Коментари - 3 и половина дни работна седмица в някои сектори в Германия | Днес.dir.bg

3 и половина дни работна седмица в някои сектори в Германия

Синдикати и работодатели от сектора на металургията и машиностроенето в Германия постигнаха споразумение за заплатите и работните часове.

Обратно в новината

Коментари - 3 и половина дни работна седмица в някои сектори в Германия | Днес.dir.bg

Коментари

Българските синдикати да вземат пример.

български синдикати -оксиморон

Това ли е оная висока производителност, за която българският бизнес все разправя като опре въпросът до заплатите?

Високата производителност, винаги се е дължала на висока технологизация, а нашите умници за такива глупости пари не дават.

Ти пък! Още малко и ще кажеш на "българския бизнес", че се налага да реинвестира печалбите си, вместо да си купува имоти и луксозни коли!

Навили са си на масрафа хората....! :-)

Един призрак (пак) броди из Европа...

Евала на германските комуняги. Не като нашите мухльвци дето за жълти стотинки са склонни да бачкат по 14 часа и работодателите да ги третират като роби. А на всичко отгори се връзват и наприказки като "фирмено семейство", "лоялност" и " ако слушкяш межу би но едва ли ще ти вдигна заплатата с цели ...2 лева." Най-лошоте че младите много се връзват на тия "приобщаващи" неща. Лапета това дето ви обещавите богатите никога не се случва. Те ако трябва да си удържат на обещанията ще трябва и те да сенаредят на опашката за социални. За това "стачката" му е майката. Ето ви пример ... магазинче, четири продавачки които получават за по 12 час 600 лв. Истината че собственика може да видава поне двойно. За това разбирате се и правите стачка спазвайки закона. А според него не могат да ви пипнат с пръст. Така реално магазина му няма да работи докато не подпише договор какъвто вие искате. Не се отказвайте и не се предавайте на "гадовете". Защото това тяхното е лакомия а не бизнес. Давайте комуняги а ако не става по закон ...вие си знаете и другия наин. Хо хо хо хо хо Ха ха ха ха.......

Ай сиктир, бе, ти да не си собственик на магазинче, че знаеш какво може и какво не може да дава шефът? Съдейки по написаното, не си и помирисвал частния сектор. Първо в магазинче няма да работят 4 продавачки, а една, и то пенсионерка. Айде най-много две, ако са на смени. Ако се разсмърдят за заплати, едната веднага си отива, другата може и да я отгреят стотина лева. А твоите 4 лелки най-вероятно по цял ден блъскат клюки и не се претрепват от работа, защото им е все тая дали върви магазинът или не - те си искат по-голяма заплата. Нито ще почистят, нито ще са любезни, нито ще се погрижат за стоката. Защото не е тяхно. Иди ти поработи в "магазинче" и виж дали не съм прав. А най-добре, тарикатче, зарежи лошия си шеф, дето го плашиш с профсъюз, и си направи бизнес сам, да те видим докъде ще издържиш с 14-часов работен ден и седемдневна работна седмица. То така си вадят парите в бизнеса - като ощетяват работниците, нали?

не може всички в България да имаме собствен бизнес. Винаги е имало наемни работници....важно е отношението един към друг.

разбера какъв график за работа ще имат заетите в металургията след като процеса е непрекъсваем. Може да се получи но с много нови работници и гимнастики по графика.

Понеже,ти си вещ по графиците, ще те вземат да им правиш графика!

правих графици за работа при непрекъсваваем режим...не ми се смята сега колко смени трябва да са на линия и по колко часа трябва да работят. При мен най-добре беше 4 дни работа по 12 часа и после 4 дни почивка. Съгласувано с работниците....не се нарушава и Кодекса на труда.

Купувайте още повече немски стоки, та да работят в цяла Германия само 3 дни. И да почиват 4 дни! И от немски магазини пазарувайте! И произведено у нас от немски фирми! И въобще още повече внос купувайте, свободни българи! Та дано ви дойде акъла що за свобода имаме!!

А домуса кога ще го направи това?

Шивашките фирми задължително ес работи събота и им плащат ,горките да си увеличат заплатата,поне до минимална да достигнат

стават тези работи, бре! По-малко работиш, повече пари ти дават?

Нали прочете как, със здрави топки и 13ч. преговори от страна на синдикатите, а не като нашите да гледат в небето и да казват, че живота е розов.

Когато франсетата минаха на 35 часова работна седмица, синдикатите в Германия и те нададоха вой. Работодателите се съгласиха, като казаха че ще плащат като за 35 часа. Т.е 35/40 от заплатата. Тогава самите работници и синдикати дадоха на заден

По минусите се убеждавам, че яко ни тресе социализъм. Ако има чалъм да договорим едночасова работна седмица с три кафе паузи по 20 минути и пълна заплата ще сме супер доволни!

Във Финландия и час не искат, не се притеснявай!

да питам тва коги ша стане....

У нас няма да стане докато е жив Домузчиев

прав си-тои има дълбоко презрение към работниците,които му изкарват парите!!! написано му е на лицето...

Ми то тва си е жив комунизъм да го е...ба.Сега стана ясно що Маркс е Шваба.

Mаркс е евреин!

Благодарение на такива страни, като България о която Германия смуче кръв. Има ли смисъл да оставаме в ЕС. Виждал съм, как още в петък в Берлин започват да постилат пътеки пои централните улици, да слагат маси и да готвят швабските ястия. А после да плюсккат като ненормални. Това бе още през 1992 година. След това трябваше да намерят начин да оцеляват в кризата - да разширят пазарите. И какво получихме ние - мизерия!!!!

Това с мизерията го правят не германците а собствените ни мутри На изборите българите даже се хвалат какъв тарикат са избрали А Домузчиев даже заплашваше че ако вдигнем МРЗ над 510 щял да изнесе бизнеса си от България

И сега,какво ,германците ли са ни виновни за мизерията или самите ние?!?!?!

А тук 14 часов работен ден 6 дни в седмицата,понякога и неделя,заплати не се вдигат,народа бяга през глава,робовладелците богатеят,робите кретат... Реалността в провинцията,останаха само пенсионери - роби,които нямат друг избор и за да оцелеят работят от сутрин до вечер,защото с пенсията букет за гроба не може да си купят... И същите тези робовладелци реват да внасят специалисти от чужбина,които да направят тук роби,защото никой не дава тези пари,които заявяват по телевизията,затова и няма да има малоумни,които да дойдат и да робуват в България за без пари по 60 часа в седмицата!!!!!

защото така се съгласявате, бе! Що се съгласявате, а после мрънкайте? Носете хомата, явно ви харесва.

Скъпи журналисти, моля научете се на граматика най-накрая! Откога "Бош (Bosh)" се пише без "С"?! Или това е друг "Бош"? 'Щото е по-лесно за обяснение.

ти бъркаш,а не журналистите...на англииски се пише Bosh,а на немски Bosch .в нашата държава е разпространена англииската транскрипция-както и масово по света.

Като не си наясно, по-добре не се обаждай! Няма значение дали на английски или немски си се пише Bosch, понеже това е фамилията на основателя (Robert Bosch) на концерна.

Умник, и ти ли караш БМдабълЮ? :P

Къф английски бе, смок, имена не се превеждат. Да не мислиш, че в САЩ и Англия на уредите им пише Bosh?

Това е пътят на бъдещето, но ние сме далече от него, а и вървим в обратна посока...

Да, ама това е Германия ... не е България и никога няма да ги стигнем и немците .... не само американците .... :)

Много обичаме да обсъждаме работата на другите, а в момента те работят.

е, аз съм живял и работил там... и повярвай работят други, не немците...

От опита ми с немски фирми намразих немците, там много са такива мръсници и подляри, че отдавна ми паднаха в очите!!! Вярно има и някои коректни!!!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

От сайта на ИГ Метал:Im Gegenzug dürfen die Arbeitgeber mehr 40-Stunden-Verträge abschließen als bislang= в замяна на това(на 28 часовата работна седмица за някои) работодателите получават правото да сключват повече договори за 40 часова работна седмица. А не както е масово сега на 35 часова. Та за да имат едни по- къса работна седмица, други ще трябва да поработват повече. Нещата от живота.

в Бг кога ще има такива синдикати...

2145 година

браво това е бъдещето

шнелер шнелер фик мир ин дер арш! вивлю ман цъ фрау - меркел !

...mich in den ... A...научи първо немски, мухльо ... Малко порно си гледал като малък...

.....8 часов работен ден, работната седмица ще е 3 дни и половина..... това извънредния работен труд ли е? Ми те ще се избият вкъщи с тези грозни жени и толкова свободно време бе!

Кат тий грозна жената - бежанки бол! Маймун до маймун, маймун до маймун...

+++++++++++++++++++++++++++++

и за възможността работниците да преминават на 28-часова работна седмица за период от две години. Засега за родители с малки или болни деца и роднини, не е за всички и не е за неограничен период.

Дойчевелето ще развие още по-яростна пропаганда срещу българите, които не работели....

Ето защо Германците не дават на други страни да имат икономика и реват силно срещу Русия. Трябват им пазари.

Колкото и добре да звучи да ядем, а нищо да не правим, всъщност това е пагубно за човека. Останал без работа на човек му става скучно, не оценява правилно свободното си време и започва да мисли глупости. Освен това залижи ли се и физически рухва много бързо, та ... много хубаво не е на хубаво!

И в Кремиковци ще вдигнат заплатите! За да настигнат тези в Техноимпекс и Булгартабак ;)

Синяя кухая пробита лейка - и червените ич не са цвете, ама сините - те съсипаха българите - сините са производни на червените, ама още по-алчни и продажни! Запомни го! ЗЛЕ Е вече у нас, МНОГО ЗЛЕ!

Това е едната посока, гарантираният месечен доход е другата, а сигурно има трета и четвърта. Налага се понеже, човекът няма как да бъде заменен като консуматор, а в същото време вече е заменен като производител. Това ще бъде временно решение, а после? Геноцид или разселване.

човекът няма как да бъде заменен като консуматор, а в същото време вече е заменен като производител. Tова го обясни на Cветовния Eлит-ако можеш...

Ако някой можеше да им го обясни, те и сами вече да са се сетили. Не става дума за тях, а за останалите НАС.

БРАВО на немците!!Страната им бе смачкана и ограбена след Втората световна война! Нещо по-вече - беше разделена на две! И въпреки трудностите Обединена Германия се въздигна като птицата Феникс от пепелта! Сега всички в ЕС се съобразяват с Германия, а не с Франция!! Затова аз не желая да съм българин! Със сигурност съм мързелив за германските стандарти, но определено не желая да съм българин!

това за работните немци е стара работа сега е по скоро като виц.

Едва ли е като виц щом могат да си позволят да увеличават заплати и в същото време да намаляват работната седмица!! Това за вица ние мързеливите сме си го измислили!

... да ама ще ги видим докъде ще я докарат сега с по 1000 арабески на месец в допълнение на милион и половината мюслита дето приеха от 2015 насам... Дане мислиш, че те са спукали да работят? Лапат...лапат...лапат....

нEкои соросоид ти е сложил минус...

Не желаеш ама да мяташ фъшкии срещу България ти плащат. Ако си в Германия трябва да си изработиш парите.

Определено никой не ми плаща!

Пропусна, че с планът "Маршал" вдигнаха ГФР-то на крака и го инжектираха дълго време. На нас западът да ни е помогнал някога за нещо? НЕ! Помага само да изчезнем като нация и народ.

Планът маршал обаче включваше и заселването на един куп мюсюлмани в Германия! Моля те, не си пожелавай такъв план и за България!

И аз не желая да сте българин. Пък и като чета - май вече и не сте ...

в кланниците важи ли?

как се формира работната заплата... Ако е по часова...е едно значи ще се увеличи часовата ставка,но месеца? Съвсем друго е ако заплатите се определят за месец и се увеличат месечните работни заплати при намаление на отработени дни...

АДМИНИСТРАЦИЯТА Е НА НУЛЕВА РАБОТНА СЕДМИЦА. Още трябва да копате ,,мързеливци".Пуснете герберастите във вашето управление и ще рахатясате.

Ей това са синдикати, не като нашите льольовци - подлизурковци на властта.

Коментари - 3 и половина дни работна седмица в някои сектори в Германия | Днес.dir.bg

3 и половина дни работна седмица в някои сектори в Германия

Синдикати и работодатели от сектора на металургията и машиностроенето в Германия постигнаха споразумение за заплатите и работните часове.

Обратно в новината

Коментари - 3 и половина дни работна седмица в някои сектори в Германия | Днес.dir.bg

Коментари

Българските синдикати да вземат пример.

български синдикати -оксиморон

Това ли е оная висока производителност, за която българският бизнес все разправя като опре въпросът до заплатите?

Високата производителност, винаги се е дължала на висока технологизация, а нашите умници за такива глупости пари не дават.

Ти пък! Още малко и ще кажеш на "българския бизнес", че се налага да реинвестира печалбите си, вместо да си купува имоти и луксозни коли!

Навили са си на масрафа хората....! :-)

Един призрак (пак) броди из Европа...

Евала на германските комуняги. Не като нашите мухльвци дето за жълти стотинки са склонни да бачкат по 14 часа и работодателите да ги третират като роби. А на всичко отгори се връзват и наприказки като "фирмено семейство", "лоялност" и " ако слушкяш межу би но едва ли ще ти вдигна заплатата с цели ...2 лева." Най-лошоте че младите много се връзват на тия "приобщаващи" неща. Лапета това дето ви обещавите богатите никога не се случва. Те ако трябва да си удържат на обещанията ще трябва и те да сенаредят на опашката за социални. За това "стачката" му е майката. Ето ви пример ... магазинче, четири продавачки които получават за по 12 час 600 лв. Истината че собственика може да видава поне двойно. За това разбирате се и правите стачка спазвайки закона. А според него не могат да ви пипнат с пръст. Така реално магазина му няма да работи докато не подпише договор какъвто вие искате. Не се отказвайте и не се предавайте на "гадовете". Защото това тяхното е лакомия а не бизнес. Давайте комуняги а ако не става по закон ...вие си знаете и другия наин. Хо хо хо хо хо Ха ха ха ха.......

Ай сиктир, бе, ти да не си собственик на магазинче, че знаеш какво може и какво не може да дава шефът? Съдейки по написаното, не си и помирисвал частния сектор. Първо в магазинче няма да работят 4 продавачки, а една, и то пенсионерка. Айде най-много две, ако са на смени. Ако се разсмърдят за заплати, едната веднага си отива, другата може и да я отгреят стотина лева. А твоите 4 лелки най-вероятно по цял ден блъскат клюки и не се претрепват от работа, защото им е все тая дали върви магазинът или не - те си искат по-голяма заплата. Нито ще почистят, нито ще са любезни, нито ще се погрижат за стоката. Защото не е тяхно. Иди ти поработи в "магазинче" и виж дали не съм прав. А най-добре, тарикатче, зарежи лошия си шеф, дето го плашиш с профсъюз, и си направи бизнес сам, да те видим докъде ще издържиш с 14-часов работен ден и седемдневна работна седмица. То така си вадят парите в бизнеса - като ощетяват работниците, нали?

не може всички в България да имаме собствен бизнес. Винаги е имало наемни работници....важно е отношението един към друг.

разбера какъв график за работа ще имат заетите в металургията след като процеса е непрекъсваем. Може да се получи но с много нови работници и гимнастики по графика.

Понеже,ти си вещ по графиците, ще те вземат да им правиш графика!

правих графици за работа при непрекъсваваем режим...не ми се смята сега колко смени трябва да са на линия и по колко часа трябва да работят. При мен най-добре беше 4 дни работа по 12 часа и после 4 дни почивка. Съгласувано с работниците....не се нарушава и Кодекса на труда.

Купувайте още повече немски стоки, та да работят в цяла Германия само 3 дни. И да почиват 4 дни! И от немски магазини пазарувайте! И произведено у нас от немски фирми! И въобще още повече внос купувайте, свободни българи! Та дано ви дойде акъла що за свобода имаме!!

А домуса кога ще го направи това?

Шивашките фирми задължително ес работи събота и им плащат ,горките да си увеличат заплатата,поне до минимална да достигнат

стават тези работи, бре! По-малко работиш, повече пари ти дават?

Нали прочете как, със здрави топки и 13ч. преговори от страна на синдикатите, а не като нашите да гледат в небето и да казват, че живота е розов.

Когато франсетата минаха на 35 часова работна седмица, синдикатите в Германия и те нададоха вой. Работодателите се съгласиха, като казаха че ще плащат като за 35 часа. Т.е 35/40 от заплатата. Тогава самите работници и синдикати дадоха на заден

По минусите се убеждавам, че яко ни тресе социализъм. Ако има чалъм да договорим едночасова работна седмица с три кафе паузи по 20 минути и пълна заплата ще сме супер доволни!

Във Финландия и час не искат, не се притеснявай!

да питам тва коги ша стане....

У нас няма да стане докато е жив Домузчиев

прав си-тои има дълбоко презрение към работниците,които му изкарват парите!!! написано му е на лицето...

Ми то тва си е жив комунизъм да го е...ба.Сега стана ясно що Маркс е Шваба.

Mаркс е евреин!

Благодарение на такива страни, като България о която Германия смуче кръв. Има ли смисъл да оставаме в ЕС. Виждал съм, как още в петък в Берлин започват да постилат пътеки пои централните улици, да слагат маси и да готвят швабските ястия. А после да плюсккат като ненормални. Това бе още през 1992 година. След това трябваше да намерят начин да оцеляват в кризата - да разширят пазарите. И какво получихме ние - мизерия!!!!

Това с мизерията го правят не германците а собствените ни мутри На изборите българите даже се хвалат какъв тарикат са избрали А Домузчиев даже заплашваше че ако вдигнем МРЗ над 510 щял да изнесе бизнеса си от България

И сега,какво ,германците ли са ни виновни за мизерията или самите ние?!?!?!

А тук 14 часов работен ден 6 дни в седмицата,понякога и неделя,заплати не се вдигат,народа бяга през глава,робовладелците богатеят,робите кретат... Реалността в провинцията,останаха само пенсионери - роби,които нямат друг избор и за да оцелеят работят от сутрин до вечер,защото с пенсията букет за гроба не може да си купят... И същите тези робовладелци реват да внасят специалисти от чужбина,които да направят тук роби,защото никой не дава тези пари,които заявяват по телевизията,затова и няма да има малоумни,които да дойдат и да робуват в България за без пари по 60 часа в седмицата!!!!!

защото така се съгласявате, бе! Що се съгласявате, а после мрънкайте? Носете хомата, явно ви харесва.

Скъпи журналисти, моля научете се на граматика най-накрая! Откога "Бош (Bosh)" се пише без "С"?! Или това е друг "Бош"? 'Щото е по-лесно за обяснение.

ти бъркаш,а не журналистите...на англииски се пише Bosh,а на немски Bosch .в нашата държава е разпространена англииската транскрипция-както и масово по света.

Като не си наясно, по-добре не се обаждай! Няма значение дали на английски или немски си се пише Bosch, понеже това е фамилията на основателя (Robert Bosch) на концерна.

Умник, и ти ли караш БМдабълЮ? :P

Къф английски бе, смок, имена не се превеждат. Да не мислиш, че в САЩ и Англия на уредите им пише Bosh?

Това е пътят на бъдещето, но ние сме далече от него, а и вървим в обратна посока...

Да, ама това е Германия ... не е България и никога няма да ги стигнем и немците .... не само американците .... :)

Много обичаме да обсъждаме работата на другите, а в момента те работят.

е, аз съм живял и работил там... и повярвай работят други, не немците...

От опита ми с немски фирми намразих немците, там много са такива мръсници и подляри, че отдавна ми паднаха в очите!!! Вярно има и някои коректни!!!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

От сайта на ИГ Метал:Im Gegenzug dürfen die Arbeitgeber mehr 40-Stunden-Verträge abschließen als bislang= в замяна на това(на 28 часовата работна седмица за някои) работодателите получават правото да сключват повече договори за 40 часова работна седмица. А не както е масово сега на 35 часова. Та за да имат едни по- къса работна седмица, други ще трябва да поработват повече. Нещата от живота.

в Бг кога ще има такива синдикати...

2145 година

браво това е бъдещето

шнелер шнелер фик мир ин дер арш! вивлю ман цъ фрау - меркел !

...mich in den ... A...научи първо немски, мухльо ... Малко порно си гледал като малък...

.....8 часов работен ден, работната седмица ще е 3 дни и половина..... това извънредния работен труд ли е? Ми те ще се избият вкъщи с тези грозни жени и толкова свободно време бе!

Кат тий грозна жената - бежанки бол! Маймун до маймун, маймун до маймун...

+++++++++++++++++++++++++++++

и за възможността работниците да преминават на 28-часова работна седмица за период от две години. Засега за родители с малки или болни деца и роднини, не е за всички и не е за неограничен период.

Дойчевелето ще развие още по-яростна пропаганда срещу българите, които не работели....

Ето защо Германците не дават на други страни да имат икономика и реват силно срещу Русия. Трябват им пазари.

Колкото и добре да звучи да ядем, а нищо да не правим, всъщност това е пагубно за човека. Останал без работа на човек му става скучно, не оценява правилно свободното си време и започва да мисли глупости. Освен това залижи ли се и физически рухва много бързо, та ... много хубаво не е на хубаво!

И в Кремиковци ще вдигнат заплатите! За да настигнат тези в Техноимпекс и Булгартабак ;)

Синяя кухая пробита лейка - и червените ич не са цвете, ама сините - те съсипаха българите - сините са производни на червените, ама още по-алчни и продажни! Запомни го! ЗЛЕ Е вече у нас, МНОГО ЗЛЕ!

Това е едната посока, гарантираният месечен доход е другата, а сигурно има трета и четвърта. Налага се понеже, човекът няма как да бъде заменен като консуматор, а в същото време вече е заменен като производител. Това ще бъде временно решение, а после? Геноцид или разселване.

човекът няма как да бъде заменен като консуматор, а в същото време вече е заменен като производител. Tова го обясни на Cветовния Eлит-ако можеш...

Ако някой можеше да им го обясни, те и сами вече да са се сетили. Не става дума за тях, а за останалите НАС.

БРАВО на немците!!Страната им бе смачкана и ограбена след Втората световна война! Нещо по-вече - беше разделена на две! И въпреки трудностите Обединена Германия се въздигна като птицата Феникс от пепелта! Сега всички в ЕС се съобразяват с Германия, а не с Франция!! Затова аз не желая да съм българин! Със сигурност съм мързелив за германските стандарти, но определено не желая да съм българин!

това за работните немци е стара работа сега е по скоро като виц.

Едва ли е като виц щом могат да си позволят да увеличават заплати и в същото време да намаляват работната седмица!! Това за вица ние мързеливите сме си го измислили!

... да ама ще ги видим докъде ще я докарат сега с по 1000 арабески на месец в допълнение на милион и половината мюслита дето приеха от 2015 насам... Дане мислиш, че те са спукали да работят? Лапат...лапат...лапат....

нEкои соросоид ти е сложил минус...

Не желаеш ама да мяташ фъшкии срещу България ти плащат. Ако си в Германия трябва да си изработиш парите.

Определено никой не ми плаща!

Пропусна, че с планът "Маршал" вдигнаха ГФР-то на крака и го инжектираха дълго време. На нас западът да ни е помогнал някога за нещо? НЕ! Помага само да изчезнем като нация и народ.

Планът маршал обаче включваше и заселването на един куп мюсюлмани в Германия! Моля те, не си пожелавай такъв план и за България!

И аз не желая да сте българин. Пък и като чета - май вече и не сте ...

в кланниците важи ли?

как се формира работната заплата... Ако е по часова...е едно значи ще се увеличи часовата ставка,но месеца? Съвсем друго е ако заплатите се определят за месец и се увеличат месечните работни заплати при намаление на отработени дни...

АДМИНИСТРАЦИЯТА Е НА НУЛЕВА РАБОТНА СЕДМИЦА. Още трябва да копате ,,мързеливци".Пуснете герберастите във вашето управление и ще рахатясате.

Ей това са синдикати, не като нашите льольовци - подлизурковци на властта.