"784 румънски наемници са се сражавали в Украйна": Защо привикаха руския посланик в МВнР в Букурещ

"Румънците не са нация и Румъния няма да получи нищо от Русия", заявил наскоро в "ВКонтакте" Дмитрий Медведев

Обратно в новината

Коментари - "784 румънски наемници са се сражавали в Украйна": Защо привикаха руския посланик в МВнР в Букурещ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Карал съм товари от и до Румъния и мога смело да кажа че тези хора ни приемат като братя. Ако имам проблем с камиона или ремаркето нашенец никога няма да дойде на помощ но румънеца идва на момента и ти помага като на брат. По логистики в румъния никога не съм чакал за обработка на документи , товарене или разтоварване. Хората бачкат здраво и са единни за разлика от нас и живеят по добре. Имат аналогични проблеми на нашите - корупция , лоша инфраструктура и т.н. Румъния винаги е била по-добре от нас и в момента ни прескача значително а ние само затъваме.

Румънците са сплотени като народ не търпят корупция и нееднократно са го доказали,като отношение към чужденци без разлика са гостоприемни и приятелски настроени..... Но и между тях както и между нас българите има идиоти и славянофоби и фашисти......Относно Молдова...това си е отделна и независима държава...нито Румъния и нито която и деа е друга държава може да има териториални и геополитически претенции. Относно наемниците от Румъния еми българите воюващи за Украйна са повече от тях.....България е п редоставила военна техника,обурудване и предпазна екипировка на стойност 3.2 милиарда евро за 2 години А до оня псевдорумънката отдолу имам въпрос.... тираджиите на околовръстното разреждат ли ти "кръвта"

"Румънката" май е позабравила кой ги освободи от турско и им създаде държава. Също като с България, но 50 години по-рано.

какво турско бе бастун, власите са бивши българи, васали на Османската империя, на север от Дунав няма едно минаре..

Някаква румърка на издръжка от руското посолство сее омраза към всичко българско. Със здраве.

Никаква румънка не е. Алчен български трол на руска заплата.

Че румънците не са нация е ясно. Или, хайде да сме любезни, са нация от има-няма 170 години. Създадени са като такава като френски/италиански Румънските граждани са смесица от остатъците от римски легиони, даки, траки, славяни, унгарци, поляци, украинци, българи, сърби и няколко по-малки етноса. Обаче имат цялото право на планетата да се самоопределят като нация и точно руснаците нямат никакво право да им казват какви са.

Да се самоопределиш сега е много модерно. Някои се самоопределят като жени, други като мъже, или пък животни , предмети. Но често действителността е съвсем друга....

Румънката е прав .Нашите политици така се навеждаха ,че вече нямаме икономика. Никой не ни пречи.Ние сами се унищожаваме.

Колко царе има Румъния - нито един Колко крале има Румъния - колкото пръстите на едната ръка От кога съществува държавата Румъния - от 1881 г. Я отговори на тези въпроси за България и си помисли каква история има България и каква - Румъния

Защо ти трябва да унижаваш жената. В много отношения тя е права. Българи и власи са живяли заедно последните векове заедно. Столицата на Влахия ( или Валахия ) се казва Търговище. По времето на чумата българите, като живеещи уседнал живот са били покосен а власите като номади през този период са били в едстствена карантина. Така постепенно власите са станали мнозинство а много от българите са били естествено асимилирани. Двата езика имат много общи думи. Много улици в румънските градове носят български имена. Нашите нариди са много по-близки отколкото официално е признато .

е, то и РСМ няма нация, ама хайде сега....

Така ли?Ама са сто години преди вас!

Не е лошо, че са сто години напред, лошото е, че са малко встрани ... пп Ако си истинска румънка или някое българско лакейче, няма да ме разбереш.

Всъщност румънците доста приличат на хората ...

Румънка съм,имам кръв в вените си не като българите пикня!Живея между вас и ви виждам простотията!Прост народ,слаба държава!А скоро няма да има и държава!Ще се радвате да получите и статут за стадо!Защото стадото е сплотен а вие се ядете един друг!

Ясно, румънка си, но никога няма да станеш и човек.

всички сме на страната на Украйна.. путеноидите само пишат коментари.. оръжието не е за педали.

А защо ходиш на "Прайда" тогава. Педалите много обичате да обиждате на " Педал".

Предполагам,че си на фронта и пишеш от там!Иначе ще се окаже,че си поредният педал:))))

Нямаме нищо против! Разбира се по-мургавите са...

От вас по мургави?Румънците вече са 100 години преди вас!Вие българите сте родени роби!Руснаци,румънци,финдланци ви освободиха от турското робство!А вие какво направихте!Дупедавци!

Истината е че руснаците не са нация, а сбирщина азиатски племена обединени под диктатура. Много са и имат газ и петрол, в общи линии достойнствата им се изчерпват до тук.

От 150 мл русия истински руснаци са 70 мл.другото всичко от кол и въже ,ама няма лошо ,така даже е по добре ,някой ден ще пойскат да се отделят всички

А във Булгаристан колко българи има след 500 години турско робство?

А вие?Нация ли сте?Хахаха!Прост народ,слаба държава!

Всъщност в ръмънските земи до преди 100 години се е говорело на БЪЛГАРСКИ. Всички надписи в старите им църкви са на български. После правят езикова реформа и създават изкусвено румънския език. Не е случайно, че нашите революционери са издавали там вестници на БЪЛГАРСКИ. просто всички останали са говерели същия език!

Не знам кое е по-смущавашо - да напишеш такава глупост или това, че 20+ души одобряват написаното. Вярно е, че кирилицата е ползвана като официална азбука до края на 19-ти век. Езикът, на който са говорили и писали обаче не е Български. Още повече, на територията на България и Сърбия и досега живеят Власи, които са се заселили по тези земи преди 200+ години и са говорили и продължават да говорят Влашки, който е по-близък до книжовния Румънски отколкото "Македонския" до Българския.

Браво!Един начетен човек!Другите явно ги прече самочувствието!

Първият превод на "Розинзон Крузо" на румънски е по-близък до българския език /лексика/ и румънска граматика, отколкото до днес използваните в румънския език думи.

да им се напомни на мамалигарите за двете дивизии дали фира през ВСВ на фронта в СССР

Мамалигарите се биха за да ви освободят от турско робство!Докато вие се чудите какво да правите!Чуден народ,на маса и в фб сте най велики!

Една група румънци скъсаха от ебане две руски курви. Такова нещо и по порноканалите няма

Ясно е, че са заушили и теб, та си разбрал, че е било ебанье. Верваме ти!

Един прост като теб исказва мнение!Моля те не се умножавай,достатъчно простаци има в БУЛГАРИСТАН!

Мислех че рашистките фашаги са отмъкнали само Българското и Немско злато. Направих кратко проучване освен Румънското са откраднали златото на Полша и Чехословакия, Литва и Естония

може би на прайда

Платихте с златото си ,свободата си!Те ви освободиха,че ако не да сте още под турско робство!

че си румънка- бил съм в Румъния много пъти , свестни хора, имаме си уважението , нама какво да делим. По скоро ми приличаш на сръбска еничарка от Македония.

подиграват се на москалите,и на всичко свързано с московията!

Ами за 349 мамлигари тези подигравки са се оказали фатални.

Ако вярваш на руснаците те са убили и 349 американски генерали!

Не е по темата но какво стана с гръмките изявления че Русия никога няма повече да води война на нейна територия или тия където умират в Белгород не ги броим за руснаци и руска земя Путин трябва да се смени защото от това където каза преди да атакува Украйна нищо не изпълни жалко за загиналите и от двете страни

Кой и кога е обявил война на Русия? Кажи да научим нещо ново. А няколко убити при диверсия са по- малко от загинали в автомобилни катастрофи.

Стига празни приказки. Ходина фронта и се бий за да можеш да победиш Путин, нещо от което САЩ и колективния запад се въздържат

Нашето външно кога ще извика хермафродита мутрафонски да ѝ връча чамадана?

Вашето Външно краката трябва да целува на руснаците, защото ако не беше Ленин да ви спаси навремето с оръжие и злато, от вас и мокро петно нямаше да остане в Анадола.

?? ти пък кой си да говориш "вашето"???

С кое точно не са съгласни румънците? Медведев им даде списък с имената на румънските наемници, които се бият в Украйна, включително и убитите. Каза им, че румънското злато, което са дали и в замяна на опрощаването на румънските задължения (репарации за втората световна война) струва по-малко тези задължения. Обаче навремето са си стиснали ръцете за сделка и сега няма да претендират за разликата. Единственото, за което могат да се хванат е, че "румънците не са нация". Вероятно лош превод, защото Румъния съществува много отдавна.

Съществувала е Молдова, не Румъния.

Я се информирай!

Румъния НЕ съществува много отдавна. По тези земи много отдавна се говори на БЪЛГАРСКИ. Титалата на Влад Цепеш е ВОЕВОДА. Румънския език е изкуствено създаден.

Вие българите оправихте България,та тръгнахте да оправят Македония и Румъния!

Румъния е измислена държава с крадена територия,нещо като С.Македония.Всеки го знае.

Те всичките краднаха от вас!Не са ви останали какво да съсипвате!Великата Българска държава дето стоя мирна и кротка под турското !Жалки сте!

А ЕС също ви унищожава като народ. Прави ви подчинени сами искате да се обезличите,като заедно с България се отказвате доброволно от националната си валута. Също така унищожават националната памет и история. Ставате доброволно роби на тези,които дълги години поробваха или колонизираха далечни страни.

Абе ЗАЩО никът ти е на латиница а ми ревеш за национална идентичност? Рубладжия с рубладжия......

jingiby

Крепостните селяни от Сибир нация ли са?

в Руската империя залязва някъде през 19 век, но в Сибир крепостни не е имало.

Последния параграф на статията е купичина думи без смисъл. Нищо не се разбира. Къде ви е редактора?

Не виждам проблем. Нашите руски братя са постигнали добър резултат. Почти половината са станали материал за компос. При България е същата картинка като отношение. Двама мераклии да трепят руснаци, единия при първата среща с мечо вазира веднага, другия при първата среща с мечо също се прибра, но опакован. Всичко е точно.

"защото, атакувайки Запада, ни изпращат в обятията на някои, които ни отричат " Не дай боже! Някой да атакува "Запада" - това е забранено в демокрацията. Румъния, понеже е държава, не може да не бъде в нечий 'обятия'. Основно френски, но в периоди и малко немски, руски и да не забравяма Българо-европейски. Не можеш да лъжеш всичките хора през цялото време - т.е. не можеш да избягаш от съдбата си мамалигарино. Да го напишат на Посолството отгоре. Човек , особено ако добре живее, непременно започва да атакува запада. Смъртта е мир.

Защото и в Румъния има дупедаващи политици,е по малко са от българските!