Коментари - 7 г. след нелепа смърт в Борисовата градина: Столична община бе осъдена да плати 100 000 лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Станалото - станало. Сега обаче сумата трябва да заплати кметицата и то личните си средства (макар че няма да обеднее от толкова!!). Защото иначе управниците се кипрят по трибуни и мегдани, хапват по банкети за чужда сметка, а белите им ги плщаме все ние от общинския (или държавния) бюджет! Като продадат на няколко министри или кметове апартаментите в подобни слуаи, тогава няма да се натиска куцо и кьораво за държавната трапеза. Защото, както рече умникът И. Костов: "Държавата е лощ стопанин!" и не стана от стола, доокато нароодът не го зихвърли. (Макар че още се навърта с надежда около софрата)...

Колко са убитите от паднали дървета? Няма да спомена до коя година не съм виждал дърво паднало на път, където минават коли или хора. И на Витоша, (беше парк) по пътеките беше извънредна рядкост, защото се поддържаше като парк. Сега оцелелите паркове в София не могат да поддържат. Ха.

Предлагам общината да обжалва и съдът да увеличи двойно обезщетението.

Истината е, че може да се случи навсякъде без да можеш да реагираш! Живея в двор, при силен вятър борът ни , с височина на 5-етажния блок в съседство, падна, извадиха се и корените.Преди това нямаше индикации за някакъв проблем! Оказа се, че бил нападнат от гъбичка! Направихме изследване на кипарис, със същата височина, който се оказа напълно здрав, но изследването ни струва 300 лв.

Само да посоча, че в София има над 5 милиона дървета (има и карта за тези, които се интересуват). Призивите за редовен преглед и прочистване на болните дървета са инфантилни. Нямаме ресурс. Относно съдебното решение - ако от паднало дърво беше загинал турист разхождащ се в общинска гора на Карлово под някой балкански връх, какво? Ще осъдят общината? Чл. 50 от ЗЗД не прави разлика между тези две дървета. Разликата я правят съдиите.

Баси правосъдието. 7 години СГС, ами кога ще мине ВКС след 15 години, като умре и майкта. Нещастна държавица.

за 33 години нелепо умряха от демокрация над 3 милиона. ама това не е важно! важни са тези дето умират в Борисовата геадина, защото е кръстена на Цар Борис3, дето ни направи най-мразените фашисти и окупаториа на Балканите и дружки на Хитлер и на Мусолини!

добре, че е Митрофанова за да каже какво и кога и как трябва да се прави! изобщо тя трябва да поеме нещата в свои ръце! До обяд да ходи на управлява президенствто, след обяд - Правителсвтото, а привчер да вземе една гега и да оди да подкарва депутацияата в правия път! иначе нема оправия на тази територия!!! щото нема държава! и акъл нема!

28 метра високи дървета в София? Това е повече от 8 етажен жилищен блок. Хайде по-леко с лъжите, някои хора все още можем да мислим

Явно не си от София. Дърветата в Борисовата градина са на повече от век, и са толкова и повече високи. Това важи особено да горската-при парк Хотел Москва, но в по-малка степен и за парковата част-към орлов мост.

Истината е, че поччти всяко трето дърво в парка там е пред падане. Особено в зоната между "Цариградско шосе", "Алея Яворов", "Драган Цанков" и "Александър Жендов". Когато дърво шремаза този човек, аз често се прибирах от работа през тази част на парка. Ами бил съм свидетел на падане на дърво. Беше една доста дъждовна година. Почвата беше силно размекната, доста от гнилите дървета бяха "напили" вода от многото дъждове. Съответно падаха по-често. Но нито едно от тези дървета не изглеждаше читаво. Просто някой от общината трябваше да обиколи парка и да махне всичките дървета, които си личеше, че не са в ред. Тогава някой даже написа, че всяко трето дърво трябва да се отсече, изведнъж се нахвърлиха сума "природозащитници", че най-вероятно даже някой в общината е спазарил дървесината. Е да де, но тези дървета даже на дърва за огрев не ставаха.

Тоест-предлагаш -да махат дърветата и да набучат блокове?

При гората-близо до Жендов на Цариградско шосе -какъв мол може да се вдигне, за чудо и приказ! И прекрасни блокове, за гостите от изтока. За какво са тези дървета, заемат площ за блокове!

Като плаща общината все едно плащам и аз макар че не съм виновен за нещастния случай. Защо не осъдят този който е виновен да плати от джоба си да видим тогава дали това ще се повтори?

Умрял е при нещастен случй... В случая, разни МОШЕНИЦИ адвокати са тръгнали да изкарат Пари от България... По- добре щеше да е ако падне от някоя скала или се удави в река... Такива МОШЕНИЦИ - КРАДАТ пари от нас, с фирмите- ТОплофикация и ни ограбват, убиват с фирмите- ВИиваком.... Топлофикация, може да то осъди, дори и да НЕ ползваш нищо от тях, заради КОРУМПИРАНИ депутати...

Както в много от гръмките случаи на запад, повечето пари ще вземат адвокатите.

Общината ги боли оная работа за глобата - нали това са народни пари, пак от вашия джоб ще дойдат, за това че връзкарски фирми взимат общински поръчки. А за падналата сграда на ул. Алабин 39 в София, с две млади загинали момичета, съдът разпореди че няма виновни - аам там е частна фирма , собственост на ''наши''хора. Тези съдии и ония, коит с некадърността си затриха момичетата и избягаха от отговорност, Господ ще ги съди. За невинни на първа инстанция са обявени собственикът на сградата Георги Кирчев, управител на фирма “Хрисома”, инж. Петър Петров, натоварен да контролира ремонта на сградата, Николай Симеонов, управител на “А3 - Архитектура и изпълнение”, и строителят Манчо Антонов, собственик на фирмата за ремонти ЕТ “Медия Манчо”. Той е подсъдим задочно, тъй като е в неизвестност.Разследването продължи 10 г. Смениха се 4-ма прокурори - Чавдар Ангелов, след това Георги Кузманов, Първолета Никова и Милко Момчев.

Вместо да разчитаме на правосъдие, се надяваме Бог да ги накаже...

В Бургас за подобен случай общината плати 500 000 и искаше пари, за да не фалира.

Жалко за нелепата смърт на човека...но СО пак доста евтино са се измъкнали (колкото и безумно да звучи)..

Да направят парка на поляна с гръмоотводи.

плащат ги дзанъкоплатците

Ами да спрат да изибрат Данчето и нещата може и да се оправят постепенно. Ама като знам, колко са тъпи, най-много да изберат нещо по-лошо. :)))

citat че връзката със сина й е била силна, тъй като са живеели заедно. ..................... и даже чакала дете от него....

Ша мЪ прощаваш, ама... дано пукнеш отрепко долна.

100хил, на толкова се оценява животът ви.

след 7 години, при тоя инфлация е всъщност 50 000

Напротив, пак ще са си 100 хил. просто ще се усещат като 50 :)

При средна 1200 лева заплата 100000 са почти 7 години. Напълно достатъчно е

Нека не забравяме, че т. н. “Зелени системи” са сходни на “държава в държавата”. Това са общински организации, действащи със железен юмрук - налагат глоби, равностойни на едногодишна пенсия, секат глави и извиват ръце за всяко окастрено дърво. А то, най-често прогнило и застрашаващо живота на някой. Голям кеф, че някой е успял да осъди тези “общински юмручета”, създадени от ГЕРБ с едничката цел -перверзно запълване на партийния джоб.

Ясно, освен тлстите заплати на цяла армия обински чиновници ще палащаме и за това, че не си вършат работата. Уж има лична отговорност ама виновни пак са днъкоплатците. А това, че на мойта улица няма тротоари никого не интересува.

Основният проблем е там, че като започнат да секат дърва - се появяват всякакви зелени, защитници, еколози и подобни джендъри, които оревават всичко, правят живи вериги и какво ли още не…

Зелените са подчовеци ,те подлежат на щателно терминиране ,даже лично аз искам с брадва в ръка да убия зелен !

То е толкова трудно да се отрече старо дърво наядено кухо процудурата може да отнеме и 5-8години

Ми ти Братчеде, 8г. що щави ми него отряза?

Работа, работа, работа!

Кирчо, дебил си..

Що, дървото по време на Кирчо ли е убило човек? И това впрочем не е единственият случай в "ремонтирата" и "стопанисваната" от герберастката кметица Борисова градина.