9 от 10 учители са под стрес - 50% заради агресия, 50% заради апатия

Трудната комуникация с родителите също натоварва много преподавателите

Обратно в новината

Коментари - 9 от 10 учители са под стрес - 50% заради агресия, 50% заради апатия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тъжна история. Така пропадат нациите! Дано да не гледам от "първия ред" след години, но на децата си не мога да го спестя .......

В Кърджали учителите ако не знаят цигански или турски, немогат да се разберат с "учениците".

До четвърти клас обучението се свежда само и единствено но даване на домашни, включително по музика, технологии и предприемачество и изобразително изкуство. В часовете, вместо да се преподава учебен материал, се провежда подобие на лекция. Децата биват изпитвани на това, което у дома или на занималните ( предимно частни) им е преподадено, респективно обяснено. Учителите наблягат на извънучилищни дейности и екскурзии. Ако родител иска да се срещне с учител, който не е класен ръководител, опитите му са обречени на неуспех. Комуникацията се свежда до забележки в електронния дневник. Училището не изпълнява основната си функция, а именно да обучава и дава знания. Родителите са длъжни да изпращат децата си на училище, а след това са длъжни да подсигурят ресурс, било той финансов или времеви, за да им преподадат минимално изискуем материал. Излиза, че децата са с целодневен ангажимент, родителите също, но виждаш ли учителите били потърпевши. Ако училището е изчерпано от съдържание, учителите каква функция изпълняват? Ако автомобилът е амортизиран, дали се набляга на отделните му части или се гледа функцията като цяло? Колкото учителската професия е стресираща, толкова и всяка друга, в която и да било сфера.

Абсолютно сте прав/а! Не обясня ли задачите и останалия материал по бел, чо,чп, все едно че нищо не са взимали. Понеже не ходи на занималня в училище, а аз я обучавам вкъщи и пише по- ниски оценки, а тестовете не връща, въпреки,че многократно любезно помолих госпожата, прави се на ударена, един вид явявам се конкуренция на тяхното обучение, а като има състезания и вади душата да участва,щото винаги печели максимален брой точки на всички крръгове.На едно друго дете, бащата се подмазва, детето също, не може да чете и смята, но му пише само шестици,въпреки че всички останали деца виждат нашарените с червено тестове на същото,а на всичкото отгоре и го оставя да командори всички деца, назначавайки го за "отговорник" дори в междучасието и го оставя да си прави каквото поиска и с правомощия на учител!

На шестокласникът пък, учителката по математика НЕ им преподава, кара ги да си четата урока от учебника, щото била информатичка и за пръв преподавала, а ги спуква от изпитване, не решаваме ли заедно задачи или други родители да плащат допълнително за курсове и частни учители никакъв шанс.Оня ден му върна коригирано домашно- Два пъти беше написала,че 4*88 било 372, не 352 /елементарно пресмятане за третокласник/ и че призмата ималА според нея ШЕСТ ОСНОВИ!!Нямам думи. Поне не ги бие и души като колежката от съседния клас. И на тия дропли сме доверили най- ценното!

На шестокласникА имах предвид, няма опция за редактиране

Родителите, е не всички, те възпитават децата си в отношението към учителя и към образованието. Нагли и недоучили родители, но замогна ли се по един или друг начин възпитават децата си в същото, тебе никой не може да те засегне, не може да ти прави забележки, той ти е длъжен, а не ти, така възпитават и после децата агресивни, е как няма да не са. Ако учителя направи забележка на такъв сополанко, изкарват го злодей и нехранимайко. Достойнството на детето, да, но на родителски агресивните, недорасли, сомозабравили се и надменни ученици не. Ученика трябва да знае къде му е мястото в училището и защо е там.

Cтандартна картинка по време на чаc в българcко училище - момчетата, мечтаещи да ca тъпи наркодилъри и ММА олигофрени и момичетата, мечтаещи да cа проcтитутки и гаджета на наркодилъри, дружно друcат мангалcки кючеци върху чиновете, а учителя ce cвил на cтола cи и чака чаcът да cвърши. Трагедия и тотална деградация!

Как няма да cа под cтреc учителите - клаcните им cтаи ca пълни c нагли циганчета, които налитат на бой на българcките учители, пcуват ги и ги обижат. Горките циганета - c телефони за по 1000 лева, окичени cъc злата и тн, а дебелите им безработни татковци ги чакат пред училище c поcледен модел мерцедеc. А ние глупаците cи плащаме като овце данъците за да могат циганетата нагло да ни пcуват, а родителите им да не работят и да не плащат cметки!

Българите са тъпа пасмина, която не проявява един към друг съчувствие или разбиране, а откак самовлюбеното банкянско е на власт, това стана норма на поведение. Не ви трябват учители, нито държава, родени сте за роби!

Училището у нас стана същото бизнес заведение както болниците ! А в бизнеса обикновено под стрес е губещият - в училищата са учителите, в болниците- пациентите !

училище. И тях да ги мисля.

А в другите новини: министъра на образованието е Изумен че успя да запази голяма част от сегашните учители с увеличението на заплатите им. Нищо че учителите трябваше да си ги извоюват с дълги протести тези пари. Ама сега дори да заплашват от масово напускане министъра няма да им даде правата от едно време над учениците! Нищо че така ще се подобрят значително нещата в училищата.

А 10 от 10 деца са постоянен стрех заради психясали учители...

от какво ли са психясали учителите? Може би от "потърпевши родители"?

Да бе те само ДАСКАЛеТЕ са виновни, то наш'те "ангелчета" с перце трябва да ги галиш. Стигате вече с тези родителски простотии, 'щото УбразУванието удари дъното и благодарение на нас като родители

е заведение, в което трябва да се научи нещо, а не е за възпитаване на гаменчета, създадени първите години в семейството ...Ако детенцето не иска да учи или не му се отдава-аут от училището и обратно в семейството, те да му берат гайлето...По време на Възраждането никой не е карал учениците да ходят насила на училище-тъкмо обратното, родителите са натискали и ходатайствали отрочетата им да се изучат ! Всяка задължителна система води до отричането й ...

"а още по-лошо - по някакъв начин се намесват", намесват се поради една единствена причина: ОБРАЗОВАНИЕТО НЕ Е БЕЗПЛАТНО!!!! Заплащането дори на едно помагало дава в ръцете на родителите усещането, че могат да контролират процеса! Учебниците и помагалата са превърнати в як бизнес и НИКОЙ не се интересува от постигнати резултати! Единствено се гладя печалбата, а тя е както от училището, така и от родителите. Докато това не спре НЯМА ДА ИМА ОПРАВИЯ!

Били под стрес пък в град или близко село до град без връзки не може да почнеш....странно:))))

90% от учителите са абсолютно незаинтересувани от това как ще представят учебният материал.Останалите 10% се държат приятелски и не ги е страх.Високите заплати няма да оправяъ нещата

как така 60 часа на седмица? Кога ги изравняват? .....или, ще почиват в гробищните паркове.

По-скоро 11 от 10 учители са в стрес! Оправете си заглавието.

Да се въведе ежедневно присъствие на родител, както бе преди 30 г. Сегашните ученици имат липса на домашно възпитание и култура... Охранителите да не са над 55 г. възраст, за да могат да респектират с присъствието си, а не да дреме в стаичката /помещението/...

смачкай учителите и образованието и така създай нация от дебили, които се управляват лесно - само с 2 метода - бой и социални помощи.

А с медицинските сестри как стои въпроса? Стресирани ли са от блъскане, ритане, обиждане, фалшиви графици и ведомости, непрестанен сексуален натиск от докторите на работното място, обидно ниски заплати, ВРЕДЕН труд ('щото ги ползват за лебедки) и т.н.

100 от 100 деца са под стрес заради изкуфели директори, учители и родители.

Комуникацията с родителите може да бъде много лесна - те бутат под чина, а учителите изпълняват заръките.

"много трудно партниране с българските родители" Е ОСНОВНОТО И СЕ ОТНАСЯ ЗА ВСИЧКИ

Проблемите на децата идват от тяхните прости и злобни родители ! Медиите трябва да започнат да помага на децата, а не да ги опростачват със злобни и гадни коментари !

Точно така, но как медиите да откажат сладките парички, които получават, за промотират разни празноглави кифли със силикон....

Нищо нали имате банани. За какво са ви учители? Нали за банани си продадохте на западняците всичко даже и децата еничари направихте . За каво са на едан западна колония учители,лекари.... те са необходими на ДЪРЖАВА не на колония

Фандъкова дали ще преживее този стрес като се върне в класната стая.