17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Основен закон на капитализма или узаконен грабеж на народните маси: експлоатираш хората до дупка, плащаш мизерни заплати, държиш работниците си в бедност и контролирана мизерия и ги дереш с непосилни цени и данъци на всичко. И си свиркаш и ставаш богат. Абе важното е банани да има!

..... лъгаха, лъгаха хората и си скриха коалиционното споразумение, за да не разберат хората кви нищожества са, но всичко вече излиза на яве в тази крадлива безпринципна коалиция .......

710 лв. минимална заплата решава ли проблема с работещите бедни?......преди изборите беше обещано да е 760 лв min......вижте им програмите на лъжливите партии...... същото това беше уж категоричното условие на смешната БСП за участие в коалицията......... жалки лъжливи нищожества, прочетете си в собствените политически програми какво сте написали ........и си спомнете какво говорихте и обещавахте........ боклуци еййййй, ......

Решава ми .. Скоро на всичко с 23 и % мен лично ме прави много по беден .

Минималната заплата е фактор за статистиката. Работещите бедни пак ще останат бедни, докато не се намери воля, да се издаде законово разпореждане за минимален работен ден. Защото колкото и да е висока минималната заплата, работодателя може да те назначи на двучасов работен ден, и осигуровката ти за пенсия е на кино.

Те моите ги водя на четири часа от понеделник до петък ама аз какво съм виновен че дънят по 12 часа и идват всеки ден на пабота? По желание го правят, голям напор да бачкат

Кофти въпрос. Кажеш "не", следва контравъпрос, "тогава защо да я вдигаме, когато това не е решение на проблема?", кажеш "да" , вдигнат я и те питат що продължаваш да мрънкаш, щом са ти решили проблема. Не разбирам каква е тази зверска съпротива срещу нормализирането на доходите. Половината работна сила избяга навън, няма кой да произвежда, няма кой да купува. Бизнесът мъждука като църковна свещ и пак не им увират главите

Големото скачане от 90-те дава резултат!

Ток - от 60 лв на 180 лв Хляб - от 1,20 на 2,50 лв Кисело мляко - от 1 лв на 1,8 лв С тези 50 лв само хляба може да компенсирате

След 1989 г ни управлява ха хора с висико его но нищо не разбираха от СОЦИАЛИЗЪМ. След тях започнаха да ни управляват хора които не разбират какво е капитализъм. И продължават да са начело на държавата като феодални капиталисти.

700лв минимум? Значи 600лв + 100лв ваучери за храна. Така го разбирайте ако почнете в някое предприятие...

Ми чисто около 570лв. Бива.

На ден за безработен.Умножено на 22 ра.дни излиза че ако работиш ще вземаш само 300 лв повече.Много калпазани ще се замислят дали да работят. В САЩ много хора карат така бедно но не работят цял живот. Моята съседка също.Карат само на лютеница и 6 хляба на ден но не работят

Толкова беше заплатата за МЕСЕЦ при др.Жан,Р.Овч,Р.Гечев и сие.П.П.-За,който имаше работа Можеше да си купиш 15 хлеба и Един кг. Кайма.

А колко плаща Домусчиев на своите хора ???? Горе - доле толкоз !

Се отказва от субсидията.Ше я дарява Ще кара на едната гола заплата.

30г да се въртим около посткомунистически правила и закони и да искаме да живеем свободно и проспериращи. Пълни малоумщини са това минимални мсксимални и прочие регламенти на правителствено ниво. Някой дава ли си сметка какъв продукт стои зад тази сума от 710 лв или тя просто трябва да бъде дадена ей така за присъствие? Има свобода за избор на работа и ако си положил достатъчно старание да се образоваш или развиеш професионално няма да мрънкаме за подобни заплати! Правителството не трябва да се занимава с подобни административни глупости ами да създаде условия за повсеместно професионално проактивно и пазарно насочено израстване на гражданите! И тези момчета, завършили уж Харвард нищо иновативно и прогресивно не предлагат, което ме кара да мисля,че са минали през Харвард като разсеяни куповачи в магазин и бързо са излезли!

+ некъв овърдрафт и кредит могат и да ти удължат жалкото дъществуване...

Няма значение каква е цифровата стойност на минималната заплата, а какво можеш да си купиш с нея след данъците. Давам бърз пример с над средното за България възнаграждение - 2000 лв. Държавата удържа първо 450 лв за осигоровки. От останалите 1550лв, 20% или 310 лв отиват отново в хазната под формата на ДДС (трудно ми е да си представя как някой с подобна заплата успява да спести нещо в момента). След това идват всякакви “скрити такси” по общини, болници, КАТ и т.н. Накрая излиза, че си орал цял ден на нивата, а държавата прибира половината от продукцията. Такова нещо и през средновековието е нямало. Удовлетворени ли сте от начина по който “стопанисват” половината от туда ви?

TheBeast

Така е при капитализма ! Дори в Германия 40% от заплата отиват за държавата !

Тук говорим за над 50% процента. Какво получава немеца в замяна от данъците и калво българина?

TheBeast

Да те светна ! В някои държави в края на годината ти възстановяват ДДС-то ако си пазиш всички бележки и си гражданин ! Само , че тук нашите мили дупетати не искаха да гласуват такъв закон !

Вървяхме заедно с братска Румъния дълги години. Те вече чукнаха хилядарката. А ние къде сме?!

Увеличението на МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА прави хората работещи бедни???? Минималната я вдигат с 30% а другите с 10 и всичко става на минимална...ЗАЩОТО някой е крал и не иска да връща по пътя на логиката...

Аз съм скромен човек.Разходите не са ми много,а приходите малко!!! Почасова ставка - минимум 10лева!!!

да е еднаква в целият ЕС. От там насетне всеки работодател си опредлея дали ще дава повече и всеки служител да си определя дали ще работи :)

Значи такива заплати трябва да се направят за хората във властта, както трябва да се лишат от всякакви привилегии и т.н. Все пак влизат в политиката с чисти сърца, умове и т.н. На практика обаче влизат само с празни джобове, а приключват като недосегаеми, щото с празни приказки лочат от общото до последно.

Накрая ще ни управляват уфсе които са готови да поемат отговорност за 700 лева. Аре бе... Верно ли искаш това. Комшията ти метач да ни управлява.

Я ми покажи един влезнал в политиката със свои пари, спечелени с акъл и със същите направил нещо за всички. Няма такива!!! Само Цървули избират такива лумпенизирани идиоти като теб.. АМАН!

Много тъпо парче си. Не ни трябват бизнесмени в политиката. Политиката не е бизнес. Видяхте Тръмп. Как не ви идва акъла. Верно си се кръстил. Идиот. Нищо не си разбрал от горния пост.

Не харесвам тази идея

Могат да си купят едно въже и да се обесят!

Народ, който пет пъти избира некадърните комунисти да управляват страната си заслужава мизерията (заслужена бедност).

А на другарА райдеф, който има огромен принос за сегашното състояние колко му е минималната заплата?

Защо тогава масово се пушат цигари за по 6 лв.?

Щото не са пуснали още от 12. Иначе това да пушиш е едно от най-първобитните начини за каквото и да било...

1000 лв. Минимална при тези цени. На

Поредната залъгалка. Правителството на Мунчо работи про инфлационна. Не приемането ни в еврозоната е една от дългосрочните му задачи. Теглят дйржявне кредити на поразия. Раздават пари на калпак за да си купят оставане във властта. А кредитите, държавните, ще ги връщаме всички. Както всички ще понесем последствията от инфлацията. Само дето семейно-приятелския кръг на Кирчо и Кокорчо ще е отмъкнал повече от това, което и той ще загуби. Корупция ли? Сега ще гледате корупция, ако не точно както при Виденов, то почти.

Да попитам Мин. на околната среда и водите, който вчера говореше, за т. нар. фини прахови частици, как със 700 лв месечно човек може да се отоплява, като например тон пелети е 760 лв??!!! Обаче те най-нагло си вдигнаха заплатите!!! Ние сме виновни, защото го разрешаваме !!

Но цените ако бяха както преди две години

Направете такива заплатите на парламента, запорирайте им сметки и апартаменти и питайте ТЯХ.

И кюлчетата

Проблемът ще започне да се решава, когато нетната заплата стане минимум 1500лв. Това е санитарният минимум за нетна заплата.

По добре цените малко овладейте с тия луди сметки и цени на храни който не можеш да си купиш,вие сте откачени копелета,бесен съм ,че сте неадекватни

Малки фирми които ги събаря да дадат 50-60 лв. от горе на работниците си по-добре да затварят.

Не, но ще направи малките бизнеси още по бедни. Държавите просперират когато малките бизнеси растат, а не когато имат големи разходи

Само ми кажете, с тези 700 кинта кое да платя по-напред. Тока, патното или храната....

Не винаги е имало ток“, дълбокомислено заявява финансовият министър Владислав Горанов на въпрос как да преживяват хората с 400 лева на месец ...

На румен райдюф заплатата. тя е най-важна за страната

минималната заплата е за студенти, ако 30 години работиш и си на минималната все още - тока ти е най-малкият проблем...

Нека да се обърне внимание на нещо важно, не само да се отвлича вниманието и да се говори за ваксини и сертификати!!! Хората са гладни и болни! Колко е рейтинга на управлението?!