Германски съд потвърди социалните права на българите в Германия

Гражданите на ЕС от България и Румъния имат право на здравни услуги и социални помощи в Германия дори и да нямат валидно разрешително за работа.

Обратно в новината

Коментари - Германски съд потвърди социалните права на българите в Германия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да обърнете внимание,че девойката е забременяла от немски гражданин. В това основно лежи отпускането на соц.помощ. Изобщо не се надявайте някой да отпусне на някого ей така пари. " Немски гражданин"- това е !

Браво на българката и на немският съд!

по-белички ли станахме?

Цветът няма значение. Обама е доста по-тъмен ама там се мълчи.

Браво на българката и на немският съд!

Детето на жената става автоматически немски гражданин и тя получава без проблем неограничено разрешение за работа. Като майка на немско дете има и същите права като една немска майка.

не, Миме , не е така , подвеждаща информация даваш :(

тя е смела жена, защото е водила съдебни битки знаейки, че е нарушила законите на страната, работейки на черно. вероятно го е направила, за да го върне тъпкано на работодателя, който я е уволнил бременна и ще отнесе яка глоба за наемане на черно, вероятно по-горните инстанции са се притеснили от факта, че както е надигнала глас може да иде при евро садилищата или разни хуманитарни организации, евала на Лазаринка. Изводът: не се хващай с гърци, независимо къде живеят,и принципно първо под венчило, после бебето, ако нямаш достатъчно кинти

Къде не сме приравнени с румънците?И в Англия сме под общ знаменател с тях! Има толкова много кадърни българи, които искат да работят на запад, а сега?

Дотук какво ни е предимството от ЕС?! Ограничения всякакви за нас, а безмитен внос на всякакви техни боклуци!!! А европарите пак са си нашите, ама от единия крачол в другия... нещо ми намирисва между двата крачола...

това потвръждаване ще стане като на барозу му цъфнат налъмите.

Прав си САЩ, че Обама е мургав, даже малко попрегорял, ама не съм чул да ползва германски социални фондове.....

Ти да не си ковчежник на германските социални фондове. Дали не е работа на германците и техния съд да вземат такива решения.

Това е добра новина ,че в Германия съдебната система работи и не дискриминира.Колкото до Великобритания,страната на "етикета "на ,кралицата мумия-за която се харчат безумни пари и която служи само за туристическа атракция ,на фона на това отношението към българите е меко казано "пълна английска свинщтина."не им разбирам притесненията ,след като за да имат достъп до здравни услуги ,българите следва да са осигурени-т.е.,а те си плащат здравни осигуровки,плащат си данъци и социални осигуровки-пълнят им хазната и какво-работят на по-нисък надник-което е дискриминация в рамките на ЕС,понасят лошо отношение-без оглед личността и всевъзможни други и не става въпрос дали работиш добре ,а дали си българин.Колкото до ромите-български граждани-те са проблем навсякъде и за тях ЕС трябва да предприеме отделна политика,но българите не са роми и не следва да ги идентифицират с тях.Това ,че държавата не прави достатъчно за тях е отделен въпрос,но не прави нищо и за българите.

Браво това се казва новина, германски съд потвърди социалните права на българите в Германия дори и да нямат валидно разрешително за работа. Да са живи и здрави германските съдии, те дори и не знаят каква услуга напрвиха на България. Ами това решение ще намали значително броя на българските граждани с малко по-тъмен тен на кожата в България. Да са им честити на германците нашите мили сънародници от ромския етнос..... Ехее вчера з0.12.201з г. на връх 80 годишнината от идването на власт на партайгеносен Хитлер, та по този повод фрау Меркел обясни на германците че те са ОТГОВОРНИ за това да няма повече никога нацизъм...Сега като започне източването на социалните им фондове към много работливите мургави наши сънародници, дали в мъгльосаните им от вина за нацизма мозъчета, няма да започне да се прокрадва мисълта, че НЯМА ДА Е ЛОШО ДА СЕ ПОВТОРИ ТОВА КОЕТО СЕ Е СЛУЧИЛО НА з0.12.19з3 г.....

Абе той и Обама е мургав, ама не го коментирате.

освен глупостите дето бълваш, че "няма да е лошо да се повтори...."бъркаш датите

За баба Елизабет английска може да се харчат милиарди, а на Лазаринка и завидяхте за помощите!

Grüße an den deutschen Staat und die deutsche Gericht! Good luck to Lazarinka

Поздрави към немската държава и немският съд! Успех на Лазаринка!

Към жалките писачи обръщение. Вие оплюхте и завидяхте на една бременна жена в тежко положение и немският съд, че я е подкрепил. Срам ме е от вас. Който копае гроб другиму сам пада в него.

На края и германските социални служби ще фалират и няма да има пари за никиго от нуждаещите се - нито за тези, които са плащали и после са изпаднали в нужда, нито за онези, които искат да получават помощи, без да са плащали някога в социалните каси!

Кой те назначи на мястото на г-жа Меркел? И като какъв правиш сметките на германците. Тя твоята работа прави сметки без кръчмаря.

Абе я си гледайте английската кралица и спрете да се правите на българи.

Прави впечетление възторга по темата за социалните права в Германия и....скептецизма към германския завод в Русе /планиран за строеж/... Затова искам да обезкуража някои кандидати за Германия /по примера на англичаните/: тук говорят немски, не слушат чалга и бирата е с вюрстхен, а не с кебапчета, социалистите са с 8 процинта в Бундестага и никой не иска да се коалира с тях...Климата е като в България преди 30 години. Не се работи много, но се работи 7,5 часа РАВНОМЕРНО. Всеки разбира от едно, а не от ВСИЧКО. Много приказки, само на пазара.

Сънявам се че в UK ще забранят достъпа до здравната каса, тъй като точно преди 2 месеца промениха закон според който всеки който живее в UK , без да има значение дали е британски гражданин или пребивава нелегално има правото на здравни услуги.А и само да посмеят да дискриминират български граждани ... малеее едни дела ще завалят.За капак тук във Великобритания има организации които ти осигурятват безплатни адвокатски услуги когато са ти засегнати човешките права. По вероятно е да мотат новопристигналите като не им издават дълго време осигурителен номер който е задължителен за да започнеш работа, както е задължителна и банковата сметка, която пък няма да ти издадат докато нямаш осигурителен номер.... и т.н. средва за протакане много.

Като се замислиш България има много принос в немската икономика.Изучени ( платени от нашия бюджет ) млади хора напускат страната и създават блага за немците.Немски организации даже ги подбират.Докато не се създадат условия младите да работят тук,ние няма да са оправим.Това е нещото в/у което да мисли правителството.

Като гледам накъде отиват нещата май ми е време за скорошно прераждане!

Не бързайте да се радвате - скоро западняците ще си променят законите.

Айде още един ни плаши с нероденият Петко

помоща и се дава от бурото по труда (арбеицамт) и е предназначена за активно тарсещи работа, но без право на обезщетение за безработица. оцеляла е или ако е ползвала помощ от соцялните слузба (това е друга слузба, тя помага само на напално безпомощни) или е отишла в царквата или някоя от благотворителните организации. не е и добре преведено от немски защо всашност садат и дава помоща *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

С мъка!?!

Ами с това си решение Германия се закопава съвсем. То тая държава е умряла от всякъде, защото не може да привлече квалифицирани работнци, собствените й германци и имигранти второ и трето поколение, които са квалифицирани бягат и не искат повече да чуят за умрялата си държава. В Гермаиния вратите са широко отворени за всякакви социално слаби, които идват да цицат от всевъзможни помощи. Има цели квартали дето само отделни хора ходят на работа, ама раждат деца и деца. Това е истината.

Нали, на опашки се редат швабите да бачкат в българските заводи само и само да не са в гадната си Германия.

И понеже се подигравате на Лазаринка за името: 42 фирми спряха работа по магистралите, не им платили link - 31 октомври 2012, 10:40"Лазаринка Стоичкова от УС на АПИ увери, че агенцията е разплатила всичко към фирмата, с която е сключила договор и на практика няма отношение към заявеното недоволство, но въпреки това се е самосезирала. "

Вие не сте в ред! БХК , спрете се - виждате въображаема, вивдан само за вас , дискримнинация ; подигравка; расизъм! Оставам с впечатлението, че сте пуснали под тази статия някой не особено образован свой сътрудник, за да пише провокативни коментари и да внушава на българите, че са дискриминатори...Аман от неосъществени цигански Хитлеровци!

"вивдан само за вас , дискримнинация" да се чете "видяна само от вас дискриминация'

На крива ракета космосът и крив.

Ние се повлияхме от институциите и от медиите и тогава взехме решение да излезем в Европа , за да си оправим живота като си намерим работа. Всичко се оказа лъжа и невярна информация. Съжалявахме, че се бяхме подвели, защото вложихме много пари. Колкото до езиците владеем 6 езика европейски. А Лазаринка, защо мислите, че си е потърсила правата в съда? Нали германците са велики и спазват законите? Защо са я оставили да работи без трудов договор, без здравна и социална осигуровка?

Аз не искам Лазаринка да е зле, а и аз да съм добре. Всичко хубаво и успех на Лазаринка

Зряло решение на немският съд

Извинете, но нещата не са така простички в Германия. Първо следва да си регистриран на постоянен адрес и да покажеш наемен договор. После, че имаш немска банкова сметка, данъчен номер и че не си от вчера тука...Но първото е че една квартира да речем едностайна е от порядъка на 200 евро студен наем, но ти искат 3 наема гаранция. Това означава още преди да се нанесеш следва да броиш 800 евро плюс допълнителни например 80 евро месечно плюс ток плюс евентоално телефон или интернет плюс пътни плюс ...след плюс...По моя преценка "инвестицията" следва да е сума от около 2000 евро като начало. Колко време ще продължи процедурата докато получи кандидата помощи или работа...месеци наеми и други...После месеци докато излезе на нула...

За това средно интелигентният човек първо се информира за тези неща предварително, по нета, но не от приятели, а от съответните ведомства, получава официално инфо, прави си сметката и чак тогава си купува билета до Германия! А за да получи инфо от официален немски орган, пак трябва да владее в определена степен немски език, за да си кореспондира с германските институции!

Така е, госпожо ! Но мнозина си правят сметката че ще увиснат на врата на познати или роднини, докато докопат парата...Езикът е в случая много важно условие, а за да го докажеш следва да си посещавал успешно интеграционни интезивни курсове. Това пропуснах да добавя като плюс още разходи...Месечната такса е 300 евро за 25 предиобяда от 8 до 12 часа. И т.н.

Коефициент на плодовитост 2001-1.63 2008-1.96 Англия -1.94 Уелс - 1.96 Шотландия -1.8 Северна Ирландия -2.1

Англия Средната гъстота на населението в страната е 241 души на кв. км, но в отделните области този показател е различен в Англия 350, в Уелс 130, в Шотландия и в Северна Ирландия 107 души. Близо 80% от населението живее в градовете

Шарено котле, не се представяй за толкова умна! Много е лесно само да си пишеш тук коментарите, а излез навън, без връзките си и привилегиите си от България! Тогава си потърси работа в страна на запад, където е разрешено да се работи. Ще видиш, че никой няма да се поинтересува нито от дипломата ти, нито от способностите ти, а ще ти откажат работа. Ако ли се съгласят, ще те огледат като някое животно, дали те бива и тогава ще те вземат, като не ти дават нито договор, нито осигуровки. Тогава върви и се оплачи, където искаш. Веднага ще бъдеш изхвърлена от работа. Има толкова евтини роби като теб...

Професията ми е регулирана професия - потърсете в нета какво зоначава това. Зад тази професия обаче стоя отдаване на труд, лично време, финанси, отказ от други неща, характерни за нестудентският жуивот на един млад човек.Всяко нещо в този живот си има цена, а платилият тази цена и инвестирал в себе си има правото да иочаква и по-добри доходи. Така, че - всеки е прав за себе си, но и всеки трябва да приеме, че има различни хора с различни професии и различно заплащане. Щом съм инвестирала 1000 лева в плащане на такси за обучение в Гьоте институт и имам сертификат за ниво Б.2.2, е логично да очаквам бърза възвръщаемост на инвестицията и по-добра възможност за реализация в Германия. Това е.

Много интересно защо като си толкова ценен/на не си вече взет в Германия? И колко бързо ще си възвърнеш от заплатата там парите дето си похарчил до сега?

"Раждаемостта в Германия рекордно намалява" "През 2011 г. година са се родили около 663 хиляди деца, което е по-малко с 2,2 % в сравнение с 2010 г.

A наи-тревожното е, че раждаемостта при високо образованите хора е много по-ниска отколкото при социално слабите.

Лазаринка е млад човек и има шанс да се интегрира в немското общество.

Истината е че българите от мизерията масово са загубили връзката с реалността. Всеки си избира как да живее - който се задоволява и минимума, живее на помощи. Който иска нещо повече - работи и то здраво. Всеки си избира. А като цяло накак си е нелепо българи от бедна българия да се изказват критично за решенията на богата Германия. И какво според вас е по-правилно да се случи с младата родилка? Предложения?

Някак е много нелепо бедни цигани да се изказват от името на бг. народ и да изказват език на омраза, жлъч и злоба спрямо него! Предложения как процедира НК в такъв случай и няма ли аналогичен текст в немският НК за говорене на език на омраза ?

И бедните и богатите са хора и са равнопоставени в очите на закона и конституцията.

България с главна буква! Грешката е неволна.

:) Езика на омразата не се определя от това дали името на държавата България се изписва с малка или голяма буква, а дали съдържанието на текста не внушава масова вина и отговорност на българският народ, което и правите в коментарът си.-цитирам' ...А като цяло накак си е нелепо българи от бедна българия да се изказват критично за решенията на богата Германия...." :) БХК, занимавайте се с друга тема, настоящата не е подходяща за Вашата дейност:)

24 годишна имигрант, наскоро родила, зарязана от съпруга си - нормално е да подкрепи съдът, иначе нямаше да са хора ...

радвам се на обективното решение на германския съд. когато няма добра воля между хората,този съд регулира отношенията между тях и дава шанс на пострадалата страна.

За баба Елизабет английска може да се харчат милиарди, а на Лазаринка и завидяхте за помощите!

Заглавието е подвеждащо. Не на българите, а на българката Лазаринка. Сега да не се юрне сульо и пульо да раждат там.

Всеки има право да избира къде да ражда.

Това е ясно.

от Англия в статията пише още- ИСКАТЕ ДА РАЖДАТЕ В АНГЛИЯ -ВИЖТЕ КАК ПЕРСОНАЛЪ Е ЗАЛЕПИЛ С ЛЕПЕНКА БИБЕРОН НА НОВОРОДЕНО ЗАРАДИ НЕДОСТИГ НА ПЕРСОНАЛ /персонал -мед сестрата е уволнена /Наистина нямат достатъчно ПЕРСОНАЛ В АГ В АНГЛИЯ,НО заради БЮДЕЖЕТЕН ДЕФИЦИТ ОТ 40% /много не са данъкоплатци,а консумират все повече/ ,има 40% съкращения

Имаш нотариален акт за Германия ?

Не, защо?

ICH HABE ORDNUNG GERN!!!

Съдът е отсъдил в полза на детето което няма друг шанс!Браво!Едно българо-гръцко дете ще израстне като истински германец!Майката ще е щастлива и няма да се чуди как да гледа дете с 35лв. на месец.Далеч от Дянков.Б.Б. БСП. ДПС .глада.безработицата!!

до Миш..нещо не си наясно май,всеки който е на социални помощи му е платена и квартирата или по точно отпускат ти 370 евро за живеене ,около 400 за квартира и веднъж годишно ти дават 200 евро за парно :)

Браво на немският съд! "Германски съд потвърди социалните права на българите в Германия."

Поклон пред Германия даде урок на всикчи лицемери, като англичаните! Дълбоко уважение!

Поклон за какво? Да са отменили ограниченията за българи и румънци? Не са! Това решение на немския съд е персонално за случая на Лазаринка. Всеки друг българин трябва да мине по същия съдебен път, за да извоюва нейната победа. А друг съд ще реши точно обратното, защото случая ще е различен, няма абс. еднакви случаи. А за урока на Британия- мислиш ли , че тая новина ще се публикува някъде извън България? Там се вълнуват от Дейдид Бекъм и кралицата дали е имала газове снощи, не от българи.

Прав си аз от газовете на кралицата не се интерисувам, така живо като теб. Интерисувам се от съдбата на българите у нас и в чужбина.

От м. август ограничения за вишисти няма в Германия

Подготвен е проект в ЕС, според който социални помощи получават всички нуждаещи се граждани членове на ЕС, но те са за сметка на страната която им е дала гражданство. Така, че споко. Всичко е измислено.

Не ми говори за нероденият Петко, като се роди ще се тревожим, че ще падне от дървото.

ЧЕ СИ МНОГО ДОСАДЕН

-АКО НЯМА ДОСТАТЪЧНО ДАНЪКОПЛАТЦИ ,които да внасят достатъчно ,то е ясно,че ЩЕ СВЪРШАТ ПАРИТЕ,СТОКИТЕ,УСЛУГИТЕ -БАНКРУТ ....Затова скъсяват сроковете на получаване на помощи,конкретизират границите ,в които може реално да се осигури помощ -напр предложението да има подпомагане само до 2 деца ,и общо до 2 години ,а за 3-то -задължителна работа,при отказ -доказване произхода на издръжката - в Англия /85% от населението англичани имат средно1.8 деца в семейство/

Интересно е да се изследва хипотезата, при която данъкоплатците от средната класа в Германия изведнъж масово - напр. 90% от тях - откажат да плащат данъци и решат, че е по-добре да се живее не от положен труд, а от социални помощи, прекратят съществуването на фирмите си или ги прехвърлят на друго свързано/несвързано с тях лице и преминат в графата "социално слаби", като очакват получаването на социални помощи;) Тогава ще е много интересна картинката:)

Англичаните отчаяно се нуждаят от деца. Англия е залята от кампания не правете аборти всяко дете е ценно за Англия. По всички обществени места има билбордове. Държава без деца е мъртва. Затова Германия е по-добре, защото Меркел управлява по-добре и се грижи за децата на страната.

Лазаринке, Пожелавам на теб и детето ти успех и щастие.

Браво на Лазаринка!

Не искам да повярвам на очите си, че има българи, които са против това, че германският съд защитава правата на българите в Германия!?

Тези права не произхождат от германското право, а от правото на ЕС .Така, че - германският съд само изпълнява задълженията на Германия като държава- член на ЕС.

Браво на германският съд, че си изпълнява задълженията, за разлика от английският!

Ти как мислиш Лазаринка дали е българка?Аз ад ти кажа ами не Лазаринка е циганка....

Лазаринка е български гражданин. Не ме интерисува дали е: еврейка, арменка или циганка!

Изглежда толкова сме свикнали с мизерията, мафията, корупцията, неработещи здравни, соц и др . система, че щом едно такова решение на съда в полза на човешките права за работа, майчинство, нормален живот се критикува, предизивква възмущение, значи не е добре.... Това не е държава, която няма солидарност, а територия, обречена на изчезване.

възмущават се тия които плащат данъци, останалите пеят

Аз плащам данъци и не мога да проумея тази злостна простотия срещу жената в затруднено положение. Освен ако не е от платени писачи с антибългарски цели.

Браво на Лазаринка!