ГЕРБ от 10 в ЕС !

пък се чудехме меркел защо доиде при ,,вожда,,...??? даде и ,,о.к.,,!!! и прибави...,,южен ,,нема да има...!!! ,,честна боиковистка,,...!!!

Ето ви Европа на 2 скорости.за едни газ до дупка, за други спирачка и бой през ръцете.

Тук някакви тролчета плюят Германия че ни била спряла ЮП. ЮП го спряха трима американски сенатори които дойдоха и ни заплашиха директно с тероризъм итн... Заради тях няма ЮП... С ЮП България щеше да е най-големият транзитен център в тази част на Европа..... Мрънкачите че Гашром щели да са собственици ами ние можеше да сме собственици ако бяхме дали парите ама не искахме. Можеше да вземем кредити от всякъде ама не взехме ама само Газпром даваше кредит.... Еми нестава неможе да искаш да не плащаш нищо и само да вземаш пари..... Това го имаше само при СССР Руснаците дават ама искат нещо в замяна. ЗАПАДА НЕ ДАВА НИЩО ТОЙ САМО КРАДЕ.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Не САЩ спря ЮК (те разбира се мачкат когото може - спор няма), а спря родното си местно величие със своите страхливост, отстъпване от интереси на народа си, чуждопоклонство, страх за собственото си благополучие, пълното отсъствие на отговорност и разбира се безстопанственост. Голям контраст с властите на Унгария, Полша, Словакия, Чехия които имат доблест да отстояват интереси на народа си и не се страхуват да влизат в конфликт с бюрокрацията на ЕС. Защо ли? Защото обичат народа си и Родината и обезпечават благополучие на държавата си на поколения напред.

най -после ще има разнолбразие на доставките в еу , германия ще взима руска газ ,а ние на балканите ще ползваме турска и за разнолбразие може и малко немска газ

това разбира се, ще трябва да го разбираме като разширяване на санкциите срещу русия... голямата коалиция в германия е преди всичко принципна.... хахахааа

брюксел наложи забрана на северен поток 2! германците отново прекараха россия!

щото Шрьодер си направи прическа като на Янукович. Завиждат бе.

брюксел HE може да забрани на германците...анадънмо???

В четвъртък парламентът на Дания прие закон, който може да доведе до забрана за полагане на газопроводи за Северен поток 2 в териториалните води на скандинавското кралство, предава Reuters, цитирана от "Фокус". Мярката позволява на правителството да забрани проекта за тръбопровода на база съображения за сигурност или стратегия за външна политика. До този момент тези две причини не се считаха като основателни за регулаторите да забранят преминаването на газопровода през датските териториални води.

язък за форумния барут. тва датчаните са много гадни ъъъ кравари? не, тва бяха американците. фашисти? не,не тва са украинците. шамандури? не бе, тва е за поляците. другари, какви ше са датчаните сега?

Сега ще настъпи голямото ритане- Зад решението на Дания стои разбира се Норвегия- Нали те си имат Северен унион на скандинавските държави. Всички тези държави плюс балтийските се опитват отчаяно да помогнат украйна да не бъде изключена, ама нъц. Ще бъде интересно да се види какво ще стане между Дания и германия тъй като датчаните са наричани от скандинавците- резервни германци.

норвежецът Оле: ох!, моля госпожо, датчанинът Сингор ме ритна! накажете го!

Това не е никакъв проблем ако Дания не разреши трасето се изменя с няколко десетки километра ..... Това отдавана е коментирано ама това означава че Дания няма да има никакъв глас за този газопровод.... Дания е известна като един от васалите на САЩ....

СЕВЕРЕН ПОТОКМОЖЕ , ЮЖЕН НЕ! Защо така бе Йотингер? Защо бе БОРИСОВ? Защо бе ОРЕШАРСКИ? Защо немците избраха РУСКАТА ГАЗ , а ние ДИВЕРСИФИКАЦИЯ? СЕГА СТАНА ЛИ ЯСНО КАК В ЕС ДЕЙСТВАТ ДВОЙНИ СТАНДАРТИ !!

Работата е там че от нашите нищо не зависи. Германците искат газта да минава през Турция и да не много за де не се отвори път към Центр. Европа конкуриращ техните тръби. Затова ще ни пуснат една тънка тръбичка от Турция, сами ще си я платим със заеми от Германия, а самата Германия ще вземе от лихви повече отколкото струва проекта.

Да, така се прави. Нали сме партньори и съюзници. Да бъдеш съюзник на нагло саксонците си е чисто самоубийство.

Публикувано във факти.бг: Властите в Полша са призовали САЩ да наложат санкции над проекта Северен Поток 2, който трябва да минава между Русия и Германия, съобщи Ройтерс. Това е било обсъждано с държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън, който беше във Варшава в събота. Той е заявил, че в момента се проучва каква енергийна заплаха би представлявал Северен поток 2. Проектът ще удвои капацитета на Русия да пренася газ през Балтийско море към Германия и други страни до 110 млрд. куб. м годишно. Ние говорихме по темата. Искаме САЩ да наложат санкции върху строителството на Северен поток 2. Досега тълкуването на документа за санкциите на САЩ беше незадоволително за нас. Трябва да работим върху това, заяви полският премиер Матеуш Моравиецки.

Искате - ама "искалките" ви не са дораснали!!! Мърлячи! КОЙТО СЕ Е ЗАЯЛ С РУСКАТА МЕЧКА, ХАИР НЕ Е ВИДЯЛ!!! Оооооо.....тепърва има да видите зор!

Няма да има санкции. САЩ им все едно откъде минава газта, стига там да има Американски бази. Те също са стари дружки с Германия и предпочитат да им угаждат. Сметката беше ясна от самото начало.

Полша вижда фатални последици за Украйна от "Северен поток-2" Проектът за газопровод "Северен поток-2" може да доведе до фатални последици за Украйна. Това обяви новият премиер на Полша Матеуш Моравецки. "Ние смятаме, че "Северен поток-2" е много вреден проект, като застрашава сигурността на Централна Европа. Този проект, който може да бъде дори фатален за Украйна, нашата съседна страна", коментира полският премиер пред местно радио. По думите му, "в момента на пълното изключване на Украйна от транзита на (руски) газ няма да останат пречки за по-нататъшно дестабилизиране на положението" в страната.

Ужас ояла се стара европа ни предава. За това ли така лъвски се борихме да защитим евроатлантическите ценности от отровната руска газ, за да бъдем днес така подло предадени от нашите наставници, които така подло ни забиха нож в гърба. Тази подла постъпка от страна на германците застрашава най важното, вечните и непреходни евроатлантически ценности.

Модераторите, моля махайте коментарите касаещи Украйна. Тук става въпрос за Германия, Русия и България която бе преметната от Германците за да се облажат с паричките от газта. Моля не позволявайте тази истина да бъде засипана с празнословие.

Че тази новина засяга пряко укро - фашстите, тъй като няма да получават пари за транзит! За това и пречат! Както и поляците!

Само за последните три години Европа е увеличила вноса на руски газ с 30% ,а само Германия за същия период с 38% ,като се явява най-големият вносител на руски газ в Европа . Западните лицемери бързат да заменят замърсяващите ТЕЦ-ове от въглища на газ ,заради разпоредбата на ЕС за замърсяването на въздуха . До 2025 ние също трябва да спрем централите на въглища и да преминат на руски газ от Турция ,вкаран на Боко -простия от Султана !

Боко го командват от Франкфурт.... Има ли друг начин не знам, но знам че друго от там не може да очакваме.

Искрено се радвам, че ще се строи СП 2... Германците имат нужда от евтината енергия. СП 2 е пирон в задника на американците, укропитеците и полските шамандури. Дойде време, в което никой не може да попречи на развитието на отношенията между двете страни. Евала!

краварите бе, коригирай се немедленно. другото е добре.

тук остана сганта на газпромския тролаж :))) да живее миллер шефът на руснаците :))

чиба бе,соросоид гноясъл!!! твоята помия смърди във всеки форум!!!!!!!!

От информатора.До сега Германия е вложила в този прект 3милиарда евро така че ще стане въпреки подчинение ЕС на краварите

товарищ шрьодер помага ли? а така, браво. молодец. неслучайно яде качествен хайвер.

това не е работа на магаретата!!!!!!!!!!!!!

се отказа! Разобличихме го, и то сдаде багажа! Остана българската стоножка Кириак Стефчов, ама и тя излазя!

да не забравяме и основната мантра , все пак.

Нали неговият министър Бакърджиев, беше посрещнат с духова музика, като се върна от Русия, след договор с Газпром! Забрави ли ?

уцелих.

Украинският кенеф остава на студено

Защо укрите се мъчат да останат в транзита? Това не мога да си отговоря! Че и тъпите панета!

Подпичници на американците са, затова... За да саботират руско-немските отношения.

Укрите се борят със зъби и нокти, да останат транзитьори! Уж не им трябва мръсната руска газ!

украинците бяха уж най-близките братушки на руснаците всички видяха какво се случи вече няма украинци има само укри няма братушки има само имперски интереси

А БЕ САПУН САПУНОВ ТЕМАТА Е ГАЗ БЕ ПОМИЯ ВКИСНАТА - КАКВА УКРАИНА БЕ УРОД

До Германия вече има ДВЕ тръби - направени преди години. Германците държаха едната празна причинявайки загуби на Русия.Тоест една тръба стига само за Германия, . След като Бг бе принудена да се откаже от ЮП, тогава не само пуснаха втората тръба но и ще строят още две - ще печелят от ре-експорт в Централна Европа. Политиката на Германия е обиране на периферните страни под фалшиви предлози за трети пакети и прочие глупости.

Нямаш понятие колко си прав особено за последното изречение. Германското нахалство и алчност могат да съперничат само на две други нации- американци и реи.

как върви дуела? кой води по точки?

няма да спра да го повтарям всеки ден все повече съм благодарен на СДС че ни вкара в нато и ЕС щото като гледам сега украйна... !

Събка извика звънливо: От гръцко робство избави българите цар Асен, а от турско робство ще ги избави цар Александър, от Русия! Стефчов стана и се обърна към предните столове: Господа, тук се пръскат революционни идеи против държавата на негово величество султана. Аз не мога да остана тука и излазям. Нечо Пиронков и трима четворица още го последваха. Но Стефчовият пример нема повече подражатели.

семейството с децата на този александър го избиха чекистите като путин

А от Германско робство кой ще ни избави? Просто питам.

Шило

Де беше СДС през 2004 и 2007-ма? Там, където е и сега- на боклука!

тролската мъгла няма да попречи да се види истината

ПОДЛА ПРОВОКАТОСКА ТВАР - МЕЙДЕ ИН ЮСЕЙ

НИЩО ДРУГО НЕ ОСВЕН ДА СЕ ВДИГНЕ НАРОДА ПРЕД ЗАСИДАТЕЛИТЕ НА ЕВРОПАРЛАМЕТА И ДА СЕ ИСКА ЮП ДА ПРЕМИНАВА И ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ - ДА ВЯРВА НА ТИКВМ Е НЕ СЕРИОЗНО само сплотен народ може ВСИЧКО

Работата е там че от нашите нищо не зависи. Германците искат газта да минава през Турция и да не много за де не се отвори път към Центр. Европа конкуриращ техните тръби. Затова ще ни пуснат една тънка тръбичка от Турция, сами ще си я платим със заеми от Германия, а самата Германия ще вземе от лихви повече отколкото струва проекта.

ъседите на Украйна имат право да критикуват новия закон, забраняващ на училищата да преподават на езиците на малцинствата след началния етап на образованието. Това становище изрази Венецианската комисия към Съвета на Европа, в мнение, прието в петък и цитирано от "Ройтерс". Към 19:30 ч. българско време документът още не беше достъпен на сайта на комисията, а според някои информации ще стане публично достояние в понеделник.

в русия републиките са толкова автономни че когато суверенна държава - украйна се опита да влезе в ЕС русия я нападна

Шило

шефът на ОССЕ- Няма руски войски в Украйна Шефът на ГЩ на украинските въоръжени сили- Няма руски войски в Украйна. На теб ли да вярвам, или на тях?

Събка извика звънливо: От гръцко робство избави българите цар Асен, а от турско робство ще ги избави цар Александър, от Русия! Стефчов стана и се обърна към предните столове: Господа, тук се пръскат революционни идеи против държавата на негово величество султана. Аз не мога да остана тука и излазям. Нечо Пиронков и трима четворица още го последваха. Но Стефчовият пример нема повече подражатели.

А БЕ УРУНГЕЛ КАКВО ТЕ ИНТЕРЕСУВА УКРАИНА БЕ МАНГАЛИНО СМАХНАТО

УКРАЙНА ЗАБРАНЯВА БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК НА БЕСАРАБСКИТЕ БЪЛГАРИ? ПРИНУДИТЕЛНА УКРАНИЗАЦИЯ Върховната Рада на Украйна одобри нов закон за образованието, който фактически забранява възможността за получаване на образование, на език различен от украинския. Тоест, ако преведем замисъла, изучаването на български език се забранява, и не само. По такъв начин се предполага, че езиците на националните малцинства жиеещи на територията на Украйна, като български, руски, полски, унгарски, румънски, молдовски и други няма да се изуават или ще се учат само в малките класове. А от 2020 година образованието в Украйна трябва да стане изцяло украинскоезично, според авторите на законопроекта. Външно министерство на Унгария обяви бойкот на Украйна заради новия закон за образованието, като го смята за изключителен срам и позор. Съобщава се, че външния министър на Унгария Петер Сиярто е разпоредил в тази връзка на унгарските дипломати да ме подкрепят нито една украинска инициатива в международните организации.

в русия как е положението с езиците?? едни мюслита и едни дръпнати очички пляскат руский и не смеят да се оплачат щото Фашистът ще ги изтрепе!

Шило

Де бре, тъпунгер, а да те питам и теб- колко автономни републики има в РФ? На какъв език говорят? А националностите? В Русия, па и на друго място, има ли такива закони, каквито има в Укрия?

Събка извика звънливо: От гръцко робство избави българите цар Асен, а от турско робство ще ги избави цар Александър, от Русия! Стефчов стана и се обърна към предните столове: Господа, тук се пръскат революционни идеи против държавата на негово величество султана. Аз не мога да остана тука и излазям. Нечо Пиронков и трима четворица още го последваха. Но Стефчовият пример нема повече подражатели.

Това което си написал не е забрана на никой език. Никой не забранява да си говориш на майчин език. А на колко езика може да се обучаваш в Русия?? Само на руски, няма майчини езици. Върви се оплачи в Русия!!

Каква Русия те гони пък тебе в Украйна? Не четеш ли че той пише за Украйна?

Никой никъде не ти гарантира възможност да се образоваш на майчиният си език!! В България образованието е само на български език. Така че Украйна не е направила нищо лошо. Като искаш на майчин език си отиваш в родината.

Тук виждам как на някои звездите им говорят,че няма да има СП2.Може и да са прави ,но ми се струва че ще стане точно обратното!Едни много големи пророци ,които говореха не само със звездите ,а също така с американските посланици казваха 1.Няма да има Син поток-видяхме какво стана 2.Няма да има СП1- от колко години действа? 3..няма да има Турски поток-виждаме какво става 4.И за Силата на Сибир слушаме подобни приказки .а той е готов на 60-70% Значи СП2 ще има!

Забрави ЮП?? Защо? Силата на Сибир бил готов?? Кой те излъга? Докажи го!!

До средата на декември 2017г са построени 1260 км. от газопровода от цялата дължина 2160 км.Това стига ли ?

Всичко е в това къде отива печалбата. Щом е в интерес на Германия ще има. Ако е за бедните в Бг - няма да има. Германските политици не са се променила от 1934 г. до сега.

Досега Петро Порошенко говореше за европейска Украйна, но занапред може да забрави за това. С тези остри думи унгарският външен министър реагира на скандалния украински закон за образованието. Законът е насочен най-вече срещу руснаците, но предизвика възмущението и на други страни в ЕС. Как Унгария може да сложи прът в колелата на Киев по пътя му към европейска интеграция? "В рамките на ЕС Унгария ще блокира и наложи вето на всяка стъпка, която може да придвижи напред Украйна в процеса на европейската интеграция", заяви унгарският външен министър Петер Сиярто, след като президентът на Украйна Петро Порошенко подписа закона За образованието, който ограничава малцинствата в изучаването на майчиния им език. Унгария ще блокира всякакви инициативи, които са изгодни за Украйна в международните организации, особено в ЕС. Може да гарантираме, че това ще удари болезнено върху бъдещето на Украйна, подчерта външният министър. Той окачествени решението на Порошенко като срамно и позорно.

Щом Унгария казва това, то значи че и Полша ще направи същото като Унгария- на поляците им е дошло до гуша от украинците.

Ето как Германия и немските политици мислят за народа си А СА ВАСАЛИ НА САЩ !!! КАКВО направинашите тешкари които долни мръсни цигани не милещи за народа ! Не милят, но това е престъпления е най-тежкото от създаването на бъл-та дър-ва ! и нито един наказан !!!!1 и какво се обсъждаме - народа знае и знае че няма да има пари за пенсионарите защото работната ръка ни е зад гранницата и всичките мълчат - ДА И НАСРАТЬ НО И ПОКОЛЕНИЯТА ЩЕ СА ВИНАГИ БЕДНИ БЕЗ ЕНЕРГОРЕСУРСИ - А ТЕ ОСНОВАТА ЗА ИКОНОМИКАТА НА ВСЯКА ДЪРЖАВА

Швабиване от Франкфурт... Не на нас тия номера. Пак ви хванахме ви в крачка, пак ще си носите срама.... Вечните лакомници и разрушители на Европа.

Кучетата си лаят но керванът си върви. Газовата търговия - също. Само ние папагалим тука за разни транс-евро-ценности.

Шило

Братята укри да вземат да си извадят главите от зад.иците, да престанат да се държат като седалища и на почнат преговори с руснаците. Че им отиде значителен доход за бюджета.

Кой преговаря със фашистка страна агресорка като Русия?? Която те напада най подло в гръб? Украинците искаха независимост от Русия, в правото ли са си? Не дай боже Русия да ти е приятел!! И да тръгне да те "спасява".

Шило

Айде да си поговорим за фашизъм, а? Колко националности има в Русия? Колко автономни републики? Кажи де, не се стеснявай. За Украйна, какво да кажем- забрана на езици, телевизии и всичко останало, което не е вързано с Великия укр. Та, кой казваш е фашист?

За какво устояване на Германия пишат коментиращите тук? Явно не се познава западната политика и бизнес. Всичко бе игра още от самото начало - да се принуди Русия да прекара газта през Германия която да взема печалбите от пре-продажба и да отслаби влиянието на Русия в страните които са близки до нея. На пазара в Центр, Европа (който Германците владеят) газта е 10 пъти по-скъпа от тази в тръбата. Лапачка пада... а бедните да мрат.

южният поток не беше предназначен за германия лъжи и глупости на нагли тролове

Кой е казал че е ЮП е бил за Германия? Като ви хванат мошеничествата почвате да извъртате.... До Германия вече има ДВЕ тръби - направени преди години. Германците държаха едната празна причинявайки загуби на Русия.Тоест една тръба стига само за Германия, . След като Бг бе принудена да се откаже от ЮП, тогава не само пуснаха втората тръба но и ще строят още две. Централна Европа е на юг от Германия, до там щеше да стига ЮП - Австрия, и т.н.

Наистина остават още четири държави, и все една, няма да издаде разрешение! Европа остава без газ от 2019 та! ЕС, ще ходи да се моли на Русия, за строеж, ама ще е късно!

Българските управляващи на власт са продажни тъпаци

ЮП беше спрян от путин защото отказа да допусне трета страна до тръбата която по проект беше 50% българска! това са фактите путин и миллер искат да са монопол в България

Изкарай пари, построй, и пускай когото си искаш! Добро ли е предложението ми?

Лъжеш. Както винаги.

Точно така беше!! Плащаме 50% а Русия взима 100% от тръбата????? да го духат. И такси вземаме след като изплатим заема към Газпром?? Тоест след 20 години!!

ЮП беше спрян от Меркел и помощници за да вземат залъка от устата на Българите. За Германия "третия пакет" не важи, отмениха го! А за нас пакети ли не бяха, в предателство ли не ни обвиниха... "Я ги гледай тия Българи искат да ядат. Къде сте тръгнали преди Меркел, не виждате ли че е недохранена?"

Украйна винаги губи. България също

Чакаме те тук след 11 месеца да ти се смеем тъпчо.

Какво ще стане след 11 месеца?

За кучета и котки може, а за прасета не може!

ЕС-ес-овците насилиха България да се откаже от тръбата за да могат те да я грабнат - да вземат на бедния ризата от гърба. Използваха това че България е зависима от ЕС за да ни оберат. Това е всичко което може да очакваме от ЕС. Никакво евро, никакви конвенции - всичко се прави за ограбването и унищожаването на България.

Германия е едно от проклятията на Европа. За последните 100 години е запалила 2 световни войни и заради нея европейското население е в пъти по-малко. На всичко отгоре, пак те канят нашествениците, те толерират педерстията и лгбт, те се правят на по от останалите. Трябва да бъдат унищожени!

И кранчето излиза от крадливите украински ръце! Важното е да пътуват без визи в Европа! Ха ха ха ха!