97-годишна бивша машинописка в концлагера "Щутхоф" бе осъдена в Германия

Началото на делото срещу Ирмгард Фурхнер бе отсрочено през септември миналата година, тъй като тя направи опит да избяга

Обратно в новината

Коментари - 97-годишна бивша машинописка в концлагера "Щутхоф" бе осъдена в Германия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

военопрестъпник който е бил прибран от американците и след години е бил поставен на пост ръководител на НАТО. И още колко други са прибрали без да ги предадат на правосъдието. Сега обаче се захванали с машинописката. Интересно какви смъртни престъпления е направила тя? Вие нещо разбрахте ли от този текст? :)))))))))))))))))))))))))))))

Явно ни и къса паметта, щом като забравихме злото наречено фашизъм и позволяваме/подкрепяме го, да се изроди наново този път в "о"КРАЙНА,

Ми те тогава трябва да вкарат Сорос в затвора. Вижте му биографията или видеата в които разказва как всъщност е помагал точно да зазлавят евреите. (купили си фалшиви документи, че е не е евреин и работил като чиновник участвал в конфискуването на имществото на друи евреи)

Дай да го напишем отново, че тия курви мръсни трият. Та какво е виновна 97 г. жена, че е работила в концлагера като непълнолетна! Тая скапана паплач съвсем се оля. А и като чуя, лошо за Великия Райх ми идва да чупя мандибули. Явно ще са шутовете, с които ще ви набия в главите, че националсоциализмът е най-великата човешка идеология!

Зеленски е отговорен за смъртта на 200 хиляди души, него кога ще го осъдите?

Тия вече и с бабички ли воюват?!!Ебати миндилската държава! Евроатлантическите ценности. Ха ха ха

Германците се престараха в навеждането. На 18 години! С машината по главите ли ги е удраяла тия хиляди. :) Защо не осъдиха поне един от ЩАЗИ или някой от тия, които стреляха на Берлинската стена по деца опитващи се да отидат от другата страна на стената. Защо пуснаха Хонекер, виновен за смърта и изтезанията на холяди германци в мрачните подземия на ЩАЗИ.

Със сигурност и Фон Браун е по-виновен, но "политкоректността" не е от вчера, а съдейки по събитията свързани с Украйна, ще продължи да бъде основен мотив в поведението на политиците/държавите и през следващите десетилетия, а може би и столетия...

И родата да им се каже коя е да се знаят кой урод ги е родил

А дали убийците и нападателите в Украйна ще ги съдят.Нямаш право ,че заради един урод да убиваш сънародниците и хора от съседньа държава

Та тя е била машинописка,няКОЙ и диктува и тя пише.Как ще убие толкова хора.

Заснета е да кара на магистралата с мотор Кавазаки Z400 със 160 км/час и така са я хванали.

Никой няма да я спре за това.

Хайде, 200 да са !

Да е жива и здрава И да над живее идиотите, които я съдят.

Оставете бабата на мира, тя може и да не помни вече нищо. Смешно е да съдиш някой на 97 години ,за нещо което със сигурност не помни !

Не е смешно, Германия показва, че злото не може и няма да бъде простено, което е и предупреждение за бъдещето!

.

Виж моме прочети що е то операция Кламер, и какви са тия немци прибрани в щатите ш заседнали във ФБР, НАСА и т.н.. и тогава се хаби..

И после се чудят защо в Германия се готвят преврати.

Да обещае, че ще се поправи, и вече няма да прави така. Да сключи извънсъдебно споразумение, и да я пуснат да склопи очи в някой старчески дом. Какво друго?

Условна присъда, защото била непълнолетна НА 18 ГОДИНИ! Е как на 18 ще бъде непълнолетна?. Няма такива положения. Бабето трябваше да получи поне 10 години затвор. Осъзнавала е какво върши и че служи вярно като куче на тоталитарната държава.

Е то по тази логика в украйна 60% от войската ще се саморазпусне, ако не е заплахата от разстрел

85 %

Ей това си е фашизъм, пенсионери да бъдат съдени за машинопис

Не разбрах ,как тази 18 годишна машинописка е избила 11000 души.

Стреляла е от печатащата машина. Натисне клавиш - изстрел ! Натисне пак - пак изстрел ! Те така 11 000 пъти. Западът съвсем изперка.

Не е запада,а този който унищожава запада и цивилизацията ни към която принадлежи и русия и бабата

Издавала е писмени заповеди за убийството на тези хора. Минавало е всичко през нейните ръце. Съвсем заслужено е съдена.

вззимай си редовно хапчетата, психопат!

Да бе ,тя ги е издавала.Тогава всички машинописки по време на соца ,а и през демокрацията ,които пишат глупавите заповеди на шефовете си да бъдат съдени.

Нациките фенове на фашиста Путин се активизираха нещо от уплах. Четете, партайгеноси и след 100 години ще ви изкопаем и ще ви осъдим!!! Нацизма-рашизма-фашизма ще бъдат преследвани до Съдния ден!

ГОСПОДИ, прости му, той не знае какво говори

Ако си извадиш вибратора ще ти спре шума в ушите.

А кога ще бъдат съдени Клаус Шваб, Бил Гейтс, Сорос, Байдън, Буш, Клинтън, Трюдо, Меркел, СЗО и всички Глобалисти-престъпници?

Попитах кога ще съдят IBM, защото с техни машини са картотекирали лагрниците?

Решихме проблемите като осъдихме бабичката, но не чухме дали онези бежанци, които закачаха момичета по площадите са били осъдени на поне 2 години условно. В лагерите са работели и евреи като т.н. бригадири и са помагали на администрацията да подържа реда и дисциплината. Не съм чул някой тях да ги обвинява и съди. Нямам нищо против да съдят доказани военнопрестъпници, но да опрат до 18 годишна машинописка, която сега е на 97 е вече смешно.

_stankow

Лошо, лошо действат ! Има останали живи и няколко чистачки на канцелариите в лагера. Тях ? Кога ?? Виновни са за смъртта на хиляди хора. Вместо да фърлят една бомба по коменданта, те с парцала ...

Нацистите, съчувствате на нацистите. Виждате, какво ви очаква скоро на Народния съд.

_stankow

Аз не, но апологетиката (оневиняването) на фашизма е в пълен ход. В България и особено в Европа.

Те така след някоя и друга година ще почнат да се съдят и тези които пращат милиарди в Украйна!

По-скоро тези който възхваляват Путлер и рассистите от Русия... така че пази се и на 97 години да станеш, ще те осъдят. А какъв прекрасен живот ще си живял - всеки ден да се оглеждаш да не би някой да те разпознае под фалшивата самоличност...

Колко години ще са нужни, за да спрете да обвинявате тези, или онези от миналото за собствената ви нефелност?

То бива слагане, но нещата са излезли извънконтрол. Ше съдиш машинописка щото не е възроптала и не е взела оръжие в ръка, вместо да обслужва администрацията на нацистите?????? Да ви и в еврейскоевропейскиатлантически ценности.

Евреите много здраво са стъпили на врата на немския народ. Кога ли германците ще се събудят?

Докато не излезе някой не разбран художник.

Значи виновният (държавата Германия) съди работил за нея, което и е било задължение, за това че е изпълнявала заповед на виновният (държавата Германия). Съдиите представляват виновният - държавата Германия. И тя е виновна, че преди 79 години била машинописка там. Доколкото съм чувал, разни са предпочитали да служат в лагерите, за да не ги пращат на фронта да убиват. А такива от лагери са използвани от известни компании, но не ги помня. Дори евреите от Рокфелер са продавали петрол на Третият Райх през тяхната Стандарт Ойл. Американската Дюпон е работела с немска компания (ИГ Фарбен ли бе) за химикали и включително за направа на бомби и газа в газовите камери. Кока Кола е нямала достатъчно материали и измисля в Германия Фантата. Там са и Форд и други.

как пък една картинка не и показаха... тя по мистериозна от торбалан и йети излезе... Иначе да, германците са отрепки... за пореден път го доказват. Изкарват се много морални на гърба на бабички... Нация от убитаци и сервилни комплексари...

А дъното на тоя процес са не-германци.

Интересно ! Как една баба на 95г може да избяга !

С колело, кънки или скейтборд

Зacнema е да кара на магистралата с мотор Кавазаки Z400 със 160 км/час и така са я xвaнaлu.

Къде бяте и защо си затваряхте очите, когато украинските нацисти попиляваха най-обикновени хора в Украйна!?!

Европа има опит с нацизма и фашизма... и ги вижда в Русия. Вие кога ще си отворите очите?

E те тука си абсолютно прав! Добре, че беше Русия/СССР, иначе в Европата още да лъскат есесовски ботуши!

Егати глупостите за убийство има давност тия съвсем са се побъркали

Тук не си прав, за концлагерите няма давност, но за потърпевшите евреи, никой не говори за цигани, пленени войници на СССР.

Значи , ако преди 50 години някой си е изпуснал сапуна в банята и е получил поздрав отзад може да съди касиера на банята за съучастие в изнасилване защото му е продал билет.

_stankow

Хич даже не е смешно. "Metoo" колко хора осъдиха и убиха по още по-дребни поводи ...

Тези немци съвсем изперкаха... Надявам се Путин скоро да им дойде на гости и да освободи горката старица от затвора.

Откачалка

По-скоро Путлер, ще търка нара в килията до нейната.... А ти до неговата... Гледайте путенофили, това ви чака и на 97 да станете пак ще ви осъдят!

Жената във всеки един момент може да почине от старост и въпреки това ще бъде запомнена с гръмката присъда от две години условна за съучастие в смъртта на 11 хиляди души в качеството на едва пълнолетна машинописка!? хахахах Сигурно съучастието й се изразява в това, че написала заповедта за смъртта на тези хора диктувана от командира на офиса й.

Айде, точно работещите в концлагери да не ги защитаваме, а? Или дядо ти е работил в "Белене" та ги чувстваш близки, а?

след 80 плюс години се сетили че бабата била садист... Болни мозъци

моше, ти ли си?

Както са го подкарали чифутите като нищо ще се пръкне още един чичко с мустачките.

А дано !

- да осъдиш една машинопосктка, която вече е на 97 години, а в същото време да подкрепяш и снабдяваш с оръжия наследниците на украйнските нацисти, сподвижници на Бандера!

С какво е била съпричастна машинописката? Това е симулация на дейност и извращение на правосъдие.

Съдят някаква баба, която не се знае колко ще изкара и всъщото време пращат милиарди на нацитата в Украйна....

Нацитата са в Москва.

_stankow

А изгорените хора - в Одеса.

Защо сте изтрили коментара ми, това ли е свободата на словото? И сега отново да питам, с машината ли ги е убивала жената? Олигофрени!

Свободата на словто е, че правителството не може да те преследва за това, което казваш. Като, ако обиждаш или подстрекаваш към насилие, това не важи. Тука в дир.ру мога да изтрият всички, които ползват главно Т и никой не може да им каже копче. :))

те мислех просто за идиот, помияр и измекяр, ОБАЧЕ! Човек, имаш много сериозни психически отклонения! Това съвсем сериозно и добронамерено ти го казвам! Взимай мерки незабавно!

Евреите продължават да си отмъщават.

Още една причина да мразим евреите, въпреки че досегашните бяха предостатъчно!

Тц, тц ....... Ако ми бяха казали тая каква фурия е с пишещата машина щях да я пратя на най-тежките места по фронта и войната щеше да свърши по друг начин!

А Максим Стависки кога?

А днешните нацита кой ще ги съди или ще чакаме да предрусат с кока и сами да си умрат

Когато ги изтикат от Украйна и се приберат(погребат) в Русия!

Много смъртоносна тая пишеща машина бре .....11000 жертви....Малко са тежките картечници които могат да се похвалят с такъв резултат....Направо да започне превъоръжаване с пишещи машини....

Лицемери. Като знам колко бивши нацита са направили кариера в следвоенна Германия... Ама тази е никоя, че и и стогодишна - удобен буфер.

Да. След като са или съдени и са си излежали присъдите. Или ти не вяварш в излежани присъди, а?

Адски снизходителни присъди в някои случаи, от които са излежали половината. Има куп общодостъпна и абсолютно "неконспиративна" информация Справка - Ернст фон Вайцзекер, баща на бъдещия германски президент Рихард фон Вайцзекер. Видна фигура в нацистка Германия, с далеч по-голяма отговорност от смотаната бабичка мапшинописка.

Комунистическите престъпници дето изтребиха елитите на нациите си + милиони други и съсипаха живота на цели поколения си се разхождат на свобода префасонирани като бизнесмени и политици, а тия се занимават с машинопистки и чистачки отпреди седемдесет години. А си бяха избрали и интересен канцлер - Меркел. Ако и прочетете биографията и ще ви стане ясно, че за да се позволява на баща и такива неща ( а после и на нея) няма как да не си доносник на ЩАЗИ.

Ами, много късно го вадите, господа шваби! Тая баба си е изживяла живота и вероятно няма да изкара и до края на процеса... Безсмислените ви демонстрации няма да променят нищо!

Оф, свършиха ви истинските проблеми, тръгнахте да съдите 97 годишната секретарка на фюрера! Сигурно тя ръчно ги е изпозастреляла! Аксиктир!

И ти никой не си застрелял в Украйна, но в един справедлив свят, щеше да бъдеш съден. :)))

Тази новина ме води до убеждението, че скоро ще започнат процеси срещу всички състезатели и зрители от стадионите по света, които не застанаха на колене в знак на съпричастност към чернилките, както и срещу всички, които се изсмяха на глупавия жест на немския национален отбор по футбол с ръка на устата уж в защита на нам кво си.

мищо чудно

Историята много напомня на спечелилия Оскар филм с Кейт Уинслет "Четецът"/ "The Reader*. Има го навсякъде в мрежата.Препоръчвам го горещо. Същия случай.

Да, наистина тази история много напомня на "Четецът"! Европа става все по-жалка!