Германия ще признае арменския геноцид в Османската империя

Германия ще признае по дипломатичен начин престъпленията срещу арменския народ в Османската империя преди 100 години.

Обратно в новината

Коментари - Германия ще признае арменския геноцид в Османската империя | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БРАВО НА ГЕРМАНИЯ!!!! ББ няма ли да последва Меркел - нали тя му е за пример във всичко? Или той все пак повече се съобразява с Ердоган и Турция - респ. ДПС?

Cпоред конвенцията подписана през 1948 гд. , арменският проблем не влиза в рамките на геноцид. Xристиянският клуб на EO , с тези крокодилски сълзи и с този политически натиск над турците, няма да склонят турците това което мислят те по този въпрос. Tурците са горд народ и със силна история. A бъдещият господар на Eвропа ще бъдат пак турците. Gерманците винаги ще се помнят с истинският геноцид извършен над евреите.

на български, фес нещастен!

Нали гледахме посрещането на българският национален отбор по футбол как ги посрещнаха арменците на летището и какво скандираха БУЛГАРИ-ЦИГАНИ . А върви и ги подкрепи.В РТ ни посрещат винаги подобаващо с уважение.

Луда работа! Няма такава държава! Собствените хора да я мразят така. Готови сте и на дявола да се продадете, само и само да сте против държавата си. Нито циганите, нито турците ще унищожат тая страна, а точно вие Юди ...

един ден ще признаят, че меркел (германия) е поддържала геноцида в източна украина, но като гледам няма да е скоро, защото изглежда на германската дипломация и трябват около 100 години за да разбере кое какво е. а ако трибва да сме сериозни, това ми изглежда не като оптит да се направи нещо реално и полезно, а да се 'накаже' турция за позицята и с газопровода от русия.

Колко знаят нещо за Сурдулица (сСърбия) и какви сме ги дробили там по време на ПСВ. Нещата в Батак май ще са като средношколски военни игри сравнение с онези неща, за които не смеем да говорим и до сега

Население тогава : Куршумлия 1553 души, Прокупле 5751 души, Враня - 9981 души. Жертви според сърбите- над 30 000 ;) Ясен си вече, хем си от Скопие хем си рода на Леа Коен

Навит граМфон

те да вземат да признаят геноцида срещу християните в Сирия в наши дни ,не да си мълчат ,а да се занимават с минали преди 100 години неща,които са история

Днес Димитров едновременно признава, че за съжаление от нашите части (българските окупационни войски на Балканите през периода 1941-1944 г. б. ред.) са извършени неща, които по-късно минават за репресивни действия срещу мирното население, съпроводени с много убити, ранени, арестувани и изпратени в лагери и заедно с това твърди, че българската армия не е била жестока, а просто си е гледала работата. Когато стрелят по нея и тя стреля на война като на война. Светът е пълен с подобни истории при всяка война, утвърждава историкът и допълва, че по време на война няма мирно население.

Божо е нищо повече от ДС ченге. Нали същите оправдания казват и турците за арменицте. Не е ли смешно това.

На война като на война. И българската армия потушава драмското въстание за 2 дена.Жертвите жени деца ,старци 13 000 трупа.Арменците са мързеливи и в криза и искат да изкярят някой друг динар.

13 000!? посмали Исмаиле ;)

За съжаление си прав.Само веднъж съм прочел Божидар Димитров с половин уста да признава за зверствата на Българската армия през ВСВ-за потушаването на Драмското въстание и за едно сръбско село/Порой, ако не се лъжа/.Но това не са изолирани примери.Има го и примера със воеводата Таню Николов, който заедно с някаква турска организация са се борели по особен начин с гръцката власт в беломорска тракия /като са колели наред в гръцките села/.Има го и превземането на Букурещ през ПСВ, когато градът е даден на българските войници за три дни.Примерите са много, но за тях се мълчи.Предполагам, че така е във всички други държави, без Германия. Най важното е да знаем историята, каквато е, за да не я повтаряме.

ВТРО - Българо-турската вътрешна революционна организация - е представи си какви са ги вършели гърците, щом се създава точно такава организация ;) П.С. Ти от Скоие ле си или си рода на Леа Коен?

Немци, френци, англичани наши са враждебници, дружни с нашите тирани, с нашите изедници. Спекуланти са омразни - интерес им покажи, че да виж дела прокажени и чифутски куп лъжи. Долу всички спекуланти, да сломи се техний рог; да ся спихнат интриганти, да живее руский бог!

О, руси, о, братя славянски, защо сте вий тука? Защо сте дошли на полята балкански немили, неканени гости?

А Вазов отговорил ли е какво са правили българските войски в северна Добруджа и Букурещ.

Алоуу,Давутоглууу! Не са ЗАГИНАЛИ - ИЗКЛАНИ и ИЗБИТИ са ...от вас !!!!

Тия шваби изклаха и изпекоха в камерите на чеверме не един народ, а днес тръгнали морал и справедливост да раздават. От тях идва и инструкцията за избиването на арменците. 300 милиарда евро дължат на Гърция и 500 на нас, кво се правят на ударени.

Вие да не искате немците да си признаят, че са най-зверската нация на Земята?

Очаквам българските политици да се поучат от арменските си колеги как настойчиво и упорито се защитава национален интерес. Нима пратениците на Великите сили след погрома на Априлското въстание не са описали в докладите си ужасните картини в Батак и Перущица! И сега могат да бъдат прочетени цитати в исторически книги на български автори. Виктор Юго произнася потресаващо слово пред френския Парламент за това как се избива един европейски народ. Но нашите политици не четат и предпочитат да не си създават проблеми, макар и с цената на националното достойнство.

Да, вярно е, трябва да си правим поука. Там на Шипка има един паметник, който показва, как вечната демократична Европа, как благодарение на френския и английския посланик, се порила със зъби и нокти за България, за славяните..........(да да знам, че защото цар еди кой си искал да уреди нещо лично). Защо поуката има само една посока , за в момента де...., ако Лавров след 1-2 години дойде в България....

Политиците, както нашите днешни, така и миналите на Великите сили, са дяволски изчадия. Обикновените англичани са съчувствали на българския народ, но Дизраели казал: "На Балканите, ако ще да загинат 100 000 българи, да не се накърнят английските интереси". Английският пратеник е имал за цел да възпрепятства Макгахан, а не да установява истинския размер на трагедията.

Англия винаги е подкрепяла Турция, а и Железният канцлер Бисмарк на Берлинския конгрес е казал, че не го интересуват страданията на българския народ. Споменах културната интелигенция на Европа, както и почтени дипломати с висок морал, чиито имена не случайно носят улици в центъра на София. Прочетете трилогията на Яна Язова и ще бъдете потресени. Когато четох словото на В. Юго, спря дъхът ми.

Доказателството е, че едни от великите български поети е написал стихотворение по този повод. Това стихотворение се учи в училище или поне се учеше , когато аз бях ученик. Та който е ходил в българско училище, а не в американско или руско си знае, че е имало геноцид срещу арменците и нашия народ го е признал още преди 100 години, защото едно стихотворение и по-силно от играта на думи в учебник по история или от думите на който и да е политик.

АРМЕНЦИ Изгнаници клети, отломка нищожна от винаги храбър народ мъченик, дечица на майка робиня тревожна и жертви на подвиг чутовно велик - далеч от родина, в край чужди събрани, изпити и бледни, в порутен бордей, те пият, а тънат сърцата им в рани, и пеят, тъй както през сълзи се пей. Те пият... В пиянство щат лесно забрави предишни неволи и днешни беди, в кипящото вино щат спомен удави, заспа ще дух болен в разбити гърди; глава ще натегне, от нея тогава изчезна ще майчин страдалчески лик и няма да чуват, в пияна забрава, за помощ синовна всегдашния клик. Кат гонено стадо от някой звяр гладен, разпръснати ей ги навсякъде веч - тиранин беснеещ, кръвник безпощаден, върху им издигна за всякога меч; оставили в кърви нещастна родина, оставили в пламък и бащин си кът, немили-недраги в далека чужбина, един - в механата! - открит им е път. Те пеят.. И дива е тяхната песен, че рани разяждат ранени сърца, че злоба ги дави в кипежа си бесен и сълзи изстисква на бледни лица... Че злъчка препълня сърца угнетени, че огън в главите разсъдък суши, че молния свети в очи накървени, че мъст, мъст кръвнишка жадуват души. А зимната буря им сякаш приглася, бучи и завива страхотно в нощта и вихром подема, издига, разнася бунтовната песен широко в света. И все по-зловещо небето тъмнее, и все по се мръщи студената нощ, и все по-горещо дружината пее, и буря приглася с нечувана мощ... Те пият и пеят... Отломка нищожна от винаги храбър народ мъченик, дечица на майка робиня тревожна и жертви на подвиг чутовно велик - далеч от родина, и боси, и голи, в край чужди събрани, в порутен бордей, те пият - пиянство забравя неволи, и пеят, тъй както през сълзи се пей.

Доколкото съм чувал и в Армения го изучавали.Хората умеят да бъдат признателни,само това да беше заслужават уважение.

DIDA

Дори и Турция може да признае арменския геноцид, но България НИКОГА, ако не й наредят от Брюксел! Какъв срам!

Искате ли от Ойропа нещо, което тя не е склонна да даде (т.е. каквото и да е, защото тя по принцип не дава и клечка за зъби), отивате на поклонение в Москва. До 2-3 дни след това ойрочиновниците ще се наредят на опашка с предложения да признаят Баташкото клане, 500 години иго като геноцид, Сан Стефанския договор, Северна Добруджа, Западните покрайнини, Македония и Беломорието като изконни български земи, а Цариград, Солун, Белград и Будапеща за стари български градове.

Поправяме Сан Стефанския на Санстефанския.

Я виж ти, "Турския поток" извади на показ "Арменския геноцид", сега остава и да извадят Турция от НАТО. Ако Ердоган "издържи" на "демократичните революции" дето ще му спретне демократична Европа, Иран развърни С-300, се създава един триъгълник Иран-Турция -Русия, от който ЕС, САЩ и Израел ще имат доста кошмарни нощти.

Инша Аллах!

А , Българският парламент кога ще го признае и осъди ?

Как не ги е срам тези лицемери- спекуланти?! След 100г. се сетиха, след като 100г. се правиха на ни лук яли, ни мирисали! Нашенските подлоги също не признаха геноцида. Сега след Меркел и те ша са изокат. Гнусна работа.

Ами Турция погледна към Русия, Гърция погледна към Русия, Сърбия гледа към Русия, в България към Русия не гледат само от Дондуков 1 и 2 и изтърсаците на издръжка от "Америка за България", чехи ще ходят на парад, унгарци викат "Стига санкции", поляци казват "Наши стреляха на майдана", не се търпи вече в Ойропа.

Дразни това "признае",фактите не се легитимират с признание-или ги има или ги няма.И в съда не си признават,ама това не променя факта.

Арменски геноцид-ДА така е ,преди 100г.И защо никой не говори и за геноцида с/у нас българите преди 130 г,или ние не сме хора и не са ни клали,бесели,убивали,изнасилвали и не са вземали децата за еничари.Това света знае ли го.

Не знаят. Нали наши партньори от ЕС и НАТО казаха за филма "Време разделно", че бил гнусна лъжа

Османската империя е прародителят на ИД!!!!!

РУСКИТЕ ИМПЕРАТОРСКИ ВОЙСКИ КОИТО СПАСЯВАТ ВСЪЩНОСТ АРМЕНЦИТЕ , СА БИЛИ ТОЛКОВА УЖАСЕНИ ОТ ГЛЕДКАТА ЧЕ СА ИЗКОЛИЛИ СПОНТАННО - ПРТИВ НАРЕЖДАНИЯТА НА ОФИЦЕРИТЕ СИ ДО КРАК ЕДИН ТУРСКИ ГРАД - ТОВА СПИРА ГЕНОЦИДА ... ПУТИН НА 24 АПРИЛ ЩЕ УЧАСТВА В ПОКЛОНЕНИЕТО В ЕРЕВАН ..

Дитройт, как можеш да пишеш така, просто ти се чудя. Един път пускаш просто невероятни факти прозрения. В следващия момент пишеш такива глупости, че чак ме втриса. Или просто търсачката ти е много бърза и пишеш преди да мислиш?

Няколко стотин хиляди арменци са спасени при настъплението на руската армия на кавказкия фронт, започнато от командването специално с цел спасяване на християните. Но след 1915 г. не остават арменци в бившата Западна Армения. Клането продължава до 1916 г.

Считам, че Германия няма НИКАКВО морално право да дава оценки за геноцид, тъй като е ВИНОВНА в унищожението на над 55 000 000 човека!

А Сталин за колко?

По политическим причини, смърни присъди са получили 642 980, от които и 70% не са били разстреляни. Около 2 369 220 са били по затворите и лагерите. Смъртността е била около 5% в мирно време и около 15% във военно (1942-1944). Принудително изселени са около - 765 180. Има документи в мрежата. Търсете и четете!

А индианците? А негрите, пардон - афроамериканците в пранги на търстиката?

Американците колко невинни избиха. Само с две бомби 200 000, милиони японци, милиони виетнамци, милиони камбоджанци, сега милиони иракчани, милиони авганистанци и т. н. Забравих и хиляди българи.

значи изтребването на няколко милиона нямат никакво значение за светска европа.....след като тя тръгна да признава геноцида едва след като турция пренебрегна партньорите и тръгна да се заиграва с русия .......от тази закъсняла реакция на германия извода е един -----всичко е интереси----какво са тука някалка милиона изтребени като зайци

От 1941г. до 1945 г. германските войски, заедно със своите европейски сателити, са унищожили около 18 000 000 мирни жители в СССР. Въпросът ми е: Кога Германия, ще признае участието си в този геноцид на руското, украинското и белоруското население?

много искаш от тях! То е лесно да плюеш по другите. Ква и е работата на Меркел да признава нещо, което не е засягало немците и не са в час каква е истината?

.... Русия признае за геноцида на СССР срещу собствените си народи по времето на Сталин. Горе долу толкова , колкото са избили немците е избил тоя сатрап.

ги е закопла толкова много без да има следа от тях?!

По горе съм дал отговор, на вашите безумни глупости.

Едното няма нищо общо с другото! И Сталин трябва да бъде осъден за репресиите, но и геноцидът на една държава над цял народ също не бива да се забравя.

Да не забравят и най-страшния геноцид - комунистическия, проведен от червените изчадия срещу собствения им народ!

Ивода от тази кампания за арменския геноцид, признат 100г. след кланетата е, че Турция ще стане член на ЕС, когато цъфнат налъмите. С това Европа хлопна вратата за турците.

Последващ извод: Ако утре Турция се отметне за потока и АЕЦ-а, ще ги отвори портите и ще застане пред тях с баклава и шербет да чака да я пожелаят.

Двусмислено написано. ЕС ще отвори портите и с баклавата, шербета и т.н.

А сега вече нашите как ще се оправдават с непризнаването на арменския геноцид.

Ами сигинка, к'о ша каже "султан" Ердоган ... и мекерето Владимир Зидаров? /Когато Лютви Местан беше Владимир Зидаров от СДС.../

Ша сръбнат по едно кърджалийско кайве с Боку Борисоглу и ша фалират некоя банкал

a dali shte priznae genocida uprajnen vurhu mene i sina mi .............

СЕГА Е МОМЕНТА ДА НАТИСКАМЕ ЗА ТРАКИЙСКИТЕ БЪЛГАРИ ! .... ДА ПОДЧЕРТАЯ - НИТО АЗ НИТО СМЕЙСТВОТО МИ СМЕ ОТ ТЯХ ИЛИ ИМАМЕ ДАЛАВЕРА ОТ ТАКИВА ПАРИ - ВЪПРОСА Е ПРИНЦИПЕН - БИЛИ СА ИЗКЛАНИ ОТ БАШИБОЗУКА !

Подкрепям. И също нямам никакъв материален или друг интерес. Просто съм българин.

Аз пък имам четвърт корен от там които са избягали в северна България. Обаче не ми пука за разни фалшиви "принципи" за които говорите по простата причина, че това са били други хора, а не сегашните. Не разбирам само от къде толкова голямо чувство за справедливост изкарахте и какво ще си донесе лично на вас една такава конфронтация за минали неща.

Ами преди 100 години и геноцида е бил срещу други арменци , не сегашните.Историята трябва да се помни, за да има бъдеще.

разбрали. Когато Великите сили решиха да отнемат на сърбите, каквото им бяха дали, дори им взеха Косово, помните ли кои бяха единствените, на които нищо не върнаха?