6 пъти по-ниска смъртност от Covid-19 в държавите с масова ваксинация с БЦЖ

По-високата смъртност в богатите държави според учените "противоречи на интуицията"

Обратно в новината

Коментари - 6 пъти по-ниска смъртност от Covid-19 в държавите с масова ваксинация с БЦЖ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каква интуиция бе неграмотници.?!?!? Научете го този български език.

Тази епидемия е повече в главите на хората, отколкото реална. Падат много маски и мен ме изумява, колко злонамерени могат да са хората едни към други. Наистина в източна Германия случаите на заразени и починали са много по-малко, отколкото в западните републики и източногерманците дълго време не искаха да затварят детските градини и училищата, но от югозападните провинции хората се възмутиха, че техните деца може да бъдат "ощетени" от карантината и да има по-лош старт в училище. Наистина е изумително, що за същества сме хората

"Специалисти от болницата "Джонс Хопкинс" в САЩ установиха, че смъртността от Ковид-19 в държавите с масова ваксинация против туберкулоза с БЦЖ е 5,8 пъти по-ниска, съобщи в. "Дейли мейл". Нищо не разбират нито тези от "Джон Хопкинс", нито другите от "Дейли мейл". Щаб фюрерът каза, че по отношение на корона-вируса, ние в България сме девствени и точка.

Ооо, напротив, много "разбират"! Те са главните организатори на всички репетиции за тази колосална глобална измама, този геноцид и война срещу човечеството! Те осигуряват и всички "насоки" и фалшиви "данни"!

Бе много добро! Източните германци сега в пъти по-малко от западните германци се разболяват от коронавирус. В Италия, Испания и други не е имало ваксина БЦЖ и резултатът е на лице.

Явно стадният имунитет в България е на ниво нула, което означава че най-лошото тепърва (незнайно кога) предстои, особено ако се има предвид, че смъртността у нас е доста по-висока, в сравнение с други страни, на приблизително същото ниво на развитие на заразата. В България има 611 установени и 24 починали. Хърватия -1343 установени и 19 починали; Молдова - 1174 случая, 28 починали; Естония -1184 на 24; Беларус- 1066 на 13; Литва 955 на 15; Словакия - 682 на 2; Латвия 577 на 2.

Болни от рак и от инфаркт също записват като умрели от корона

по интуиция разбирам, че смъртността и заразяемостта зависи най-вече от особеностите на говоримия език... Тези нации, които имат гърлен (англ.итал.), ръмжащ (фр) или квакащ (кит)език, при изговарянето на гласните звуци изхвърлят повече плюнки... Така се заразяват повече и повече мрат ! Не мога да го докажа, но спокойно мога да го напиша там, където не се изисква потвърждение от професионалисти и специалисти , на пък!

Тези по интуиция ли работят...!Жална ни майка !

Бцж е за бактерия не за вирус, няма нищо общо. Трафика на хора е причината.

за подобряване на общото имунно състояние на организма ! Имунната защита както срещу вируси, така и срещу бактерии!

В ТИЯ ДЪРЖАВИ НЯМА ГОЛЯМ ПОТОК НА ХОРА И ИМА МАЛКО ЗАРАЗЕНИ. ТОВА ЗА БЦЖ Е ТОЛКОВА ВЯРНО КОЛКОТО, ЧЕ ХРЯНА ПРЕДПАЗВА.

Какво движение има в тези държави? Такива като теб лалат, колкото не заспят, все за нещата, от които нямат грам знание

Потресе ме тъпотипята излъчвана от словосъчетанието "екологична връзка". Явно авторът е изключително глупав.

т.нар. автор е казал/написал друго. Дир-ника u по-точно списвачите му (някакви неграмотници) превеждат на translate.google. Оттук вече стават някакви смешки и недоразумения, като най-голямата смешка е написана под заглавието - в случая пише Редактор: Надежда Христова. И да ги коригираш няма да ти обърнат внимание, ще получиш ban за писане на коментари в сайта.

В Италия умират 80 годишни. В страните, където има БЦЖ, тия дето трябва сега да са 80 годишни са умрели още преди 20 години.

Що ми пишете минуси бе БЦЖта? Айде първо да доживеете до 80 години, на колкото умират италианските пациенти, тогава ми пишете минуси, а?

Много ви е скромно обкръжението. Елате в Морската градина на Бургас и ще се изненадате.

Има бол възрастни, които са над 80-90 годишни. Смъртността е голяма заради злополуки, автокатастрофи, наркотици и алкохол. Не си в час, за това нидей да измисляш всякакви глупости.

Първите наблюдения за зависимостта между ваксинациите с БЦЖ(но с френския щам)и ниската заразяемост/смъртност от сегашния вирус са от началото на март.Освен в България и Русия(за по-възрастните- в Съветския съюз), Източна Германия, Япония и Бразилия са използвали/използват щам на ваксината закупен от института Пастьор във Франция.След което се произвежда на място у нас, подобно на закваската за киселото ни мляко. Ето тук какво е забелязал един японец https://www.jsatonotes.com/2020/03/if-i-were-north-americaneuropeanaustral.html?spref=fb&m=1

Благодаря, прочетох го. Оказва се, че има няколко типа от тази ваксина - Бразилска, Датска, Френска (Пастьор), Японска и т.н. И знаете ли коя е с най-добри статистически шансове против вируса? Стария тип на Русия/България. А не френската, която явно използваме днес.

А знаете ли кои страни никога не са имали задължителна или препоръчителна БЦЖ ваксинация? Цяла Западна Европа, Австралия, САЩ, Канада. БИГ-ФАРМА.

Ми то хубаво, ама в Западна Европа средната продължителност на живота е 82, пък в Русия 62. Що така?

антиРуски трол ли сте? Или искате да кажете , че е по-добре умрял в Западна Европа отколкото жив в Русия?

Реплика към абц: Остарела ти е информацията: По данни на Статистическия институт на РФ средната продължителност на живота е около 74 години, да не говорим, че има региони където тя варира между 82 и 85 години. Преди да пишеш, проверявай информацията.

Щом "Джон Хопкинс" казва, че нещо е добро за мен, значи НЕ Е! А за бедните страни - нали всички демократски твари се юрнаха да съсипват де що могат, съответно и здравеопазването. Заради плачевното ни социално-икономическо положение СЛАБИТЕ ИЗМРЯХА. Хак да им на оядените европейци. ЕСТЕСТВЕН ПОДБОР В ДЕЙСТВИЕ.

То за това беше ясно от няколко седмици ама нашите туфлеци продължават да мънкат.. ама не било ясно, нямало достатъчно информация.. !

Ами учените не говорят на изуст, те не са Тръмп. Трябва информация, която да се омбисли и анализира и да се стигне до изводи. Другото е за приказки на маса и от глупаци, които си мислят, че са компетентни.

БЦЖ се поставяла от 60 години. А умират 65+ годишни.

Чукчата, що не се опиташ да помислиш малко, за разнообразие.

То за тая работ гънки трябват.

Мисля аз. Там където има БЦЖ 80 годишни като в Италия няма. Умрели са още преди 20 години.

БЦЖарски, първо стани 80 годишен като италианците, тогава ми казвай да опитам да помисля. На колко си години?

Саше, Саше, дори сам си отговорил 65 - 60=5 тези 5г са взжни.

Ко им е важното бе Саше? Ти, Саше като имунизиран с БЦЖ дали ще изкараш до 80 години?

Стига лъжи в България няма нито един който да умрял от коронавирус.Кризата я съзаде некадърното правителство на Борисов и щ е си понесе последствията.

Правителството ще си понесе вината поради други причини ....

Така, Е! Но на някой тази истина не се харесва и поставя минус.

никой не е умрял от корона вируса. всички са починали заради съпътстващите болести. и със спина е така - спин вируса не убива. но една обикновена настинка може да те закопае.

Никой няма да понесе никакви последствия тъй като всички "правителства", т.е. безгласни пионки, участват в тази гнусна глобална измама, подготвяна и репетирана от десетилетия!

глупости.... малко заразени имаме благодарение на г-н Борисов и ген. Мутафчийски

Заради това ли толкова малко хора умират в България от коронавируса? Даже и като разпространение на заразата в България може да кажем че за сега е много малко и слабо!

Наистина степента на заразяване в страните със задължително ваксиниране е около 3 по-малка,а не 6 пъти. Например Португалия има 3 пъти по-малка степен на заразяване от тази на Испания. Това обяснява и ниските цифри на заразени у нас. Разбира се официално обявените у нас заразени са поне 2 - 3 пъти по-ниски от реалните цифри. Това се вижда от сравнението със съседните Румъния и Гърция, където също има задължително ваксиниране и карантина.

а да не би да умират повече ... ваксинирани с противогрипна ваксина, например

Но не противоречи на логиката. Имаш пари и започваш да обикаляш света: курирти, екскурзии, много социални контакти и т.н. - увеличаваш риска от зараза. Нямаш пари - стоиш си в кусти пред телевизора или на по ракия с комшията.

Ама не можете ли да видите от данните, че смъртността в България е висока. Пишете наизуст

Смъртността е висока защото се изследват по-малко хора и откритите заразени са малко.

Степени на лъжата: лъжа, голяма лъжа, СТАТИСТИКА!

БЦЖ е един от малкото Неунищожени още от Капитализма ...страхотни неща които имахме при Соца !!! Сега болниците ни са Форми ,Премиер е ни е гаден бандит,а бандата му са министри,депутати и кметове. Как го допуснахме ?

Позволихме на комунистите да си веят байряка. Оттам иде всичката неволя за българина. Парите след 10 ноември 1989г. попаднаха в ръцете на "наши" хора, които имаха мисленето не на предприемачи, а на обирджии на мандри. Накупиха си къщи и вили по света и после чакай икономиката да се развива. Трябваше да минат десетилетия преди да се изгради що годе стабилна икономика.

Безнадежден оптимист съм и след 10 години с усмивка ще си спомняне за Великден - 2020. След 20 декември 2019 година протича процес на преход в съзнанието на хората и биологични промени във физическите ни тела. Когато лисва хармония в процеса, настъпват болестни състояния, които протичат в степен зависима от закостенялостта на съзнанието. Смъртността в България от COVID 19 е с ниски темпове-динамика, защото не се отчита съществуването на "ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД" от 1988 година. затова днес имаме само 24 души (+ 2 милиона) предали Богу Дух от COVID 19 и Либералната демокрация.

Предлагам Паметник за жертвите на Демокрацията. Безименни и многобройни.

Еййй големо откритие са направили тез учени ей! установили, че в по-богатите държави смътрноста е по-ниска и продължителноста на живоа е по-голяма! Ей тия за 5674839503985443330947339 път откриха и топлата вода и колелото и огъня даже! Бравос! Сега ми кажете колко пари ви дадоха за изследването за да мога следващия път аз да ги взема тия пари и да ви направя и по-добро изследване даже!

Що не вземеш да прочетеш преди да пишеш?

няма нищо общо с короната, НО ... сега ще използват това, като повод да ви "задлъжат" занапред да се ваксинирате срещу всичко, което поискат ... а точно там е заровено кучето! короната е повод, инструмент за въвеждане на "задължително" ваксиниране ... а да не забравяме другаря бил гей какво финансира с фондацийката си, чийто парици са дошли от вас, ползващите, ползващите шпиониращите му прозорците! а през "ваксината", против каквото и да е тя, ще бъде вкарана истинската бавна и незабележима корона, разграждаща и днк-то! никой не вярва в днешно време на "добрите намарения" на политбюро на цк на "сектата"!

Точно това е! Обаче виж матрияла колко минуси е набил. Намя да се оправим с толкова дебилизъм и това е.

кажи и за 5G-то. илюминатите мръсни са виновни

Поредният с медицинско образование от нета се изказва за ваксините.....

Задължителното ваксиниране е необходимост за удължаване на живота. Обратното е смъртоносно, ще умираме на 30 г от тъпотии като чума, вариола и прочее, не ги знаеш. Цялото ти писане е несвързано, бълнуване. Може би е слабоумие, може би някакво умопомрачение. Ходил ли си на лекар? Сам няма да се оправиш, нямаш сили да си направиш диагноза.

добре че бяха комунистите на власт, една болинца не е постройена от как ги няма.

ТОКУДА

ТОКУДА СОФИЯМЕД СИТИКЛИНИК Това в София В Пловдив ПЪЛДИНМЕД КАСПЕЯ

От 1989 досега са построени 216 частни лечебни заведения - но всичките са ЧАСТНИ - за което държавата няма никакви заслуги (освен по едно рамо за "нашите" хора)!

Построени или приватизирани!?

Частни-мастни. Знам, че искаш Ти да се лекуваш, пък ДРУГ да плаща ама не става.

След като сме защитени от най-ужасният вирус в историята на човечеството, и това се знае от няколко дни, защо тогава ни държат като заложници по домовете ?! Вдигайте барикадите, да не вдигнем ние едни други пред министерски съвет. Кражбата от ББР е точката от която няма въщане назад за ГЕРБ.

Кога ще криминализират отказа от ваксиниране? Последен промер в подкрепа на това - онази от Търново, която почти докара детето си (на 4ри год) до интубация понеже БГ мама и още в няколко подобни форума прочела, че няма нужда от ваксини, тези болести са отмрели отдавна и други такива неистини, които се разпространяват от хора без медицинско образование

Отказа от ваксиниране с какво ? Със стогодишна изпитана ваксина като БЦЖ или с това, което на бърза ръка ще приготвят против вируса сега ? Нали знаеш, че в САЩ паднаха вече всички червени линии за тестуването, само и само да стане по-бързо. Като ваксинират поне 1 милиард души и минат поне 5 години, тогава може да си помисля да се ваксинирам и аз.

Говоря за задължителните в България ваксини. Ако ваксина против коронавирус стане задължителна - тогава да

Аз съм за ваксините. И честитя на всички печеливши новото поколение продукти с генетичен микробиологичен материал. Виждам, че и БЦЖ ваксината е повлияла решително както на имунитета, така и на манталитета на нашето целокупно население. - както на проваксъри, така и на анти-ваксъри-с видими резултати! И смятам, че е крайно време да се самокартинирам в мълчание в някой отдалечен манастир.- Тази цивилизация не е моята цивилизация Пожелавам ви да сте живи и здрави.

За всички съмняващи се. Отворете картата на Германия и погледнете. Заболелите в Источна Германия (бившата ГДР) са в пъти по-малко от тези в Западна.

БОЖА РАБОТА Е ТОВА! НЯКОЙ ИМА НЕЩО ДА ИЗКУПВА! И ТО С ДЕСЕТКИ ГОДИНИ НАЗАД!

Тази статия е пропаганда против будните хора - антиваксъри и тези осъзналите злото идващо от кемтрейлс и 5G

сарказъм, нали...

Хаха, да!

даааа, най-будните са тези ... само аутсайдери, наркомани и наивници вярват в тези конспирации

АЗ ВЯРВАМ! И НЕ ОТГОВАРЯМ НА НИТО ЕДИН ОТ ТВОИТЕ "КРИТЕРИИ"!!! И НЕ ТЕ ЗНАМ КОЙ СИ И ЗАЩО ТВЪРДИШ ТОВА! ЗНАМ АЗ КОЙ СЪМ, ЗНАМ КАКВО Е МИНАЛО ПРЕД МЕН ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ! КОЙ СИ ТИ ДА МИ ДАВАШ ОПРЕДЕЛЕНИЯ?!

И как така не могат да обяснят по-високата смърност в богатите страни? В богатите страни, вскеи който е имал вируса и се е споминал влиза в статистиката. вбедните страни замитат под килима каквото смогнат от инфото.

Не така . Виж данните за Австралия и за други държави с хиляди заболели , а смъртните случай са по-нисли от нашите. Немците например имат желязна здравна система - там във всяко населено място ни8ото е такова каквото и в най-добрите лечебни заведения. Там системата така е направена, че да работи за хората. Тук само пари отиват някъде си, а хората са много зле със здравето. Просто паразитите изяждат всичко. Бездънна яма. Без контрол - паразитизма си битува.

Паразити не са - прости крадци са. Паразити са тези от парламента. Те даже да крадат не могат, просто седят и получават пари.

Да видим сега какво ще кажат тези АНТИ-ВАКСИНАРИ или всички будали (родители), които са против ваксините при малките деца. ВАКСИНИТЕ СА НЕЩОТО, ПОРАДИ КОЕТО СМЪРТНОСТТА ПРИ ДЕЦАТА Е СВЕДЕНА ПОЧТИ ДО НУЛА (от болести и др. разбира се).

ДА КАЖАТ КАКВО? И ЗА КОИ ВАКСИНИ? ЗА ТЕЗИ НА МОСКОВ ОТ ТУРЦИЯ, С ЖИВАКА ЛИ? АКО СТАВА ВЪПРОС ЗА НАШИ СИ ДОБРЕ! НО ЗА ВНЕСЕНИ....ЩЕ МЕ ПРОЩАВАШ! НЯМАМ ИМ ВЯРА!

Тогава защо една Австралия с 5 хиляди и колко заразени има 20 смъртни случай. В България при 5 и няколко заразени смъртните случаи са повече. Стига сте баламуркали хората.

Защото в Австралия не са се подали на истерията. Защото са си цял отделен континент и не им трябва да просят за помощи от ЕС. Защото най-вероятно това е самата истина. Просто са отказали да участват в най-великата измама на 21 век.

Практическщите лекари и у нас наблюдават този феномен при редовно бецежиланите, дори и при тази епидемия. Научно обосновано обяснение обаче няма с изключение на предпположението, че тази вакцина покачва трайно и общия имунитет...

По времето на социализЪма имахме ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ и ВАКСИНАЦИЯ. Днес имаме Частни доктори и Здравна каса ...

То и сега си има ваксинация. Няма само за тези които не посещават личния лекар, не си правят профилактични прегледи и очакват като през социализЪма някой да ги искара с ритници от вкъщи и да ги заведе на лекар или на работа.

Благодарение на МЕН .АЗ ,аз ,аз ...

А дано, ама надали...

А в интернет има фимчета с тоя урод Бил Гейтс от 2010, как обьсвява че за да се сведе отделянето на въглероден двуокис до 0 е необходимо да намалят популацията на хората с помощта на ваксините и други подобни медицински грижи Написал е някаква смешна формула как всеки човек отделя по 20 тона въглероден двуокис и говори глупости Така че всички тези изследвания колко са полезни ваксините са за да накарат дебилите да се ваксинират и по този начин да се самокастрират химически като че са педофили, защото така се е случвало в Африка след ваксинации. Химическото кастриране не е прако следствие от ваксинацията, а от това че във ваксините специално слагат добавки за тази цел Що се отнася да СЗО дори Тръмп ги обвини че се занимават с манипулации заедно с Китай и няма да е лошо да им набие наглите кофи

а вашата професия е ? продавате тигани по телефона ? проджек лидър на не-знам-каква-си-глупост ? безработен ?

Ваксинирай се на вола бе скопен кретен. Лично за тебе нямя да ми е жал понеже виждам че умствено вече си скопен явно няма да ти е първа ваксинация

И АКО ПРОДАВА ТИГАНИ КВО? ЗНАЧИ НЕ МОЖЕ ДА ИМА МНЕНИЕ? А ВИЕ СТЕ? НОБЕЛОВ ЛАУРЕАТ? ИЛИ ПЪК ГЕРБЕРАСТ, СОРОСОИД , ИЛИ ДРУГ ВИД ЗАВИСИМОСТ?!

Не, просто е тъп.

Стига с тези глупости аз съм ваксинирана по време на социализма с всички ваксини, както и всички мой приятели и съученици и въобще всички деца от това време ... еми, не не сме химически кастрирани огромнота част от моите познати си имат по две, едно или три деца. Сред циганите още тогава битуваше този слух, че ваксините ще им причинят стерлитет ... ама моите набори в махалата на село се наплодиха с по 5,6,7 и нагоре деца и сигурно имат вече по педесетина внучета и правнучета.

Тогава не е имало тия технологии и върл капиталрлизъм ма малоумна патко! А като гледам умствменият ти потенциал не си рекламно лица на ваксинацията хахаха

Не мога да си обясня, как хора, които не могат да пишат грамотно, не могат да водят аргументиран спор, а разчитат на обиди и цинизми ... могат да определят интелектуалния потенциал на някого???

Кой ти каза че бог води диалог с амебите? Ти не разбираш защото интелектуалното ти ниво е много низко.

Единственото решение за такива като теб е лоботомия. Интернет отворко. Пий сода каустик, чувал съм че пречиства много добре и нямаш нужда от ваксини. Палячо.

Ти отиваш съучастник тоя дебил дето подстрекава към самоубийство Незаконният му коментар си го оставил, а моян който нищо не нарушава си го изтрил Ты си по-голам боклук от тоя дебил бе

свещенна простота! :-D

ТОВА И ДА ИСКАШ, НЯМА ДА МОЖЕШ ДА ГО ВКАРАШ В ТИКВИТЕ НА МРАЗЕЩИТЕ КОНСПИРАЦИИТЕ! ВПРОЧЕМ, ЗА МЕН, ТЕ СА НАРОЧНО ПОСТАВЕНИ ХОРА!

И целта на намордниците, освен като символ на робството, е същата. Ние ще се задушаваме, дишайки обратно въглероден двуокис, за пазим планетата чиста за тях! Психопати! Убийци!

Пиенето на Бояршник помага срещу облъчването на 5G !

Верно си е... а ползването на опиум не, то и затова в Щатите почнаха да съдят големите произодители на опиоиди;)

Да ама тия които пият борящник демек руснаците не мрат като лудите говеда от краварника които ги тъпчат в фризери за мърша пред empire state building защото няма достатъчно места в моргите на ню йорк и ню орлиънс нали така бе ебльо?

На Източна Европа и таковаха майката преди това.

БОГ СЛЕДИ ЗА РАВНОВЕСИЕТО!

Въпросният вирус премина през България през 2017 зимата срещу пролетта на 2018. @018 за 2019 също. За съжаление това не е отразено. Помпа се една измишльотина с БЦЖ. България е преболедувала този вирус и затова жертвите са малко.

А ти от къде имаш тази информация? Комшийката ти я сподели, щото я е прочела в някой жълт сайт ли?

Да, ама "дребният" проблем на почти всички статистики, които виждам, е, че се говори за числа, без да се влага много мисъл. За да се сравняват процентите, трябва да се вземат под внимание много фактори, щото иначе грешката става огромна. Така например: - Някои държави изследват само по-тежките случаи, други изследват и по-леки (справка: Италия с/у Германия). - Различните държави прилагат различни критерии за "причина на смъртта". Ако човек е бил зле със сърцето и то не издържи, едни ще припишат смъртта на короната, други - на инфаркт да речем. - Някои държави са по-назад от други като темп на заразяване. Ако за последните 5 дни имаш 300% ръст на заразените, абсолютно нормално е да ти излиза по-нисък процент смъртност в началото, ако сравняваш спрямо броя заразени, щото новозаразените ще са мнозинство, а хората много рядко биха умрели още първите дни от заразяването. - и т.н.

За повечето неща съм съгласен. За причините за смъртта не съм. Защото и други опасни болести не убиват пряко, но причиняват смър. Например - СПИН, при който заболелите обикновено умират от всякакви болести (най-често - пневмония), но самият HiV сам по себе си не убива никого, а "само" унищожава имунната система и съпротивителните сили на организма. Много от починалите от т.нар. "съпровождащи болести" щяха да си живеят с десетилетия, ако н беше COVID-19.

Това няма значение в случая. Въпросът е, че различните държави ползват различни критерии и от там се получават различни проценти.

Е те на Източна Европа и видяха сметката преди това.

Американците гинат като мухи от собствената им глупост и си търсят оправдание. Дано да е истина това което са написали но едва ли.

НЕПРОВЕРЕНА ИНФОРМАЦИЯ

не говорете глупости за ваксините и днес ние почти нищо не знаем за тяхното действие определно съществяват ваксини които да кажем „усилват„ спосбноста на един здрав човек да се справя със неизвесни патогени . но има и ваксини които вредят

Каква смъртност какви пет лева. Сравняват се държави със заразяване близко до пика си и тези с незапочнала епидемия.

А нашите умници от МНЗ отмениха ваксинацията за БЦЖ на 10 ти и 5 ти клас от миналата година !!!

То трябва да е било реваксинация, защото първата се прилага на бебетата още след раждането

Да и докарва до АУТИЗЪМ !!!!

По-големи аутисти няма от вас - антиваксърите и веганите !

Западняците почнаха да търсят оправдания заради това, че не са предприели своевременни мерки! Много по лесно е да кажеш, че на прКтика предишни правителства са взели решение да не се ваксинира населението стещу туберколоза, отколкото да си признаеш, че не си оценил заплахата и си допуснал мадово заразяване на много хора!!! Иначе как ще се обоснове обстоятелството, че в източна франция заразяванията са в пъти повече отколкото в западна франция, при положение, че и в двете части няма бцж?!

доста интересен е фактът, че именно мулти-култи държавите са най-засегнати от това. Този постоянен поток на хора в тези държави от 4те края на света носи и нови видове организми , които не са присъщи за дадената екологична среда. Това води до непоправими вреди на природата, като се разрушават и естествените хранителни вериги на флората и фауната. Именно това непрестанно пътуване по целия свят и привличането на хора от какви ли не страни там.

тва за разликите м/у източна и западна франция ми хареса. то е елементарно да се досети човек, ама нейсе.- обикновено простите обяснения са най-верни.