150 000 българи и румънци емигрират в Германия през 2015 г.

Расте броят на българите и румънците, които искат да се установят в Германия, показва проучване.

Обратно в новината

Коментари - 150 000 българи и румънци емигрират в Германия през 2015 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами какви ли са цифрите за Великобритания, Испания, Австрия, Франция, Канада, САЩ, и всички други що-годе по-добри държави? На практика ще излезе, че всяка година страната я напускат поне по четвърт милион.

Ааа, НЕ! В Германия, Меркел покани само тарамбуките... За балканци и източно-европейци, нищо не е споменавала, женицата!!... ;-)

Напротив, спомена - не ни искат. Лично я чух.

смесчен плац .хр.ботев.1871 *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ей на, щатните оплаквачи отново на амбразурата. Хулят, рият и бягат, избегали пак хулят и рият...Що бре? Вземете и си приберете децата от Германия. Става все по-опасна ситуацията в Германия! Налазили са я главорези и облъчват децата ви да се присъединят към ИДИЛ и техните им производни. Приберете ги, докато не е станало късно!

Не съм забелязал да е станало опасно в Хамбург, но страната е голяма, не я знам цялата. Следващата седмица ще ходя до Франкфурт ще проверя и там. ;) п.п. Сега последно не мога да разбера, съжаляваш, че младите специалисти бягат на Запад или си щастлив, че миячите на чинии не ти се мотаят в краката в България? :)

Май и в бегето се напълни с главорези.

очаквайте ги обратно

Защо ли тъпата баба Меркел не ги посреща с "Добре дошли"Те не да от нейните.

нема такава държава БЪЛГАРИЯИРУМЪНИЯ

патриот,хр.ботев.са парата ...продава си душата.........

патриот,хр.ботев.са парата ...продава си дуцахата.......

патриот,хр.ботев.са парата ...

Точно в този момент Германия едва ли е привлекателна, на фона на демонстрациите с/у имигрантите, на хаоса, на запалване на сгради определени за пришълците и когато са плъпнали навсякъде свободните орди от скитащи мюсулмани, които се млатят помежду си...и т.н. Нашите медии просто не показват и не говорят за тези проблеми, както и немските медии са под забрана, НО ИСТИНАТА не може да бъде скрита и нека не си навираме главите в Г*ЗА, за да се знае, че Европа си направи харакири и вече нищо не може да върне духът в бутилката...и така, че на този фон НЕ СЕ ВИЖДА привлекателното мууууууу!!!

Съседите ми немци, ходиха на демонстрация в подкрепа на бежанците...

българите избягали по чужбина да не могат да гласуват в България. Само ни натрисат партии от рода на дпс и чужда агентура а после ни се смеят колко сме зле. При малка държава с определен праг на населението, гастарбайтерите не трябва да имат право на глас!

Пълни глупости.Ще могат да гласуват и още как.Няма да оставим турци, цигани и соц. чугуни да ни натрисат БСП, че да ограбват банки и да докарват хиперинфлация...Хората наливат милиони евро в България, някакъв си, тръгнал да ги лишава от глас..Нещо, не сте познали

Наливат 2 % от бвп, толкова наливат. Сметни само от тия дето се върнаха - Велчев и Дянков колко изляха и ще видиш, че по-добре изобщо да си нямаме работа с такива!

И при нас не е зле!Бачкаш,но получаваш добре за да живееш,като нормален човек.И да изпращаш на родителите си,защото, ако не сме ние, са погинали в онази мизерия!Благодарение на проспериращите фактори!

в България живеещ на ръба на оцеляването,работил 37 год и едва свързващ двата края.Децата ми завършиха висше образование в Германия и останаха да работят и живеят там,но живеят като бели хора,пътуват по света,а аз не мога да отида да си видя останалите живи приятели в другия край на града,защото трябва да дам 5 лв за градски транспорт при пенсия 240 лв??????????? нещо да кажете.В Германия не са само нискообразовани българи и цигани и спрете с тези спекулации

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА КОМЕНТАРА!!! Най-големите цигани са българите, който останаха да работят, казвам да работят, в България. С работа сме на дъното, пък без нея не знам...

Викаш толкова години викаше ура и да живей. А сега изведнъж на стари години се сети, че си изградил кофти държава. Даже и децата ти избягаха от това което си правил цял живот. Не те ли е срам?

Нали? Децата му избягаха, ама цървулите като теб останаха. Не те ли е поне малко срам, или от централата така или иначе ти плащат?

хвърляй напразни обвинения.Като ти висят 800000 партийни членове на врата,милионна руска армия,милиция ,КДС, КГБ, ДС и западните "демократи" със споразумение са те оставили в съветската зона и ти гледат сеира,даже и Чък Норис да си, няма спасение.Щеше ми се тебе да те видя ,младо-зелено, в такава ситуация,но не ти го пожелавам.

Така е защото в Германия преобладават германците, а в България не.

Това е, защото си строил социализЪма, докато германците ца ''строили'' мерцедеси..И те ще имат големи пенсии, а ти-не.Така и трябва да бъде

Така е защото, комунистическите дечица ограбиха това за три месеца, което беше строено от цял народ тодини наред. Защото ценностната система на такива като тебе през 90-та година се озпари за 2 месеца. Преди това имаше пазари и на запад и на изток и на юг, ако искаш да знаеш, но продажните лукановаци, беровци, поповци, царедворзи, куневци, бойковци и др. продадоха ЕРП, злато, уран, създадоха чужди хранителни вериге, в които се продават български и балкански стоки, но печалбите си ги изнасят в чужбина. Та помисли малко като говориш. Сега работа трудно се намира, а преди 30г. поначало беше срамно да се стои без да работиш.

Червено-Сините комуняги изселиха болшинството българи по света! Окрадаха държава и продължават да ЛЪЖАТ, ДА КРАДАТ, ДА ПОДВЕЖДАТ, да МОРЯТ И ДА МЪЧАТ. За оцелелите след ДЕМОКРАТО-МУТРЕНСКИЯ преврат СПАСЕНИЕ има, но само в ЧУЖБИНА.

Е смени плочата де.

Прости журналя, не промивайте мозъците на хората с неверни понятия!Българи на могат да "имигрират" в Германия или която и да е друга страна на ЕС, защото БГ е страна от ЕС и българите по тази причина са граждани на ЕС. Българите могат само да "мигрират" в държави от ЕС, т.е. това е вътрешен процес за ЕС. А чалмите които идват нелегално през границата и които наричате "мигранти" не са никакви "мигранти" или "бежанци" а организирани нелегални емигрантски потоци.

по-рано...преди гръцките милиарди, бях доволен от меркел:държеше ердоган далече от европ.съюз. a сега , след като покани световната утаjка в германия, вече не ми харесва. кoгато един политик е на власт предълго...по-вече от 8 години, почва да губи връзка с деjствителността. i wyrshi gluposti. казват, че путин е ангажиран с цел да разруши русия. а меркел, izglezhda се е заразила от него - ще разруши германия.

...писна им хората от дрън дрън ярина ...източени банки, рязани лентички, безнаказана корупция на високо ниво, ниски заплати - на половина на европейските а цени в германски супермаркет Бг супермаркет еднакви некадърно и далаверско изпълнени поръчки на правителството, политиците ни идиоти опозицията им идиоти и изглед за промяна никакъв. смачкан среден и малък бизнес трудови синдакати кретени не особенно добър и спазващ се от всички законов ред имаме си престъпност ...еми и на запад имат проблеми ама сякаш повече неща са им наред

Цените не са еднакви. В Германия е по - евтино. .

за парата,продава си душата.патриот.H.Botyov

Това пък каква новина е!

ти па и данке! истинският българин никога не казва данке! или пък учи немски. 'който иска да говори с мен, да научи български', както каза един нашенец

Тоя твой нашенец сигурно раздава тоя акъл на пейка в парка с шише в ръка, нали?

Българи или цигани?

за парата,продава си душата.патриот

УЧЕНЕ, РАБОТА И ЖИВОТ В ЧУЖБИНА!!! Аз се пре*бах, но децата ми няма да живеят тук. Симпатизантите на този или онзи политически боклук теглят всичко назад... :(

Аз им казвам да не гласуват, а те ми се смеят. Сега само аз се смея.

за парата,продава си душата

за парата,продава со дусчата *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Свободният човек има право да живее където си пожелае и най - често, да не кажа винаги, избира да живее на по - добро място. Най - кадърното отива в САЩ, друга част разчита на солидарността на богатите западни страни от ЕС. Навярно един ден, ЕС ще стане държава и преместването в Германия няма да е по - различно от преместването от село в София.

ами да ама София стана кочина :)))

Какъв ти е проблема? Върни се на село.

Точно така, направо Светът да стане една държава, с едно правителство и една раса и така няма да има войни и престъпления. Защото всички ще сме с чипове. RIP

И това ще стане един ден.

Даже и бежанците не искат да останат ,в Бг!?

Ами ще емигрират. В тази мизерия и безработица вирее ли се? Вече и на малките деца им е ясно, че официалните данни за състоянието на икономиката ни са пълна фалшификация.

Толкова ли е трудно да се установи само броя на българите и колко от тях са цигани!Стига са ни слагали барабар с румънските цигани и мамалиги,които при всички случаи са поне 2-3 пъти повече от българите!

ами и българите не са малко...писна им хората от дрън дрън ярина ...източени банки, рязани лентички, безнаказана корупция на високо ниво, ниски заплати - на половина на европейските а цени в германски супермаркет Бг супермаркет еднакви некадърно и далаверско изпълнени поръчки на правителството, политиците ни идиоти опозицията им идиоти и изглед за промяна никакъв. смачкан среден и малък бизнес трудови синдакати кретени не особенно добър и спазващ се от всички законов ред наличие на престъпност ...еми и на запад имат проблеми ама сякаш повече неща са им наред

Румънците са добре и ще стават още по добре щото при тех не виреят русняците и номерата им

Няма ги и ДПС-то

someone

германия откраи време е била привлекателна за емиграция от балканите, основно заради високия стандарт. помня, че още преди 20 години много български турци работеха там строители. мнозинството са там за повече пари, малцина успяват да научат немски до такова ниво, че да имат много германски приятели, смесени бракове и да опознаят германската култура в дълбочина.

А според Бг-УПРАВЛЯВАЩИТЕ капацитети ,в България имало и ''РЪСТ'' на икономиката????

До това ни докара БСП.Никога не гласувайте за тая партия, която загроби България.

Само където, от бсп нищо не зависи ,ЦЯЛАТА БЕЛЯ ИДВА ОТ ---ДПС.

А защо пропускаш и другите управлявали партии по време на "прехода": СДС, НДСВ, ДПС, ГЕРБ?

90 % от тези българи и румънци вършат работа, която германци никога не биха вършели, така че ако си кажем истината - те имат нужда от нас, а освен това с охота учим немски и се приспособяваме към тяхната култура и начин на живот, а и няма нищо по-нормално Европеец да се премести в друга европейска държава да търси работа и лично щастие.

А западняците толкова са свикнали с Чучелото зад Желязната завеса, че още ги е страх. Предпочитат "познатите" си бивши колонии...горките. Тяхната съдба се очертава по-страшна и от нашата.

В Германия има американски бази(то и в Италия,Испания-също има), не разбирам, не ги ли е страх тези хора да ходят там?Щото тука, едни много се страхуват, че щели да станат цел на руски ракети

Спри да гледаш телевизия Алфа

Защо винаги Румъния и България ги пишат като едно. От Румъния колко са и от България колко са емигрантите? Може би, за да изглежда по-голяма цифрата.

То добре ама къв ще е химна

Най- сърдечно приветствам всички млади хора взели съдбата в ръцете си ! УСПЕХ на всички , защото България има безброй млади , умни и свестни хора , които ще бъдат достойно оценени , но НЕ и в България! На Вас политици ще кажа че си го заслужавате - Вината е исцяло ваша за всичко и сега сте в паника че ще останете само с крадените си пари , извратените си '' VIP''ове , безбройните престъпници , съсипаната държава която продадохте и неграмотните ромляни с които няма да ви е лесно да се справите! Злоупотребихте с добрината и търпението на българите и ще си платите за това и пред хората и пред историята !!!

Искам да опровергая това твърдение: аз съм достойно оценен професионалист, точно в България. На запад се закриват работни места, особено в сферата на техонологиите, индустрията също и се отварят нови възможности тук напоследък. Заплатите са в пъти по-ниски, но са добри за нашия стандарт, поне тези на висшистите. Млади хора, преди да скъсате окончателно с родната, близките и приятелите си от детинство, потърсете възможности и тук. Трудно е, но не е невъзможно. А щом хора от Азия и Африка емигрират в България, значи нашата родина е привлекателно място. Нека не я оставяме на циганите и бежанците! А с една добра българска заплата винаги може да се отиде в чужбина, на почивка. Аз успявам, дай-боже и други българи така.

Вижте , отлично разбирам че сте добре възпитан и еродиран човек и искам да ви уверя , че съвсем не ми е лесно да виждам България в това състояние! Упреците ми са насочени най-вече към политиците и престъпното им отношение към държавата за последните 25г , да не кажа 70г.! Колкото до възможностите в БГ , - Да има ,но първо - те са много малко и второ - достойният и нормален живот не опират само до едната заплата ! За най-голямо съжаление страната е в огромен упадък във всяко едно отношение : социално, морално, институционно, културно и т.н и т.н.! Повярвайте ми , от все сърце ми се иска младите хора да останат в Родината и да дава цялата си любов и умения за нейното развитие, Но много се страхувам че това няма да се случи ,и техният живот ще бъде съсипан за нищо ! Дано Вие да сте по- прав от мен , но не знам вече какво трябва да се случи за да могат нещата наистина да тръгнат в желаната от всички ни посока ! Колко поколения В Бг още трябва да заплатят със съсипсният си живот за простотията и нехайството в тази страна ?!

Защо бе дорогие млади деца, защо не в Масква и Россия?

И аз това питам- защо не в безбрежната пост-съветска клоака, а все към лошия еврогейския съюз, напират младите.. Предварително знам и отговорът на червените атако-чугуни: цъкнати минуси. Толкова могат горките..

КАЖИ,ТРОЛЧЕ КУХ,ЗАЩО НЕ СТОЯТ В БУЛГАРИЯТА! ЗАЩО НЕ СТОЯТ ПРИ БОКО ТИКВАТА,МЕСТАН ФЕСА,СИДЕР ИБРИКА,СЕДЕФЧО ГОЦЕВ,ГРГАМЕЛ КОСТОВ,МИКОВ КАРТОФА,РАМАДАН МЕКОТЕЛСКИ,ДЕБЕЛЯН ПЕЕФ И ПРОЧИЕ "УМНИ И КРАСИВИ" КОМАНДИРИ?? ЩО НЕ СТОЯТ В РОДИНАТА НА ПАРАЗИТИТЕ-ТАКИВА КАТО АСАН ГЕНОФФ,ЦОНЕВИЦА ОБЩАТА,"ПОТРЕСНА" ИЛИ "ПРОСТИТУТСКА МРЕЖА" И ПРОЧИЕ НПО-ПАРАЗИТИ,РОДИНАТА НА ПОМИЯРИТЕ ПАРАЗИТНИ КАТО ИВО МИНЖДЕВ,ДЪРЕВИЦА,БОЧАРОВЦИ,КЕВОРКЯНОВЦИ,КОРИТАРЦИ,ТОМОВЦИ,ВОЛГИНОВЦИ И ЦЯЛАТА БЕЗЛИЧНО-БЕЗЦВЕТНА,НО УЖ РАЗНОЦВЕТНА СГАН??? ЕХ,ПАРАЗИТЧЕ!

Ромбул да се казва новата държава .Да се разбира веднага че е обидинена от румънци и българи

Ромбул-демек Ромските бикове

''СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ'',...което ни обещават всички оПРАВНИЦИ за 27г.,и още толкова.

Да ама руманягити са по добре от нази и заплатити им по високи и немат корупция и сички политици ги е страх да не последват Чаушескови

Виждам смисъла на тази статия - обезсърчаване на българите, останали в България, че все повече се топят. И настройване на западняците срещу хората от България и Румъния, което е нужно за замаскиране на огромния проблем с наплива на хора от Африка и Азия :). Чудно. Хора без ДУХ не се гради държава, точно това е целта! Бездуховни, отчаяни хора...

Ами да направят квоти и да ги разселят по другите от ЕС! Майтап ще е за тия, на които им се падне пак България или Румъния!

Чак пък хиляди....незнам, но всеки път като съм в Германия или Австрия и като попитам някой който чувам , че говори на някакъв български и той като ми каже ами...от Шуменско, Хасковско и аз веднага си правя извод на какъв българин сме попаднали

Що бе? В Кърджалийско и Разградско да не говорят на италиански майчин език?

говорят на турски майчин...

Поне не сер...ем по детските площадки и по алеите на парковете, като арабистанците. Говоря за българите, а не за ман-галите!

Стига с това Българи и Румънци... Румънци и Българи от които поне 50% цигани, а българите едвали са повече от 20% от тези 650 000 Накрая вратите ще хлопнат за всички заради румънските мангали !