Меле на български рожден ден в Германия, 7 ранени

Детски рожден ден се превърна в кървав бой в събота в германския град Швалмщат.

Обратно в новината

Коментари - Меле на български рожден ден в Германия, 7 ранени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ясно - "хора от България" правят скандали в Германия... Е, добре, че не са българи...

от България са били с нашенски документи за самоличност но от друг етнос нали?

Пич, не сме виновни ние българите от народа, че сте на това дередже - вие сте си виновни, че 1) не сте се възползвали от образованието и интеграцията по време на комунизма (питай пра-баба си, е на 50 и ще знае), 2) че 99% се множите безконтролно (трудно е да образоваш и храниш 10 чавета) и 3) политиците са виновни (вкл. и вашите), че им трябват евтини и сигурни гласове. Не ни наливай, а си оправяй етноса. Със здраве

И ЩЕ ГИ ИНТЕГРИРАТЕ!!! НАЛИ ВИ ДОСКУЧА И ИСКАТЕ ПОВЕЧЕ КОЛОРИТ В ЖИВОТА СИ?! НА ВИ ГО!!!

Тъпи немци. Не се научиха на чужди езици, а толкова мигранти поканиха от цял свят - хахахах

тук, в България една етническа група, която по правило всяка сватба или някакъв семеен празник ги обръща на масово меле, но сега не мога да се сетя коя беше тази група? Явно и автора на статията не се е сетил, пък и редактора на Дира и той.Но то е типично за нас, бавномислещите либерали!

Добре , че я има тази група, че да има с кого да си оправдаваш тъпотията и простотията. Жалки сте!

Това са роми,не българи!

"Все още не е ясно каква е причината за скандала, тъй като никой не говори немски, уточняват още от полицията. " ХАХАХАХАХАХААААААААААААА ОЛЕЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ХЙАХАААААААААААААААААХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХА БУЛГАР БУЛГАААААААААААААААААААААР!!!

някой в германската полиция поне не знае ли цигански?

Тези българи, които в Германия не знаят и една дума на немски, са същите тези българи, които в България знаят на български само една дума-"дай"....

Очевидно сороските идеи за глобализъм и толерантност имат за цел да върнат нацизма, то друго спасение няма. Колкото повече права имат паразитните племена и емигранти, толкова повече омраза насъскват в обикновените хора и в един момент ще избие.

хелзинкския комитет как реагира???

Имам един въпрос към списвача на статията - Тези "българи" дето не знаели немски знаели ли са български или само са се водили българи по лична карта?

И чакам отговор.

зНАМ ЛИ, АМА НЕЩО НАЦИЗМЪТ ЗАПОЧВА ДА МИ СЕ ВИЖДА КАТО ПРОГРЕСИВНА ИДЕОЛОГИЯ....ОСОБЕНО НАПОСЛЕДЪК

"Хора от България " - не знаели немски ! Ами те и български не знаят !

Баце, абе електоратът ти и той избягал в Германия! Кой ще гласува за ГРОБ на следващите избори срещу заплащане? А те все повече наближават!

"Хора от България" !? :) Какво пък, вярно е. Дано и немците започнат да правят разлика между различните "хора от България" :)

Докога???

Това трябва да са били руснаци с български паспорти или пък български путеноиди с промит мозък, ама в никакъв случай цигани. ха...ха..ха...Натряскали са се преждевременно с препарата за миене на кенефи и станал сакатлъка. ха...ха...ха....

идиотизма ти вроден ли си е или е придобит?!

Това, че са цигани от територията на България и с български паспорти не означава, че рождения ден е български, той си е чисто цигански !!!

Това ли е новина? Новина е ако меле в Швалмщат се превърна в рожден ден с участието на полицията.

А сега да видим как германците ще стигнат до истината-ромите немски не говорят,а на български лъжат като дърти цигани?

хаха, "хора от България", започват да се учат на по-правилни изрази. не за друго, а защото животът жестоко започна да ги учи-"клетите сирийски бежанци" постепенно се превърнаха в "нелегални имигранти". макар и с огромно закъснение!!! за съжаление орката, който риташе в берлинското метро и знаеше само и единствено турско-цигански език на първо ниво, с удоволствие си го наричаха "български гражданин" или-пази, Боже-"българин". но животът учи...

Да не са от тези, дето се "признават" за българи само извън България, а тук гордо се идентифицират като едно популярно малцинство?

поне статията е политически коректна и са писали "хора от България" а не "Българи" :-) :-) :-) Въпреки , че "хора" е малко пресилено ....

NALI DOKAZVAHTE I SPORIHTE CHE V BALGARIA IMA SAMO BALGARI... AKO E NESHTO HUBAVO TO BALGARI INACHI NE SA BALGARI BALGARSKI GRAJDANI... KOY...???

Пак ли за цигани става дума?

българи или Роми(цигани) с Български паспорт

Той мъ удари у главъта аааааааааа, ей от там прррр и ей гу на аууууууу Що ма лъжиш ма удари тука мене и седналу от тука бе еееееееййй Стига ши зъбити ве еййййй, мафкайса от тук щоту ни знам какво ши вземи кат образувам бе ейййййй...............

Много ми е чудно като не говорят немски това значи ли, че са и безработни? Защото не мисля, че някой работодател ще наеме човек, който даже не знае езика! Българи няма да идат в друга държава без поне да знаят основни думи и изрази на езика им. Това не са българи а цигани!

Докога циганите ще се наричат Българи! Тези мърши просто са родени в България!Плодят се като мишки и управляващите изроди се радват,че ги има! Прост народ-слаба държава! Държава ли?

аааа моля моля! Това не са българи и не е сбиване! До колкото си спомням това си е традиция при едно определено племе!

....местният общински клуб да свиква с новите порядки, така обичайно се празнува при тази чистокръвна висша раса, ноо вие дойчовци като подчовеци това не го разбирате!!!

Цинга-манга пук пълни гащи с лук!

kirchevo

На село едно време викаха "Изби'я се циганЕте", та и в Германия така.

Те и български не знаят.

В България може и да съм циганин, но в Германия съм българин! Няма как да се разграничите от мен, за германците сме си едно и също.

Сигански бате, сигански!

Поне няма убити. За разлика от онзи детски рижден ден във виноградец ли беше? Див народ с дивашки нрави.

не са народ! изпъдени са от индия като най-долната и вредна каста!!! и такива са си останали завинаги и навсякъде...

не са ли в момента на инцидента граждани от Германия. А защо не се каже: цигани с български произход, които в момента вече са граждани от Германия. Защо немските институции не са действали превантивно. Защо ИК не е помогнала? На тези въпроси да се отговори. Вместо това - завоалирано внушение, че циганите в Германия нямаше да се сбият ако в България се приеме ИК. Де гиди джендърска манипулация неедна. Категорично: НЕ на ИК.

Само оставаше да им набият и полицаите и да им изпокасат униформите....

Щом са пострадали повече деца, значи те са се сбили и наранили част от родителите. Само децата не знаят нито немски, нито български.

Имам един приятел от Ихтиман. Той казва, "Ако спечеля шестица от тотото, първата ми работа е да натоваря три каруци - едната с бидони с ракия и вино, другата с мезета разни, а третата със секири и ножове и ги закарвам в махалата. И ни линейка , но полиция да стъпва!! До вечерта ще са се самоизтребили"

cool

Не му вярвайте на дира, те може и да имат предвид мюмюн парти с деца и 14 годишната им майка ... и за гаврата за да наслагват етнически проблема да са рекли български.

Ужасявам се от жестоките, несправедливи обиди на ксенофобите тук, заливащи ни с водопад от цинизми, ругатни и сквернословия спрямо други човешки същества! Вие да не им сте светили на тези хорица, празнували детски рожден ден, та да твърдите, че били от ромски произход? Знаете ли колко "чисти" българи в Германия са налазили из кенефчийския бизнес , препитаващи се професионално в ролята на "клозетни жрици и жрецѝ" в тоалетните на големите вериги като "Кауфхоф" и "Карщадт", клечат в предверието на кенефите пред масичка с мръсна покривка и очукана алуминиева чинийка и събират по 1 (!!!) евро от притиснатите от нуждата хора, готови да дадат за момента всичките си спестявания, за да облекчат притискащите ги спонтанно възникнали, ествествени нужди? Нещастници, защо хулите тези хорица с "хули гадки", не ви ли минава през автралопитешко-неандерталските, пилешки мозъчета, че те са бъдещето на България? Именно в бедните роми е ключът към разтърсващата ни като мощна марсианска буря демографска криза!!! Тези хорица са истински стожери и продължители на българщината в най-автентичния ѝ и неподправен вид! Те отглеждат в семействата си средно по 12 сладки, малки българчета, които след време ще бъдат нашите политици, лекари, учители и интелектуалци! Вместо да ги задържим в България, да им предложим нормални условия на живот, да им отпуснем поне по 1000 лева на дете, ние ги хапем като озверели питбули, дращим като бесни котки и оплюваме в лицата като подивели двугърби камили!!! Спрете националиситческия вой! Нека още днес всеки от нас посети поне по 1 семейство от ромските махали, сключи шефство с всичките роднини и ги подпомогне финансово, за да я има България, за да ни има като нация от векове за векове!

Малко са питбулите....

Мелиха, Ви е ли сте ??? Такъв блестящ, съдържателен и колоритен стил не е имало, няма, няма и да има !!!

С моя малък и почти невидим неадерталски мозък ще отговоря на госпожата и на докторката и на професорката следното: Радост, когато това, което описваш стане (а то за съжаление ще се случи) държавата просто няма да бъде България. Циганите, Радост, не са бъдещето на България, а на нещо, което няма да има нищо общо с нея. И още нещо, Радост. Аз съм убеден, че описаните "българи" са си чисти цигани. Ако някой се срамува да го наричат циганин си е негов проблем. Аз не се срамувам да кажа че съм българин.

Мууааахахахахах муахахахахаха

Проф.Чакалова,ако по този начин виждате съществуването и продължението на българската нация,по-добре да се затрие съвсем.Коя ценност тяхна циганска,споделяте.На кое точно им симпатизирате-на паразитният им начин на живот и оттук стремежа им към многолюдните семейства.На кое точно им се възхищавате и къде видяхте техният стоицизъм??/?

Това да не беше опит за фейлетон, защото аз явно не съм достатъчно грамотна да го приема за такова. По темата, се опасявам, няма как да дискутираме с ирония - прекалено наболяла и сериозна е, за да е забавна като "Бай Ганьо в банята"

Да, имате право - явно не сте!

Г-жо професор, предвид че 1 от 100 такива българчета, за които говорите, че са "бъдещето" завършва средно образование, нали ви е ясно каква ще е България, какви ще са политиците, лекарите и учителите?! Да ме прощавате, ама все по-трудно ми е да се отнеса към някой българин като "интелектуалец", за циганите да не говорим. Дали ви е направило впечатление, че каквото и име да им се сложи те успяват да го опорочат? По същият начин, по който едно време (във времената, когато сме имали царе) е имало повод да се гордеем да се наричаме "българи", сега съвсем не е така. И не става дума за пари, съвсем не е така.

по 12 сладки българчета - ей ти си професор, колкото аз съм диригент в националната опера! Ако си живяла един ден в град като Самоков, Ихтиман....ако децата ти учат с такива "сладки българчета" в едно училище първата ти работа ще е да ги запишеш в друго училище, където няма такива "сладки българчета"..... и още, и още....госпожо празнословие......! Да 10-15 % що годе стават за нещо, НО ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ЗА НИЩООООО

Пак Боко е виновен, че Бай Ганьо е простак и малоумник!

Алооо, бай Ганьо е българин, а тези са "хора от България"!

Ти ела в немско да видиш баш бай Ганьо кво прави и тогава пиши глупости

OmPoBeH

Бай Мангал имаш предвид, предполагам. Бай Ганьо е един друг..