Европейски съюзници купуват в комбина подводници и самолети

Европейските съюзници от НАТО се договориха днес да купуват съвместно самолети и подводници и евентуално да създадат нова централа на елитните войски.

Обратно в новината

Коментари - Европейски съюзници купуват в комбина подводници и самолети | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

означава това "Европейски съюзници купуват в комбина подводници и самолети".Означава няколко неща,НАТО въвежда нови оръжейни системи и оборудване, първо в интерес на съвмествата сигурност и второ защото може да си го позволи финансово.Как ще се отрази това на Русия? С огромни финансови разходи за въоръжаване съответстващо на натовското.Има ли такава възможност Русия.Има, но за сметка на жизнения стандарт на руснаците а именно повече за войската а за населението ,каквото остане.Докога? Докато всичко рухне. Планът Рейган в действие.

А България къде е в тия планове? Дълбоко е пропаднала в руското блато с устарялото й 50-годишно съветско въоръжение и некомплектовани военни части. Има незаети щатни бройки в БА за цяла механизирана бригада.

Госпожо, пише се Остаряло, пише се не Окомплектовани.Нищо лично!

Германия, Франция, Великобритания и Италия без проблем могат да произведат 10 000 танка и 5000 самолета за една година, като по този начин си гарантират отбраната. Всяка от тях си има разработен танк при това с много добри качества.

Боже колко глупаци има в Европа.Русия щяла да ги нападне, Боже прибери си вересиите!!!!!!!

Европейски съюзници самостоятелно купуват в комбина подводници и самолети, след като президента на САЩ заяви че доларовия поток за НАТО ще секне и съюзниците сами трябва да се грижат за "отбраната си" срещу Русия.Това означава ли че и България ще се включи в тази иниациатива?

Първоначално беше "Германия купува...", сега е променено.

Орташката работа, не ми я хвали...

На нас нищо не ни трябва да купуваме, защото сме си превзети и следващия БГ парламент ще работи усилено за руските интереси .......

Груба грешка е в 21ви век да си купуваш оръжията от друга държава, пък била тя и съюзник. Ако нещата се обърнат, не ми се мисли какво ще стане с тая бойна техника. Европа е най-голямата колония на 21 век.

Брей че гениално. А групакът, според теб, Путин искаше кораби да купува от Франция, пък САЩ ползват оръдие Круп за танкове и гаубици Русия и САЩ са най-големите колонии на 21 век. Гениално наистина.

Глупаво е да се спори с русофилистици, защото това са зомбирани другари, които нямат собствен ум, а повтарят клишета от кремъл и Позитано 20, затова ги отминавайте с презрение и отвращение, като тебко болни психопати.

Всеки който не скача е червен.... С две думи няма различно мнение което да е вярно освен моето.... Чисто демократично мислене на реформатор.

За пореден път повтарям РУСНАЦИТЕ не са нападали И няма да позволят да им се случи, да дадът за втори път 25 милиона свидни жертви.

Сега ще сформират чуждестранен легион от арабели и ще ги насъскват срещу Русия.... Интересно развитие на нещата.

Кой ще намаже от цялата работа - САЩ. Ще си продадат стоката и ха да се сетим кой печели? Те затова натискат, че уж ЕС не отделял достатъчно средства за отбрана. Хитро нали. Бият отдалеко.

баба кашмерКЕЛ събира орда идилици главорези за борба с Русия

На тия Натовски срещи се събира една орда палячовци, като никой от тях няма собствено виждане за реалността. Единствената им, и насадена от задкулисните игачи мантра е "Руска агресия" ... малиииййй...

А бе вижда им се щом командват света все още!Засега Русия е спасила Асад но не и себе се от китайците!

Ф-16 трета употреба.

от Миг29 2-ра, стопанисван от руснаци.

Аве я си карай каручката и не ги мисли МиГовете, на тебе и космически кораб да ти дадат , на дЖилязу ша го нарежеш!хахах

Хехех, евросмешниците щели да се въоръжават. То верно, трябва да се направи нещо по въпроса за почти тотално деградиралите им отбранителни сили, ама... нещо май прекаляват с оптимизма. Пък и нали има една приказка за орташката работа...

Най-сетне окупирана Германия ще излезе от клещите на НАТО....

Хаха, и каква военна агресия е предприела русия към нас или някой от ЕС ?

А, не му забелязвайте на завалийката. Я морска болест го е хванала, я не си е вземал редовно хапчетата...

До къде я докарахме при развития капитализъм да се ортачим за да си купим неща които преди имахме и то не в малки количества без дори заеми да взимаме. Това с ортакламата е сигурен белег,че забогатяваме нали.

Малко цифри:Разходи за "отбрана". САЩ-540 милиарда-3,8%, Русия-58 милиарда-5,8%, Саудитска Арабия-80 милиарда-13%!!!!. При 2% на ЕС това означава точно 320 милиарда.

Малко не си улучил цифрите :)

Да проведем допитване до народа за напускане на НАТО.Не си спомням да са ни питали дали искаме това.Това ли е демокрация

и моя дядо не са го питали иска ли комунизъм, ама така се получило.

То и баща ти сигурно не е искал да се появиш, ама я ...!?

но в замяна на това, ти е баща ти членувахте в БеКаПе-то ... хахаха

Що ще питате народа? Ей ви летището - напускате НАТО, кацате в Магадан - чакат ви частушки по цял ден и високи пенсии!

Нещо нередно има тук. не проумявам от кой точно ще се пази НАТО и ЕС с танкове, подводници и самолети? От джихадистите ли? Или някой новоизлюпен малоумник си мисли че всички на тази планета са по-малоумни от него и ще повярват че заплахата е Русия?

европейците не се готвят да изритат нато и да се защитават заедно ? а с демократа ердо з кошия определено имаме нужда от въоръжение

Това го обяснявай на латвийци, естонци, литовци, украинци. На населението на Бесарабия, и Северна Буковина. Може и на финландците. А подписа на товарищ Сталин върху картата за подялбата на Полша с приятелчето му Хитлер е дълъг 58 сантиметра.

"САЩ оказват натиск на съюзниците си в НАТО да увеличат разходите си за отбрана, припомня Асошиейтед прес." Злия кремълски жужак ви подложи динена кора, ще има доста подхлъзнали се мининатОВЦИ! }:-)))

разходите трябва да са 2%. Руските разходи колко процента са от БВП? 40%?

Те може и 1% да са , ама като нема отде да ги вземеш{:-((( Тръмпи каза , че само 5 държави от НАТОто си плащали, а останалите чакали на чужд гръб. Дали България е от тези 5 който си плащат? Явно ще има надпревара между хладилника и 20 годишния танк абрамс!}:-)

на територията на Европа ВПК на САЩ иска да печели и зарибяват както винаги първо хахавите немци - видна представителка тяхна - баба ви Меркел

Вай! Рашите да не се репчат много, че кат дойдат морските пехотинци със самолетоносача: Бу-бу-бу-бууууу! и кат скокнат на сушата: Тряяяяяс! и кат извадят автоматичните пушки М16: Храааааас! Па-па-па-па-па-па!! И кат дойдат Рапторите: Фиуууууу!! И кат пуснат бомбите: Прааааас!! Пък кат пристигнат Абрамсите: Вууууувувууууууууу! и кат изстрелят снарядите: Бумммммм!! Прааааас!! и кат дойдат и натовските им съюзници - Българите: Фиуууу!! Буммм!!! Па-па-па-па! Кърррр!!! Гяууу! Бухххх!! Тра-та-та-та-та! Бум! Бух! Ох... :))))))))

Спри се стахановец, ще ти банната адреса. :))) А и вече се направи достатъчно на палячо. :))

какъв лосион си пил тая вечер? странно ти действа.

Накрая се събуждаш и.... гащите ти пълни!

пък ни да си кпим ВЛИЗЕЛИН !!!

В смисъл - ето и другите се въоръжават, ние също. Да ама те въоръжават собствената си армия, не викат чужда армия с чужда технка. Вчера в България пристигнаха 150 американски войника с машини Брадли. Ама не на учения - завинаги. По телевизията го казаха. Така, по малко, в базата им в Ново село има място за 2500. Окупират ни съвсем насериозно и затова пускат разни пушеци за пред публиката. За последните 48 часа то не бяха прелитания на руски самолети, то не бяха руски ракети със среден обсег на действие ... dir яростно брани интересите на чуждите окупатори, участвайки в пропагандната фаза на войната. Колаборационисти, сър.

и крим окопираха.

Само слепите и глухите не разбраха, че царството на задокеанските говеда УМРЯ. Единствената причина, заради която говедата досега не бяха навряни в кучи ГЪ3 беше, че руснаците загубиха ДВАДЕСЕТ И ОСЕМ МИЛИОНА в една четиригодишна война, като 86% от тези МИЛИОНИ бяха мъже!! Трябваха три поколения, за да се възстанови - след войната мъжете бяха 30% от населението, но вече НЯМА КОЙ ДА Й СЕ ОПРЕ, това да е ясно на всички!!!

Явно свен, алтернативни факти, за някой хора има и алтернативни вселени. :))) Ти си висок, строен, рус и синеок в твоята, нали? :))

Тъпанари. Заради оня болен палячо рейгън се набутаха необратимо с трилиони дългове, сега продължават да си мислят, че ще им се размине. При 126 трилиона обща цена на щатите, дълговете само на федералното правителство са 20 трилиона. Още 40 трилиона има частни дългове. Значи половината америка Е ПРОДАДЕНА. Преди 36 години, 220 милионна Кравария имаше дълг на всяко говедо 3400 долара. Сега, 320 милионна Кравария има дълг 62 000 долара на всяко говедо. Аз на кого разправям, че са говеда???

единственият умрял е СССР.

От тези 28 милиона половината те сами си ги избиха - пряко или непряко.

Целта е да се даде работа на военнопромишления комплекс , особенно на щатския .

За 70 години задокеанските говедца един ракетен двигател не можаха да сглобят, добре, че беше фон Браун, та все пак успяха да гръмнат две совалки и да убият 14 терориста у небето, а не в Гуантанамо. През туй време руснаците направиха МКС, изпратиха над 200 космонавта, а някои стояха над половин година горе :)) Ако поискат, руснаците ще стигнат Луната, врабчетата в Сирия ще ходят пеша, а говедцата ще си ядат чорапите :)))

Американците произвеждат и автомобили, и самолети и компютри и телефони. Всичко. твоите работодатели кво произвеждат?

ДЕБИЛИ ОТ ВСИЧКИ ГОВЕЖДИ КОЛОНИИ: ОБЕДИНЯВАЙТЕ СЕ!! Говедата сега ще ревнат, че руснаците нищо не ядат. Ако питате Дойче Зеле, руснаците от 40 дена не са яли, а според Лойтерс - от 80. ИСТИНАТА?????? И С Т И Н А Т А Е, че Русия произвежда ВСИЧКО без потребителска електроника!!!!!!! Кораби, самолети, подводници, автомобили, камиони, машини с ЦПУ, военна електроника, спътници, обувки, пшеница (на второ място в света!!!), атомни реактори и цели централи, текстил, консерви (включително рибни, както и хайвер), електрически генератори, зеленчуци, каучук и изделия от него, безшевни тръби, електроди, мебели, лекарства, козметика, В С И Ч К О!!!! Поздрави на майките, соросоидни лайняни говеда!!!!! МРЕТЕ В ГНЯС!!!

изясниха причините поради които нямат в половината домове топла вода, пият 'Боярщик' и им хвърляха като на гладни прасета с лопати за сняг пици в центъра на Москва безплатно. Освен това сега ежегодно 300 хиляди емигрират в посока лошия Запад. Повече, отколкото при Елцин.

Много тъпо се получава. Столетия западните колониални наглеци грабеха целия свят и избиваха милиони навсякъде. Сега тъпанарите от цял свят искат да са с колониалистите, обаче. Никой няма да ни даде нищо бе, идиоти!! Западняците само грабят, за какво да споделят заграбеното с вас???

баце, кво стана бе? нещо май си вдигнал кръвното? изнервен ми се видиш.

Голям ще го ядат говедата, ама още се пече. 15% от флота им е на котва - няма пари. От гробищата за самолети вадят ф16, щото нови - няма. Заради свалянето на Ф117 говедата загубиха милиарди - никой не ще да купува боклуци. От 28 години един свестен самолет не могат да направят. Даже Китай ги изпревари. Карат по инерция точно като Титаник - с балове и оркестър на борда и без да виждат приближаващия лед!

Така ли заработваш копейки? С копи-пейст едно и също нещо по 50 пъти? не сме се разбрали така бе момче.

Виж с какви самолети оперира Аерофлот. Половината са Боинг, другата половина Ербъс. Има и около 20-30 Су-100 Суперджет, но и той е съвместна разработка на Сухой и немци, италианци, американци (те 'държат почти 50%). Не опитай да мислиш с плиткия неандерталски мозък, преди да си го развил достатъчно. Засега не ти се отдава.

Руснаците за вътрешните си полети използват РУСКИ САМОЛЕТИ, смешник :))) Само за мждународните използват западни, защто западняците пречат на руските продажби!!!

Аиде бе затруднения, да харчиш 21,6 милиарда евро за орки и да даваш само 1,22% от БВП за въоръжение е НЕМА да го бъде госпожо Меркел, бизнесмена Президент зад океане не обича да плаща ЧУЖДИ сметки и ви го каза в прав текст, ако искате СИГУРНОСТ ще си ПЛАЩАТЕ, така че могъща германска икономика приготви се за 6,5 % от БВП военни разходи и около 700 000 армия ха да са ви честито орките които приехте, скоро ще започнете да ги храните и със свинско!!!

Това, дето си го написал, би трябвало да те притеснява сериозно, ако не и да те плаши! Е, ако си правоверен путлераст, разбира се! :)

КОЛКО НАРОД МОЖЕ ДА СЕ НАХРАНИ С ТЕЗИ ПАРИ ХВЪРЛЕНИ НА ВЯТЪРА!!!

Около 140 милиона руснаци.

Представи си колко Българи

Кремльовското жужи, вместо да си живее мирно и кротко с ЕС, реши да се прави на велик император-обединител-възкресител на СССР и... изтегли късата клечка! Сега икономическият великан ЕС, като се превърне и във военна суперсила, руските остапбендеровци ще загубят окончателно сънят си! Най-страшният им кошмар - въоръжени сили на ЕС, ще се превърне в реалност! Някой, запасал на гол корем ядрени ракети, упорито се прави на ударен с мокър парцал, мислейки се за недостижим! Колко трябва да си глупав, за да предизвикаш към надпревара във въоръжаването ЕС, който дава най-голяма част от световният БВП и притежава, и развива всички най-съвременни технологии, недостижими за главозамаялото се жуженце? За икономиката на ЕС не са проблем ядрените бомби. Ще ги направи, дори повече бройки отколкото са необходими. И?... Това ли иска неосъщественото императорче на мечтаната нова руска империя?

Още един НАДРУСАН. И надупен

Вълчанов

Това, че са ви мобилизирали всичките вас, руските ибрикчии, да шляпате и мацате по новинарските сайтове и форумите, въобще не променя реалността! Вашето поведение е поредно доказателство за просташкият ви манталитет и продажност!

Малиииии, а твърдяха че няма близалки с трева .. Така да се наближе !!!!!!

Вълчанов

Трептиш ли, трептиш ли? Трепкай, имаш основание!

Ела, Наташа, аз да ти подам на тебе една близалка... Да, и водка има, романтиката е гарантирана. :))

А нашия ДРИСКИ, че уставува ли в надпреварата?

Те германците щото са цъфнали и вързали, та решили да харчат. Харчете си еврата, българи, това са хартии. Почва печатане, вижте долара - една тройунция през 1917-та - 32 долара, една тройунция през 2017-та - 1300 долара. Ба ти и парите.

Съпоставяш несъпоставими неща. Паричната система от 1917 година няма нищо общо с тази от 21 век! Според теб колко е струвала една тройунция злато през... 1250 година, например в Царство България? :)))

Една тройунция тогава е струвала ТОЧНО една тройунция, глупак. ПАРИТЕ СА БИЛИ ЗЛАТНИ.

Давам ти по цяла рубла за всеки един от тия гадните долари.

С рубли мога да си купя каквото си поискам в Русия, смешник.

Аз ще му дам 2 рубли за всяко скапано евро.

вече вноската ще скочи на милиард и половина и милард за ЕС и други дреби като саниране и така натанък съюзяването ни струва към три миларда и половина .Като кажем отгока сме НАТОвци и ЕСслуги се връзват доста дране .

неандерталец германците не ги мисли. Те имат за миналата година 270 МИЛИАРДА евро бюджетен излишък, а за тази близо 300 милиарда. Освен това е на 1-во място по експорт в света. Преди Япония, САЩ, Китай. Направи стоки, услуги, каквото си искаш наполовина на това, което прави средният германец и това се опитай да мислиш с плиткия неандерталски мозък, Засега не ти се отдава.

Щом и тия имат затруднения, кво да кажем ние с гайдите???????????

Ние сме добре въоръжени бе. Динко с чикийка и свински опашки ни стига.

НАТО трябва да обнови въоръжението си и затова трябва финансов ресурс. Путин към НАТО: Русия и готова да ви продаде съвременно оръжие!

Затова ли путин искаше да си купува кораби от франция?

Не за това. Ама руснаците са така - приятел ли си им - купуват от тебе. Неприятел ли си - срам ма е да го напиша.

Затова сами ще си направят. А французите още не могат да преживеят загубата.. Даже следат корабите със спътник

Какво модерно оръжие? От онова дето му падат дръжките при докосване ли? Или което закъсва на площада? искаме, искаме. много искаме

В тубата има едно весело клипче - десант с кугъри. Они ги пускат от небето, те си падат като круши. Веселба :))

На мен пък са ми казвали, че орташкото магаре и вълците не го ядат.

изтрихте за руските слуги, но пак си е отврат.

Хм. Люксембург ще си купуват подводница. А море ще си купят ли?

Тъй като подводниците са общи (орташки), за Люксембург ще заделят няколко каюти. Може и витлата да им зачислят и право на 2ма моряци. Може да ги наемат под наем от друга страна - важното да им плащат заплатите.

Започва война срещу Русия.

Оставете немците, ами руснаците като дебаркират на Варна и Бургас, де ше криете натовския байряк и колчето?

Те вече са си там бе. И Варна и бургас вече са завзети от руснаците. 340 хиляди имота имат. и 30% от икономиката

европа, единна европейска армия. вън на окупатора нато !!

Пренаселването на планетата, и особено излишъка на пенсионери, кара младите политици в силните държави, да искат световна война, за да може, ако някои оцелеят след нея, да започнат на чисто и да има много работа за оцелелите! На времето Малтус го е предлагал! Сега ще му присвоят идеята под по-модерна форма!

русия са измислили по-ефикасно и хуманно решение. Наливат скотовете с лосион. И ония мрат 20 години преди американските си набори.

За теб, поне, ще има богат избор, от Руса ракета, арабски ханджар, или американски кравар с автомат.

те САМИ се наливат първо от радост, защото първият космонавт на планетата е руснак и защото Русия има най-много ракети и второ от мъка защото нямат пари за 'нещо' по-качествено и защото в много от домовете им просто няма топла вода.

Да, те предимно пенсионери пращат да се бият. Така е след всяка война. Недостиг на възрастни хора.

НАТО -на ръждясал бидон чифте пищови, за циганите поне да има скраб да режат.