9 ключови булеварда и над 10 улици ще бъдат изцяло ремонтирани в София през тази година

Общо 130 млн. лв. са предвидени за ремонт на инфраструктура, отделно е осигурено финансиране и от заемите, които общината е взела като този за изграждане на 700 хил. квадратни метра тротоари, съобщи кметът Йорданка Фандъкова

Обратно в новината

Коментари - 9 ключови булеварда и над 10 улици ще бъдат изцяло ремонтирани в София през тази година | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Днес 10.01.23 год. в автобус 204 сутринта около 10,30 ч две циганки са обрали две пътнички вследствие на факта, че при ВАЛИДИРАНЕ на КАРТИ са улеснили обира. Инцидентът е станал между спирките Орлов мост и ул. И. Гешов. Циганките са били облечени с нови дрехи и са били с изкуствени мигли. Едната е наблюдавала, вероятно охранявала главната крадла. Действат в комбина по две или три.

Путката с фандъците е най големия враг на софиянци, съсипа града ни във всичко, краде и с гъза си.

Та това си е направо всемирен успех и рекорд за "Гинес"! Боже, вижте, и с това се хвалят, моля ви се! Все едни и същи места се "обновяват" заради търсене на някаква фалшива показност и представителност. Другото - майната му. Там и без това еврокомисари не стъпват, само данъкоплатци някакви си, егенета, демек - популация! Хора няма.

Естествено, тая женица ще се опитва да вдига рейтинга преизборно. Тъжна и жалка. Лошото е, че така разсипа града, че и 20 години няма да могат да възстановят вредите от безхаберието и. Няма тротоари, няма чистота! Град с посредствено осветление, без регулационен план, със заблатени околоблокови пространства, всичко е в кал и пясък, който не са събрали от миналата зима. Иди си жено, не ставаш!

Боже, боже, прибери си вересиите, които ни управляват, че скоро няма да я има България. Това, което не успяха да направят турците за 500 години, сегашните ни управници ще постигнат за по-малко от 50.

Обещанията са пълна измама - работи се само в южните райони - например разширяването на Ломско шосе се прави след дълги години обещания и то само донякъде , за новия бул. Рожен се обещава откакто Северната тангента стартира - вече 7-ма година и вероятно пак няма дори да се започне, а двете "детелини" - за Кубратово/Орландовци и към Левски/Чепинци на стойност със сигурност над 10 000 000 милиона вече 7 години се рушат и не се ползват, защото Данчето така и не направи общо и за двете "детелини" около 2 километра подходи към тях , а хората обикалят в повече по над 10 километра ... Ама нали кметицата е в манастирски ливади, там се работи ударно ...

Таз мома освен кражби нищо не я интересува -от както баце я спусна прави ремонти по 5 пъти на едни и същи отсечки е центъта - тази е трябва да прави компания на Иванчева ...........

Само не можа да се разбере кой е освободил София...

Магистрали Бацко ,пътища Фанкръпкова, а бордюри в града коги?

То и тротоари нема, а в некои квартали и канал. Да не говорим за детски градини и училища. Она от Самоков, даскалицата по руски, за асфалт раздува пак, ще ,,отремонтира'', както е модерно да се казва вместо ремонтира. Но нали за процентче всичко прави, ще товари самосвали, ще бетонира, после пак ремонтче с обществена поръчка на ремонта и пак процентче. От 2005 така се управлява София.

Това е задължение на местните кметове ако още не знаеш а те повечето са от 'дай България"

За НОВАТА билетна СИСТЕМА в гр. София !! Скоро и неубедените ще разберат, че гербдажийте ни КРАДАТ на ЕДРО и дребно , и все повече ..Повод е новата ситема за ТРАНСПОРТА , билетите в София ..Пробутват тайно и ОБЪРКАНО , за да не разбереш, голямо УВЕЛИЧЕНИЕ на ЦЕНИТЕ - фандъковци и боковци .. ОТПАДАТ, НЯМА вече да ги ИМА : Тридневна карта за всички линии; • Месечна за една линия наземен транспорт; • Месечна - за метро; • Месечна - метро "плюс" - за метро и една линия наземен транспорт; • Тримесечна - за всички линии; • Шестмесечна - за всички линии; ВЕЧЕ няма да има :! Ще има една объркана и неясна система с карти , на ОБИР с високи цени !? Ще има САМО седмични и ГОДИШНИ карти- другарите обичат КЕША – веднага и сега, и по- на едро ! 1. Имаш КАРТА,в джоба , но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се промъкваш / в час пик/ към валидатора, с бастун или без , ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !! Ако не се регисрираш на ‘машинката” , има глоба !?, независимо, че ИМАШ карта.!? 2. Пак се регистрираш към “края” на 30-те минути или 60-те минути, ако още си в тролея , трамвая , за да продължиш !?.ИДИОТИЗЪМ на дигитализиращите ни НЕГРАМОТНИЦИ !! 3.ВСЕКИ в превозното средство , СЕ БЪРКА – в ЧАНТИ, ПОРТФЕЙЛИ, джобове задължително –за да се “валидира” !? Идеално, за погледите и ДЕЙСТВИЯТА на една каста- джебчийки- веднага ще ВИДЯТ , къде и как си държиш и ПАРИТЕ !? Доброволно им ПОКАЗВАШ ! 4.Ако ползваш кредитна или дебитна карта – всеки ден, който ТРЯБВА, от власта и МУТРИТЕ , ще ЗНАЯТ- КЪДЕ и КОГА ПЪТУВАШ , за къде и ЗАЩО и т.н..ТУК става дума за ГРАЖДАНСКИ ПРАВА на СЛЕДЕНЕ , без ПРАВО на това ! На всеки- от страната, софиянец или гост в София !? Как да го обясниш ТОВА на МУТРИТЕ гербаджийски в Общината !? Или те точно ТОВА искат ? 5. НИКАКВО облекчение и опростяване на процедурата- ако си имаш КАРТАТА джоба и я представяш, когато е ,САМО, нужно, за проверка !.Кому е нужно ТОВА технологично УСЛОЖНЯВАНЕ на пътуванията ? На фирмата взела милиони и ни е вкарала в този батак/ само вижте как ще ви ДЕРАТ по гишетата/ ,без и да знаете защо !!..Когато герб и разни компютърджии се ‘сдружат”, тогава НИЩО добро не следва ! Грабеж и …толкова ..ЦЕЛТА на ДИГИТАЛИЗАЦИЯТА е да ОПРОСТЯВА , а НЕ ДА УСЛОЖНЯВА дадени процеси !! Горното получаваме за довиждане от фандъка и крадливото племе гербаджийско в Общината и от онова генералско синче , червено- барболовчето , ли беше ? Финансиста по обира , новия , на гражданите !! И всичко е съдадено от хора – служители и общинските съветници и БОКОВЦИ, в СТОЛИЧНА Община , които СЕ ВОЗЯТ БЕЗПЛАТНО на каквото си пожелаят, а и имат служебни коли, платени от нас !? Това е положението, щом им мълчим ..Тук не говорим за стотиците МИЛИОНИ разпилявани ВСЯКА година от същите – за ремонтите на фандъка и гербаджийте – милионери , в Общината !? какво стана с бившия шеф на Центъра за градска мобилност ? А ? С 2.5 милиона лева от ...заплати ::)) Имаше следствие ..:)) А, другарю гешев ??

Днес 10.01.23 год. в автобус 204 сутринта около 10,30 ч две циганки са обрали две пътнички вследствие на факта, че при ВАЛИДИРАНЕ на КАРТИ са улеснили обира. Инцидентът е станал между спирките Орлов мост и ул. И. Гешов. Циганките са били облечени с нови дрехи и са били с изкуствени мигли. Едната е наблюдавала, вероятно охранявала главната крадла. Действат в комбина по две или три.

И защо пак ще се ремонтира бул. Ал. Стамболийски? Миналият ремонт беше преди 5-6-7г. и всичко си е ОК

За да се краде. Трябват пари за купуване на гласове!

Когато в София имаше планово строителство и улиците бяха с читава настилка и тротоари имаше, да не говорим за що годе нормално околоблоково пространство. Никой от власт имащите не се интересува от години, че София нямя голям воден източник за разлика от други столици. На никой не му минава през главата, че само след няколко години с това презастрояване и стичане на кой ли не към столицата ще се изправим пред водна криза. С тези темпове на ново строителство след не повече от 10-15 години и липса на вода София може да почне да се превръща в призрачен град понеже народа ще почне да се изселва към други райони в които да намери работа. А недомислията с градския транспорт тепърва ще се задълбочават.

Това са пълни глупости.. Имаш ли идея от къде София черпи вода?

Още некачествени скъпи ремонти!

А кога ще оправи тротоарите? На много места столицата е не проходима пеш, да не говорим за майка с детска количка! Защо така се получава с тези плочки, навсякъде разностилни, криви, напукани, разместени, не позволяват да се пиддържа хигиена. Как се метат и мият като са счупени и отдолу излиза пясък, кал или земя. Няма ли някакви правила ли, изисквания ли за форма, цвят, размер, отстояния, дебелина, издръжливост, материал на плочка, бордюр...?

Здравков, със сигурност е сляп за инфраструктурата на София и перспективите на столицата за растеж. Алооо, слепеца! Столицата ще расте на СЕВЕР. ЮГЪТ СЕ ПРЕБАСЕЛИ! Северната ХОРДА, има само две връзки към центъра на града и комплексите. И двете са трагични, особено Чепинско ШОСЕ. КМЕТИЦАТА И АРХИТЕКТОРА ИЛИ ДА МИСЛЯТ С ГЛАВИТЕ СИ, ИЛИ БАРАБАР СЪС "С О С" ДА ХВАЩАТ ПЪТЯ МОМЕНТАЛНО!!!

Данка ще краде, като за последно! Вижте, какво направи с картите и билетите за градския! Пак ще има пачки за банкянското чекмедже!

В празните тикви на комуноидните старци тук има само една мисъл за кражба защото те само на това са научени от тяхното време.Посрани памперси,стойте си в панелните дупки от вашето време и не се обажадйте!!!!

ужас! още улици в София ще съсипят :(

а колко ще струва ремонт на ремонта?

Зависи от нуждите. Ако има още едни избори, ще струват няколко-стотин милиона. А това е много вероятно. Затова е целия зор с трета линия на метрото, карти и билети, ремонти на булеварди и прочие.

Инфраструктурата е трагедия. Ако не вярваш излез и се разходи, или ела до София да видиш.

Много ми е интересно какво става с десетките милиони български павета изсечени от витошки гранит.,които са заменени с асфалт

Търси ги в Италия и Испания! Там са по две евро парчето. Тука има "продавачи", дето полиция ги пази!

За мен Новата 2023 година започна с 217% увеличение на градския транспорт - София, ползвам за 5 (пет) спирки трамвай и карта от 23 лв. става на 50 лв ! Ако ползвам нещо друго - билети от 1.20 (талони) на 2.00 лв. и то само от ватмана. Рязко съкращаване на билетопрадавниците, опашки всеки месец за подновяване на картата. "Новата" електронна карта за сега казва, че е невалидна, а конртольорите ми казват да си пазя бележката с която съм я "заредил". Можем да си спомним, че това е второто увеличаване на цените от Фандъчкова и десняшките бандити в СОС. Тя получи София с 80 ст. билетче и карти за една линия (стотици хиляди потебители ползвахме точно нея) = 17 лв. Петнадесет години на власт Герп и Фандъчкова - ТРОЙНИ ЦЕНИ ЗА ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ !

Можеш да изплозваш банкова карта вместно билет тя е еквивалент на 30+. Можеш да вземеш и годишна карта за цялата мрежа така ще ти излезе най-евтино. Не е като да нямаш никакви опции. Иначе за другото си прав.

Само в градските тоалетни май не са ни накарали да иползваме банковите си карти.. Не е ли редно да престанат да налагат каквото на тях им е изгодно???Не е ли редно да се дава възможност на избор както непрестанно ни говорят, че трябва да има??

Днес 10.01.23 год. в автобус 204 сутринта около 10,30 ч две циганки са обрали две пътнички вследствие на факта, че при ВАЛИДИРАНЕ на КАРТИ са улеснили обира. Инцидентът е станал между спирките Орлов мост и ул. И. Гешов. Циганките са били облечени с нови дрехи и са били с изкуствени мигли. Едната е наблюдавала, вероятно охранявала главната крадла. Действат в комбина по две или три.

А кога мисли госпожа кметицата да подмени старите рейсове по цар Борис трети.? Ремонта на трамвайната линия се забави достатъчно.........нека се повози и на рейс да види колко е удобно по паветата в допотопните автобуси. А от новата година сме с новите билети и валидатори , които в кърпените превозни средства ще си паснат чудесно!!!!!!!

Кога тая самоковска тъпа пръчка ще се измете от кметството? Колко е великодушна горката! Щели да бъдат толерантни??? С хлобите от по 3 лева да си купят свещи!

Отново са забравили бул. Скобелев. Цяло безобразие е ситуацията! А беше временно. Поне тротоарните плочки да наредят Между Борис и цар Асен. Там редовно стават неприятности - навехване, счупване.

Климент Охридски също никога не е ремонтиран след 10 ноември 1989.

От Кукуш са ремонтирали частта която има най-малко нужда от ремонт !

Естествено, ремонтира се това, което има най-малка нужда от ремонт, че е най лесно и за да се спести за следващ ремонт.

Кога ще махнат паветата от бул. Гоце Делчев и цар Борис 3? Това, че не се виждат очевидни дупки, не означава че булевардите не са на вълни. Довършване на Околовръстното, кога? И наистина, спрете с тези плочки, в цяла Западна Европа асфалтират тротоарите.

Да ги махат? Паветата са гранитни и не се изтъркват, рушат и т.н. Само трябва да се наредят както трябва. Асфалтът трябва да се полага редовно на няколко години поради факта че се изтърква. Да не говорим за пукнатини от атмосферно влияние, дупки от снегорини и други, които обикновено се "оправят" чрез кръпки.

Кога ще има поне канализация в Казичене, че вече няма накъде ? или ние не сме София?

От там не мое се краде много. Ще се чака явно.

Браво за Тодор каблешков и България! Дано да стане "година по-скоро", както се казва... Другият задължителен пробив е Тодор Kаблешков и Цар Борис III, там трябва да е като при Гоце Делчев и Борис III

Каквото и да си говорим евала на кметицата.

От толкова ''ремонтиране'' на булеварди и улици вече няма как да намериш нещо такова реално из София.. Днеска ''ремонтират'' уктре го ''преремонтират'' и все там дето дерибеите може да се движат. Поредното крадене от Столична в действие..

бул.скобелев кога ще си оправите трамвайте 11-та година се движат на 1 метър от входните врати и всяка година обещавате ........

Цели над ....10 улици тц тц тц това строителство в България е пародия, некачествено, прави се с пестене на материали, евтини материали и неподготвени и необучени "строители", които не може гат и да пишат....толкова зле се изпълнява всички, ужас....

Така ги ремонтират,че след 1 - 2 години пак са за ремонт на ремонта...

За поредна година бул. Копенхаген, който би свързвал Дружба 2 с Младост не е в плановете! 30 години не може да се дореди!

Заради името е. Те ни удариха вето за Шенген, а Данчето не иска да прави такъв булевард. Следващия кмет, ако му се занимава и ако ни вземат в Шенген...

Тези глупости ги слушаме от 10г вече ... и въпреки огрномния бюджет на СО , инфраструктурата е потресаваща !!!

Пак ще се ремонтират улиците на най-големите мизерници с най-ниските данъци! Кога ще се ремонтират улиците на истинските софиянци от централните части, а не на потните селяни от Манастирски ливади и мангалите от ул. Кукуш?

Валчо, само нещичко да ти споделя, отдавна разбрах, че истински софиянци по центъра почти няма, знаеш ли защо? Защото по времето на дивия първоначален соц, от сградите в центъра на София са изселвани и изгонвани старите им собственици и там са настанявани другари по партийна линия, идващи с цървулите и кокошките и за първи път виждащи нещо различно от външен кенеф, а старите собственици са обезщетявани с апартамент я в Младост, я в някой от изброените от теб квартали. Та, хайде да не се пишеш чак толкоз истински софиянец, кой те знае кое поколение с обувки си, най-много второ, иначе не би се държал толкова грозно и невъзпитано /нещо, което човек с претенции не би си позволил/. П.С. понеже толкоз ти е капацитета и понеже ще ме пратиш на село, само да ти споделя, че и "селото" ми е в София, та пак тук ще си остана :).

Фънди е на власт в София от ....почти колкото английската кралица и всяка година слушаме едно и също, колко милиона са отделени и колко булеварда ще се рамонтират .... Еб@си, то в София, ако имаше толкова булеварда за тези години ремонт, щяхме да сме Париж по две.

Дано спрат да правят тротоарите с плочки! Тези плочки са уникална наша глупост, която веднага се размества и са пари на вятъра! Тротоарите трябва да са асфалтови и по технологията,примерно, на Париж!

Добре е, като се построи или ремонтира, да вземе и да се поддържа. Мисля, че поддръжката ни куца. Хайде, да не сме, като Виена....но поне да гоним Загреб,.....