Мюсюлмански протест срещу ИД в Германия

Хиляди германски мюсюлмани участваха в "Ден на мира", за да протестират срещу екстремистката групировка "Ислямска държава", предаде АП, цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Мюсюлмански протест срещу ИД в Германия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Темата беше за протестите вн Германия. А сега тук започват ПРОФЕСОРИТЕ да обяснява ислама. Браво ве, добре сте се научили /ако не сте турци/, но не засягате съществото - ИСЛАМ ПРОТЕСТИРА ПРОТИВ ТЕРОРА!

Само да напомня - ИДИЛ не е от вчера. Създадена е от Заркауи през 1999 г. под името Единобожие и Джихад. Това е същата тази организация, която отвлче и обзглави двамата българск шофьори през 2004 г. После се преименува на Ал Кайда в Ирак, Държава на муджахидините в Ирак и т.н. А за демонстрацията в Германия - Има един простичък критерий при сунитите - когато техните религиозни лидери считат, че нещо не съответства на нормите на исляма, те издават фатва (религиозен декрет) срещу него. Останалото - осъждания, декларации, призиви и критики са просто "вятър на устата". Досега НЯМА нито една фатва срещу джихадистите от Ал Кайда, от Ал Нусра или ИДИЛ/ИД! Нито една! Дори критиката на великият мюфтия срещу ИД бе, че те са престъпници, защото ...убивали мясюлмани! Значи, ако не убиваха праведните мюсюлмани (сунити), а "САМО" всички останали - шиити, християни... Всичко щеше да си бъде наред! Нашите от Главно мюфтийство са същите - досега все твърдят, че уахабизмът и салафизмът са неприсъщи на българските мюсюлмани, които спазвали законите. Така е. Но няма нито един религиозен декрет (фатва) от български мюфтия срещу разпространяването им у нас, нито един срещу насилствения джихад в Близки Изток или някъде другаде...

Не си спомням кой беше казал,че можем да съдим колко е цивилизован един народ по това как се отнася с жените.Стигнах до извода,че тия хора са опасни религиозни фанатици и за съжаление християните сме на изчезване от темпото,с което се размножават тези хора.Тепърва ще страда човечеството...

Религия която не е реформирана както християнството!Сунити шиити и още един куп религиозни течения от които постоянно изкачат религиозни екстремисти!От 51 евангелия само 4 са приети официално в християнството!Европа трябва да промени политиката си спрямо религиозната идентичност и толерантност защото нещата излизат извън контрол!!!Пример с напълно погрешен и провален проект за мултирелигиозен и етнически модел в ЕС!Това е бомба с закъснител!Ислямът е затворена ксенофобска и анти феминиска феодална религия с азиятски правов ред наречен шериат!Англия е развъдник на шериатски съдилища а в Германия се появи шериатска полиция!Законите на ЕС позволяват безконтролна религиозна експанзия и асимилация на големи маси от хора с неосъзнато религиозно убеждение!Да проверим в джамиите за какво се молят и какво очакват да получат и за сметка на КОГО!

да наречеш коментарът ми етнически нетолерантен е наж-меко казано цинизъм на куб, а и показва пълната неграмотност на изтрилия го . но това не е първата проява на етническа нетолерантност от страна на дира, когато трие цитати от корана

според непотвърдени статистически данни, само около половината от имамите присъстваши(!) в германия са се включили в акцията, която трябва да убеди всички мюсулмани, че "насилието не само не е решение, но е грях", както са се изразили те. но не само това, което се случва на територията открадната от сатанинските войни (а и в семействата) на ис е не е само насилие, а жив садизъм воден от болни и неверни представи за един "по-добър свят", който трябва да се управлява не по Божиите напътствия, а по измислени закони, написани преди стотици години и представящи Аллах пред света, като едно кръвожадно и долнопробно животно. това ако не е грях за "правоверните", то значи, че сатаната им е "чел" Корана, защото те самите са неразумни. за тях: 269. Той дарява мъдростта комуто пожелае, а който е дарен с мъдростта, е дарен с голямо добро. Но само разумните се поучават.; 84. И приехме от вас обет: Не проливате [един на друг] кръвта си и не се прогонвате [взаимно] от домовете си!. После, засвидетелствайки, вие потвърдихте това. ... изтриха "разумните" от дира.

Отвътре да се самоизядат. Не е нужно да се взривява страната, може и така, со кротце, со благо, со малко кютек и най-важното - отвътре да се ерозират. Все пак едно е да вегетираш из дупките и скалите на пущинака, друго е да си пак мюсюлманин, но да живееш и работиш в Европа. Все ще прихванеш нещо и ще заприличаш на бял човек.

така и не разбрах за какво са протестирали тези м.....ли - против И.Д. или защото имало нападения срещу джамии!? Ами какво да кажат тези християни които от както исляма е стъпил по техните родни краища в близкия исток,тези подтиснати и без права християни на които им се събарят църквите и им се отвличат жените и децата да станат на сила мюсюлмани - те дали са свободни и дали се чустват спокойни за своя си живот!?

Там имат 5 милиона мюсюлмани като гледам залата тези няколко хиляди може да станат няколко стотин, което всъщност е нищо, ако само 1000 2000 мюсюлмани се разграничават и не одобряват действията на ИД това е повече от предизвикателство.

дано да е така *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Протестират след 5 месеца когато вече стана ясно че ония отиват в историята, проблемът е че мюсюлманите в Германия са затворено общество и също се проповядват законите на шериата в по-умерена форма която един ден може да стане не толкова умерена.

Сивитв вълци са бизнесмени,политиката не ги влече.те от ИД,файда немат.Ще си развалят ХАРАШОТО

Ердоган е алчен за власт и влияние голяма част от турското общество запчова да се радикализира, визираме всички които подкрепят правителството на Ердоган близо 50% от Турското население и мустакатата му пасмина. Разбра се че Турското правителство в лицето на Ердоган е финансирало продължава да финансира и отказва да подпише споразумението за действия срещу ИД защото те са разчитали на това чудовище наречено групировка за да могат да окажат по голямо влияние над петролните находища.

Сивите вълци само задвижват колелото.

Явно още не са разбрали, милите, че ИД е американско-британски проект, подобен на 9/11...

Брей ,че голями специалисти , се оказахте Българите , по германските проблеми.Само се питам , защо след тези големи познания , по германска история , все се обиждате на "нацисти и комунисти".Все немски "чеда".

Нещо си искал да кажеш. Не се е получило. Или просто си искал да демонстрираш българофобията си.

Комай само ти не си разбрал какво иска да каже човекът.

тия чалми са гузен негонен бяга

ИД не са познали в Германия. Знам мюсулмани които имат бизнес и магазини там. Разбира се те живеят в отделни блокове компактно и цените на жилищата там са доста ниски.

К'ви ги дрънкаш бе баце? Нойкьолн е 1.5 милиона.

Именно. Религията е за да манипулира. Вярата е за да издига духа на човека и гради моралният му кодекс. Вярващ и религиозен са две различни неща.

От 5 милиона мюсюлмани в Германия няколко хиляди не е нищо. И най-вероятно тези няколко хиляди са били мюсюлмански малцинства като шиити, алевити, ахмедия и тем подобни. Те по принцип винаги демонстрират срещу сунитските ислямски групи. Сунитското присъствие на протеста обаче със сигурност е било минимално. А сунитите са 80 процента от мюсюлманите по света. Важното тук е, че доминиращите държави в сунитския мюсюлмански свят, като Турция, Катар, Саудитска Арабия, Пакистан, създадоха и ще продължават да създават групи като Афганистанските Муджахедини и Ислямската Държава в Ирак и Леванта. Тероризъм и ислямизъм ще има поне докато не се изчерпа петрола, което значи още 50 години.

А ДПС мълчи: -ЗАЩО ЛИ?

Турция изигра важна роля в създаването на ИДИЛ. Даже и в момента те им купуват петрола.

ДПС не мълчи те оказаха решаваща роля в защитата на Пазарджишките имами те имат позиция и тя е България да бъде обезличена и под влиянието на Турция това стана вече повече от ясно на всички които могат да сметнат колко прави 2+2

По официални данни турците са шест милионна с немско гражданство и два милиона с турско. По неофициални данни достигат 10 милиона. На протест са излезли няколко хиляди. Какво да кажем за останалите, може би тайно симпатизират на ИД?!

А ти след като не си на протест всеки ден пред Народното Събрание може би тайно подкрепяш всичко, което се прави там? Не става да се протестира за всяко нещо, с което не си съгласен. А кога ще работиш, кога ще се храниш, кога ще сереш?

Вероятно повечето им симпатизират, както червените маймуни в дир-а.

Това е поредната им превземка. Уплашиха се, че могат да ги изгонят и се правят на луди. Истината е, че всеки мюсюлманин, който попадне под "подходящото" влияние се превръща в ислямист. Следователно всеки изповядващ исляма е потенциален терорист.

Обобщаването и приравняването към определени "модели" е присъщо на ограничени хора. Няма лоши народи, раси и религии ... /изроди се пръкват навсякъде / .Факт е ,че мюсюлманите в доста страни живеят все още в средновековието, но има и други, като тези в Германия ... и не трябва да ги плюем, а да ги аплодираме, за смелостта!!!

Pesh0

те и в германия си живеят в средновековието .

Какво ми даваш за пример тези в Германия? Те живеят тук от няколко поколения и са се изолирали и си живеят в собствени групи. Изобщо не искат да се приобщят. Да не би да мислиш, че някой от тях е чел Гьоте?

Pesh0

след 3 поколения , някой не говорят немски . Никога няма да се приобщят но са наясно че много бързо , могат да се лишат от тях и за това си траят.

Ние, българите искаме ли да бъдем отъждествявани с циганите, мошениците и проститутките ... плъзнали из Европа???

,,изгубихме,, и германия!!! дпс имат ли ??? ако нямат да си създадат!!! ислямът и евреите доколкото разбрах се намират в опасност в европата!!! долу ,,ръцете,, от ,,ционизмът,, и радикалният ,,ислям,,!!! бъдете ,,толерасти,, за да сте ,,демократи,,!!!

Pesh0

имат , някаква партия на мигрантите или нещо такова , една моя роднина е политик от тази партия :) В момента е народен представител в Германия :)

Хиляди германски мюсюлмани участваха в "Ден на мира",а останалите милиони къде са?

записват се ,,доброволци,,!!!

"...Хиляди германски мюсюлмани..." Къде е онзи чичко с мустачките?

цецо василев ли бе батка?

Взимаш ми ника (?!?), не онзи от Германия.

това , което ги учат...да прецакаш християнин ...не е грях! Ето това са им протестите....особено в Германия , която още е !!!принудена да се чувства !!! виновна сле ВСВ! Двулични и подли са .....това е истината за мен!