Отстранен е главният прокурор на Германия

Германският министър на правосъдието Хайко Маас отстрани главния прокурор Харалд Ранге заради разследването срещу двама блогъри.

Обратно в новината

Коментари - Отстранен е главният прокурор на Германия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не може да се маха у нас - той е независим. Иначе ще говорим за намеса на изпълнителната власт в съдебната, което в разрез с демокрацията ... Германия не е демократична държава!

И у нас трябва да се маха лесно главния прокурор щом не си върши работата.

Нали това искаха РБ и Христо Иванов - прокуратурата да е в изпълнителната власт, ама засега се отказаха, щото огромното мнозинство от андрешковци е против.

Ааа, значи по заръка на САЩ трябва в България вече да няма независим съд, а той да е подчинен на изпълнителната власт, която пък се назначава от САЩ! Интересен и мноооого "демократичен" подход!

Този е ангел в сравнение в Цацароффф!!!!

Я колко лесно и бързо било?!? Стъпваш леко накриво и за няколко дни си аут. Ако беше нашата свиня там, със сигурност вече щеше да е и подсъдим!!!

По същия начин тук би трябвало да се постъпи и с марионетката на ДПС Цацаров

Цацаров , виждаш ли , какво става ?? Мнение по въпроса ??

Само в Б-я има недосегаеми и несменяеми личности. Затова има още да боксуваме поне 100 години,.

За всичко е виновен Борисов! Ако не беше в дослук с #КОЙ, щеше да уволни Цацаров... Той го назначи, той можеше и да го уволни... Само се преструва, че иска да подражава на Меркел... Борисов е виновен! Само той и никой друг!

Чакам плюсове от фекаловозите на сидераста...

Каква недемократична страна е Германия - правосъдния министър уволнява главния прокурор. Явно не са чували за разделение на властите , за пълна независимост от закони, правила , елементарен морал както е у нас. Трябва да им предадем малко наш опит - стандарта е всеки бандит да има поне 10 висящи до безкрай дела + 5 условни присъди , пробации, глоби , порицания или другарски съд по действащия от 1968г / времето на недоразвития социализъм както съм чувал/ Наказателе Кодекс. Но ние правим " историческа "реформа .

И българският главен прокурор заслужава уволнение заради действията си срещу "Протестна мрежа"!

Я да препишем немския закон, а то тук няма уволнение...

Цацаров е подал молба да стане юристконсулт на хотел Берлин. Повече плащали там !

Няма ли някой официален представител да се изкаже по случаят?Онзи мърльо къде се е покрил?

Действията на прокуратурата предизвикаха политически скандал в страната, след като срещу него протестира цялата журналистическа общност и хиляди граждани-ето къде е разковничето, а не да се жалим по форумите. Лек ден на всички.

Ми след,като заплатата на искров е държавна тайна,кво пък,така е и с прокуратурата.

на това му се вика лош късмет. Виж ако беше българския главен прокурор най много медиите да го погъделичкат, Протестна мрежа да иска уволнението му, а той тежко тежко да обясни че нищо не се е случило.

Ще искат кинти,подготви се!

Намерих откраднатата си кола и се вързах,та казах на полицията.Взеха я на 24 март тази година,след 15 септември някакъв прокурор щял да решава дали да я върне на мен или на крадеца.

Да вземем пример от Германия - Министъра да може да отстранява главния прокурор!

Обаче у нас главният прокурор е независим от държавата. Не мога да разбера, как държавното обвинение е независимо от държавата.

Още един мандат на ГЕРБ и РБ и това недоразумение ще остане в историята.

Това много добре го разбират политическите ни партии, но всички си траят.

Нашия убавец срина цяла банка и няма кой копче да му каже. цацаров е силно зависим от пеевски и доган, ама какво от това. Журналистите изпитват неистов страх от главния прокурор, д.п. и а.д. турците свободно си развяват байрака в България.

верно ли пеевски е син на доган ???

тия са объркали снимката,това е козела Местан.

Вчера,като ви писах за цените на германските автомагистрали, вие ми се смеехте.Смейте се и сега.Ама знайте,че има правителства,които работят за обществото, а не за джобовете си.Там някой,ако направи такъв пътен възел,ще лежи в затвора и ще му конфискуват всичко.Затова не се допускат такива шмекерии.

Представям си го Цацаров как се е опулил и повдигнал вежди, докато си е ял шницела, като е разбрал новината :)

хахахахаха

Що направо не си кажат от правителството, че "уволниха" Главния прокурор за непослушание и неспазване на "правилната" политика - позволил си гл.прокурор виждате ли, спазвайки законите на държавата да приеме и заведе дело срещу Правителството за неспазване и погазване на Конституцията и във връзка с повсеместните незаконни подслушвания на германското АНБ и в полза на американското АНБ.... Това е причината!

Информацията е на агенция "Горския каза" :)

Прочети внимателно - завел дело срещу блогъри, а не срещу правителството.

Уволнили го късно снощи...Германските министри и през нощта ли работят?

А дано повлече крак, та и в БГ-то да го отстраним нашия убавец!

шо!?? много си ни е харен сотирецът, платен трол такъв!

Освобождават и пенсионират генералния прокурор на Германия Кога ли ще можем да чуем това и в България? Явно , че в Германия , прокуратурата е към изпълнителната власт и според мен това е редно , защото точна тя представлява държавното обвинение.За каква измислена независимост на прокуратурата може да говори Цацаров, като това си чисто държавен орган.

На нашите само господ е над тях...народа кучета го яли!