6 май е ден за равносметка: Защитата на родината не е яркият геройски акт, а ежедневната работа

Как се изграждат бъдещите офицери от ВМС - разказа пред Dir.bg началникът на Висшето военноморско училище флотилен адмирал Боян Медникаров

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Адмирал без флот и флотилия?!Смях!:-)))))

Другаря медникарчето въобще не е никакъв масон, зидаро-мазач и т.н. и не членува в никакви зидарски ложи.И въобще не участва в никакви езическо-сатанински обреди и мероприятия. Много готин, хубав човек.

бешело време ,когато имаше армия и флот и курсанти и висше военно образование.За сравенение сега морското училище във варна е дадено под наем на частна детска градина, а огромния плац е паркинг за скъпи автомобили.Едно посмешище като целият тренд на развитие на България в ЕС и НАТО.

СВЕТИ ГЕОРГИ Е ЕДИН ОТ УБИЙ ЦИТЕ НА БОГА. ЗАТОВА СЕ ПРАЗНУВА НА 666 МАЙ. БЕЗ МОЗЪЧНИ БО КЛУЦИ!

АРМИЯТА Е КАТО ЦЕЛОТО ВИ СКА ПАНО ПЛЕМЕ! СТАДО ОБЛИЗВАЧИ НА СВИНСКИ ГЪ ЗОВЕ! С ДЪЛГИ И ПЪРГАВИ ЕЗИЦИ. У ВСЯКА ДУПКА ВЛИЗАТ ДЪЛБОКО :)

А ПУ- МИЯРИТЕ - ПЕЧАЛБАРИ В АФГАНИСТАН, КОЯ ТОЧНО РОДИНА ЗАЩИТАВАТ? ЗАД-ОКЕАНСКАТА КОЧИНА НА ХАЗАРСКИТЕ СВИНЕ ЛИ? :)

Каква защита на родината? Тези се борят за защита на интереса на капитала а не на родината и народа! Наемната армия брани интереса на хората които плащат. Набораната армия брани интереса на народа и родината, но това няма никой да ви го обясни :)

Признай си другарю "NATO" че си примитивен и закостенял комунистически кретен с манталитет и мислене от средата на миналия век. А в плиткия ти мозък промит с лъжлива русофилска пропаганда грее червена петолъчка. Заминавай в руската кочина,където пияните ушанкителяк благоденстват и всичко е прекрасно. Поклони се на любимия ти Путин заради неговото велико "откритие" че българската азбука всъщност била македонска. И стани теляк на Пьотр Толстой,който се закани че ще ни изкупят като стадо.

сигурно не си бил във Варна, иначе нямаше да пишеш тъпни за червената петолъчка и за Русия. Червената петолъчка, натовски тъпчо, всяка вечер свети над сградата на централния корпус на ВВМУ. Червената петолъчка, тъпчо, е във Варна, в България, също така, както и в Кремъл, Москва. Това не означава, че професор Медникаров не е масон.

Г-н флотилен адмирал, 6 май е Празникът на българската армия. Вие сте началник на ВВМУ, но и от години служите във Военноморските сили. Къде му е ФЛОТИЛИЯТА на този флитилен адмирал? ха.ха.ха... Жалки и нещастни са не само българските моряци, а в цялост българските войници. 13години нато - 13години български флотилиен цирк!

Гн Професор Медникаров,честит празник! Коментиращите някак си не забелязвате ,че освен военни моряци ВНВМУ е люлката на офицери за търговския флот. Капитани и механици, с прекрасна подготовка, желани кадри във всеки търговски флот. Само тая прекрасна подготовка е обяснението, че за 9 години мои кадети станаха капитани на кораби. Капитани на 30 години-впечатляващо постижение От 4 кадета от ВНВМУ при мен сега имам двама капитани и трима старши помощника. Огледайте се и вижте, в най-реномираните морски компании има висши офицери ,възпитаници на ВНВМУ Н Й Вапцаров.

Браво български момчета и момичета, браво натовски орли.

Орли... дето не знаят да летят. Днес някои от възпитаниците ни идват от училища, където НЕЗНАНИЕТО е стандартно състояние... ма колко много си приличате, нали!

"Вече повече от 5 години в училището се реализира специална програма за лидерска подготовка, която дава възможност на курсантите да практикуват изпълнението на функциите на командири" Началникът явно е забравил че още със създаването му в Морското училище се практикува курсантите от старшите курсове да бъдат назначавани за старшини на рота, командири на взодовете и отделенията на младшите курсове а най-добрите остават командири и на старшите курсове, а в дипломата му е записана оценка "Командирско изграждане",която се базира точно на уменията му да изпълнява командирските задължения, па макар и в учебна среда;)

Това беше някога, по времето на НРБ, която военните предадоха на капитала. Сега на меките китки се полага специална програма, за да не ги движат лява китка с ляв крак.

Честит празник на Вас и на чобаните.Още чакаме ф16,платени на двойна цена за разлика от Словения.

за добро!

Абе къде се ската Шкембе Вайвода? Да не е отскочил до Кравария с една Билла торбичка, да си провери комисионните от сделката с хартиените самолетчета?

"Затова моето разбиране е, че България трябва да бъде редом със своите съюзници - със съюзниците от НАТО, от ЕС, за да защитава и гарантира интересите им в Черно море." Какви интереси има НАТО в Черно море адмирале? ЗАщитата на Родината май се подменя с защита на интересите на ЕС? А дали ЕС ще защитава нашата Родина да не дава господ?

Честит празник! Жертвоготовността и службата за Родината е нещо специфично. Чудесно интервю на адмирал Медникаров! Не всеки може да разбире смисъла в думите му, но разумните оценяват по делата, а ВВМУ "Н.Й.Вапцаров" последните години се разви в посока, която буди възхищение и почит! Резултата се консумира с пълна сила! От подводни до космически изследвания, всичко това се развива в пълна сила! А за "мразещите" пишещи глупости ще добавя : "Я си е...е майка.а!"

Честит празник адмирал Медникаров! На теб, достойния офицер и на всички, които са държат и са държали знамето на Военноморско Училище високо развято.

В заглавието има словосъчетание "Защитата на родината..." Та както разбирам сега само Русия има намерение да ни напада и само за нея се отнася тая "защита"

Вярваш ли че Русия ще ни нападне.... или толкова си прост да мислиш че Русия ще ни нападне...

Чудя се колко от тук коментиращите са завършили ВвМУ. А колко са го завършили 90те или началото на 2000та за да сравните каква е била кочината преди. А влизали ли сте сега? А чудя се кой какво образование е завършил от тук коментиращите. Да не засягаме темата за провалените и затрити университети от некадърно управление. Днес е празник. Бих желал да поздравя за празника господин Медникаров, всички курсанти и колеги завършили Академията. Желая на всички здраве и попътен вятър.

Кочина има само в главата ти.

Явсно има дефицит на МЪЖЕ в България , щом сме стигнали дотам да раздаваме на красивите момичета да влачат Калашници с пластмасови приклади ?! Така ще е като направихте половин България като Джорджано и Мон'дьо !!!

Тлъстия похотливец освен извънбрачно дете в Барселона, имал и още едно в Дупница, което гледа баба Валериева, докато щерка й изкарва кинти от дър таци.

На запад от София са засекли военни да използват скаларно оръжие срещу мирни Български граждани - това не е ли военно престъпление и престъпление против човечеството!

Това казва всичко: Цитат "когато ние бяхме курсанти - 1979 година аз постъпих в училището, бяхме по-добре подготвени в средното образование. Там имаше доста по-висок стандарт на подготовка. Днес някои от възпитаниците ни идват от училища, където незнанието е стандартно състояние " Тоест курсанти тъпаци на два малки кораба.

Забравяш надувните гумени лодки, които осветихме наскоро.

"""Днес някои от възпитаниците ни идват от училища, където незнанието е стандартно състояние """" Нарича се делегирани бюджети.Колкото и да е тъп ,не може да му бъде писана двойка ,защо не е в съзвучие с демократичните ценности

Не им пишат двойки, а ги влачат с другите понеже делегирания бюджет се отпуска на брой ученици - не се интересува те какви оценки имат.

за добро! Като им изключат сателитите и ще се изгубят в Черно море. Вместо в Крим ще идат в Поти и живи и здрави ще поркат грузински коняк. Майките и бащите им ще са very happy! Варненци - тоже. Няма да им падне ракета на морска гара и купонът няма да има край!

Когато забележиш, че яздиш умрял кон, слез от него. Пардон, когато забележиш, че гребеш продънена лодка, слез на сушата! Мъдрост на индианците от Дакота.

ВОЙНА (ЯДРЕНА, ПСИХОСОМАТИЧНА, БИОЛОГИЧНА - ЕПИДЕМИИ) И ВЛАСТ ИЛИ СВЕТОВНО СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО. К-19 ЯСНО ВИ ПОКАЗВА ТОВА ВСЕКИ ДЕН, НАЛИ... ""Живеем в много странно време и с удивление отбелязваме, че прогресът върви ръка за ръка с варварството."" ЗИГМУНД ФРОЙД Ако има само едно световно правителство, то автоматично ще стане служебно. Сега това е невъзможно, защото се страхувате от другите правителства - държави: „Създайте силни лидери, подкрепете лидерите.“ Но ако няма войни, няма нужда от хора с власт, войната е причината да има нужда от власт. И ако войните не изчезнат от света, и властта няма да изчезне, те вървят заедно. Едно служебно световно правителство така както работят пощенските служби, железниците, авиолиниите, служебното световно правителство ще бъде ефективно без да има власт. Това ще бъде един красив свят, в който не знаеш кой е президентът ти, кой е министър-председателят ти, защото те са само твои служители. Но тук и сега те са твои господари (господар и роб, лидер и останалите) и за да запазят властта си, те трябва да държат останалите хора постоянно в страх. Русия се готви да нападне САЩ, така че трябва да дадете власт на лидерите на САЩ. Китай ще атакува... Адолф Хитлер е написал в своята автобиография: "Ако ти искаш да останеш на власт, ти трябва да държиш хората винаги в страх." И той е напълно прав. Понякога лудите хора и К-19 също са прави.

Гумената лодока защо една снимка не сте и сложили,малко гордост за българските граждани.

картинка на военнен кораб на тренажора. Добре е, че в действителност е така, както е. Иначе като нищо ще хвърлят морячетата курбан на натовци.

Честит празник! Добре, че не са изтипосали министъра в оставка... Българи, аре вече стига с недоразуменията. Може ли?

Едни от най-богатите българи са възпитаници на ВВМУ-контрабандисти на кокаин,оръжия за Близкия Изток ,турско китайско карго спонсори на черни партийни касички

Много си зле,братко,богати сме духовно.Дънката е изключение,плод на американския мафиотен предтъпен модел на живот,наложен ни от американските либерасти и българските им подлоги.Жалко за Боян Медникаров,който много добре знае чий е Крим,беше от най умните и добре изградени курсанти,като баща си......

Наистина е жалко, че говоря глупости за Крим, но службата на наведените натовци го изисква. Жив и здрав!

Г-н Адмирала да си спомни какво беше ВНВМУ по негово време и каква кочина е сега.Преди за 1место се явяваха на изпити по 10-15 кандидата ,сега ги събират в махли и паланки почти без конкурс

Пълен смях !!!

Не знам кого залъгват. Заменили били свободата. .... Някаква полза от тези хора да има? Никаква! Зимата току един път извадят някой от някоя пряспа и голямо геройство. Всички останали през цялата година спят.

Те и да не спят все тая.