9 жертви при пожар в дом за възрастни хора във Варненско

Гасителните действия се ръководят от директора на пожарната във Варна комисар Тихомир Тотев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и само едно ми идва на ум: проклети да са алчните убийци на тези нещастни възрастни хора! Съжалявам, че не може по друг начин. Това, убийците, са нечовеци.

Изтрепаха пенсионерите на Варна.

Брава Радеф, добре започва фториа мъндат

Виденов играе хоро ,след малко 14 войника изгарят живи. 2008 г. Станишев играе хоро на 28.02 ,след малко 9 човека изгарят живи във влака София - Кардам. Румен Радев играе хоро , много скоро 9 човека изгарят живи в дом за възрастни. Комунистите са черна прокоба за България.

По bTV включиха Милена Мазурик, представена като управител на Дома, която не можа да каже колко души е бил персонала в Дома към избухването на пожара. След това измънка, че би трябвало да били 6 човека. В Дома имало настанени 58 души. На сайта на Дома за възрастни хора като цени са дадени: „ФИКСИРАНИ ЦЕНИ 600 лв. – подвижни и на самообслужване, подвижни със старческа деменция 650 лв. – трудно подвижни с чужда помощ 690 лв. – обслужване на легло“ Фирмата, която обслужва този Дом е БИЛМАКС с управители Володомир Мазурик и Милена Мазурик. В същото време Милена Мазурик работи и в Център за лечение на зависимости „Ренесанс-Интер“, Център за лечение на наркомания в България, намиращ се в местност Траката, Варна, където пък оповестените цени са: „Експрес пакет (7 дни) – 1850 лв. Стандарт пакет (14 дни) – 2900 лв. Оптима пакет (1 месец) – 4900 лв. – 20% = 3920 лв. Лонг пакет (3 месеца) – 4900 лв. – 30% = 3430 лв./месец“. Публична тайна е как се обгрижват възрастните хора в Домовете, пък даже и били те частни и иначе напоително рекламирани. Крайно време е Властта да обърне с хастара тия Домове, превърнати в бакалии за печалбарство. На 60 възрастни души – шест /!!!/ души персонал!!! А и даже не се знае дали изобщо са толкова през вечерта, или са само двама или трима. И управителката мънка и не казва колко точно е персонала, при положение, че трябва да е наясно с всичко в Дома на който е управител до последната карфица. Първия ден от втория мандат на Румен Радев стартира с девет мъртви и изтъпанения пред камерата назначен от неговия Копринков и Узунов – варненски шеф на ОД на МВР – „Пингвина“, който не става за нищо А да го видим какво ще разследва, таратанци. Afera.bg

е пълен потрес случилото се! Горките възрастни хора! Ако намесим политиката, всичко случило се е част от наследството, което ни остави Борисов! Трудно ще се отървем от това наследство и бреме - трудно се изкоренява злото! Но не трябва да позволяваме да страдат майките и бащите ни, бабите и дядовците ни - възрастните хора са най- крехки и уязвими!

Стига с тоя Бойко, шефа на дома е от два месеца

Абе има ли правителство, има ли шеф на агенцията за социално подпомагане и други подобни, има ли областен управител на Варна, има ли някой който да помогне на тия хора и на кмета, кмета се чудеше къде да ги настани, за нощта намерил хотел, за утре не знаели нищо, къде е Стефан Янев, къде е Рашков, къде е социалния министър, къде е здравния министър,къде са депутатите избрани от района или вече няма избори и никой не се интересува от народа, камо ли от болни и увредени нещастни възрастни Пълен срам и потрес

Трябва да избием 200 000 пенсионери за 1 година ,за да можем да плащаме пенсиите на останалите. Сега отивайте и се инжектирайте . Ясни ли е ,дебили.

това ще покаже, че на новата власт ЖИВОТЪТ НА НИКОГО не е ценен. От това съдете за тях. НСа този свят всичко се връща, затова трябва всеки да си мери думите и да не върши подлости.

Българите биват избивани по 100 начина - в старчески домове, в болници под предлог КОВИД, фалшиви лекарства пълни с химикали и дори отрови и зарази. Вредни, дори отровни храни по рафтовете на магазините пълни със синтетика, ГМО и Палмово масло. Замърсен, дори заразен с химикали и зарази въздух. Умишлено неработеща Здравна система. Умишлено ниски доходи, които не могат да гарантират физическо оцеляване. И още какво ли не.

много ме потресе съвсем спокойния тон, с който управителката Милена Мазурик, говореше за случилото се и за смъртта на 9 човека. Потресе ме и това, че тя не знаеше 6 или 8 човека на смяна се грижат за петдесет и няколко човека - дори не знаеше точния брой на възрастните хора, които обслужват, както и броя на персонала си. Но иначе в сайта на хосписа пише, че приемат обитатели срещу имот или срещу 600 лева на месец...

Не се учудвай. Гербава персона Финансирана от Боко и Кмета по братовчедска линия

нищо чудно да има връзка с посъребрена линия с Боцко - въпросната жена се оказва всестранно развита личност, освен управител на дома работи и в Център на лечение на зависимости Ренесанс - Интер, Варна. Работи като психолог и директор регионално сътрудничество. С цените за лечение са диапазон от 1850 лв. ( за 7 дни) до 4900 лв. ( за 1 месец)...

Ковид?

Горките хора! А там персонал няма ли?

Лека им пръст на хората! За съжаление, КЪРВАВОТО ХОРО на Десислва Радвева и Весела Лечева е факт! Няма да забравим!

Да се провери веднага връзката на управителката и финансирането и от ГеРБ с цел усвояване.на дъргавни средства

Нов директор назначен преди 2 месеца. Много жалко, но тази държава си заминава.

Вчера си виеха хората на фона на смъртността от Ковид, днес няма кой да си размърда мисълта или да си вдигне задните части и да иде да помогне да настанят хората, дет се вика един телефон да бяха звънали там да питат имали нужда от помощ кмета.

Хора, разберете моята победа иска жертви. Много Хора от личния състав ще умрете защото аз трябваше да победа.

Къде е Рашков- Дамажанйта днес?

явно е празнувал победата

В СТАРЧЕСКИ ДОМОВЕ УБИВАТ ВЪЗРАСТНИ ХОРА-ЗАЩОТО ИГРАЯТ С ПОГРЕБАЛНИ АГЕНЦИИ...СЕГА ПОЖАР? АЙДЕ,ПРОКУРАТУРАТА НА КОИТО ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИТЕ,ОСИГУРОВКИТЕ,ДВА МЕСЕЦА ОТПУСКА,ЕКСТРИ...(РАБОТЯТ ПО 4-5 ЧАСА НА ДЕН)...ДА ЗАПОЧНАТ ДА РАБОТЯТ!!! ПРАВ Е РАДЕВ-"ПРОМЯНА НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА"! ТЪРТЕИ УГОЕНИ,НЕ МОЖЕШ ДА СТИГНЕШ ДО ТЯХ-ЗАТВОРИЛИ СА СЕ ПРЕЗ ПЕТ ВРАТИ,НАГЛИ И АРОГАНТНИ... НЕСМЕНЯЕМИТЕ. СТИГА ВЕЧЕ,ИЛИ ЩЕ РАБОТЯТ,ИЛИ ВЪН ОТ СИСТЕМАТА!!!

Вчера дунавско хоро ,днес вече промяна. Честита промяна .

Приличаше на обор, т.нар. старчески дом.. Печеливш бизнес е това в момента. Кога ще почнат да упражняват контрол и проверки в тези домове.

Пичове, туй нещо не е ли минало контрол- пожарен, строителен и тнт. Явно не, някъде е било платено и едни хора са получили нчкакви пари. На чие име е този дом, то ясно че боковите тиквеници са били овластени да се експлоатира, но ако е това, което казват- за кабелите- за затвора са.

Айде някой министър да си размърда гъза до там, например социалния така за разнообразие да се качи в служебния джип и да иде на място

Биби щеше да е партил Спартана

Ама наистина Бойко щеше вече да е там

Планът Ран-Ът подписан и от Желю Желев се изпълняваше през всичките години и правителства, изпълнява се и сега, защото договора така е направен и подписан от българските политици тогава, че анулирането му е невъзможно. Затова са вредните и дори отровни храни по щандовете на магазините, некачествените лекарства, липсата на работеща Здравна система, ниски доходи и стандарт на живот и т.н.

Гледах репортаж. Тази сграда прилича на селскостопанска постройка, да не кажа коптор. Горките хора и мъртвите и живите.

Баба,Бог да я прости, беше с деменция. Майка ми никога не си е помисляла да я оставя в някакъв дом! Никога.

Сега ти отговаряш! Що не друснете едно хорце с Деса-простокеса?

Повечето били лежащо болни, докарали автобус, обаче нямало как да ги качат, сега чакали микробуси, а хората лежат на двора завити с одеала Бог да е с тях Пожарникарите са ги изнасяли човек по човек, наредени в двора и после почнали да ги гледат и установяват, че девет са починали

Комунавирус, много си прост

1234, е не съм колкото теб да вярвам в комунизма.

Господ ни наказва за безумието ни да изберем този безбожник,първи по смъртност от Ковид и сега този пожар с толкова жертви. Анатема на червената пасмина.

и аз така мисля!

Кочината... Малоумие до безкрайност, разруха и смърт. Кочината произвежда олигофрени. Олигофрените поддържат Кочината “във форма”. Това е.

Няма ли да тропнат хорце

Крайно време е институциите да започнат да проверяват тези домове.Няма никакъв контрол колко персонал работи там .Това в България е най доходния бизнес в момента да отвориш хоспис или дом за възрастни.

Приготвул съм неръждаема тръба и като дойде момента ще раздавам правосъдие в такъв дом заради майка ми. От друго алчните не разбират. А вие изроди дето намесвате било Радев било Борисов, вас ще лекувам с винкел.

Като много обичаш майка си, за какво си я натикал в такава кочина - да се отървеш от нея ? Сега голям го вадиш с някакви тръби, много станахте задклавиатурните герои !

А никой ли не е видял, че възниква пожар? Нали е започнал от покрива. Никой ли не е усетил пушек? Нямало ли е персонал в този дом? Пожарогасители? Противопожарна инсталация? Да не дава Господ! Ужас!

Нямат никакъв персонал това е

Може и да е нямало. Имат 100 човека с един санитар, дават успокоителни на хората да си седят поставите и да дремят.

Дома е било преустроено училище с дървен покрив, затова е горял силно, но се чудя кой е бил на покрива и го е запалил, явно някой пушач

Най- вероятно късо съединение и необезопасени кабели. Знаете как се прави всичко през куп за грош. Жалко за хората, съболезнования на близките.

Кирчу и Кокорчо са ги принесли в жертвен курбан за МОЛОХ/Сатаната/

И да знаете - Борисов и ГЕРБ са виновни.

Всичко е наред, с вас съм, мутри вън!

Идиот

Не е било пожар, а поредните 9 "ковид" жертви.

Майка ми неше с деменция, неше много трудно. Обиколихме частните домове около София, включително такива за 2 хиляди на месец, и се отказахме . Дейността не е регламентирана. Никой не знам какво става вътре и как наистина се грижат за възрастните. Съболезнования за загиналите, проявете уважение, това са нечии майки и бащи !

Ако това се беше случило по време на управлението на ГЕРБ всички възможни медии щяха да са настръхнали от ужас, а сега ако беше възможно нямаше и да го обявят, а Радев празнува! Не ви ли напомня на времето на Виденов, когато 14 български войници загинаха, а той празнува в Копривщица!? Паралелът е неоспорим, лошото е че ни чака и люта Радева зима!

Напомня ни на 12 години по 12 месеца грабежи на ОПГ ГРОБ!

Илияна Йотова е шеф на новините в БНТ и слага хорото на Виденов първа новина, а изгорелите войници последна новина в емисията

Строено преустроено по времето на ГЕРБ= гаранция за качество. Ремонт след ремонта, закърпвания и накрая смърт и разруха.

Айде на хорото......ДПМ!

години див, зловещ обществен строй в България. Вие ли сте такива по природа, или такива ви направиха? Бог да прости жертвите. Ей, такива болни са като деца, бе! Не се ли наядахте, не се ли накрадахте.

Ама като не искат да се ваксинират, виждаш какво става.

...еми умря от удар, понеже не искаше да яде гъби...

Пишете ги от ковид и не ме занимавайте повече

Трагедия :( ... Пожари стават навсякъде. Въпросният старчески дом е ЧАСТЕН.

С деменция, значи Денонощни грижи, а не от дъжд на вятър

Прав сте, но няма персонал. Кой да се грижи, тези които полагат такива грижи бягат в чужбина,знае се защо.

Гарантирано от герб

Що си не таковаш роднините а?

ГЕРБ не е на власт от 7 месеца,що така бе Миме

Какво са 7 месеца на фона на 12 години по 12 месеца грабежи ?

ПО ЛОГИКАТА НА РАШКОВ НЯМА ДРУГИ ВИНОВНИ.... съболезнования на близките :-(

От Мунчо е гарантирано. Даже хоро играе

се случи трагичен ицидент, по-важно е как реагират институциите и така сега видяхме, че кмета е оставен сам да се оправя, както може. Няма значение от коя партия е кмета, но в този момент трябваше до него да има хора и от социалното министерство, които да помагат.

Съобщиха че били настанени в двора на училището завити с одеала, в двора на този студ