5-годишно дете пострада тежко, след като пиян моторист без книжка изхвърча от пътя

27-годишният водач на мотоциклета се е блъснал в мантинела на пътя в благоевградското село Падеш

Обратно в новината

Коментари - 5-годишно дете пострада тежко, след като пиян моторист без книжка изхвърча от пътя | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лошо! Излиза ,че съм бил прав оня ден ,когато под статията за откриване на сезона написах /за полицията ,която ги съпровожда/ ДНЕС ИМ ПАЗИТЕ ЗАДНИЦИТЕ ,ОТ УТРЕ ЩЕ ИМ СЪБИРАТЕ КОКАЛИТЕ €

Ама пазете ги тия мотористи бе:))

ДИР, научете се, че човек, който не протежава свидетелство за управление на съответното МПС не може да бъде мотоциклетист, автомобилист, моторист или шофьор. А ако е пиян то той е просто пиян гражданин или пиян селянин според зависи.

... написах една истина по случай откриването на мотосезона, а именно: Тия, като се преброят на есен, НЯМА да са същата бройка! И виновни на 99 процента ще са си те самите! Надявам се, при подобни катастрофи кандидатите за донори да не повлекат и други !

Около 55-60% от ПТП-тата с участие на мотоциклет включват и друго МПС. От тях около половината са по вина на другото МПС. (Статистика има колкото искаш налична онлайн.) Това значи, че около 23-30% от ПТП-тата с участие на мотоциклет са по вина на друг водач. Демек, няма как да са на 99% виновни "те самите". В максималния случай, ще са на 77% виновни "те самите".

Минусите потвърждават, че Ганьо е малоумен идиот. Срещу фактите и боговете мълчат. Не и Ганьо.

Обърни внимание на нещо основно, щом цитираш тия статистики! А именно: Преди да се случи катастрофа с вина от другата страна, винаги моториста е карал с много над превишената скорост!

Това е само в твоята предубедена глава обаче. ПТП-тата с превишена скорост се водят съпричинени, а не "по вина на другия водач". Типично за хората е да забелязват случките, които потвърждават предубежденията им, и да игнорират тези, които противоречат на предубежденията им. Нарича се "склонност за потвърждаване", или както го наричат братушките – кънфърмейшън байъс.

Попадал ли си в ситуация при която шофираш кола, поглеждаш лявото огледало, няма никой, даваш ляв мигачи и тръгваш да се престрояваш и... О, чудо, някъф с мотор от ляво ти минава на милиметри и едва не го отнасяш/или той тебе/ .... Това не става, ако е карал със шейсет И става, когато е със 160!

Попадал съм във всякакви ситуации и никой не отрича, че има нахални и опасни водачи на двуколесни. А ти попадал ли си в ситуация, в която мотоциклетист те изпреварва културно или изобщо не те изпреварва? Кой от двамата ще запомниш – спазващия правилата или другия? Щото повечето хора обръщат внимание на кретените на пътя и това важи не само за мотоциклетисти, но и за автомобилисти. Екстремумите винаги са по-запомнящи се от средните стойности.

" която мотоциклетист те изпреварва културно или изобщо не те изпреварва" Съсипа ме. Но си прав , имам 1 (един) случай когатп видях мотоциклетист да кара в лентата зад кола, бавно и не тръган на светофара да се навира и изпреварва. Беше мналата седмица в София, квартал Младост 4. Но повтарям - един такъв. Ако случайно си бил ти, може да се обясни защо сега се пънеш да декларираш такъв случай.

Искам всички ,,мотористи”да умрат! Особено селяните с дараците по бул България и околомръсното!и да ги завият с на майките им червата!

Не така, де! На теб хубаво ли ще ти бъде, ако някой ти пожелае на всички педали да ви се случи същото?

Забравяш, че и те са човеци като тебе. И доколко си "гражданин" не е ясно, дори миришеш на друго. Всички са човеци, хора. После се делят на различни групи, но да искаш да умрат само показва, че си обикновен дебил. Да ме извинята дебилите, но не ми хрумва друга дума.

Нищо ... важното е да върви купона, мотосезона нали е открит!

национална черта независимо дали автомобил или мотоциклет. Това само от една проверка вчера. Близо 60 водачи на МПС са имали днес челен сблъсък с Пътна полиция на тема "Алкохол или наркотици" За денонощие са съставени 2 816 фиша и 675 акта за установени административни нарушения. 1 0241 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, съобщиха от МВР. В рамките на изминалия ден са установени общо 35 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 22 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а 13 - с над 1,2 на 1000, трима са отказали тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 13 водачи, шестима са отказали тестване.

От време оно приказвам, как пазете моториста трябва да се разбира пазете се от моториста! Ама никой не чува! Ся разбрахте ли защо?

сефте. Не само, че не се пазят, не пазят другите, но агитират някой тях да пази. Вчера, след здрач, един сложил каска, форсира в квартална улица някаква пистарка.... отзад се вози непълнолетна мурва без каска.... Та.... като ако я изръси някъде, кой ще е виновен? Тя, че се е качила, или той, че я е качил?

Ако мантинелата имаше стикер "Пази моториста", това нямаше да се е случило... Още стикери трябват, още...

Мотоциклетистът също е пострадал - ами да, пострадал е душевно още преди да тръгне с детето на това злощастно пътуване.

пазете моториста

В никакъв случай!

иронията в случая