50 000 лв. глоба за собственика на къпалня "Мария Луиза" заради сечта в Борисовата градина

Районният кмет Трайчо Трайков е разрешил сеч на 11 дървета, отрязани обаче са двойно повече

Обратно в новината

Коментари - 50 000 лв. глоба за собственика на къпалня "Мария Луиза" заради сечта в Борисовата градина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Глобата е смешно малка

Досвидяло му се е да плати колкото трябва на когото трябва когато трябва...

Глобата си е глоба. Трябва да го задължат да възстанови гората, така най ще му бръкнат в здравето - няма да може да осъщесътви каквото е намислил!

Тъпите Боклуци от СДС продадоха Парка на Свободата. Прекръстиха го на Борисова Градина, каквато навремето е имало около някакъв цветарник. И сега няма ни Парк, ни Свобода. Само мутри, оземлени от Софиянски

Тая комунистичекса "свобода" ти си я ползвай

В строителната виза се крие ключето за бараката, наречена парк, но всъщност все повече наподобяващо неголяма градинка, кебапчийница, бирария и пицария, сборище някакво за уж култура и други ефтини атракциони, плюс градски булевард. Сега като изплющят и поредната бизнес офис сграда на 30тина етажа, цена няма да има местенцето покрай езерцето и Лъвовия мост. Ще се тури паркинг, друго кафене и какво ли още не в парка, който някога като деца ни привличаше като дивно място за игри и приключения на свобода. Ех, нови времена и нови противни нрави!

Защо този нагъл паразит ИЗОБЩО е разрешил сеч в района!? Всичко там са млади дървета, на 1/3 до 1/2 от минималните години за прореждане. Ако някое дърво е в лошо състояние, трябва да глобат собственика/ползвателя и да се погрижат за лечението му, а не да секат дървета в парк в центъра на града, където растителността и без това е кът. Май очиларкото е решил да врътне някоя далаверка, преди да получи заслужения шут по дирника наесен.

Защо никой не е контролирал какво се сече. Всички знаят, че Гайтански е нагла мутра . А този, който му даде къпалнята просто трябва да бъде разстрелян.

Егати "наказанието"! Че той дървения материал е по-скъп! А унощожения парк .....

само лупарата я оправя тая държава.

Какво нещо е селянията. Кметът от СОФЕТО, разрешил на "собственика" ОТ СОФЕТО да сече. То Борисовата градина открай време пречи на селянията 1882 година Хаджииенов вика швейцареца Даниел Неф и през1903 година се провела престрелка между местните овчари, полиция и военни защото селяните -СЛАТИНСКИТЕ ШОПИ искали да пасат овцете си в парка... Ама и след това пак са водили овцете си в парка да пасат. Шопска ли работа, селска ли работа та и до днес и е права лисицата че Вълкът е виновен щото е ял овцете а не чобаните. Днес Софето е столица от селяндури. Осякъл двадесет дървета -кадията да присъди на местото им да засади 200 дървета. Всяка година в Канада се засаждат 250 милиона дръвчета -щото и там секат дървета

Държавата на мутрите.

Как може този имот да се върне обратно на общината? Очевидно е, че е направена някаква деветдесетарска измама. Капитолия също и още други частни обекти в парка.

Ако има претенции би трябвало Република Турция да има такива -там е имало военен полигон и не вярвам пък някой дори шоп да е имал документи за собственост

На вяс двямягя с минусите По времето на Рускотурската война а и преди това там в покрайнините на София е имало военен учебен полигон- Доста след това полигона е изместен и абтилерията е била в района на 4 ти километър -това пак е било извън София. Променя ли се факта че на мястото на Борисовата градина турците са имали военен гарнизон, стрелбище, военен полигон и надали някой шоп от съседните села е ичал някакви поземлени имоти там. Какво искате да докажете с минусите когато вие нямате и памет за родните си села

Като губиш войни , претенциите ти нямат тежест

То там е мътна и кървава, с разни заменки общината я подари на мутрите, за тях 50 000 лева е нищо, още повече че общината е с дял, значи и ние ще платим за сечта ... п.п. Впрочем, ако търсите гаражни врати тук има страхотни на разумни цени https://nikdoor.com

Ами виновен е тоя дето им е дал. А това, че са подкупили когото трябва, на всички е ясно. И защо главния архитект крие какви са инвестиционните намерения на собствениците. Така не става ли ясно, кой е в далаверата.

Да си подава оставката а не да се обяснява като

marketor

сополивата смръдла от Самокофско винаги наблюдава. До кога бе изедници Гербадджийски. Униюожихте сърцето на България?

Полицейски патрул ще наблюдава... То вече са отрязани бе алоууу!!!

Има още за сечене във всички посоки. Идеята е от парк да го направят на пустиня...

Не - на полигон за „американските" бази!

М ъ р ш и Не на яли се

Когато някой реши дс прави нещо с имота, защо го прави?Когато не се прави нещо за нищо не се прави? Иди разбери…

А ти си представителна извадка от този странен народ.

Малоумен по рождение ли си ?

То до съдебната палата близо до площад Македония има цяла сграда на 5-6 етажа и в момента се отдават под наем офиси, но сградата е незаконно построена без никакви разрешителни и никой не знае кой е собственика. Сградата си я построиха и вече функционира. Същото ще се случи и в парка, ще построят нещо което ще е незаконно но никой няма да знае кой е собственика и да го спрат.

Няма как да арестуват някой, който с разрешение премахва дървета, това че някаква алкохоличка като въпросната пирогова крещи ,че били 50, 100 скоро и 300 дървета ще каже че са, не е правно основание за каквито й да било действие. Всичко отново намирисва на платена "журналистика" . Интересно е че в непосредствена близост извън имота има паднали сухи, огромни дървета, които никой не се е погрижил да премахне или предварително да ги изсекат но на "загрижената" пирогова не й е платено за това.

това не се е случвало при никой друг президент!!!

Вълка козината си мени ама нрава не. Време е да го отстрелят този 'Вълк'

какво толкова - това си е типично по български . Аман от тия новоизпечени "бизнесмени " които в ровечето случая са обикновенни мошенници и крадци.

Значи, ако си бизнесмен, можеш да правиш каквото поискаш и както ти е удобно, а не както ти разрешават. Явно тоя има намерени е да строи, я кръчма, я нещо друго. Все едно Борисовата градина е негово владение.

От години ми е интересно какво се случва с това място. Като мина от там изглежда адски запуснато, обаче има табели за зли кучета. Доколкото помня, последно е функционирало когато собственик е бил Георги Илиев и после нищо. Това ще рече почти 20 години. Какво са охранявали тези животни? Сега пък явно искат да го застрояват, щом така секат. Мътна Индия е всичко покрай него!

Щото си трае

В нормална държава незаконното изсичането дори на едно дърво е престъпление!!! А тази глоба е смешна! И защо не се посочва коя е фирмата!!!

Освен глобата - трябва да има и принудително залесяване на незаконно изсечения участък.

С 50-годишни дървета...

Само?! Бих му шибнал сто тояги по гърба за всяко дърво. Надявам се да пукне още за второто, че ще е уморително и то много.

Не са ли ги разкарали още от този имот, който трябва да бъде на общината.

Глоба и да възстановят гората, като засадят нови дръвчета!

E добре де, мен какво ме грее, че са съставили протокол???!!! Ще платят ли глобата, ще възстановят ли дърветата, ще ги проверяват ли дали са го направили, ще има ли други санкции ако не го направят...

Че нищо, беза негласно или гласно разрешение на властите не става, абсолютно нищо. Помислете за това на изборите...

И на тоя му намериха синекурна службица - КМЕТ, разпродаде държавните дялове в ЕРПтата, сега иде ред и на Борисовата градина, бме нема начин да не се облажил, ма само шум дига, а за тия бизнесмени глобата е се едно бълха ги е уапала.

Все едно някой да почне да реже дървета в Хайд парк в Лондон или в сентрал парк в Ню Йорк.... Баси смешната държава сме

Абсолютно. Интересът на град, държава, общество е сведен до интереса на двама-трима

сечта до 73-то СОУ, да не би пак някой от "градската десница" да е одобрил "инвестиционен проект"?

къпалнята не работи вече години, но кметът им разрешил да секат дървета в националния парк, още такива "добри дела" ни очакват, като малееви дето също изсякоха дървета в парка, но основаха фондация горичка и садят тук там дръвчета винаги надлежно отразявани от медиите

смятайте кои са собствениците.."бизнесмени"???..пуса им че са в Борисовата градина .

трайчооо, трайчоооо, такъв боклук си си ти, че нямам думи! трайчооо, трайчоо, като не можеш, не знаеш и не те интересува нещо, не се захващай с него, папагал смотан! Какво ти пречеше да пратииш същият този еколог, да следи какво режат ?!? Какво, трайчоооооооо ?!?

Май те мързи да четеш? Чъкча писател?

Чета бе, трайчооо! Чета и знам, че нищо от това което си писал не е вярно! трайчооо, много добре знам чии интереси обслужваш!

Смешно.Изглежда че изобщо не си прочел какво е написал Трайков

Смешно може да ти е на теб. На мен хич не ми е смешно, че лесно вързваш на лъжци и измамници! Ама избора си е твой!

трайчо разрешил 11 дървета... и зачезна,скри се. край нямат схемите и безобразията на калинките. Всички се сещаме ,че тази сеч е предшественик на бъдещ строеж, А трайчо най-добра го знае,и другарката фандъкова също.

какво значи "собственика" - да я разруши и съсипе ли. Има ли къпалня изобщо - смрад, боклук и разрушение. Нешастници - хората пазят и поддържат с векове, тук - профани безродни.

Е, Вълка е спонсор на Толупа, какво ще му направят? Пунта мара.

Очевидно се готвят да строят. Глобата няма да върне дърветата. Трябва да бъдат принудени да засадят дървета на мястото на отсечените и НИКОГА да не получат разрешение за строеж на разчистения терен

На София при кмет Фъндъкова от Герб.

Видео наблюдение 24 /7, по Интернет.... Ама, няма...., кажи си кмете на СО

Бълха го ухапала вълка.

Чеченеца да го сгъне

,,анонимен,,собственик му дреме на чепа за 50 хил.глоба. Важно,че е стартиран поредния строеж. Тези дървета са само началото. Чакайте да видите какво ще изникне скоро там.Още едно от малкото зелени места на София ще бъде обезобразено. Не се сърдете на Фандъкова и другите бандити. преди нея.Винете себе си! Всичко това се случва с нашето мълчаливо съгласие и бездействие.

Боксова зала с протекция или тенис корт, може и фитнес зала - общ. Достъпна с вход 1К лева за ден

ОПГ Гербери + Румен Вълка = Чиста и свята Република....

50 000лв. за изсичане на немаркирани дървета и неизсичане на маркирани?!? Вие нормални ли сте или сте подкупни? 50 000 трябва да е за ЕДНО дърво и да се засади нова фиданка на мястото на отсеченото. Сега ще си платат глобичката, а са си осигурили терен за строителство за милиони!