ЕК: Гърция не може да се откаже от еврозоната

Гърция ще избира между Андонис Самарас и Алексис Ципрас. СИРИЗА на Ципрас води в проучванията преди предсрочния вот. Гърция не може да излезе от еврозоната.

Обратно в новината

Коментари - ЕК: Гърция не може да се откаже от еврозоната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Системата която се "изгради" в Гърция не дава шанс и надежда на губещите/народа/ и поради тази причина ще бъде срината. ЕС провеждат грешна политика по отношение на широките народни маси като ги обричат на дългове,мизария и бедност. При такава система въпросът е не "дали ",а "кога" ще дойде народа и освен справедливост ще иска възмезди и мъст. В България ще се случи същото,просто така повече не се живее. "Елита" управлява като непрекъснато понижава жизненото ниво. в Библията еказано-Бой се от търпеливият ! Алчността ще затрие самозабравилите се "елити". Гърция е първата.Нека не се забравя,че Гърция е люлката на демокрацията.А това което сега е там по отношение на хората не е демокрация ,а финансово и икономическо РОБСТВО.

Гърция излезе ли от еврозоната е капут, това го знаят гръцките избиратели, знае го и Ципрас. Въпроса е да се разиграе малко театър и да се поиздоят германците и останалите богати страни от еврозоната с колкото може. Тук подстригване на дълга, там някой и друг милиард нов заем. Гърция има много висок (изкуствен) стандарт. Без еврото и еврозоната, за 1 година са в хипер инфлация.

КОГАТО им хванете топките на гръцките богове ми се обадете. Демокрация е понятие от тях :))) .Европа е аут -капут

Новото колонизиране се състои в това да вкараш една държава в огромен дълг, след което да принудиш местните управляващи да я разпродват на безценица. И земята, и държавната собственост. Всичко преминава в ръцете на тези, които печатат едни шарени хартийки. Правилното решение е който е направил несполучлива инвестиция- просто си губи парите. Или западните банки не знаят на кого и защо са давали кредити??

да, прав сте. но само до половината, защото новото колонизиране не става без помощта на политици, които за да бъдат преизбирани години наред са теглили заеми от същите тези банки, които пък се осланяха на обективните (!) отчети и баланси на правителството, както и на "независимите" (но в същност съучастници) рейтингови и одитски агенции. в цялата тази каша, трябва да прибавите и един наръч (не само) милионери, които и до ден днешен не плащат данъци. да не забравите да сложите и вечните субсидии за 5000 глави добитък, гледани на каменист остров от 2кв.м. сложете в сметката и по една 15 заплата за нищоправци, още: подкупите не само за въоръжаване, прибавете за здраве и пенсиите - получавани от отдавна умрели и горе-долу ще получите цялата картинка. та, всеки е бил участник волно, или неволно в тази "конспирация". няма таверна, в която накрая да не ви поискат сметката, дори да си е ваша-лична.

правилно е: Нема да ги истървем Гърците колкото и да искат

Излезе ли Гърция от ЕС, то ЕС ще се разпадне, защото да излязат искат и германците и французите и англичаните, обаче онези от европарламента, които лапат големите пари , а работа за пет пари не вършат, няма да го допуснат, понеже келепира им пресъхва.

гледа много отвисоко на милиардите, отделени от ЕС за Гърция и твърде пренебрежително към необходимостта от реформи в държавната администрация. Зорът е да се добере до властта и да върти шлемове с ония, които му ръкопляскат вътре и извън Гърция..

Turnokopa

Бе то е лесно да се плюе по всички и по същата логика, нека малко и другите се пробат в управлението. Тия две партии дето в момента управляват от 40 години и кокала не пускат дали не са се понаяли достатъчно а? Ясно е че интересите на парите диктуват правилата, ама малко да посменим играчите викам аз, че старите така преядоха че повръщат вече. А Ципрас не го мисли и да спечели мислиш ли, че ще го оставят хамерикандетата и дойчовете а?

е те на това му се вика законодателство!

Сигурно малко от вас знаят, но излязоха публично документи показващи, че централните банки в Европа и САЩ играят тайно на пазара с деривативи. Имайки предвид, че централните банки разполагат с неограничено количество пари, имат и тотален контрол върху цените на която и да е стока. Тоест реално пазари вече няма. Има централна икономика. Да не се чудите защо златото пада, въпреки огромното му търсене или пък нефтът пада въпреки излишъка му. Пазари няма има планово контролиране на цените. :D

Съгласен! Но може би си искал да напишеш "...нефта пада въпреки НЕДОСТИГА му...", което не отговаря на реалността. Мисля, че има (неволна) логична грешка.

КАКВО ЩЕ ПРАВИМ С ГРЪЦКОТО ЕВРО ПРЕД НОМЕРА НА КОЕТО СТОИ БУКВИЧКАТА /Y/ ??? С КАКВИ АКТИВИ Е ГАРАНТИРАЛА НАПЕЧАТВАНЕТО МУ ГРЪЦКАТА ЦЕНТРАЛНА БАНКА, ИЛИ ПРОСТО ТАКИВА ГАРАНЦИИ НЯМА?? ЩЕ СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ ЕДИННИЯ ВАЛУТЕН СЪЮЗ Е ЕДНА ФИКЦИЯ В КОЯТО НЕ Е ЯСНО КОЙ ПИЕ И КОЙ ПЛАЩА !! ЗАТОВА И ГЕРМАНИЯ СИ ПЕЧАТА НА ВОЛЯ ЕВРОБАНКНОТИ С БУКВИЧКА ПРЕД НОМЕРА /Х/ И В СЪЩОТО ВРЕМЕ БЮДЖЕТНИЯ ДЕФИЦИТ Е СТИГНАЛ 2,1 ТРИЛЬОНА ЕВРО!!

амиии ... може още утре сабаале да си купиш едино, две кила злато, ако това ти помага да спинкаш по-спокоино

Гърция ще излезе и от еврозоната и от евросъюза. Гърците са политици не са като нас кондрокефали, дали маса военни жертви и4 загубили две войни.Всички възвишения по границата са гръцки, а не български.....

Ясно ли ви е сега, уважаеми тъпанари? ЕС възроди крепостното право - да не кажа робовладелството. Един път си влязъл в еврозоната - излизане няма до смърт и до гроб!! Един път впият ли пипала в тялото на жертвата, няма пускане докато не изсмучат и последната капка живот от държавата. Айде честито, кандидат мъртъвци....

Тъпанар си ти. Я сравно Гърция преди да влезе в ЕС и сега.

А ти тъпанарино, сравни България преди да влезе в ЕС и сега!!

Няма да се откажат!! Кой изпуска цицката, дето пуска мляко?!Те не са овцата!?!?

мързеливи или не, можем да се учим от тях,те са народ, който се бори за правата си, непрекъснато стачкува.....ние какво като сме толкова умни и работливи...като не можем да се оправим с шепа мафия и протежетата им....желая успех н гърците......

Типични византийски номера....блъфират и изнудват :) Ние си ги знаеме ама европата не ги познава така добре.

че ще си получат тяхното, поредно намаление на дълга.Защото не са уфци, като нас.

ИНФОРМАТОРЕ, Аз не съм озлобен, нямам причина да е така, но ти си дълбоко заблуден. Не познаваш, а и няма как да познаваш, душата на гърка. Той е роден манипулатор, мързелив и мрази всеки друг, който не е елин, особено, ако е от северната му съседка (да ти поясня, че няма да разбереш - става дума за България). Тя пък (гъркинята) никога не е работила, цял живот плете клюки със съседките и пие кафе, докато слугите (често българки) се грижат за дома и децата й). Не може да се отрече, обаче, невероятния нюх на гърка към далавдерата. Преди много години, когато ги каниха за член на ЕС, цяла Гърция беше облепена с плакати "охи на Европа", тоест не. Тогава автопаркът им беше само стари трошки, пътища никакви, в магазините стоки от преди век... Бързо разбраха, че могат да доят Европа и така вече повече от 20 години. Натрупаха над 800 (осемстотин!!!) милиарда дълг, който никога няма да платят обратно. И продължават да са на хранилката на ЕС. Ей това е нагъл обир на Европа. Но, пък, ние да вземем поука!!!

" Не познаваш, а и няма как да познаваш, душата на гърка" "Информатора" е грък :))

ивчо личи си че не познаваш гърците.ще те купят и продадат пет пъти.важното е далаверата да гушат.

Напълно си правв!Мисля че след твоя коментар няма какво да се каже!

Гърция не може да се откаже от еврозоната, но може да членува и в Евро-азийският съюз, нали.

с тая разлика,че като се разпадне EC не се знае българия къде ще участва.остана и само анадолския съюз.

че както се разпада евразийския съюз скоро некои руски номера с гърците ще лъснат и опрощаването ще е невъзможно.

razbira se 4e mogat da 4lenuvat.

разбира се че могат да членуват.

Така е, но еврозоната може да се откаже от Гърция.

супер.

Ама как ще се махнат при положение, че продължават да вземат пари от ЕС за да има сиртаки. Няма да се махнат щото лапат яко. А ние... Ние също ГО лапаме яко

и ще го лапате ще плщате и техния заем и на хохолите безплатния заем.

Ами гръцките политици са хитри,както и самото население. Те винаги са на полза.Ето,и нас ни потупаха по рамото,че не позволихме потокът от тук да мине.Потупаха ни безплатно ,а ако това бе Гърция -щеше стотици милиарди компенсации да си издейства. Всъщност,те им опрощаваха на няколко пъти по стотина милиарда и без да са се отказали от потока,та камо ли...-:) И отгоре на всичко -те ще го построят и на тях ще им позволят (обзалагам се).Гърците са го измислили -за тях е детска игра да прецакат Европа за потока,това,което за нашите баламурници не можеше,за Самарас или който и да е,ще може. Всъщност,която и да беше друга държава на наше място,нямаше така (поне не и безплатно) лесно да изпусне тази златна възможност,която ни бе кацнала на рамото.

Те поне за пари го лапат а ние????? Без пари...

От всичко това излиза че на Меркел поста зависи от изборите в Гърция

Излизат ти големи простоии от калвиатурата.

З кво стаа впрос? 3ката - мф, еу бан, кмандва - плащАааай, ккви леви десни албала, кк де са парите, пла щай щай

Когато гъркът се е раждал, арменецът и евреинът са плакали... Горко... :)

Шило

Това ми хареса :) Точно попадение.

Излизането на Гърция от еврозоната, а и от ЕС, ще се отрази благотворно на по-малките държави-членки. Като България, например... Гърция гълта огромни суми от евро-бюджета... Ако може 10% от гръцкото папо да дойде в България... Ех, мечти...

Шило

И аз като Вас се замечтах :)

тъпо - Европа има бъдеще единствено ако сме всички заедно. Гърците ще се научат пак да работят и ще се получат нещата. Виждат се положителни насоки особено в Атина, където се бяха самозабравили хората.

"Членството в еврозоната не подлежи на отмяна, съгласно законодателството на ЕС, заяви прессекретар на ЕК..." Това означава, че е застрашена еврозоната! Защото, ако Ципрас дойде на власт, Гърция няма да плаща дълговете си. А ако се опитат да я принудят да ги плаща, Атина ще пусне печатницата... На евро... И тогава ли членството няма да подлежи на отмяна??? :)

Шило

Според мен, щом фрау Меркел говори за възможно отделяне, ще намерят механизма. Но не вярвам да се стигне дотам. Преди години искаха закриване на американските бази в Гърция, американците почнаха да плащат по-висок наем, и нещата унихнаха. Сега е същото- пазарлък за още пари, без опция за връщане на всичките.

krassikat@

Доста гнусно, ако ме питат мен... Лошото е, че не ме питат... :(

англичаните....

Шило

А бе, гърците отново извиват ръце. Ще им опростят част от задълженията, че и още заеми ще им отпуснат. Ще ме прощавате, ама точно тях не ги слушам какво говорят, а ги гледам какво правят.

В случая,ни гледаш,ни чуваш.... Слезни по-долу да прочетеш едни интересни факти.....

Шило

Прочетох ги, и какво променя това? Такова ми е мнението за тях, това съм видял.

И кой казва ,че не можело? Прави се един РЕФЕРЕНДУМ ,.........И ДУМ! Защо Европа им ПОДАРИ ,....130 МЛРД.?

Кога бе батка??? Че мен са ве скъсали от данъци,пА пари не взех!!!

Нека видим положението на Германия през 1953 г. : "Как Германия стана това, което е През 1953 година Германия е потънала в дългове - досущ като днешна Гърция. Но успява да договори опрощаване на половината от задълженията си и разсрочване на останалите. Така се полагат основите на германското икономическо чудо. " А Б.Б. при предишния му мандат плашеше - ако не спазваме финансова дисциплина сме щели да станем, като Гърция ?!?!? Но хората са казали - сложи простия на власт и му гледай сеира.

Така е, Данчо, прост си... Но не си на власт... И слава Богу! :)

Данчо, много избирателно даваш информацията. Дълга на Германия е бил за репарациите от 1-та световна война, наложени и с договора от Версай. Победителите са се събрали там и са решили колко милиарда им дължи Германия. Има НЯКАКВА разлика м/у тоя тип дълг и гръцкия дълг. Гръцкия дълг е взет от легитимни гръцки правителства и е опапан от техните любими социалисти.

Едва ли ти е за неудопствата при обмяна на валута само,платени братко..

"Членството в еврозоната не подлежи на отмяна, съгласно законодателството на ЕС" Това ми мяза на нашите договори с Топлофикация - няма развод или отказване :Д Сигурно ще ни бомбардират ако заявим че излизаме от неизгодния за нас ЕС ? А гърците са най- големите тарикати...лапнаха паричките от ЕС-то и сега играят сиртаки :D

Бомбардират се горди и достойни народи,а ние си имаме...ЩастлиФТ !

"Ако дадена държава веднъж влезне в еврозоната, тя завинаги истава в нея. Членството на дадена държава в единният валутен съюз на ЕС е "неотменимо".Така е коментирал говорител на Европейската комисия, възможността Гърция да напусне Еврозоната след предсрочните избори в страната този месец"....

обяснение-чети!

и лоша за еврото.Излизането на Гърция от еврозоната,би предизвикало по голяма криза на банковите и капиталовите пазари от от отминалата световна криза. Анализ на видни световни икономисти/блиц в 13,03часа

Хммм, някой ще ни светне ли чий заговор сега е това? Че то нищо в този свят не ставало без намесата на този или онзи...

по горе статия/блиц в 13,03ч.

Гърците не спазват европейските правила,само им опрощават заемите и са си добре. Европа гледа на нас като втора ръка хора и все стягаме коланите,да не би да не спазим някое европейско правило.Няма една гъркиня, която е дошла за домашна прислужница, за разлика от българките там.Гърците са хитри, вероломни!

това е разликата между народа дал на света питагоровата теорема и народа дал шопската салата

Не, това е разликата на народ управляван от комунисти 45 години и такъв, който не е. До 1945 г. България е по-богата от Гърция!

Bell

Какъв парадокс само. Подобен парадокс се наблюдава и у нас обаче. Гърците са превърнали укриването на данъци в национален спорт (подобно на нас), но после се сърдят защо държавата нямала пари за по-широки бюджетни харчове. Хаха :) И на тях като на нас политиците са им виновни. Но отказват да се погледнат самите те в огледалото.

ципрас малко да раздрусаш европейските боклуци.

ГЪРЦИЯ ЩЕ СЕ ОПРАВИ , НО НИЕ КОГА ЩЕ ПРЕДОГОВОРИМ УЧАСТИЕТО СИ В ЕС ! КОГА НАЙ - БЕДНАТА СТРАНА В ЕС ЩЕ ПОЛУЧИ ПОДКРЕПА , ПОНЕ ДА СЕ ДОБЛИЖИ ДО КРИТЕРИИТЕ НА ЕВРОПА ., ПО МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ?

Когато спре да си избира обирджии на банки.И дебили,които я фалират по веднъж на всеки 10 години.

Баце, ако обирането на банки е по силите на всеки дебил, ти вече щеше да имаш 10 банки в актива си.

Никога, след като и докогато същата, която договори условията за присъединяване е на власт ! А даже Гърция да излезе от еврозоната, аз пак ще почивам лятото там, защото там се чувствам "бял" и уважаван човек!

Брутен вътрешен продукт за 2012 г. Гърция - 250 млрд. долара; България - 50 млрд. долара. Кой работи и кой си мисли, че е много велик?

Ако Гърция няма туризъм , а Русия нефт и газ са загубени.

Да,ама има.И то страхотен.Не Ганьовски мутри с ланци и хотели,които си изливат мръсотиите в морето..И до които няма свестни пътища...Гърция има и огромен флот..Някои много са се объркали,ако си мислят ,че България има по-силна икономика

Bell

Гърция - дълг 213% от БВП България - дълг 19% от БВП

Жиде, няма данни за гръцки работници в България. Но колко български граждани работят в Гърция? И пишейки за БВП, каква промишленост, селско стопанство или туризъм има в България?

БГ само реват -тосе вижда кой работи по цифрите те следващите 5г ще дръпнат ами БГ следващите 50 няма да могат.

Комуноидна агония я тресе Гърция. Да не дава Господ никому такова страдание.

И къде я видя тази агония?? На предстоящите избори,ГКП е под въпрос дали ще влезне в парламента!! Или-викаш-Ципрас е според теб пич икато каже,че е комунист-ти му вярваш а??Ама,той и това не твърди вече....

Това ако не е написано иронично,е пълна простотия... Ха дано даде Господ и нам такова "страдание" като гръцкото с пенсия 700 евра и заплата 1200 от същите....

Ако ги изгонят от еврозоната 700 евро пенсия ще я гледат през крив макарон. Първото, което ще се случи, като въведат отново драхмата е хиперинфлация.

Bell

Как така Гърция не можела да излезе от Еврозоната? Може и още как! Меркел дори заяви готовност за това. Германия се приготвяше именно за това последните 5 години, защото видяха на къде вървят нещата в Гърция. Византиецът е свикнал да пуши и кибичи по кафенетата 24/7, за сметка на преширок държавен бюджет и издръжка. Сега, когато СИРИЗА дойде на власт, изкара Гърция от Еврозоната, върнат драхмата, ще може да си печатат парици на килограм, а ние ще гледаме сеира на крайно левите умове у съседката. Цирк.

А ти како Ангелинче-на какво си свикнала ма а?? Да се правиш кога на "путлерофил",кога на "пъстра",кога на "мента" и да целуваш предницата на Станишката заедно с мъжа ти ли?? Защо използваш държавни айпита и компютри по време на работа за да пишеш по форумите??Я кажи какво работи мъжът ти и кой го уреди там!! Айде де!! Пиши!!

Bell

Първо аз не съм жена, и мъж нямам. Второ, не работя държавна работа.

Партията ЦИРОЗА ще довърши Гърция. От цирозата няма спасение!

заеми с години и то милиарди...,някой трябва да плати... Гърците считат че няма да са те .. е,кой да бъде??? А и докога?

Гърците си имат традиционно силна дипломация! Ще цицат още от Германия и то много! Да му мислим ние,които разчитаме само на трошиците от еврофондовете!

а тези, които разчитате на трохите, откога започнахте да мислите ?

Германия(олигарсите-не гражданите)цицат Гърция,точно както правят и с България!! Не се хващай на идиотимите които пускат по СМИ.....

Нещо не си убедителен,мисля че е тъкмо обратното.

АКО ТЯ САМАТА НЕ СЕ ОТКАЖЕ, МОЖЕ И ДА Я ОТКАЖАТ...

Крайно време е всеки от това образувание да си отиде там, откъдето е дошъл. Стига сме издържали тази армия от нехранимайковци и хрантутници с по 25-30 хил. евро месечни заплати. БАСТА !!!

гърците ще взимат! Не им пука защото десетилетия си живеят така. Не знам обаче докога немеца ще работи заради гръка..Може и да им писне!

Немците не работят толкова колкото си мислите(работя в Германия). А и парите който се раздват по един банки и компютри не е яасно колко им е стойността изразена в произведени продукти и услуги. За мене и Германците и Гърците са мошеници в случая.

1)Ципрас,от никаква средна класа не е!! Родата му притежавала една от трите строителни фирми-вечни изпълнители на държавните поръчки по времето на хунтата... 2)СИРИЗА,никаква радикална левица не е!!Може и да дава такова впечатление от няколко от изказванията,но каква радикална левица можеш да бъдеш,когато над 60% от твоите кадри,са известни лапачи от ПАСОК,бягащи от потъващия кораб?? И когато над 90% от твоите гласоподаватели са бивши такива на ПАСОК?? 3)Почти никаква промяна-освен козметични такива- няма да има при положение че СИРИЗА стане Правителство...Няма да му е за първи път на Ципрас,да му избива пяна от устата говорейки едно и другия ден да прави друго!! П.П. Борбата е,за да се успокои гръцкия народ който е готов да ги одере живи за предателството,и да се внуши,че има надежда за промяна!!

Когато дойдат гъркини в България да прислугват на нашите баби и дядовци, които пък може да им плащат.Тогава можем да кажем, че Гърция е по-зле от България. Големи политици са гърци,турци,сърби.Само ние 2 пъти сме обявявани за агресори. Загубили сме внсички войни срещу тях.това е истината.Нещата се решават на масата!!!

dionisiosd@yahoo.com

Нещата,не се решават на масата,а под нея......Никъде не пиша,кой е по-добре от другия!! Но е неуспорим факт,че вместо да се оправят тези които са зле,става по-зле тези които били по-добре.... Относно Гърция,стандартът там(такъв какъвто е бил)се дължи на един единствен фактор!! Проследи през годините,колко са убитите на протестите и как след всеки убит,следващия ден протестът е още по-масов!!! П.П. И никъде не отричам селянията на моите сънароднци,относно експлоатацията на чуждите граждани.... Далеч съм от мисълта,че гърците сме 100% ангелчета!! Но-позволи ми като грък да знам по-добре-точно тези които най много експлоатират жени с по две висши образования и ги използват за илоти,са същите които се бият в гърдите за "демокрациИ","ЕвропИ" и разни такива измами.....

За пръв път съм съгласен с ИНФОРМАТОРА !

dionisiosd@yahoo.com

Ще преразгледам моята позиция:)

що за организация е съюз от който не може да се излезе?

Практически всички "организации" са такива - ООН, НАТО, блаженопочившия Варшавски договор, АСЕАН, ЮНЕСКО и т.н. Възможността за излизане е експлицитна, не е нужно изрично да бъде записана.

това е много сложна дума... а реалността е по-проста:)

малаките са като всички останали и отдавна нямат никакъв избор. който и да спечели ще изпълнява заповедите на банките и ще подчинява гласувалите и негласувалите на идиотщината.