8,8 по Рихтер: Над 500 души в Чили загинаха под развалините и в цунами вълните (снимки, видео)

8 души са осъдени за това, че не са предупредили навреме за огромните вълни, но никой не влиза в затвора. Държавата изплаща близо 3 милиона обезщетения

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

колко ли биха били жертвите при толкова мощно земетресение в склерозираща Европа,водена от "лидери",като фон лайнеН и Мимито Г. ?!

да рециклирана новина. Като ми мина малко яда от това че са ме набутали на кликвам се загледах в снимките. Като се изключи разрушението изглежда много цивилизовано- особено преди 11 години. Мдаа на хартия имаме подобни доходи и ние сме по близо до цивилизцията. Явно цивилизацията не е като епидемията да се предава лесно по географски признаци явно трябва работа.

"Цунами вълните" правилен израз ли е на български?

"Така че основната причина Чили да е по-подготвена за бедствието е именно очакването, че то ще се случи и съответно завишените стандарти в строителството, сравнявани с тези в Япония." Колко е подготвена България, където е пълно с къщи, които са строени без колони, само плочи върху тухли? Колко е подготвено съвременното строителство при ширещата се корупция и при факта, че досега една инфраструктура няма, която да са изградили, без да е било нужно да се прави ремонт в следващите 2-3 години? Гледам масово училища и други обществени сгради в България не са поддържани още от тяхното построяване. Изобщо не се надявам да има превнтивност от страна на държавата, а още по-малко от страна на частни инвеститори, чиято цел са само и единствено парите. Вижте как безумни се строи - няма инфраструктура, няма предварително плануване. Не знам за вас, но ако подобно земетресение удари България, най-бедната страна в ЕС и страната с най-висока смъртност в света няма да може никога да се възстанови.

Десислава Димитрова е писачката, която замества Чалева и прави състезания с нея за най-безумно заглавие и най- неграмотно написана статия. И двете са тотално неадекватни и са ги наели от някой чъл вестник или сайт, понеже са неграмотни, глупави и са съгласни да работят за малко пари. Все пак качествени хора с образование ще искат доста по-голяма заплата.

Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com

Да, ама Чили е много богата държава и има-няма за месец построха на хората палати!!! И им дадоха баснословни обезщетения, каквито ние не сме и сънували!

Вярно е, защото на времето си имаха АУГУСТО ПИНОЧЕТ, който осигури това ниво на просперитет!

Неви е срам! То сякаш нямяме стрес от пикливия си живот. Нарочно пишете по този начин заглавията! Блиц и те така правят!

Медузата Гуци...Световно известен крадец, корумпир и нищожество. И разбира се рядко подло и страхливо безгръбначно едноклетъчно, което на всичкото отгоре не блести и с кой знае какъв ум и интелект. Но иначе Гуцито е много добро в интригите.А най-добро е в кражбите и корумпирството.Няма далавера, в която Гуцито да не си е топнало човката. При това, колкото е по-смрадлива и лайняна далаверата, толкова и Гуцито по-дълбоко топи лакомата си човка. Толкова повече и му е сладко! Без един ден трудов стаж, без професия и занаят, Гуцито предава и партията и съпартийците си. Използва Партията като франчайз марка да си дипли далаверите и пачките, надлежно укрити по разни офшорки. Гуцито прекрасно знае - излезе ли от политиката и край, загива. Край на далаверите, кражбите и глад здравей, здравей...Чак насън скача като си помисли такива страшни неща и по нощите студена пот го облива... Затова драпа със зъбки и ноктенца за да остане в политиката! Допреди 1-2 години плю и храчи по кака си Корнела, но после обърна палачинката - плесна с потни, мръсни ръчички и се прегърна с Корнелата. Един вид брак по сметка - тя му обеща да го уреди депутатин и Гуцко да умножи своето крадено богатство, а Гуцито милото й помогна отново да я изберат за председателка. По най-добрият начин, който Гуцито изкустно умее - чрез фалшифициране на изборните гласове и резултати и добавяне на отдавна умрели мъртви души! За последните 2 десетилетия, Гуцито два(2) пъти е арестувано за кражби, далавери и присвоявания - първият път през 1999г.за източване на банка, а вторият път през 2010г.за източване на общинския бюджет. В резултат Гуцито забогатя и стана тежък милионер - купи си 5-звезден SPA хотел на остров Тасос, купи огромна къща-имение на пъпа на Виена(Австрия), където настани своето домочадие, което домочадие живее в луксове, кефове и разкош с крадени от народа народни пари! През последните години другаря Гуци ударно инвестира и в новото строителство чрез една от своите многобройни фирми и фирмички - Транспортно-спедиторска кантора. Гуцито е топнало много яко лайняната си човчица и в ресторантьорския бизнес - върти и стопанисва един куп заведения и ресторанти. Естествено, по стара капиталистическа традиция(нищо че се бара комунист/социалист), Гуцито гърчи робите си(разбирай работниците си) на макс - гърби ги с 12-13 часов работен ден а ги пише на половин работен ден. Осигуровки не плаща, а заплатите на робите си - къде платил, къде не платил. Ето така се става богаташ-капиталист пък нека Гуцко да чупи стойки и да лее лицемерно сълзички колко му са мили бедните, унижените и онеправданите! Хайде другарки и другари - на 4-ти април тичкайте с бюлетинката да осигурите топлото местенце и голямото лапане за другаря Гуци, а вий си бройте стотинките и тихичко си умирайте - от глад, от бедност, от мизерия, от студ и болести!

Това днес няма да се случи, колкото и да ви се иска. Гарантирам ви 100%.

Сайтът става все по-пеевски с такива "новини"

НОВИНИТЕ всекидневна емисия страх,страх,страх,правителството си върши работата,и една история за да разсее лъжите които току що ти казахме? ей това са нагледно и малко неглиже новините по нашите велики независими медии намиращи се на едно такова място по свобода на словото

Точно па този сайт изобщо не симпатизира на правителството, а на свързаните с червената номенклатура.

новините

на 11 09 2001 цру думна двете кули на стц и изтрепа 3 4 хиляди човека,новина в стила на горенаписаната,и никой не беше осъден за това деяние,а заради него се развяваха епруветки със брашно и се нападна страна със залежи на петрол понеже на терористие им трабваше враг

Червен тъпънар, не ви ли омръзна да осирате и вмерисвате света бре, кекавец!?

ти си е умирисал на пикня от крави и мърша от циклоп

Не ви ли писнаха тия вечни русофилски простотии! Под всяка статия ебаси! САЩ не внасят петрол от БИ от десетилетия. А войната им струваше колкото пет пъти всички известни залежи на перол в Ирак. Утре от Кремъл, като ви кажат, че слънцето изгрява от Запад и това ще повтаряте до насиране.

Свършиха ли ви новините или хората трябва да бъдат поръчково стресирани и плашени непрекъснато?!?!?! Дирник му кажи и не го обиждай....

По време на втората световна война.

Новината трябва да започва с "преди 11 години". Тъпанари такива!

Съвършено съзнателно са избрали това заглавие. Трябва да има стрес,страх,тих ужас,за да привлича вниманието и да се чете.Така ги учат,наричат го "стандарти". И като резултат всички коментират заглавието ,а не дописката. Но на тях не им пука,защото целта е постигната - чете се,коментира се...

целта е постигната

Подобна олигофрения се изкоренява само чрез своевременна кастрация.

Малоумната писачка, сътворила тази "сензация" се надявам да продължи да пише новини само за Шок и Блиц. Още една малоумница прибавям, към дрийм-тима на Гогов, Чалева и Каменов. В дир-а явно ги избират по олигофрения!

Мисирки, сър.

Надявам се след тази статия да са разсеяни всички съмнения, че в дир работят само завършени иди0ти и 0лигофрени.

Тука дирниците счупиха всякакви класации по тъпотия! Прочитайки заглавието си представих апокалипсис! Големи боклуци сте!

Ей малоо,,,,,уВици, изтръпнах в първия момент. Викам си пак ли ги отнесло,а то преди 10 г. земетресението. Дано до края на деня не прочета, за изтичане на уран в в Тихия океан до Япония. Нещаааасттнннии,,и

Преди 11 години е било бе. Толко си чел и ти.

някой в друга спокойна тема искаше добри новини... дано е доволен.

Този сайт вече е пълна дупка. И пощата не работи

Пореден гаф на дир.бг

Дир, пишете статия в отговор на въпроса "Вчера ми се счупи любимата чаша за кафе. Защо днес никой не знае за това?". Да ви имам журналистическите неумения...

Възпоминание за зверското земетресение, само че това трябваше да се спомене още в заглавието! Другото, което е тотално обезпокоително и долнопробна лъжа, е да се обявява, че АУГУСТО ПИНОЧЕТ е диктатор установил "режим" на диктатура в Чили !!! Няма по-хуманно дело по света, от това на този велик човек, прочистил страната от непотребната комунистическа измет и направил така, че единствено природните сили, евентуално да могат увредят страната! Мога да кажа, че и много българи в момента се молят за подобен "диктатор" да се появи и у нас!

ха дано да се върне бай Тошо,ама нанай

Сатрапа тошо е антипод на АУГУСТО ПИНОЧЕТ!

Комунисте, ти и човек не си, ама дреме ми на онова, дето се стремиш да издухаш!

Наборе,жалба за младост е твоето "ха дано".

имах съседи бегълци с убити близки, те хич не бяха на твоето мнение за пиночет.

Сигурно са били комунисти!

Проста п.у.к@ , си Десиславо

Това е отвратително!Да се сее страх със стара новина!Свалете веднага статията!

Не трябва да се сваля а да се преправи!

В такива просташки времена живеем . Всеки се бори за кликания, независимо дали пишеш глупости или си показваш оная работа. Има хора дето за няколко клика повече ще убият и майка си.

Ако писача от дир не си е изпълнил нормата днес мога да му предложа още статии. Например заглавие; УЖАС! ДВЕ ПОДВОДНИЦИ ПОТЪНАХА ЗАЕДНО С ЕКИПАЖИТЕ СИ! вътре статия; На 27 февруари 1945 година германските подводници U-327 и U-1018 бяха едновременно потопени в западния Атлантик от британски военни кораби.

Нима толкова сте загубили човечността си, ако изобщо сте я имали!!! Замислихте ли се за хората, които имат близки в Чили??? Един уважаващ себе си и читателите си редактор и журналист никога не би си позволил да постави толкова некоректно заглавие на публикацията си (не че това не е практика във вашия сайт). Това не е немарливост, това е престъпно деяние спрямо хората. И не е е силно казано!

Оооо,аз съм убедена,че на 80% от съвременните ни журналисти,съобщаващи тревожни новини,дори не им минава през ума подобна мисъл за близките на пострадалите. Колкото по- гадно,толкова по - четено/слушано, важното е да е първи,да е АВТОРЪТ.

На майка ви в п.у.т.к.а.т.а, И най-вече на Десислава, краваТта п.р.о.с.т.а!!!!!!!!!!

Изкарах си акъла, а то било преди 11 години...

Как може да стресирате хората със "Сензации" отпреди 11г. От вас (журналистите) и кокошките спряха да снасят.

С какво ви ваксинираха бе келемета, ниедни или сте още в режим Петък вечер

"Тектонската плоча, върху която лежи континентът, се движи под земята с 3 инча на година и това води до грандиозни сили" Аман от неуки писачи

Мислех си, че по-долно племе от политиците няма, ама вече се чудя дали журналистите са по-добри!

Право в десятката. Тук могат успешно да се преименуват на "сеир.бг" .

Май, започвате да се гъбаркате с нас, преписвачи с пети клас. Мястото ви е в жълтите вестници. Няма вицове и решихте да се правите на клоуни. Остават малко,, истински" издания, кото ,,Афера" ,,Свободно слово" ,,Бивол" и др. които заслужават много повече внимание от, такива идиоти, като вас.

Жълт Дир с поредното жълто заглавие....

Ви сер@ на заглавието и на дипломите, помяри

Оправете си заглавието!!! Стресирате хората с роднини в Чили! И аз си помислих че днес е станало.

Майната ви изроди! Какво е това заглавие!!!!!!!!!

Това заглавие е отвратително. Написано по този начин може да докара инфаркт на човек. Представяте ли си как се чувстват хората, които имат близки в Чили или просто им пука? Не, не си представяте. Трябва да е ясно още от заглавието, че става дума за ретроспекция иначе прозира откровена безчовечност, егоизъм и алчност.

Трябва да почне да публикува само старини, така ще си вдигне рейтинга!

Ако се разровим в историята сигурно на всяка дата ще намерим някакво бедствие или пък масово убийство или друга простотия. Та искам да кажа може всеки ден да стресирате хората с такива статии и снимки.

Той умрял, ма!

за глобалистките корона-мерки, поради истинското бедствие...

Кой го интересува това?!

Нощниците.