Хелмут Кол е добре след операциите ”предвид обстоятелствата”

Бившият канцлер на Германия Хелмут Кол претърпя две последователни хирургични операции и "предвид обстоятелствата е добре", съобщи неговата канцелария.

Обратно в новината

Коментари - Хелмут Кол е добре след операциите ”предвид обстоятелствата” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Обединението на Германия щеше да бъде невъзможно, ако в заключителния период на Студената война г-н Роналд Рейгън не беше победил с явно превъзходство като политик и като личност г-н Михаил Горбачов. Въпреки недоволството на желязната лейди Маргарет Тачър, г-н Хелмут Кол съумя да използва създалата се ситуация, за да постигне обединението на Германия със своя също толкова категорична политическа победа над г-н Горбачов.

Няма нищо по-лицемерно от обвиненията срещу Хелмут Кол за незаконно финансиране на неговата партия. Може би, когато Кол е убеждавал Михаил Горбачов-Чернобилски да даде от името на СССР зелена светлина за обединението на Германия, той е трябвало да поиска от него разписки за плащания под масата, които да приложи към данъчните си декларации за 1989 г. и 1990 г.?

Едно допълнение: успя да обедини Германия и Европа, защото преди това плати на фалиралия Кремъл мизерните 15 милиарда марки, за да си изтеглят тъпата червена армия. Велик, във всички европейски държави трябва да има огромни негови паметници!

а след като ГДР си направи революцията платиха на руснаците за да се махат.

изстривай колкото си искаш! На Хелмут Кол му е оперирана ставата!

"Канцлерът на обединението вече от няколко години е в инвалидна количка и се появява публично много рядко и на практика не дава изявления. Той е в инвалидна количка. '' Сериозно ли това го е писал журналист? Че те двойкаджиите преди 10.11.89 имаха по- добър изказ....

глава от чугун или сапун

Мда, този юнак до колкото помня го хванаха, че си е заделил 80 милиона в швейцарска банка. :-) Нещо се ската случая, защото беше на възраст, а и да не се окаже, че и в Германия...о чудо...има корупция на високо ниво. :-) Инче свърши много работа в трудния период на обединението на Германия. Дано да се възстанови човека.

Нищо не знаеш

Хелмут Кол се застъпвал за Русия! За това Дирниците толкова му обръщат внимание.

Ами, просто си отива, човекът, гасне и това е. Няма да го бъде.Не можах да го позная на тази снимка! Това ли е останало от онази грамада и онзи огромен пълен и жизнен немец? Трябва да му издигнат паметник! Ако не бяха той и Маргарет Татчър, още щяхме да маршируваме на манифестации под строй и да ходим на ОФ-събрания и да разправяме вицове под сурдинка вечер в къщи, след като се огледаме и ослушаме не ни ли подслушват съседите...

Така е.Няма безсмъртни хора,дори и такива допринесли за демокрацията в европейски и световен мащаб.Обаче никой не нарича тамошните лекари корумпирани,некадърници и убийци.

Много е неморално да се обсъждат здравните проблеми на известните. Много е неморално новините да са като сводки от криминална полиция или като сутрешен медицински рапорт на болница. Намерете си някакви други новини.

Кол е гигант, а Путин джудже...

Кол е голям ,Путин е Гигант !

Какъв велик политик?! Всички канцлери на Германия от ВСВ насам са виновни държавата им да загуби независимост. Дали Германия на Кол не попреяде с колонизирането на Източна Европа в това число и нашата нещастна Родина? Велик бил. Наричайте палачите си велики, тъпаци.

Точно Кол обедини германския народ, върна независимостта не само от руснаците, но и от Франция, ВБ и САЩ . Постави началото на политиката на мирно съжителство в Германия и неагресивна външна политика на обединена, Германия.

Да бе, кажи ни още веднхъж колко независима е германия. Първото пътуване на всеки нов канцлер е до сащ, където полага клетва на специална церемония. А това, че в германия има над 30 американски бази и има разположено ядрено оръжие само допринася за независимостта, нъл'тъй?

нас ни колонизираха АМЕРИКАНЦИТЕ .... благадорение на нашите пишман политици !!! немците не са виновни че сме стадо - тъпи овце!!! всеки си гледа интереса в политиката ...САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ !!!

Нашите "учители" по демокрация , Германия на Кол, подслушваната 12 години от САЩ Меркел.. Саркози във Франция ,за САЩ д не говорим.... Всички са до ушите в лайнота , Но Непрекъснато реват,че от Русия много им миришело !!! Безкраен цинизъм и наглост без Бъдеще ! ... А Кол беше умен човек.

Всеки, който може подслушва, за съжаление. И на ФСБ не им плащат заплати, за да пият кафе по цял ден, и думата разузнаване е в заглавието на ЦРУ, не е тайна с какво се занимават...

Но не всеки манипулира Германските и други Лидери ....Чрез подслушваните гадории !!! САЩ обаче така Манипулират света , и го наричат Демокрация , а "десните" в България Клакират-повтарят до несвяст ! А България изчезва с 80 000 годишно !!Заради клакьорите .

Тоя още ли е сред живите....Мислех, че вече има мавзолей!

Господ бави, но не забравя!

Какво ли ще да означава това

Среща с Шефа!

Ясно е, че Кол е най-успешният канцлер на 20.век. Но и майка Тереза да си, никой не живее вечно...

Велика личност е Хелмут Кол!

Дали мемоарите на Хелмут Кол ще погребат кариерата на Ангела Меркел...Ангела Меркел, която беше протеже и възпитаница именно на Кол, е имала сътрудничество със спецслужбите на САЩ. И още по-малко се споменава, че онези които помнят времето на ГДР, знаят добре, че такава причастност на девойки като Меркел към американските служби преди години не би могла по никакъв начин да стане без причастност към спецслужбите на ГДР, т.е. ЩАЗИ. След такива разобличения някои политици взимат от охраната си пистолетите и се гръмват, като например бившият френски премиер Пиер Бебеговуа. Но от Меркел едва ли може да се очаква самоубийство, най-малкото политическо. Бъдещата канцлерка на ФРГ, комсомолката от Съюза на свободната младеж на ГДР Ангела Меркел на млади години беше активистка и се изявяваше в Сдружението за търговия с плодове и зеленчуци като купуваше ягоди от фермерите по две марки за килограм и ги продаваше на сдружението по четири марки. Още тогава имаше нюх към бизнеса. Запази го и когато започна да строи политическата си кариера. През 1989 г. вече на 35 години, Меркел се включи в източногерманското Демократично пробуждане и почти до победата в обединена Германия на християндемократите криеше това. Но щом във въздуха замириса на победа на ХДС Меркел се прехвърли в техните редици и зае депутатско място в Бундестага на обединената страна.

В своята книга Хелмут Кол критикува европейската политика на Ангела Меркел и подчертава, че тя "въобще не разбира от нищо и можем само да се прекръстим, мислейки за нейната глупост". Жестоката критика към Меркел, която днес е известна като "желязната лейди" идва не от друг, а от нейния благодетел Хелмут Кол. Ангела Меркел не ставаше за нищо. Тя хал хабер си нямаше от политика. Наред с това не можеше да си служи с нож и вилица. На официални вечери се луташе и безобразничеше, налагаше се многократно да ѝ правя забележки. Какво още казва Кол за бъдещата канцлерка? В моите очи тя е една жена, която изтеглих в рибарската си мрежа от морето на безименни млади политици и тя за благодарност се отвърна от мен в мрачните часове на аферата с партийните дарения. Можеш само да се прекръстиш. Права беше майка ми първо захапват ръката, която те благославя, откровеничи Кол.

спокойно. меркелмедията отдавна задмина тази на гоебелс и подобни факти отдавна вече нямат значение за масовото зомби. то следи малката булка и няма време да се занимава с глупости...

Велик политик!!! Защо не се сещам и за един такъв от сега действащите?

Искаме паметник на роско - създателят на силна и независима бълхария.

Е та силна е! Завладяхме Скалистите планини.

Е, госпожата Меркел докара Германия до подигравателен имидж, особено от страна на САЩ. А бяха горди, ама остаря това поколение.

Искаме паметник на Меркел!