Коментари - 60% от родените през миналата година българчета са извънбрачни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не се раждат повече деца , защото се иска много кураж една жена да роди дете , без да знае дали таткото няма да си вземе шапката и да си тръгне, изнервен от денонощен плач и смяна на памперси. Какво ще го спре , дори нямат законен брак , няма да има развод, разправии, адвокати, издръжка.

12 юли 1945г!! това е датата на която е въведен гражданския брак в България! та от 681г, до 1945г всички българчета са извънбрачни, което не е попречило държавата ни да просперира!

Абе какво толкова , женени , разведени, с деца, без деца - живейте си живота, че е кратък.

Бракът е пълна отживелица, привилегироваща жената и ощетяваща мъжа. Само не много умните мъже се женят в днешно време.

баща ти е бил голям тъпак, че те е създал! а брака е преди всичко сигурност за децата от този брак, с изключение на маргинали като тебе, които нямат нищо, та да го завещаят на децата си! освен борчове де!

Моите деца също са извънбрачни, и се надявам още да имам. Обаче да споделя нещо над което да помислите - дядо ми има 4 внука (през соца това беше норма), и от тях 3ма сма сме с по 3 деца, а един няма деца. Как така в цяла България всички се лигавят с по едно детенце и пъшкат колко е трудно, а в нашия род 75% сме с по 3 деца че и още искаме? Дали така са ни възпитали? Не са, никой не ми е внушавал да имам повече деца, дори родителите ми бяха учудени "ама защо 3, не са ли много". Не е възпитанието, стремежа да продължиш рода е кръвта, и при едни е силен, при други е слаб. Днес либерастията и хедонизма поставят на изпитание това качество, така както глада, болестите и войните в миналото са поставяли на изпитание други човешки качества. Живота никога няма да бъде "нормален", винаги е борба за оцеляване, само това с което се борим се сменя - преди е било чума или скакалци, днес е либерастия и хедонизъм. Една част падат жертва, но оцелелите продължават напред, към следващите изпитания, това е.

комплименти! Между другото в чужбина имат повече от 3 деца богатите и бедните имигранти. Първите понеже имат средства да ги отгледат, вторите понеже нямат култура на контрацептива и, разчитат на социални помощи.

Да, има го това, но мисля че причината е друга. Много хора подценяват тия "бедни мигранти" и си мислят че едва ли не притичват на 4 крака, от там и наивната представа че не знаят как да се пазят от забременяване. Това не е така, но ако ги питаш едва ли ще те допуснат до откровен разговор, ще те забаламосат точно с някакво "стандартно" обяснение което добре пасва на представата "бедни и глупави". Всъщност болшинството от тия са напълно осъзнати завоеватели, те раждат много деца за да изместят демографски местните бунаци, които са се оплели в модерните въздухарско-инфантилни представи за света.

в Африка и Азия раждат много деца, още когато нямаше термина глобализация. Помниш ли закона за 1 дете в Китай, когато още бяха бедни като манастирска мишка? В Африка пък там нулева контрацептивна култура и който оцелее, оцелее.

и още използвате тази обидна комунистическа терминология. Какво значение има дали са родени в брак или без, най важното е, да са здрави, желани и обичани.

Предполагам че освен седерастка пропаганда друго не си чел, очевидно нямаш никаква представа за историята на обществените порядки

на Запад няма такива срамни статистики, дали родени в брак или не. Даже, закона приравни правата на всички деца родени при двойки без брак с онези родени в брак. Социална еволюция се нарича, а ти стой си в миналият век.

И какво всъщност е брака. Договор за собственост!!! А децата са най ценния дар! Те са нашето бъдеще!!! И няма никакво значение дали родителите са в брак или не!!!

И 70 % от тях са от боята

Раждаемостта е обратнопропорционална на богатството! Това е!

на кои пропорции реши че е обратнопропорционална?

На пръв поглед това е извода който се набива в очи. Но ако се разровиш внимателно в статистиката, ще видиш че милиардерите също имат повечко деца от средната класа. Тръмп, Мъск, че дори иконата на либерастите Бил Гейтс , всички имат поне 3. Аз мисля че нещата са в леко различна зависимост, не богатството определя броя на децата, а дали се стремиш към богатство. Че кой НЕ СЕ стреми към богатство? Ами най-бедните и най-богатите, ето кой. Най-бедните са направили осъзнат избор да не участват в играта "успех в живота", а най-богатите вече са победили в тая игра. Тези които драпат, те са най-засегнатите

Има си дума за такова дете - копее, а майка му е кува.

примитивният така се наричат. Ходиш изправен вече или, си още на 4 крака?

са нужни мъж и жена, ако според теб жената е кхрва, тогава мъжът е кхрварин. Па щом ходи с нея и той не стока. Голям дебил, идиот си, баща ти вместо да те прави е, трябвало една чикия да си направи.

Сега и ако 50 процевта станат геьове ще изпълним задокеанския план

Дали високобразованите раждат късно заради кариера. Повечето не чувстват нужда да се грижат за нещо извън себе си. Нарцисизма е нормализиран до нива на малоумие. Корпорациите се радват, защото няма по-добър клиент от депресиран нарцис жена. След 30 девойките си взимат кучета та да "тренират" за деца. Не веднъж съм чувал тази реплика. Войната срещу мъжете и мъжкото не е спирала. Господарите ни просто не искат повече да се размножаваме. Не им трябва тази масова работна ръка. Планирали са си автоматизация и си ни намаляват с психология, филмчета, лгбткю популяризация, некачествени храни и вирусчета. А раята си е рая. За нея всичко, което изисква критично мислене и напъване е конспирация. Обаче зодийте са най-актуалният предиктор за бъдещето.

Има и друга зараза, пич. Хюман Дизайн се казва. Няква тотална идиотия и олигофрените я ползват буквално като индикатор за реалност. Една позната разкара мега пич, заради няква идиотия "генериращ манифестатор", въпреки, че като го види и треперят и до ден днешен капачките, разбираха се без думи. Но не. Звездите не одобрявали такава връзка. Тва беше преди няколко години, още я гледам да скача от цвят на цвят и да разхожда кученцето. А мина тридесетака отдавна.

Ами нормално е да са извънблачни. Брака дава само тежота и обмързване. По тошово време при развод се гледаше кой какво е придобил по време на брака. Сега делят всичкко, и хората не искат да делят, съответно не сключват брак. Ако някой иска бракове, за промени законите.

Повечето новородени българчета са ... циганчета.

Имаме 58000 родени за 2021 и 38000 умрели от ковид за годината. Браво на ентелегентния булгарски народ

И тея майки гледат лапета сами ли?

Това е трагедия за България. Семейството е основна градивна частица на обществото. Няма семейства,няма държава.

и семейства без брак, ама на теб от хралупата ти е убягнала тази подробност.

Подписите не правят семейство. Много хубави семейства има и без сключен брак, както и много провалени семейства със сключен брак.

Всичките ми женени приятели с деца се разведоха. От неженените не се е разтурило нито едно семейство. Явно бракът е просто един заробващ архаизъм и освен излишни разходи, създава и прекомерно психическо напрежение. Нямам обяснение защо някои хора, основно от малцинствата, продължават да го практикуват.

А колко са плод на пиянска чекия зад вратата на обществена тоалетна?

Благодаря ви, че пак ме изтрихте! Да живее цензурата!

Благодаря ви, че пак ме изтрихте! Да живее цензурата!

че сме "Гадни Копилита" ? :))))

женените се равеждат. Факт.

в наше време. Това са родители без сключен брак. Така е модерно в момента, в цял свят. Няма лошо, стига да са заедно, брака така или иначе по никакъв начин не защитава детето.

Не е в цял свят. в Европа най-вече е разпространена тая тенденция. Я се пробвай да не се ожениш в милиардни Индия или Китай,па там чалмарите оп Индонезия, Пакистн, и останалите по близък и далечен изток да не говорим:))) Па и в Америките - Я глейдта кака ви Джей Ло на дръти години кви панаири направи, а па тия у южна америка дето ги тресе католически синдром още..И в северна америка драпат за брак също, но там повече поради финансови подбуди, де - никоя няма да се навие да ти ражда дете , ако не те върже юридически , е като изключим за малцинствата по гетата.,...)))

За да сключиш брак се искат топки... А ние си отгледахме едно кастрирано от отговорност поколение, за което "два подписа нищо не значат". Щото така е по лесно... като ти стане тъп филма просто ставаш и тръгваш...

Оти не се жените бе мискини?

за ко ми е, ма?

Причини, които политиците могат да анализират и преустановят: 1. 60% новородени са извънбрачни? Защо тогава ЛГБТ+ толкова настояват да имат правото да се женят, след като останалите не считат това право за толкова важно. Явно парите, които НПО-тата очакват дъжавата да им плаща за защита на ЛГБТ+ са доста и това е причината. 2. 30% от първокалсниците в България определят друг език за майчин, а не българския език. 3. 90% от циганите живеят без брак, за да се ползват от паричните добавки за самотни майки. 4. Циганите, които живеят в България без брак често продават жените си срещу големи суми за фиктивни бракове с турци, които да живеят легално в ЕС Германия.

Толкова си прав/а!...И е толкова жалко...България ,и това,което е била ще изчезне .Ще останем една географска стратегическа точка...и дотам!

Не съм чела коментарите по долу. Може би някой е коментирал това. За мен “извънбрачни” е някой който е в брак и има дете извън брака си. По точно е заглавие че реодените са деца на родители без брак, защото те все пак ще имат родители а и някои от тях живеят цял живот в любащи сплотени отношения дори по добра обстановка за децата. Това отдавна не трябва да притеснява хората. Което е притеснително е какво ще е правото на тези деца за имуществото на тези родители ако нещо се случи с тях. За това трябва да помислет и да си обезпечат децата. Другото отдавна няма значение

Значи не е ясно дали и доколко са българчета

Голям проблем, няма що.. Какво значение има дали родителите са подписали или не!?! Подписът нито прави семейството щастливо, нито детето добре отглеждано!

Леле како, цигра-мъгра тактика...

А как да е? Най-накрая явно жените са разбрали, че на 40 трудно се ражда и без мъж отглеждането на дете е ... трудно. Да, при съвременните закони могат да жбезкостят мъжа, ама и той пък няма за какво да си дава зор, особена след като разбере, че някои органи не само не са златни, ами понякога дори миризливи...

Знам за случай да роди здраво бебе на 48г. Българка, образована, и красива-дори на тази възраст. Не знам защо отложи раждането на дете, съдба явно.

Частни случаи има всякакви, но всичко опира до управление на риска. Имала е късмет детето да е здраво, на на късмета не може да се разчита. Дотук добре, обаче това дете после в университет ли да учи, стара майка ли да гледа? Всяко нещо е с времето си.

Значи след няколко години ще ги набутат с оредимство в детските градини и училищата, защото са деца на "самотни" майки. Честито на останалите дето децата ше са ни без предимство! Нещастници жалки!!!

А ти кат не си самотна/ен защо си набутваш децата държавата-мащеха да ти ги гледа????

Никой не ти говори за самотни майки бе тъпо говедо. Аз имам две момчета, едното в брак, другото признато и няма разлика в правата, които имат.

Подобни обръщения ("тъпо говедо") издават единствено тежкия ти провинциален произход и незавършено основно образование. А, и вопиющата ти функционална неграмотност - не разбираш ли функцията на кавичките, в които е "самотни"?!

Когато закона основно защитава жената в брака и тя може да ти вземе последната стотинка

Да, ама не е, така...

в България,само в развитите демокрации,у нас жената не е защитена.

То пък едни българчета, мани-мани....

Каквито и родителите, и лелките по детските де!

Колко от тия 60% са цигани? Всеизвестен факт е, че циганките на 30 години са вече баби. Всеизвестен факт е и че те нямат никакви задължения, освен тия да ходят на банкомата или У социала за помощи. Всеизвестен е и факта, че те имат само права. всеизвестен е и факта, че всички ние, които доброзорно плащаме всякакви данъци, такси и налози, издържаме циганите. Анадънму?

Също е всеизвестен факт че на българина все някой друг му е крив! Та проблема видиш ли не е че българите не се женят и не раждат деца!!!! Проблема бил че други етноси го правят!!!! Хубава работа ама българска!

каква е разликата от една българка на 18 години, която е завършила средно училище, която започва да учи за постъпване във висше училище. После същата българка учи поне 4 години във висше учебно заведение. После вече завършила висше учебно заведение започва да си търси работа, да гради кариера и тем подобни "незначителни" нещица. И през цялото това време тя е била издържана от своите родители в общият случай, като отново през цялото време е и работила за да си докара някой лев. Ай сега ми кажи една 18 годишна циганка какво е постигнала докато направи 18 години? Ай сега ми кажи след като направи 18 години какво прави въпросната циганка? Ай пак ми кажи една 25 годишна циганка колко помощи получава от държавата? Ай пак ми кажи една 25 българка колко помощи е получила от държавата? Българката учи,работи и после ражда едно-две деца, които тя сама със своят мъж издържат? Циганката ражда деца, за да получава пари. Анадънму

За да е средната на 27, при положение, че единия етнос прави деца още преди пълнолетие, а другия най-късно до към 22, смятайте какъв леж е при българите!

И защо подпис в кметството е по-важен самосъзнанието. Който се грижи за семейство и деца се грижи и без подпис. Който не иска и вериги не могат да го вържат.

Тамън това исках да питам - брак пред чиновника в гражданското или пред НЕГО!? Щото преди някакви си 150г всички деца са били извънбрачни, по тези разбирания.

Ами това са евроатлантическите ценности. Двуполови, триполови, гейове, лесбийки, никакво уважение към род, семейство и традиции. И никакво насърчаване, от страна на държавата, да се създават семейства, дори напротив. Било модерно, и това ли е модата, изеинбрачни деца. Всичко твърде много се изроди

Неее приятелю. Точно комунягите искаха да градят общество дето всичко е общо дори и жените. Децата са в градини и т.н Ама е по-лесно да сипеш путинофилска пропаганда.

Явно доста си изкуфял, дядо. Щом дори в тази тема намеси Путин. Няма как той да е виновен за всичко

Който иска да се грижи за децата си, се грижи за тях. Подписа в кметството не променя това. Кой е по-добрия баща, този, който има подписан брак и пиян-залян смазва жената и децата от бой или партньорът без брак, който е винаги до партньорката си (или до партньора си!) и децата им и се грижи за тях като за писани яйца? Я се скрий и върви някъде другаде да се пенявиш лицемерно.

Егоизмът и лакомията са най-почитаните демократични ценности ! Язък за дечицата !

Какъв точно е проблемът с извънбрачните деца? Защо решихте, че са нещастни? Показателно е кой е по-отговорен в наше време - жената! Защото въпреки всичко е решила да роди. Единственият егоизъм го търсете в сегашните мъже (по биологичен признак).

Нищо им няма на дечицата. Щом таткото припознае детето и живее с мама в мир и любов, няма нещастие. По-добре реви за дечицата, чиито родители първо вдигат сватба с 500 гости, а после - развод с по 5 адвоката за всеки. Или за тези, чиито татковци са женени за мама и всяка вечер я шамарят между ракията и мусаката.

Пфффф. Хахахаха. Язък за децата, отгледани от зрели, установили се в живота родители, изчакали да се образоват, да си намерят стабилна работа и дом? Какво нещастие, че мама не е все надула корема, твърде уморена да се грижи за всичките отрочета, а татко или е все на работа, или въобще го няма, или спуква всичките от бой, а те самите на крехка възраст трябва да са родители на братчетата и сестрите си! Горките дечица, наистина. Какво нещастие.

Така е като гледаме Русия и техния модел. Путин защо се разведе и сега кой знае с кой/коя живее и на какви начела?

Е ми, сигурно съпругата му е била тъпа, лакома и шавлива! Кой нормален съпруг ще търпи такъв урод ?!

С Алина Кабаева - то се знае.

Леле какъв велик капацитет се е изказал, който сън не го лови с кой живее Путин. Руският модел е Материнский капитал - всеки може да провери какви суми се изплащат за първо, второ и трето дете, и което в България никога няма да стане. Интересно какво работиш с този български?

Масово ромите не сключват бракове, жените им цял живот ползват статута на самотните майки. Не са самотни, ромът е до нея и правят чаве след чаве, но тя получава всички облаги, от които би трябвало да се ползват само истинските самотни майки.

То и много българки са така

Битието определя съзнанието.

Типичните за времето глупави изводи.Единствената причина е крайната несигурност за реализацията на младите. Няма постоянна работа,голяма задлъжнялост и още ред такива демократични ценности.

Твоите ценности какви са комуноиден дъртако?

За някои неща си прав но тъпакът си ти!

Едно време се смеехме на циганите че вземат се оставят се кой кога с кого циганката избягала казвахме му ЦИГАНСКА РАБОТА. Сега българите удариха в земята циганите по извънбрачни деца, кючеци, кражба, престъпления и цигания. Така е няма какво да се самозаблуждаваме.

Смени си обкръжението!

В северна Америка сключват ли брак?А, в западна Европа?

Дони Тръмп от Северна Америка има даже 3 брака.

Не сключвай брак. Остави един поп и един бракоразводен адвокат гладни.

За какво им е брак? Още документация и бумащина.

Скръндзалъкът на бг мъжа.

Явно 70-те процента изпълзяха да си защитават житейския избор. Ама защо се обиждате, бе? Децата от брак ли с? - НЕ. Значи са деца ИЗВЪН брак, т.е. ИЗВЪНбрачни. Колкото и да се пънете, тая простотия нормален човек не може да я одобри. Хубавото е, че никога не е късно за сключване на законен брак, а още по-важното за Венчание.