79-годишната Мика Зайкова открива първото заседание на новия парламент

Икономистката бе избрана за народен представител от партията на Слави Трифонов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И вътре гадже с бронзов тен едно за теб едно за мен

Това ли е новото лице в Парламата? Тази мумия ли! Ха,ха,ха.

Защо осмивате Мика. Нейната прическа и изплезения език на бъдещия премиер са национална гордост.

Тази година премиер с бръсната глава и обици-догодина президент с халка на носа и синджир до ухото.

Тази бабичка отдавна е изкудкудякала отвсякъде.Смех...

Пичове, баба ви Мика е пълна карикатура на икономист. Преди около година случайно гледах някакво предаване на икономическа тема... Баба Мика плещеше такива нечовешки глупости, че водещият умря от смях. Тя е напълно изветряла. Що не си гледа внуците, ами се излага на стари години?

Като не щете баба ви Мика, да дойде дедо ви Байдън!

Тази ли ще прави промените дето е в батаците още от соца? Не е сериозно. Ама никак.

Баба ви Мика е умна и ги чатка нещата, ама все пак е на бая годинки. Лошото е, че видимо народът гласува без да сравнява политики, идеи и т.н. Само с гол протест не става, трябва да знаеш и какво искаш. Иначе получаваш соросоида главуца и джендърите от орлов мост.

Пред месец тази особа в програма "Хоризонт" на Българското национално радио се чудеше в ефир заедно с водещата защо правото на избор за получаване на втората пенсия от НОИ или от управлявана фонд от пенсионно-осигурително дружества не е възможно да се осъществява до една година преди пенсиониране. Чуденето й показва невежество по въпроса за антиселекцията в оценката на рисковете в житейските евентуалности (разбирай застраховането, пенсионните продукти, подписвачество, актюерство). Правото на късен избор означава възможност на всеки осигуряван да действа в ущърб на връстниците си, с които се осигурява във ФДПО от около 35-40 години и на всички останали осигурени, с които се осигурява друг различен брой години. Това задължително води до оскъпяване на пенсионните продукти, т.е. до намаляване на размера на пенсиите. Не ща невежи калинки да ме управляват /възрастта тук няма значение/. На тази тема тема помня и още един телевизионен ефир - предаване на Слави Трифонов с гост ръководителка на пенсионно-осигурително дружество. Темата беше относно изплащането на пенсии на лица от професионалните фондове за допълнително пенсионно-осигуряване (първа и втора категория труд, миньори и т.н.). Парите не стигаха и днес не стигат за разумна по размер "професионална" пенсия от времето на пенсиониране на тези категории лица до момента на изпълнението на условията за получаване на пенсия от универсалните фондове /втора пенсия за всички лица/. В резултат днес НОИ плаща тези пенсии. Интересите на миньорите /те станаха нарицателно за категорията си труд като лица със значителни доходи, относително ниска възраст за пенсиониране и очакване за висока пенсия, но им липсваха пари, като осигурени в професионалните фондове за допълнително пенсионно осигуряване/ ясно показваха и показват, че натрупаните суми в тези фондове трябва да отидат в НОИ и всички да им плащаме пенсия, а не да ги оставяме да мизерстват няколко години в резултат на грешни, глупави сметки, облечени в хубави думи. Водещият Слави Трифонов /днес лице на политическата сила с втори най-добър резултат на изборите за народно събрание/ бе така манипулиран, че накрая на предаването си рецитираше "умни и красиви" думи против "национализацията" на личните партиди във фондовете - ППОФ. Животът го опроверга - "миньорите" масово предпочитат да получават пълен размер на пенсията си от НОИ и никаква от ППОФ, т.е. предпочитат "национализацията" на средствата в личните им партиди. За да не бъдат ощетявани, законите ни са такива, че пенсионно-осигурителните дружества престанаха да им крадат от тези пари. Но горчивият вкус от сугестирания водещ Слави в собственото му предаване остава.

Моля за извинение за допуснатите правописни грешки, най-вече да се чете: Народно събрание /с главна буква/ „На тази тема помня“ „от НОИ или от управляван фонд“ Уточнение: не съм с глас за ГЕРБ. Твърдо вярвам, че всеки избирател трябва да може да посочи 20 /двадесет/ конкретни изменения в законодателството, когато отива да гласува. Изборите за Народно събрание са избори на лицата, които пишат и определят законите, по които живеем в държава. Въпросът кой е начело на изпълнителната власт е следствие.

Явно си нямате на идея какви старци има в Американския сенат, кака Мика може и момиченце да е за тях.

Светлото бъдеще на Чалгария.

Спокойно де, тя само открива заседанието, после ще си плете чорапи, на някой от столовете, по-назад....

Има един особен вариант.Ако Слави пожелае да се състави МС то другите веднага ще напуснат НС,

Какво лошо има в това? Не съм гласувал за никой от тях и не ги искам там. Още по-малко Слави!

Така са се окопали в сградите, някои ''народни'' представители, че ще се наложи да ги изнесем със столовете.

Взимам пуканки и на дивана. Гуемо шоу ще да е....

Браво бабо Мике, набий им обръчите !

За да не изфъфли пак нещо, да я залепят яко с Корега, че да не стане като с г-н Снегов в "Топло" - "...Момценце, дай си ми дзъпките...."

само така път на младите

Каква приятна тишина би настъпила,ако хората казваха само това,което са добре премислили. Чудомир

45 народни събрания стигат, стигат! Чалгата е наша...

Мика ми е симпатична, пък са си набори с Байдън. Дайте да ги съберем.

Тази жена,за който не знае,има повече акъл от всите в парламента.Лошото е,че не я канят често,щото ги прави луди "експертите" в студиото!

Айде,баби,вдигай пенциите.

и е на годините? наборка на бай дън и трумп.

да и вземете повечко памперси.Тази партия

да и вземете повечко памперси.Тази партия "има такъв народ",която е проект на нищоправеца резидент е илюстрация на изпрпстачването на този народ.Ако този члгарин ни управлява ще е най-тъжният период в историята ни.

Много се извинявам. С най-добри чувства съм към жената. Но тя просто физически как ще се справи в народното събрание да седи по цял ден ? То си е работа. Жената е на 80 години. Има ли компютърна грамотност ? Говорим за електронно правителство, нови технологии, икономика. Как ще се справи тази женица или ще използват само гласът ѝ. Къде разбрала , къде не разбрала. Това ли са младите и кадърните хора на кандидат премиера Трифонов ?

Ти да не мислиш, че 80 годишните нямат компютърна грамотност? Може да е и по-добра от твоята

тя открива НС, а после се избира друго ръководство. Неуки.

ти си тъпанар.да избира се друго ръководство,ама тя нали трябва да присъства на заседанията да пътува,да се среща с избирателите си.Боже опази Б-я от недоразумения! Чалгаринът може да я повози на ферари с цвят червен.По-голямо падение от това не може да има.

Ако тази изкуфяла бабичка ще определя икономическото бъдеще на България, просто ни отпишете. Слави се е побъркал. Тъжно!

няма такова шоу...

замязахме на сащ където командват склерита

отношението един ден , като остареете и вие!

мерси за пожеланието но дано не ни се случва на тези години да сме в подобна ситуация

Слави, може ли така да се подиграваш с 79 годишна жена ?

ще си вдигне пенсията!

ако дочака

човек да стане за резил...

Това ли е икономическия капацитет на партия Нема такъв прост народ !?@№) Тази страдаща от старческа деменция женица, която цял живот се е занимавала с канцеларска работа в синдикатите !? Много скоро ще осъзнаете, че едно е да се критикува по телевизора, съвсем друго ти да вземаш отговорни решения за милиони хора и бъдещето на държава. П.С. Щом се е хванала със Слави, да си носи на обидите и майтапа ! Той с колко хора откровенно се гарвеше в неговите предавания ?

FFF

Ма молим ти се. Те 11 години експертите на ГЕРБ все от Харвард бяха. Едни умни, възпитани, доказани експерти, с по няколко езика, успяли и тук и в чужбина, слушащи само класическа музика, с абонамент във Виенската опера. Та Слави ви е проблема. Е няма такава наглост просто. Да не виждаш гредата в своето око, ама на виждаш треската в чуждото.

Не и бери грижа.Мисли за собствения си задник, дето си дал под наем.

Надявам се да има шоу, песни и танци при откриването. Да поканят Рачков и Зуека.

Не знам кой ще го открива, но знам че Шишо-Бакшишо ще е Миностър на Транспорта !

ф

Ясно, българската Нанси Пелоси, но тя е само от балета. Истинското шоу почва с новото парламентарно ръководставо, залагам на М. Манолова, Т. Дончева или Н. Хаджигенов, най-добре тримата.

ти пък нали си много убав

те тримата ще седнат в три различни края на залата нещо не се дишат алчните службогонци министерски кресла сънуват

ПЪРВАТА ДАМА НА СЛАВУЦА, ТОЙ ДРУГО НЯМА

един глупав цървул

на герберските тролове, които се подиграват на възрастната дама, която е възпитана, умна, интелигентна, образована и ерудирана. Те толкова си могат и това им е опорката, че още малко ще им плащат да тролят, да обиждат и хвърлят помията си тук. Нали знаете змията кога хапе най-силно? По-скоро вижте немските издания как се подиграват на Борисов и Меркел. Че тя на всички официални вечери си прехвърляла месото от своята чиния в чинията на Тиквата, щото бил винаги много гладен. Ето, от това трябва да ни е срам, защото до сега излагаше страната ни съвременния Бай Ганьо. А това, че някой е предпочел да приеме и се съветва с опитен и мъдър възрастен човек е най-хубавото нещо. Че човек цял живот трупа житейски и професионален опит и в края на живота си е хубаво да го предава на младите хора. Дори е похвално, когато на човек се гледа не от позицията на годините, а от позицията на познанията и мъдростта му. А тя по протокол само ще открие народното събрание както винаги до сега това е приоритет на най-възрастния в парламента.

Не всеки, който не скача от радост за наглата дъртачка е "гербески трол" и друго, "дама", означава благородна жена, от коя тоя бъбишкер е на светлинни години.

ти да не си сляп и глух за кого говориш определено госпожата не отговатя на описанието

"Няма такъв ПРОСТ народ"! Това е новото име на партията!!!

Липсата на елментарно уважение към възрастни хора говори за липсата на елементарна ценностна система в един индивид!

Липсата на различаване между уважението и приемането за нормално дъртачки да те управляват, говори за тежък дебилизъм.

нали промени искат тая е с разбирания на динозавър

Бабите ги уважавам, но тоя фосил го използват за а се придаде интелигентен вид на чалгария. Бабата да иде да почива, нямам нищо против нея, но и тя има толкоз акъл колкото и останалите смешници. за нея е по достойно да си седне на пейката в парка или с внуците, ако има такива.

Поне като ни дойде Макрон на посещение ще има с кво да го посрещнеме тоя виден бабоеб

Ало, тъпи малоумни евроджендърчета, не се подигравайте на старостта, тя е вашето бъдеще! Бай гън, отатък океана е много по-подходящ за тази цел с неговата деменция...

не е проблем старостта бабата се бута от години по телевизиите и плещи глупости

Защо обиждате възрастната жена?

Не знам кой как я "обижда", но присъствието й в Нар. събрание е скандално. И няма такава обида, която да го изрази. И не я обиждат като "възрастна жена", а като дърта идиотка нагласила се да ни управлява.

е как да не я обижваме?с какъв акъл се е кандидатирала за депутат,а още по-перверзни са тези дето са я избрали.Освен ако това не е ПОДИГРАВАТЕЛЕН ВОТ.

Туй сега "ново лице ли е", или бабешки гъз.

Не можах да разбера кои са представителите на протестърите и вдигнатия юмруг в новия парламент

Не знам дъль ки го открие ама 100 процента - няма да го закрие

Не се меси в бижите работи,да не ти излезе крива сметка!

Типичен представител на младите и красивите, да ни е честито!

Абе братя, щом Байдън стана президент на САЩ на тия години, що баба Мика да не е депутат, че и председател на НС на България и то постоянен. С

къде изчезват репликите