Тръмп:Германия дължи огромни суми на НАТО и САЩ

Германия дължи огромни суми" на НАТО и на САЩ, които й "предоставят много силна и скъпоструваща отбрана".

Обратно в новината

Коментари - Тръмп:Германия дължи огромни суми на НАТО и САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Г-жа Хитлер" и "Грозна лелка" MEEEERKEL

САЩ и ФРГ дасе разберът, но се питам ако Турция пак Нападне Гърция ще има ли някой който да ги разрърве?Защото НАТО щяло да помага от външни сили, а от вътрешни?

Германия да плати на НАТО за посраните кравари от Доналд кук и Портър в Черно море!? Нали когато отиде в Русия и Украйна да спре войната на УСА Виктория Нюман и някакъв адмирал нае*баха челия ЕС!

Не знам за Германия как трябва да е ,но ние се водим независима държава ,а янките не са дали и лев наем за базите си тук , като знаем ,че веднъж сринаха София без да има нужда изобщо !

когато СССР охраняваше безплатно ГДР, създаваше инфраструктура без копейка да вземе беше добре. Германците от източния блок бяха най-добре в блока, защитени. Никой не смееше да се подиграва с тях. Сега краварите ще си правят майтап с тях и ще им извиват ръцете - ама тъпата офцъ Меркела си го заслужава напълно

Ха ха това че германци бяха принудени да проектират, произвеждат и карат трабант си беше възможно най-голямата гавра:)

ти си глупав човек , ся ще обясня защо : ...абе немоа ти обясня твърде си прост мазен безскруполен продажен и зависим няма да разбереш ...по добре горд и с трабантче отколкото смерцедес на лизинг и да си въртял свирки за евро или долари

Всяка държава-членка на НАТО е длъжна по силата на договора за присъединяване да отделя 2% от БВП за отбрана. Какво неясно има? А дали СССР е пазил безплатно ГДР могат да кажат самите германци. СССР два пъти е нарушавал Варшавският договор като е нахлувал в съюзнически страни, за да потуши бунтове за демократични промени.

под формата на санкции срещу компании като VW и Deutsche Bank...

Бате едно нещо е усвоил в политиката- когато говори с теб велика държава си мълчиш като Меркел и викаш йес и търсиш разума в това, което са ти наредили и гледаш да спечелиш на макс от ситуацията. А не да се репчиш като султана на Босфора или като Нинова...

от 1945 г. Германия е окупирана, победена държава след война

Победена, ама всички, които търсят по-добър стандарт на живот там се изсипват..., а ние сме от страната на победителите, нали.

Какви 2 процента какви два лева за да те охраняват "достойните" американски войници ма фрау Меркел. 20 процента от БВП са ти малко! ПЛАЩАЙ И МИРУВАЙ ЗАЩОТО ИНАЧЕ СИ ПЪТНИК. Правото е на този който държи бухалката , а не на този който го притежава. СКОРО ЩЕ ТИ ПУСНАТ САВАКА НЕ САМО НА СУРОВИНИТЕ КОИТО ПОЛУЧАВАШ ДАРОМ ОТ УКРАЙНА , НО И НА ТЕЗИ ОТ БЪЛГАРИЯ. СКОРО ПЕРЕСТРОЙКАТА НА ТРЪМП ЩЕ МИНЕ КАТО ЦУНАМИ И ПРЕЗ НАШАТА ОПОСКАНА ОТ ВАС ТЕРИТОРИЯ. Цялата БЪЛГАРСКА политическа класа ще бъде изметена воглаве с НЕМСКИТЕ ФОНДАЦИИ захранващи цялата политическа система - ОТ КРАЙНОТО ЛЯВО, ДО КРАЙНОТО ДЯСНО! Начина е простичък - ВДИГАНЕ НА БОРДА И срив на банковата система!! Като невски протежета ТРЪМП НЯМА ДА ПРОПУСНЕ ДА НИ ОТРЕЖЕ ГЛАВИТЕ защото не Китай , а ГЕРМАНИЯ е тази която създава НАЙ ГОЛЯМО ОТРИЦАТЕЛНО ТЪРГОВСКО САЛДО НА САЩ!! Казвам го не аз , а БЕН ШАЛОМ БЕРНАНГЕ!

Да не ги плаща от джоба си. Тръмп трябва да убеди всеки един германец в в неговата теза, но ми се струва че няма да му се получи.

подсмихваше, а гламавакът тром гледаше намусено като малко дете, на което са отказали поредния подарък.

КОГАТО БАЙ ТРЪМП ОЩЕ 21 ГОДИШЕН Е ВЪРТЯЛ МИЛИАРДИ ТАЯ НАПИКАНА МЕРКЕЛ Е БИЛА ЕДНА ТЪП КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАР И Е ЧАКАЛА НА ОПАШКА 15 ГОДИНИ ДА И ИЗЛЕЗЕ РЕДА ЗА МУКАВЕНО ТРАБАНЧЕ

да ти кажа тръмп ако ти е шеф ше тъ фъка повече от баба меркел за ини 400леааа

Горбачов изтегли руските войски от Германия през 1990 май беше, но САЩ не дадоха свобода на немския народ и оттогава минаха вече 16 години, онези са още там. Сега ще осребряват и "защитата". Руснаците вече си научиха урока и този път няма да има компромис-има ли натовска база някъде, ще бъде разбомбена при необходимост. Лошо, че и при нас има какво да се бомби...

Не 16 години, а 26.

Явно Тръмп я нагил както той си знае, та Кукндрелкел гледа като препикано мушкато-хак и е!!!

ОГРОМНИ СУМИ ЗА ДА ТЕ ОХРАНЯВАТ?ТО ШУБЕТО Е ГОЛЯМ СТРАХ!ТАКА Е КОГАРО НЯКОЙ Е ЯЛ ПЕРДАХА МУ ДЪРЖИ ВЛАЖНО СЪС ВЕКОВЕ!

ГЕРМАНИЯ,ДОКАТО Е ОКУПИРАНА ТЕРИТОРИЯ ОТ САЩ,Е ПРИНУДЕНА ДА ИЗПЪЛНЯВА НАРЕЖДАНИЯТА!!!

Отлично описание на въпросната ситуация. Ама забравят едно. Швабите винаги имат козове в ръката. Няма как така безнаказано да пречупиш държава, която е воювала с Русия и в момента е в ръцете на хора от близкото минало. Това по-скоро показва паниката в САЩ и липсата на каквато и да е било дипломатичност за пред тълпата.

Германия е окупирана държава, и като такава дължи всичко, което и поискат окупаторите. Да не забравяме, че и златото и охраняват. Нещо, като групировките ВИС, СИК и т.н. при нас в едно недалечно минало. Охраняват те и си плащаш, понеже искаш да е охраняват, нали?

ми к'ва стана тя? Уж вече си имаме нов (4ти) Райх, пък той бил на кози крака?! И кат' падни Германията, к'во шъ става с еврогейците-чиновници? Колкото до парите, кой колко плаща в НАТО, според една днешна таблица (Ройтерс), БеГето е посредата (около 1.5 % БВП) и е пред такива "натовски стожери", като Италия, Австрия, Дания, Холандия, Белгия (почти накрая по "икономия" към НАТО).... А, на бай-Юнкерс Люксембурга е на дъното на таблицата т.е., най-богатата държавица плаща символична сума, а от бедняци като БеГейците искат още не само пари, но и територия и ресурси да се бият срещу Русия.

е таралясник ,но за едно е прав Европа -Германия трябва да почва да се въоръжава , за да се защити от Путлеровата-ЕрДуганова напаст .

Германците са гола вода! Уж са най-техническата нация в света, ама правят само железни танкове! Не могат да измислят поне един надуваем или шпертплатов танк като руския "Бракмата", който "няма аналог в света"! Братушките направиха смешна цялата западна военна промишленост!

Дон Рапон, ной модерните оръжия никоя цивилизована държава НЕ ПОКАЗВА. И те са, за показаните оръжия да не могат да ДЕЙСТВАТ

...а какво ще каже Aмерика за златните резерви на Gерманiя...Kитаи...нашя каде е..?!?....да си вземат пикливото HATO заедно с базите и да се праждосват !!!

Дано не се сети за ТЕЦовете .

Студената война приключи преди 30 години ,руските войски се изнесоха бързо от ГДР ,но швабите много удобно си продължиха по инерция ,оставиха си американските бази да им пазят задниците и да дават жълти стотинки от БВП за отбрана ,трябваше да дойде Тръмп за да им поиска сметката ,трилионите дългове на щатите се натрупаха именно от разходите за отбрана ,и не бива да се забравя ,че ако не бяха тези разходи ,които сринаха руската икономика и соц лагера и до сега щеше да е комунизъм в източна Европа ,и Германия щеше да е разделена.

"Студената война приключи преди 30 години ,руските войски се изнесоха бързо от ГДР" и се нанесоха в Крим, ДоМбас и Лугандон и започнаха горещата война! Фюрера Путлер е забравил как свърши Фюрера Гитлер!

Ти не се притеснявай за германците и тяхната отбрана. След първата световна война като са загубили пак е трябвало да плащат репарации,но само за няколко години Хитлер прави най-силната и модерна армия в света.Не са поискали не са го направили (предвид историята по обясними причини).

Щом ще се плискаме - да се плискаме! Та, понеже Америка дължи цялото си създаване на Европа, на каква сума би оценил този дълг самият Тръмп? Чакаме оферти!

"Дължиш ми пари..." ???

Само и България да не се окаже ,че дължи на американците,защото територията е напълно окупирана и подчинена на сащ, програмата за оскотяване, оглупяване и видиотяване на населението е в пълен ход, подчинението е тотално а управлението нагло ,безцеремонно и открито. Скритото изтребване и ограбване на населението е факт.

Прав си, като ти чета "гениталните" мисли, действително се убеждавам програмата за оскотяване, оглупяване и видиотяване добре се е отразила върху тебе!

Не че САЩ не дължат, само 20 трл. долара на света без поразиите.

КО стана бе, рубладжий-тръмповисти! Тръмпи закри ли НАТО, призна ли КримНашь, свали ли санкцийте срещу Еврейчето Вова и кликата му! м!

Теб какво те грее това? Стана ли по богат? Изплати ли си заема? Дадоха ли ти жилище? Като гледам и образование нямаш!

Станах, ами как! Кви заеми бълнуваш бе? Не знаеш ли че грантовета ми се удвоиха, освен Сорос почна да ми плаща и Тръмп! А при вас "Денег нет, будьте здоровы!" Руските учени доказали, че лечебното гладувана и активната уринотерапия водят до рязкото увеличаване на продължителността на живота!

Тръмп закрил нощеска НАТО! Тръмп щял да прави с Путин нов Варшавски договор! Мухахахахахахахахахаха!

Транстихоокеанското споразумение направи огромна услуга на Китай, който твърдо подкрепя световната глобализация.

Pesh0

може ли тръмп да каже , по неговите сметки колко дължи България , за охраната ????????????????

Много дължите! Не казвам колко. защото колкото и да дадете ще ми е малко.

НАТО беше създадено при студената война. Сега я няма и по логиката на разума и нато не трябва да го има. ЦЯЛ СВЯТ знае, че една война днес ще е пирова победа за когото и да било. Тогава кой има нужда от защита и от кого? Всички тези лакърдии обслужват огромния ВОЕННО-ПРОМИШЛЕН КОМПЛЕКС /термина е американски/ на уса. Вън янките от Европа. Да си седят в уредената и интелигентна страна. И който иска да отиде там, ако разбира се Тръмп го хареса.

Четвъртият райх, няма да може да издържи и този път. Два народа винаги са се противопоставяли на германската хидра, това са сърбите и русите и винаги са побеждавали. Германия е длъжник на русите и на сащ и на останалите европейски държави. четвъртият германски райх ,няма да се състои. Това е сигурно. България е на път да излезе този път от райха . Само за уточнение, ,по времето на третия германски райх, Хитлер е извлякъл печалби от цяла европа която му се е подчинила и е работила като сега за германците, без сърбите, около 27 милиарда долара, а по времето на окупацията на русия през цялата война от СССР е извлякъл около 1 милиард долара. В германия са депортирани около 2 милиона военнопленици роби, сега в германия са прието около 1 милион роби за работа, но пак проекта на хитлер за четвъртия германски райх ,дирижиран от хората на гихайме дойчланд , няма да се състои.

Много смешни работи разправяш. Сърбите кого и кога са победили? Наистина предизвикват неразбории. Примерно много се гордеят, че дали повод за Първата световна война - ужасна касапница, отнела милиони животи. Нещо добро да е произлезло от това? После са се дръвчили на Хитлер, обаче всъщност българската армия се е занимавала с голяма част от територията на окупирана Сърбия. Аз не се гордея с това, но такива са фактите. Равносметка - сърбите винаги много са се дръвчили и накрая винаги са изяждали боя през последните 100 години. Последен въпрос - да приемем, че Сърбия и Русия победят и завладеят цяла Европа. Има ли нещо добро, което ще донесат на някого освен още милиарди за олигарсите на Путин?

вие изобщо не сте на ясно за какво става дума. образоваността ви на ниво, осми клас и няма смисъл да ви обяснявам . написах това ,с ясното разбиране ,че малцина ще схванат з акакво става дума. другото ще мучи,за съжаление ,но това е положението. имаме даже вече 26 годишно напълно осакатено поколение, тотално невежо, готово за продукция и манипулация.

Мъ то май баш Германия победи и даже ликвидира СССР и Югославия! Май не бъркам, щото не мога да открия тизи държавици на глобуса, а Германия я откривам!

Ами като Германия дължи такава огромна сума ,Тръмп да си ги вземе от Гърция и не само от нея. Няма да ги изреждам всички, но ще почна от Израел...........

Ники

Някои тук съвсем забравят, че Германия вече не е тази Германия нито немците са тези немци, каквито бяха преди 80 години. С дружни и мощни усилия блядовете, янките, рижавите, франсетата, чифутите, махмудовците и пр. си свършиха мръсната работа. Щом вече немците започнаха да бълват нискокачествени автомобили и жълтокожите "братя" да ги омитат постепенно от този бизнес работата не е на добре. Примерът с телевизорите е много показателен.

Да хванали сте същината, играна на Сащо и Англия е да бъде убит духът на Шилер в тази страна. Това епостигнато. Днес гервания е съвсем друга, но трябва да е послушна . Не забравяйте,че Хес втория човек след хитлер беще самоубит в килията си на д3 годишна възраст,а показанията му са засекретени от ангричаните до 2055 година ,след посещението му в англия започва нападението над СССР. Играта е тънка , германският проект е под контрол е няма да има това което си го мислят, и при най малък опит да си играят тяхна игра, ще бъдат бити с тоягата по главата. Що се касае до япония и тя е на каишка , и ако не слушка, островчето може и да го няма.

Бо Бо

САЩ третират собствената си агресия наложена по цял свят, като "ПАЗЕНЕ", което пазене стои зад структурната парлама НАТО. И това "ПАЗЕНЕ" е задължително за да има как този рекет и изнудване от САЩ да бъде оправдан. "...Плащайте да ви пазим, ако не платите ето я лошата Русия или ИДИЛ (създаден от САЩ), които ще ви нападнат!..." По подобна схема мутрите в БГ изнудваха хората през 90-те години на миналия век... Защото в политиката винаги печелят арогантните, алчните и по корумпираните. Очевадно е, че извратеното чувство за хумор на САЩ - преминало в наглост, ги прави най-големият длъжник на планетата. Длъжник с дълг, който расте в пропорцинална зависимост на войните и окупациите, водени от САЩ през годините. Хронологията на войните и дълговете на САЩ при различните президенти потвърждава това: Джон Кенеди $311.7 милиарда Линдън Джонсън $353.7 милиарда Ричард Никсън $475.1 милиарда Джералд Форд $698.8 милиарда Джими Картър $997.9 милиарда Роналд Рейгън $2.9 трилиона Джордж Буш-старши $4.4 трилиона Бил Клинтън $5.6 трилиона Джордж Буш-младши $10.6 трилиона (след като САЩ започва войните в Ирак и Афганистан б.р.) Барак Обама 18.1 трилиона (октомври 2015) В момента 20 трилиона - Март 2017 За жалост в следващата история на България ще пише: Да се осъдят лицата, които са допринесли за включването на България в НАТО на страната на САЩ. Но тези лица няма да са живи...

БВП на САЩ $20 трилиона, дълг $20 трилиона! БВП на Россия $1.26 трилиона, дълг $1.26 трилиона! Всичко се познава в сравнение, брато!

Работлив си ми ти, и плодовит от към лъжи. Ама както казах скоро кинтите от Козяк ще спрат и ще тапаш на някой пипона...

То и рекетьорите прибират парите по договор за охрана на обекта.

най-цивилизованата част на света заедно с Япония. Около нея се въртят гладни чакали като Щатите и още по-гладни като Русия и т.н. Аконе създаде сериозна обединена армия и въоръжения щебъде разкъсана от чакалите. Германия-Франция трябва да се обединят около тази идея .

Само дето в САЩ е част от държавният резерв на Германия и САЩ не иска да го връща.

Съвсем скоро Германия ще каже Genug ist genug!, уморена да води външна политика в разрез със собствените си интереси, просто по презумция, а вектора Лондонското сити Вашингтон е в страни . Когато за пръв път хванах оръжие в ръцете си инструктора наблегна на свободния ход на спусъка. Съединените щати се опитват да оберат свободния ход и да натиснат спусъка на войната между Европа и Русия отново. Германия е моторът на Европа, а позициите на Лондон и Париж са силно отслабени. За това САЩ акцентира своя натиск именно над Германия. За да избегнат предстоящия финансов крах Съединените щати се нуждаят от нова мащабна война между Русия и Стария континент. За тяхно нещастие обаче Европа не иска трета подобна война, защото вече знае, че в никой случай тя няма да бъде спечелена. Дори Русия да бъде разгромена, за което трябва цяла Европа единодушно да съдейства на САЩ, а това само по себе си е немислим сценарий, Европа няма да спечели нищо освен още по-голяма финансова нестабилност и криза и наденат синджир на врата си с надпис made in USA.

"предоставят много силна и скъпоструваща отбрана"???? Срещу марсианците? Кой реално заплашва Германия през последните 30 години?

Кой друг освен Путлер, още от времето когато беше управител на публичния дом на КГБ в Лайпциг!

сега си още добре, ръсиш лъжи - плащат ти от Козяк. Ама скоро тва ще спре и ще тапаш на някой пипона...

само БРИКС държи Европа, създаде своята банка, чийто резерв като за начало беше определен от 50 млрд. евро. Забележете евро! И това, ако не е голям сигнал и възможност за Европа, която също вече не е оптимистична за бъдещето на долара, здраве му кажи! Предусещайки краха на долара редица държави си поискаха златото обратно. Германия също поиска своите 300 тона злато, които се съхраняват в САЩ. Повече от половината германски златен резерв се намира в САЩ от края на Втората световна. А най-важното: Германия владее втория по обем златен резерв в света след САЩ. Въпреки че Германска централна банка поиска официално връщането на златния резерв, САЩ отговориха с нещо от рода на: Ще го върнем, когато преценим. Съединените щати вече бяха уличени в една мащабна измама с злато. Последната новина за колосалната златно-волфрамова афера дойде от Англия с фотодоказателства, че е открито фалшиво 1-килограмово златно кюлче. Кюлчето е издържало проверката на ръчния рентгенофлуорисцентен скенер, който е показал 99,98 чисто злато. Волфрамът е бил открит, когато кюлчето е било разрязано на две. В него са били пробити дупки, които са били запълнени с волфрам (W).

И затова съсипва Европа и ние Балканите още по зле.

Защо обединена Европа с 530 милионно население и обща икономика по-голяма от тези на САЩ и Русия взети заедно, продължава да се гърчи между тях, вместо да създаде обща армия и да заеме подхождащото и място на световен лидер

Щото, като отдели средствата за войска и оръжия, икономиката няма да е същата.

а мераклии да купуват оръжие колкото щеш

И от какво ги пазят с келявата си техника? Никой не ги е викал, а пък ако правят огромни разходи си е за тяхна сметка. Едва ли на Путин му е цел да затрива Eвропа.... А пък американските ПВО не важат пред руските ракети, т.е. Европа се пази от нещо, от което няма кой да я опази, ако реши..... И после платете ни разходите.САЩ искат целия свят да окупират и да крадат алчно, но пък всяка страна да си плаща на това отгоре.... Тоя наистина е голям тъпак бе.

Pesh0

Рисияще изнася желязо, газ, кожи и ще получава мерцедеси бемвета фоклксвагени. къде е САЩ в товапартньорство

Pesh0

А тръмп знае ли , че единстеното с което сащ е по силен от Русия са партньорите ? Ако ще играе срещу Русия и срещу Германия . Света ще си отдъхне а САЩ ще спре да се пъчи че е велика .

Германия дължи огромни суми" на НАТО и на САЩ, които й "предоставят много силна и скъпоструваща отбрана". Ами САЩ като не искат да пазят Европа, могат да си събират атомните бомби, разположени в Германия, и да си ги прибират в САЩ. Тръпя може да ги разположи по границата с Мексико!

Не е по темата, но журналистите все още не са решили да ни информират. Отиде си легендата Чък Бери. 90 годишният велик музикант е починал снощи около 20,30 часа. Помня как в България се появиха негови изпълнения около 1958-9 година. Бях ученик в гимназията и бяхме във възторг от тази музика. Вечна слава и мир на праха му!

Аз не разбирам, защо Европа не каже на САЩ "fuck the USA", да прекрати всякакви отношения с иди.та Тръмп и за сметка на това да се обърне към Русия? Да развиваме по-добри икономически и политически отношения с Русия, вместо със САЩ! САЩ и без това подкрепят Брекзит и искат да видят Европа в руини! Сега е момента, Путин да ухажва Европа и да измести САЩ като икономическа и военна опора на Европа!

САЩ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да спре "помощите" си към нпо!!! както и да ги разследва най-подробно за антидържавните им към САЩ и свободният свят действия, инак - катастрофата е неизбежна. бехте предупредени!!!

ааа... нема страшно бе! германия ще разпредели тежестта за разплащанията си по цяла европа, както ще разпредели и поканените "бежанци".. :-)) комсомола на юдейският цоциализъм го умее това - да разпределя дългове, нооо! и да прави дългове за сметка на гърците.. :-))) само едно месечно подкупче стига на педи, за да управлява и съдебната система на аборигените. :-)))

Германия изработва най добрият танк в света. Леопард 2.Изтребителите Юрофайтър са разработени и се произвеждат със германско участие.Подариха на Израел две суперподводници.Дори и под два процента от бюджета на страната делзт на военните е внушителен,а поръчките ъа немско оръжие са с години напред.