Германският бизнес търси инженерни кадри у нас

Германски компании търсят инженерни кадри у нас и подкрепят български стартъпи за излизането им на немския пазар.

Обратно в новината

Коментари - Германският бизнес търси инженерни кадри у нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трудно се търси черна котка в тъмна стая, особено ако я няма там.

Явно доста хора си мислят, че отивайки в Германия ги чакат с новия мерцедес, къща на брега на езерце и торба пари за харчлък. Абе отиваш в страната на марките и там ги береш от дърветата колкото искаш.

А бе ей, писача на новината! Ти старТъп ли си? Или си само тъп? Толкова ли не знаеш български, та да замениш това с млади или завършващи?

"Германски компании търсят инженерни кадри у нас и подкрепят български стартъпи за излизането им на немския пазар." Има ли още идиоти които вярват че някой чхе дойде от вън да ни помага? Да някой ще дойде да ни оправи, от зад.

Германският бизнес търси не само инженери, всякакви работници търси. Имат доста инженери, но те предпочитат да стоят безработни. И не само инженерите гледат да се пишат безработни. Та съветът ми към нашенците дето мислят да ходят там е да имат едно наум.

на матряла не му трябват инженери. и доктори не му трябват... Даже Боко почна да стопля, че тр. да се направи нещо по въпроса, чугуните са далече от това... Пукайте си с простотията! И не се оплаквайте! Това заслужавате!

Ти си бая тъпо и прост. Ама за сметка на това - креслив.

да сме на последно място в Европа лесно се обяснява с форума - масова неграмотност, подплатена с несъизмерни претенции - бг е специалист по всичко и дава коментар и мнение за всичко - той е вселенски философ. И за АЕц-ове знае, и от футбол разбира, от икономика, от инженерство, докторлъка даже не му се опира... А иначе 1 изречение не може да върже. А, особено мрази по- умните от себе си - доктори, инженери и пр... за това след няколко години няма да има и кой да го лекува, или да му изкарва БВП. И ще реве що са му ниски пенсиите и заплатите... Уважение тр., другари! Само в чугинени пролетарии не го разбират тва...

Преди 7-8 години ми пратиха механик на цеха завършил технически университет.....горкия не правеше разлика м/у болт и гайка....но има диплома за инженер....изпратих го по живо по здраво. Сложна техника с такива инженери не се подържа.

Това е верно. После съм си доучвала като стой та гледай, много е зле образованието. Но който иска и има хъс, ше си доучи и ше се дообразова. А който не иска , ше се прекфалифицира в продавач на гащи и тантелки. Но е безсмислено просто да клеветиш индженерите, има огромно число индженери отишли да работът по чужбината, като мени. Тези къде ги слагаш, щото си познавам колегите, свесни са, и ноо бачкат. Тука си избрал да коментираш некое ново поколение, а сичките останали си ги преглътнал нарочно без коментар, и злобно си проектирал това новоизлупено индженерче като за сички останали. И вашта злоба нема край ей! затова нормалните и работливите бегат. като изтрескаш на некой кадърен тоя коментар, как нема да избега от простак като тебе.

леле мале. тебе още ли не са те вкарали в лудница?

подробност,сам се хвалеше за кой изпит какви пари е платил.... Не знам дали съм простак но бързо надушвах и се отървах от некадърници.....друг дезодорант ползваха:)))

Рокси като гледам синтаксиса и правописа ти, нещо не ми се вярва на това което пишете. Или Коши ти подложи крак и се отказа и не стигна до Риман?

роксана, имам хуманитарна диплома от търновския университет - 4 години почти само губене на време и пари, отделно не получих никаква помощ от преподавател за започване на работа, понеже не им предложих нито пари, нито услуга, ако нямат интерес от теб си нула за тях, помагат само на богати студенти с връзки, стигнах до извода, че не-хуманитарните спецялностти са по-трудни и затова по-търсени и по-добре платени, по-малко хора могат да учат и работят не-хуманитарна професия. иска се повече мислене.

тва е проблема на БГ, че не си цени кадрите и затова инженерите избягаха - такива цървули неграмотни като теб да им дават хляб и оценка - къде го има това? И в Африка го няма! Виж си пунктуацията... Нямаш за 3 за 5 клас, инженерите тръгнал да оценява -селташка му правешка работа....

Това беше и моята мисла. Що текиви съм срещала да ми дават оценки на кадърността, а после ги гледам на улицата безработни или работът като продавачи ..... Има голема доза справедливост - ноо нарот в балХар ми се е присмивал че съм жена индженер, а после тея същите ги гледам как се редът в пенсионното за 180 лева минимална пенсия и доработват като нощнаохрана некаде ... Е текиви се смеят и подиграват, а после живота казва тежката си дума кой за каква пенсия е и какво заслужава в живота.... Иначе на приказки са големото добрутрю. Не моеш да им затвориш клозетната уста. И накрая го гледаш как се крие че работи продавач на вестници....като ме видът на улицата и бегат.....

и толерирах кадърните кадри,другите аут. Фирмата работи 365 дни по 24 часа,нали ще ме обесят за голям престой заради некадърен технически персонал.

и ти си мн. велик, пишеш2 на инженерите... гоуем си... Кой знае къв си селтак със среден 3 от средното - що не мми кацнеш да те видя кво разбираш - да ти жулна да ми начертаеш гърбица или еволвентен профил...

различни специалности сме. Ти можеш ли да разчетеш кривата на 90 м. пещ??:)))

До Този образ, за когото пишеш, го познавам! Сега работи в Топлофикация София на инженерна длъжност. Но това е едно изключение, има много кадърни и нахъсани млади инженери в България. Дано си останат тук, а не тръгнат по гурбет, че навънка нищо добро не ги чака!

Да не се кахъри, германския бизнес - на тумби на тумби нахлуват инженери, архитекти, лекари учители от Афганистан, Сирия, Ирак, Пакистан... шиптърЕ и албанци напират... от Сев.Африка също много специалист много нещо. Няма страшно.

аз съжалявам, че 4 години си губих времето с хуманитарна спецялност, сега искам да уча нещо не-хуманитарно, не-хуманитарните спецялности са по-добре платени и е по-лесно да намериш работа, има по-голямо търсене.

Ами хващай се и учи, никога не е късно да учиш. Аз не мога да го разбера тоя фалшив срам от късното учене. Поне ти е дошъл акъла, че на повечето идиоти никога не им идва акъла. Предразсъдъци е, че нема за кога. Аз съм на пейсе, и уча. Мислим да си доучим ако требе до дофтур на техническите науки, и не защото си немам дипломи, а защото считам, че требе да съм винаги адекватна и да драскам напред, а не назад. Беше казал, че живееш в британия. Щом не можеш да покажеш техническа диплома, ше те върнат в GCSC и вероятно ше иска тда покриеш Ей левълс. Така направиха и с мене въпреки че имам техническа диплома, но кандидатствах за друга специалност и те връщат на нивото, което е най-малкото общо кратно. Не е невъзможно, аз го направих, значи и ти можеш. Хващай математиката и физиката, и се оринетирай какво искаш, и носа в книгите, и нема и да усетиш как ше те приемат и ше изкараш и ше работиш техническа специалност.

стартъпи?

тъпи сайтаджиЕ, братчет. ЦиЛИвилизовани, Аврупейци.

четейки коментарите, ми е ясно що сме зле - такъв ни матряла! Всички разбират от инженерство - море до колене, дават определения - кадърни,н екадърни... Жалка комплексарска работа! Ами станете инженери бе, да видите колко е лесно! Ще увехнете още до 3 курс! После не взимаш колкотот тъп даскал и милиционер и ...ревеме - няма кадри!

мале мале много си велик. Само ти си инженер, другите са лош матрял.

велик съм! И почва да стопля тая държава, че инженерите са велики. щото само с чиновници и туризъм не стаа... нема кинти...

Тека е. Фризьорите гледат с презрение на индженерчето, щото индженерчето е на твърда заплата, а фриьорите лапат рушвети и бакшиши. А после кой ми сра в гащите и защо нема кой да ми поправи пералната. Иначе глей ги, колко са велики, фризьорите....с големите претенции. Масово е, кадърните индженери отиват по чужбината, защото отиват на заплати в десетки гиляди евра или паунди на година, вместо 600 лева на месец в балХар. Кой е лут да стои на 600 лва ако може да работи в цивилизована страна за цивилизована заплата плус хубава пенсия и социални придобивки. Нищо, индженерите ше оживееме а вие ше го духате в наменната си 'гордост' на гладни улични пумияри....

Преди 10-тина дни се видяхме с един състудент работещ от 3-4 години в Германия. Отдавна не се бяхме виждали и доста побъбрихме. По едно време той вика: "Нашата фирма търси българи, ако знаеш някой да си търси работа, кажи му." питах го колко дават чисто. След леко притеснение той каза: "1500-1800евро". Не можах да се сдържа и се изсмях.

Позната картинка. Мой братовчед вече ще подкара петнайсетата година там /в Германия/. Добър инженер е, тук беше тръгнал да защитава аспирантура, но му се удаде възможност да замине и го направи. На хартия заплатата му е около 6500 евро, но повече от 3500 евро чисто не взема, той ми го е споделял. С данъци там се изземва най-малко около 50 на сто от доходите. Но пък работи една година и в Япония и като се върна оттам каза: Повече не стъпвам там. Германия си е курорт пред бачкането в Япония.

Братовчедът ти примерно е заминал за Германия на 25. 15 години по късно е на 40+. Би трябвало вече по-уседнал живот да води - семейство, деца. Как така се е навил въобще за цяла година да се юрне на другия край на Света? Има хора всякакви де. При нас примерно. като се чуе за командировка 2 седмици и почваме да се назлъндисваме един друг "Айде иди ти". А при нас командировките са чиста проба алкохолен и кулинарен туризъм.

Но ще има хубава пенсия, ше може да си купи дом и ше може да се пенсионира рано, не като тебе. Вечно търсите нарочно как да ухапете некого, а после кой ви сра в гащите, че сте на това дередже. Сички знаеме проблема с балХар пенсиите. Е, тоя ти познат нема да го има тоя проблем и ше зима пенсия, с която ше може да търчи по целия свет, и ше има дом и нормални старини. А ти?????

А ти колко очакваш да ти дадът?

Здравейте! Търсим инженер конструктор специализирал разпробиване на дълбоки отвори(Tief-bohr Bereich) за работа в международна фирма базирана в Германия. Изисквания: 1 Англииски 2 Creo Direct Modeling- (това е 3 д като солидуърка и аутокад с модули с различна насоченост- огъване, заваряне, моделиране, якостно изчисление, кинематика) 3 Старт- края на юли 4 продължителност минимум 6 месеца Ако отговаряте на тези условия, ще се радвам да получа детайлна информация. Mit freundlichen Grüßen Emre Özkan

За каква стартова заплата става въпрос???

Не се фащайте да работите с турци, те крадът и лъжат работниците си. Цела западна Европа е припищела от турците. Ако си търсите работа, намерете си я по легалните канали, това е обява на турчин, който иска да подбие заплати, иначе щеше да си пусне обявата в немски медии и шеше да си намери който му требе за редовната заплата. Взимат чужденци, и докато чужденеца си научи правата, турците му орежат заплатата и данаците, и го пуснат остриган. ето, дори не е за дълъг период време, а само за 4 месеца. Сериозните работодатели не правът тека, и си пускат обявата по законните начини и канали. Тоя иска да не плаща данаци и да реже заплати.

Както спомена един съфоромец, към 1 милион специалист им отидоха на крака в Германия а те търсят от България. Явно е ниско заплащането в Германия и само български специалисти ги устройва такова заплащане.

не се връзвайте на фейка... по- лицемерни от "арийците " няма! (Всъщнос ние сме арийци) . ВПлевен можете ли да познаете немския "инвеститор" кви заплати дава на инженерите си? Залагаме : 1000? 800? 700 -не !!! 500 - 600 лв пичове! тва е жалката истина!

Щом ние сме арийци значи да очакваме същото отношение към нас когато идем там каквото имаме тук . Но трябва да им обясним историята че и ние сме арийци . Ако трябва да им я повторим . Да я научат като нас де . Особено на бръснатите им глави !

Това, че етиопците негри, гърците крадат българска история е ясно. Но това, че и дойчовските евреи крадат българска история е смешно. Много се хвалят, но накрая нищо. И Северна Корея е по-напред от тях.

"Кадърните" инженери от прекрасното светло минало на НРБ, както казват русофилите са създали ЧУШКОПЕК и ПАРТИГЛИЛ!!! В момента има доста добри инженери на възраст над 35...40 години, но те искат пари!!! В същото време едрият български капитал в ръцете на наследниците на БКП величия пари не желае да дава!!! За тях все още трябва да е в сила диктатурата на пролетарията, според която стругар, фрезист, борвергист, шлайфист, заварчик вземат повече от инженер!!! Да , ама тази вече не върви!!! Щом можеш, трябва и да искаш добра заплата!!! В момента и немските инженери са доста зле, един кадърен инженер винаги може да оцени работата на колегите си по документация и изпълнение на дадена конструкция, машина или проект!!!

Да бе...Ай стига глупости!Над 3000 завода от 1950-1970! Тези заводи да не са построени без български инженери? А в тях да не би да работеха икономисти само?А зад граница колко обекта са изпълнени?

И какво стана с тези заводи и " Кадърните" им инженери??? Фалираха!!! Една от причините е диктатура на пролетариата, другата некадърност на всяко ниво!!!

3000 завода с по 600-1000 души администрация. Работи в един такъв. 90% буквално си клатеха краката. 10% кадърните бичеха часпром.

абе що е тва вечно бг комплексарско надскачане -аз съм най- кадърен ит .н .и то в инженерните среди! при магистрати и доктори го няма, там са в обща мафия! Явно си голяма работа - раздаваш квалификации - бг инженерите измислили чушкопек ( не си наясно снекои отркития), даже немците неакърни! А ти кой си бе, г-н Порше?

И де са тези измислени открития бре пенчо?

Това за чушкопека, го ползвате ние русофилите!!! Пък, колко съм кадърен ли??? Отривал съм грашки в немски, френски , британски, американски проекти, по които съм работил!!! След кореспонденция с фирмата възложител, съм се оказвал прав и хората са ми били благодарни!!!! Това достатъчно ли е??? Пък за Порше, преди да го пуснат на пазара правят опитен образец, пробна серия, изчистват проблемите и тогава го виждаш и пак има проблеми!!!

Абсолютно точно за действията на правителството на тъпанарите. Технически инженерни кадри, завършили "Техническия факултет на Института за рибно стопанство и аквакултури". Тъпота и безгрижие.

Най големите робовладелци са ГЕРМАНЦИТЕ, а ние сме най ЕВТИНИТЕ им роби.

И най послушния търговец на роби е ББ.

А в същото време квалифицирани български инженери с по 2 западни езика отчаяно се нуждаят от немски работодатели в България! Какво съвпадение... Обаче надежда отникъде не се вижда, и с изключение на София и Пловдив, положението с педлагането на квалифицирана работа в страната е бедствено.

Цяла Европа рови в България, като в кошовете на магазин за втора употреба с надежда да намери нещо качествено, останало от някой наскоро умрял бизнес!

на мислещи млади хора и млада плът за Германия, Франция, Холандия, Белгия, Швеция, Норвегия, Дания, Чехия, Полша, Унгария.Нещастен премиер.

Що? курнелия ко стане премиер ще си върне ли синчето от САЩ?

да не го върне? я някой министър...

Търсят евтина работна ръка.

А не бе. Канцлер търсят.

След като приеха милион лекари инженери и прочие образовани индивиди от арабите сега пак опряха до малката, нещастна, смачкана и ограбена България!

Закъснели са! Кадърните инжинери или се пенсионираха, или се махнаха от тук, а останалите масово се деквалифицираха, защото дълги години не са им поставяни адекватни задачи. Пак поради същата причина политехниките спряха да "произвеждат" читави инженери, защото индустрията, която да ги изсиква изчезна. А и да помнят, че ако намерят някъде такъв трудно ще го привлекат със заплата под 2000 лева. Това по трудов договор.

Случайно да търсят "икономисти"?

знаем ви изпълненията "кадърни" - нещо си с комплекси ! Сега инженерите са с мн. по- високи качества от социализъма - не работят на сигурен и регулиран пазар!

Въпроса е, че на никого не са трябвали особено последните 28 години.

дкми

И дават 500 лева стартова заплата. С думите, цитирам: "тези пари са напълно достатъчни за нормален живот на един млад човек".

А ще плащат ли германски заплати ?

Те, ако искаха да плащат германски заплати, нямаше да идват тук. Тук е страната на евтината работна ръка.

да, но ако закараш и семейството и децата станат германчета

центърът засмуква периферията

Под вола теле търсят... Инженерните кадри ,се създават в ТЕХНИЧЕСКИТЕ УНИВЕРСИТЕТИ" а се усъвършенстват в ...ПРОИЗВОДСТВОТО....Такова у нас отдавна няма, а техническите университети за да оцелеят отдавна обучават "студентите" си на всичко друго ,но не и в "инженерни специалности" ...като "ПРАВО" ,"ПУБЛИЧНА АДМИНИСТРАЦИЯ" И "ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА" -най популярните специалности в годините на "ДЕМОКРАЦИЯТА" и разпадащата се държава ...

Да си дойдем на думата! Робите им бачкат за по 500 лева заплата! "Според Йонков голяма част от българския износ за Германия се формира от немски инвеститори, които вече произвеждат в нашата страна и експортират обратно към Германия своята продукция."

Да, пак търсят кой да им бачка за 500 евро и освен това и трябва да е радостен от това. И после, Бг много замърсявала, защото карате стари коли.

Радвяй се ,нали все мрънкате че сте с 300 лв заплати

При нас, баш Тиквата пращаше инженерите да пасат овце. Явно това му е бизнес капацитета на Премиера ни, избран от гласоподавателите, някои от тях и инженери.

То новите ЕнжИнерчета са си баш стадо ненагледно и си гласуват за овчарИН.

"Това стана ясно след посещениеТО на премиерЪТ..." От което, за пореден ппът, става пределно ясно, че списващите ДИР-а са доволно неграмотни!

Tърсят до 35 години, затова има да си търсят и затова новата им техника е тип made in china.

що ги търси у нас. 900 хиляди инженери им дойдоха на крака в Германията, те дошли нашите кадри да отмъкват! Да ги събират от бежанските лагери тия инженери, там е пълно с такива. И други ценни кадри може да си намерят.