Коментари - 4467 нови случая на коронавирус, 24% са положителните проби | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искам да попитам и може ли някой боло то щабните ораколи или друг да ми отговори. Как тъка вълна обхваща България по същото вфеме почва вълна и вув Норвегия Гетмания Франция и други като храниците са строго следени и пиле не може да мине без отрицателвн тест. Сигурно вирусчето има стелтове. Може и да полудявам ама и аз започнах като кукувците да си мисля за пръскане със самолети. И господ немпже да вдига и сваля вълни едновремено. Може пък онуй нефело детско даскълче дето лъже телевизиите и се прави на математик да изчисли със кплко километра във час препуска вироса от Бългаия към Испания или обратно Как тука всички по ефно и също време изведнъж МЯКОЙ МЪМИ НЯКОЙ МНОГО МЪМИ АМА ЩО МИ СЕ СТРУВА ЧЕ У НАС Е ЩАБЧЕТО

както обикновено

Ако някой иска да го изкарат с отрицателен тест в рамките на 6 часа (с английски превод)...да ми се обади на месинджър във Фейса...Никаква далавера няма...само 100 кинта се плаща Даже Чичо(Дядо) Орлин (демек аз) се изненадАх от "силната" цифра. Мен ме "отвориха"колегите моряци... .първата ми специалност е МОРЯК -втората - ОХРАНИТЕЛ- (демек бивша мутра) -третата - TIR-аджия -четвъртата- ВОДЕН СПАСИТЕЛ по плажовете --------------------------------------------------- Нещата се развиха екстремално, защото французите от френската фирма( където се водя на работа целогодишно и получавам заплата ,дори и когато не работя) се обадиха, че спешно им трябват моряци за крюизните кораби... с условието PCR- тестът да е от "ДНЕС....ЗА....ДНЕС"...

Веднага ми светна, че няма нищо по-лесно от подобна далавера. И че доста често ще има такива

Тази информация за заразени и положителни проби поразително прилича на тази за прогнозите за изборите

Важното е, че на 1-ви март изпълнихме поетия от Борисов ангажимент към ресторантърския бизнес. Нищо, че това сега ни струва стотици и хиляди човешки животи. Дано някога има справдливост и виновните за този кошмар си получат заслуженото!

По-важно е, че още не си разбрал как те лъжат с короната. Що така, глупав?

Трол.

България е на първо място в Европа и на второ в света по процент смъртни случаи сред заразените с COVID-19, показват данните на университета "Джонс Хопкинс".

Със или без корона вирус България отдавна е на първо място по смъртност в Европа и сред първите в света. Щото е колонизирана, а на власт са българоубийци.

и не по 9 а по повече от 19 кача глупасти едно след друго, пак че пишем; ако не щеш ората да пишат , мани коментарите бе, тамам нема да губиш време да триеш тия дето не пасват на линията на "спонсора"

Ако числата са вярни, то смъртността на вируса е 12 188 0т 307 890, което е 3.96%. В другите страни смъртността е около 2.5%. Нещо май здравеопазването куца.

смъртността от тежките форми на грип винаги е била около 4% и е поразявала най вече възрастни или хора със други заболявания, само че досега никой не се беше сетил да го използва за политическо оръжие.... а то се оказа толкова лесно...

Трол.

добре подредена и изчерпателна статистическа информация за последната година развитие на вирусното положение у нас; само за що случайно 9или нарочно) е изпусната цифрата за починалите от болестта през същия период.... дали защото тази цифра от 0.05 -0.08% от заболелите не седи добре на фона на десетките хиляди актижни и стотиците хиляди заболели? ще оси остане загадка.... но поне едно нещо се доказа, най-добре за хората и оцеляването им се грижат в затвора, затова като хората са тъпи и не слушат кво да правят за тяхно добро, ще обърнеме планетата на затвор... не е ясно къде тука се загуби демокрацията и правото на свободен избор.... ако ме е страх че като ида на кино може да се разболея, ами няма да отида, никой не ме дърпа на сила, а ако не ми пука че ще се разболея и евентуално умра, това не е ли мое право на избор?? ако некой се притеснява от вируса на улицата, може да си облече скафандър, но ако аз не се притеснявам, не вищдам защо трябва да ходя с намордник... скоро ще стане по-неприлично да се ходи без маска отколкото без гащи; евала, баш демокрация, да ви е честита

Цифрата на починалите е дадена 12188. Ти си я пропуснал защото бързаш да пишеш измишльотини и да разтягаш Мангъровски локуми.

12 хиляди от 300 и кусур хиляди са.... 4% което е доказаната смъртност от повечето грипове, някои като птичия или свинския имат смъртност от 8-9$ за еболата като вирус нема да коментирам, та... Що за пандемия??? да не споменаваме колко процента са 12 хиляди от 7 милиона щото направо става смещно.... а някой да спомене колко са умрелите от рак за същото време?? няма че е неудобно нали? ее, щом ти харесва да живееш в затвор, защо просто не се преместиш там?

Ясно е - ти си от ВСЕ ОЩЕ незастигнатите. Голямо умуване, голямо нещо. Докато другите берат душа. Да ти кажа, всяко семейство с ковид е драма. Един месец огромно терзание....След това има починали и инвалиди. И е истински финансов колапс, ако сметнеш ежедневните разходи дори за най-прости лекарства и добавки. И неспособността през това време да си изкараш пари.

са ваксинирани

...

Който смята че ни лъжат само с тая корона да лайкне да видим колко хора мислят така?

За всичко те лъжат , ти не знаеш ли ?

и на работа ме лъжат че ми плащат....

Точно е горе долу съотношението - на 5 що годе интелигентни, 9 малоумни...

СЗО и Дростен препоръчват Ct от 45 цикъла, а в момента се съобщава, че немските здравни служители го правят. Не е изненада, че с увеличаването на броя на тестовете в началото на зимния грипен сезон, броят на „положителните“ резултати от PCR в Германия и други страни се увеличава драстично. Както отбелязват критиците, ако здравните власти посочат максимум 35 цикъла, броят на положителните коронавирусни тестове ще бъде само под 3% от настоящия брой! Те отбелязват, че „аналитичният резултат със стойност на Ct 45 е абсолютно безсмислен от научна и диагностична гледна точка (разумна стойност на Ct не трябва да надвишава 30). Всичко това трябва да бъде много ясно съобщено на обществеността.

и тъпака "експерт" по писиарите се събуди и копипейства. МАШИНИТЕ С КОИТО СЕ ИЗСЛЕДВА КОВИД СА НАСТРОЕНИ ФАБРИЧНО НА 35 ЦИКЪЛА. Каза ти се вече. Стига вдига гюрултия напразно. И се научи че са цикли, а не центрофуги. Тъпак.

"Разумна стойност на Ct не трябва да надвишава 30". За реални резултати трябва да са под 20 цикъла, При 35 има много фалшиви положителни, които вдигат бройката без да е реална.

към изследването което цитираш. Че нещо пак замириса на тролове...

Обзалагам се, че не всички са за болница. Просто в болница се кибичи до края на пътеката, защото иначе касата не плаща. А пътеката е апетитна. За съжаление няма да се отървем от това писарушки да диктуват на лекарите колко време трябва да се лекува пациент. Така стигаме до парадокса пациенти да кибичат в болница, въпреки че няма нужда, и лекари да се чудят по коя пътека да пуснат апциент, защото за определените дни не се е оправил достатъчно и лечението в болница трябва да продължи. Искрено, ама искрено се надявах поне това да се подобри, но явно с бюрокрацията дори и пандемията не може да се справи, само я задълбочава

Абсолютно си прав, професор доктор лауреат на нобелова награда за епидемиология и вирусология Око. Много хора се научиха да симулират двустранна бронхопневмония, а други 2500000 за по сигурно умряха, за да се изпълни докрай клиничната пътека... Трол прост!

За кое точно е трол прост? Ти лежал ли си в болница да видиш как се лежи 5 дни, дори за третия ден да си достатъчно добре, за да се лекуваш у дома? Или да си в тежко състояние и 5 дни да не са ти достатъчно, после се чудят как да те оставят? Е, при мен се случва все път, когато се наложи да влизам за източване на киста. Пътеката е 3 дни, обаче не ме пускат да си тръгна. Даже последно влязох в 5 часа вечерта и на регистратурата в 12 часа ми казаха да стоя до 5, защото, ако си тръгна преди 5, няма да им платят, трябва да направя 3 пълни дни! Защо??? А пневмонията сама по себе си не е причина да си в болница. Може да се лекуваш и у дома.

Да локдауните решиха проблема, коремният хирург реши проблема и нито един не умря! Браво, че се игнорират специалистите по инфекциозно болести, каквато е ковид, а и имунолозите, защото само имунната ни система има значение без лекарство! Те ни "спасиха" и никой не убиха, камо ли фалираха, за да си създадат новия финансов ред и новото "нормално'.

ИДИОТ ДО ИДИОТА, майно ле Като гледам, около 50% споделят вижданията ви. Само ще ви кажа - ДУПЕ ДА ВИ Е ЯКО като ви стигне. И няма да продължа с подробности, нека да ви е интересно

Гласувайте, защото ви чака новото "нормално".

Няма фиксирана продължителност на болничния престой.

лъжа. Може да провериш.

за изписване са свързани със подобряване на оплаквания и изследвания. Има ги на сайта на МЗ.

Лъжеш!

Специално за д-р Лангъров. https://www.hematology.org/covid-19/ash-astct-covid-19-and-vaccines поздрави от специалистите.

ти не разбра ли че си пълен профан и тъпак? Като начало е пълна тъпотия да се мъчиш да имунизираш човек който не може да даде добър имунен отговор по принцип. Като да помпиш скъсана гума е. Затова и не стои въобще въпроса дали да се ваксинират. И моноклонални антитела се използват за лечение а не за профилактика. А при болни също не стои въпрос за ваксиниране. Въобще, казаха ти хората да не се занимаваш с неща които не са за тебе.

радвам се, че най-сетне го каза, "докторе". но, изненадаа- вече има разработки за пасивна имунизация на имунокомпрометирани пациенти. на базата на синтетични моноклонални антитела. чети, докторе, четии. на обидите сте силни, но на четенето- никакви ви няма. не така, не така, "докторе." със здраве.

Ха

@хаха "вече има разработки за пасивна имунизация на имунокомпрометирани пациенти." За Лангъров не знам, но аз лично много се радвам за теб. Сега вече може да идеш във фейсбук при другите специалисти от твоя ранг и там да те имунизират пасивно.

Излагаш се, излагаш се- едно и също пееш по цял ден-фейсбук, та фейсбук, , а професионалната ти информираност клони към нулата- скрий се, трол нещастен.

Диаграмите на Франция, Германия и Испания за настроениуто на хората там към АЗ. Оказва се, че повече от 50% не желаят да се ваксинират с АЗ. В Германия почти ну използват АЗ. Там ползват Пфайзер и въпреки това там резултатите са отрицателни

Трол.

Какво разбираш отрицателни резултати? Какви резултати изобщо очакваш при 10-15% ваксинирани? Като станат 50% с една доза, тогава пак ще си говорим . В момента гледай Израел и Великобритания.

Защо вече не се дава и справка колко от разболелите се са със сложена ваксина.

С алергии ходи при алурголог да пита дали да си сложи ваксина. Той е казал ако настоява за ваксина, то да си я постави или в спешно отделение, или в реанимация. Тя се отказа!

Абсолютно нормално, какво притеснително виждате тук?

за това много от ваксинационните пунктове са в болници със спешни отделения и всичко останало. И прави впечатление че са доста редки тежките алергични реакции. От фъстъци са много по-чести. Въпреки че естествено са възможни след ваксинация. Каквато и да е.

Но не са малко смъртните случаи в рамките на 1-3 дни след ваксинация. Мои познати починаха, разчуват се тези неща. Медицински лица.

Не се ли виждаь че колкото повече хора се ваксинират и колкото повече се затягат мерките, толкова положенеутос ктава по-зле, т.е. тези ваксини, които предлага ЕС не вършат работа, а обратното. Доказателство за това е разстящия броя заразени в целия ЕС и колко са ваксинирано. За голямо съжаление на русофобите в Русия броя на ваксинираните расте, но намалява и броят на зразените

И в Израел и САЩ също намалява броят на заразените. За голямо съжаление на русофилите.

Англия и др. еВропейски страни Гърция, Франция не е така. В Израел са дали даржавата на съд зараде масовата ваксинация. В мрежата има клипкак в любимия ти Израел слагат ваксина, в ризата. Пак в Израелсе говори, но не се дява инфо колко ся поченале в следствие на ваксините. Там общата смъртност след кампанията по ваксинираето се е увеличила.

В Израел са направили съпоставка и са установили, че са починали повече с ваксина, отколкото от Ковид, ако не са били ваксинирани.

Хората не са идиоти, разчуват се случаи, разчуват се сценарии и започнаха да се страхуват. Страхуват се и на лекар да идат и да се ваксинират. В Русия масово не иска да се ваксинира народа, евреите са подложени на безпрецедентен натиск и хитруват, защото имат исторически опит с насилие от всякакво естество и т.н.

Англия и на още много места. Тъпото е че се опитва Путин и особено подлогите му да изкарат техните ваксини незаменими и изключителни. А те дори не са най-добрите. Просто са един от вариантите. Пак казвам - дори не най-добрият.

Продължава !!

А идиотите край нямате...

А революцията от 1917 продължва ли? Взривявате ли влакове още?

За сведение на клакьорите, проф. Чорбанов няма как да е отказал да се ваксинира, понеже е роден 1967 г и е извън приоритетните групи за ваксинация!

Виновен е не че не се е ваксинирал, което му е право между другото. Виновен е че публично с авторитет на учен и професор от БАН подкопаваше доверието в противоепидемичните мерки и ваксините. Което вече си е грях. Иначе дано оздравява. Грях е и да се желае зло на хората.

Браво!

Значи няма право на мнение, различно от официалното? Доста такива примери има през Средновековието! Освен това мерките не са зависили никга от него и от др Мангъров! Но както се вижда мерките са изключително удачни и успешни навсякъде по Света!

Лично е мнението когато е лично. Както казах когато човек с авторитет и влияние съответно изказва мнение в медиите на база предполагаемата си експертиза по тези въпроси това не е лично мнение. Предполага се че е мнение на експерт и като такова влияе на нагласите в обществото по тези въпроси. За това вече се носи и експертна и пред обществото отговорност. Подбудите на споменатите личности да се държат по този начин, въобще не искам да коментирам. Мисля че станаха ясни покрай появилите им се политически амбиции.

ти не си ли чувала за зелени коридори, моме? Чужденците в България се ваксинираха чрез тях, бай ти Чорбан не успя!

Зелените коридори се появиха, защото много лекари, учители и възрастни отказаха ваксина, ако не си спомняш, старо! И проф. Чорбанов не ти е БАЙ! БАЙЧОВЦИ са ти връстниците на село!

Проверих. Хора с компрометирана имунна система трябва да се подлагат на терапия с моноклонални антитела, вместо да се ваксинират. Струва 30 000 длр на година. И дават защита само за 3 седмици на "прием". В момента липсват на пазара за масово приложение. Това е. Приятен и безопасен ден на всички.

Не е толкова просто. Просто не е. Спрете да разсъждавате по въпроси затрудняващи и специалисти в областта. Нито ви е работа нито има смисъл понеже става дума за доста редки случаи. Слава Богу!

мии просто е.престанете да се правите на големите специалисти с тия мъгляви отговори. ето да четете- ако знаете английски така, щото да не бъркате инжекция с удар: https://www.nationalgeographic.com/science/article/the-vaccine-alternatives-for-people-with-compromised-immune-systems хем популярно написано, да има и за непрофесионалисти като вас. хаха

Ха

@А Четеш National Geographic по медицински въпроси касаещи личното ти здраве? Сериозно? National Geographic ?!!! Сигурен ли си, че заболяването ти засяга имунната система, а не главата? :-)

тъпо, миличка, много тъпо изказване. две думи накръст не можеш да кажеш- поне прочети популярната наука какво казва

А да ти е хрумвало че е изключително тъпо да се лекуваш според научно популярни статии в интернет? Или считаш че прочитането на статия в Нашънъл географик те прави компетентен в тази изключително сложна област на медицината? Казал е по умен от нас човек - Проблема на света е че разумните хора са пълни със съмнение, а тъпаците са пълни с увереност. Вижда ти се прост проблема защото не го схващаш всъщност, а не защото е така.

Моля ви, не се занимавайте с тоя олигофрен! Нешънъл джиографик, хаха!

Смешни сте- вие от популярна статия нищо не разбирате, камо ли да четете нещо от специализирана литература- но и там пише същото, драги тролове.

Ха

@ :) "Хора с компрометирана имунна система трябва да се подлагат на терапия с моноклонални антитела, вместо да се ваксинират." Това лекуващия лекар ли ти го каза или някой специалист от фейсбук те прегледа и ти назначи лечение по интернет? :-)

тъпо. мноого тъпо.

Това не е решение на проблема. Хем е скъпо, хем го няма. Колко са хората, които могат да си го позволят.

А, това вече е друг въпрос. Мдаа.

Чорбана жив ли е , знае ли се нещо?

жив е и се подобрява, нещо друго да те интересува герберска подлого?

Ха

Жив е и естествения имунитет получен от първото преболедуване толкова много много му харесаха, че сега реши да повтори. Предполагам, че наесен ще потрети. Дето се вика - три пъти за щастие :-)

да го ваксинираме след преболедуване, няма само да виси по болниците, хахаха! хем за назидание на Без паниката и подобните им !

Ха

@викам Е, то при него болниците се редуват със студиотата. В смисъл, че отива в студиото разказва на всички че ковид е леко грипче и няма нужда от болнично лечение, докато ръси мозък хваща лекото грипче, приемат го в болница, лекуват го, изписват го, после пак отива в студиото, пак хваща грипчето, после пак в болницата... Изобщо затворен цикъл :-)

Консултираш се с профилния специалист, който лекува/наблюдава основното ти заболяване и/или имунолог/алерголог :-) ---- И, ако той/тя ми каже, че имунната ми система е компрометирана, какво следва? Да се ваксинирам ли? Какво ПРИНЦИПНО препоръчва науката в такъв случай?

малоумник! И вземи попрочети малко сам, пълно е с информация! Кво си заразпитвал тук- да не сме длъжни да те образоваме!

Благодаря за информацията. Много професионално отношение, браво. Явно нямате НИКАКВА представа, но иначе давате щедри препоръки.

Ха

"Какво ПРИНЦИПНО препоръчва науката в такъв случай?" Науката ПРИНЦИПНО препоръчва да се обърнеш към специалист :-) Бях тръгнал да ти пиша детайлни препоръки на предния ти въпрос, но после размислих и изтрих написаното. Такива въпроси не се решават с питане по форумите понеже и при онкозаболяванията и при автоимунните заболявания има много тънкости. Не си играй със собственото си здраве и живот, а питай лекуващия лекар по основното ти заболяване и после поискай второ мнение от някой имунолог :-)

нямате представа, ясно е. не се напъвайте. едни нещо или ви е ясно, или не е.

Ми питай въпросния специалист, който ти е казал че имунната ти система е компрометирана, що друг да поема отговорност!

принципно питам, информирам се- не поемате отговорност никаква. кажете, моля ви , информирайте ме- явно сте специалисти.

50 / 50

Ако някой следи статистиката, не може да не е забелязал, че починалите в събота и особено в неделя, и то всеки weekend са в пъти по-малко от починалите през делничните дни! Имаше един лозунг от времето на соц-а: Да не позволяваме на нито един пациент да почине БЕЗ ЛЕКАРСКА НАМЕСА!!! Ако някой каже, че този лозунг не показва на 100% действителността в България през последните години, то тогава той твърди, че в събота и неделя оставят пациентите умрели по леглата в болниците или по домовете им и ги събират през седмицата, което е абсурдно!!!

поредният, който дъвче една отдавна обсъдена тема! Тъпаците нямате свършване!

Държите се като последен простак. Не ни казвайте, че сте лекар.

На сайта на Св. Петър не пише подобно нещо. Вървят си равномерно.

ПОПРАВКА - Да не позволяваме на нито един пациент да почине БЕЗ УСТАНОВЕНА ДИАГНОЗА.

Цитират се брой починали , ама не става ясно колко от тях са починали в болница, колко от тях в къщи и дали основната причина е вируса? Защото ако всичките умрели са от болниците - това е много лошо!!!

Вероятно повечето от тези са починали в болница. Надали има нехоспитализирани достатъчно тежко болни след положителен тест за ковид. Засега. Иначе противно на приказките на троловете няма практика да се изследват постмортем починали за ковид и обикновено се пишат съответно и други причини за смърт. От там идва скритата смъртност която вдига общата.

НОЩ да обясни как при до 24% положителни проби в болниците има повече хора от зимата когато бяха 44% положителните проби??? Или този щам е убиец, за което няма доказателства в света или управлението на кризата е Пунта Мара. Вижте статистиката от Обединеното кралство, само надолу е кривата. А за шведския модел, Мангъров излезе прав. Вижте кривата и статистиката на едногодишна база, пак сама надолу.

Различни щамове, професоре... То и при грипа при същите болни болниците са празни, но...

така е, прав сте. Например за 2020г от щама на Глада са умрели 7 000 000 човешки същества в света. Но този щам не е интересен за статистиката, нали? Какво лицемерие само!!!

Я дай точна статистика за кое е бил прав Мангъров? Миналото лято изчезна ли вируса? Колко починали има в Швеция? Затвориха ли ги и тях?

Аз толкова години се чудя защо едни щамове на грипа ги карам на крак, пък от други стигам до болница пък то какво било - имало световна конспирация... Благодаря, Ричи, че отвори очите на нас слепите!

Вие ли давате оценка коя имунна система е дефектна и изхабена? ---- Аз не давам оценка- аз питам. А отговор няма. Да питам пак- ако моята имунна система е компрометирана, какво правя с имунизацията? И, също така- къде и как и за какви пари мога да изследвам статуса на имунната си система? Благодаря предварително за смислен отговор.

Ха

"ако моята имунна система е компрометирана, какво правя с имунизацията?" Консултираш се с профилния специалист, който лекува/наблюдава основното ти заболяване и/или имунолог/алерголог :-)

какви изследвания се правят? Имате ли представа?

Питах лекуващия си лекар - каза, че не знае. Нито той нито някой имунолог правят тестове за да могат да кажат. Няма и публикации разглеждащи този вид заболявания и Ковид ваксините , т.е. няма и откъде да прочете. Разчита се на общите уверения на производителя.

южноафриканският вариант ще е масов и в България. Просто е невъзможно да се спре разпространението му в глобалния свят! Производителите вече започват да актуализират ваксините си и най- вероятно следващата есен- зима ще имаме обновени ваксини.

Бизнесът си е бизнес. Трупането на милиарди за сметка на страха у хората, няма да доведе до нищо хубаво.

може и да си прав, може и да не стане така. Не е ли по-разумно да се съсредоточим върху настоящите проблеми? Или смяташ че са решени? Понеже не изглежда така.

Не обиждайте Паниката - той смята, че картофите, които си поръчва от foodpanda някой ги копа. Копат картофи хората на село за лични нужди в градината и тези, които продават край пътя. В големите магазини и foodpanda всичко е механизирано производство. Толкова си знае човека, черпи информация от съмнителни сайтове и дава "аргументи"...

Ваксината ми дава голяма вероятност да не умра от Ковид, което е достатъчно! Но тя ми дава и в пъти по- силен имунитет дори и срещу новите варианти, отколкото ако съм преболедувал. А преболедували + ваксинирани имат още по- добра защита. Дава ми право да пътувам и ако някой от групата се разболее, няма да ме затворят в хотела за две седмици. За мен това е достатъчно!

така ли ти казаха?! Еми не е вярно. Не ги слушай, лъжат те!

Бъдете отговорни! Слагайте си БЕЗотговорни ваксини !!! За пояснение на пристрастените ваксъри: всеки, преди да се ваксинира, подписва куп документи, че никой, най-вече производителят на ваксината, НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ !!!

За сега е доказано само, че ваксините са напълно безопасни за хората, които не са се ваксинирали !!!

Не бързай толкова де. Дай малко време на препарата да подейства както трябва 5-6 месеца поне.

Не е зле да си припомним.......https://www.facebook.com/RonyInorRony/videos/2869423029952911

Така беше в Италия миналата година по това време. Матрияла мреше в палатки върху походни легла в дворовете на болниците. на студено, завити само с едно тънко одеяло. Лекари и сестри - забрави. Чували недостигат. Камионите с трупове препълнени. Та това ни чака сега и тук. Свиквайте. Генералът го каза на Бенатова още миналата година.

Ама в Италия не бяха ваксинирани. Българската ваксина за БЦЖ, е световно известна като най-успешната. "В България ваксината БЦЖ е задължителна от 1951. Страната е един от най-големите производители на БЦЖ в света и един от четирите доставчици на СЗО. А българите са "най-БЦЖ-ираната нация". "

в Ковид епидемията е градска легенда, каквато е и легендата за Ивермектина.

БЦЖ ваксината и ролята й (нерегистриран) Ами тогава защо сред връстниците ми няма нито един "заболял" или умрял от Ковид?!!! Или това звездите ти го говорят а ти ги слушаш и изпълняваш. "В България ваксината БЦЖ е задължителна от 1951." Но никой не води статистика, както и не прави аутопсии за това. Умрял от ковид, със съпътстващо заболяване блъснат от влак. Такива са реалните резултати.

бе трол. Единствено общо взето достъпно и доказано вече лечение на ковид е ивермектин. Иначе БЦЖ няма общо с пандемията и това е доказано.

Ото Скорцени (нерегистриран) Ковид -истерията в България, ще си отиде с ОПГ ГЕРБ, след 04.04. И тогава всичко ще си дойде на мястото. ОПГ ГЕРБ и поддръжници в затвора, а народът свободен. БЕЗ СТРАХ.

Изкуственият патоген може да моделира определено поведение, което е по-ефективно от случайно изграден имунитет. -------- може ли една неефективна, дефектна, изхабена имунна система да бъде успешно моделирана...г-жо? това е моят въпрос. може ли да се моделира нещо, което при даден човек вече /почти/ не съществува?

Г-жо :) Мола да се обръщате към мен с "г-н Зевзек". Ще ме извините ако съм сбъркал титлата, но вашите най-различни безполови имена не ми помагат. Вие ли давате оценка коя имунна система е дефектна и изхабена? На едни стари хора са им изхабени ставите, на други - сърцето, на трети - бъбреците... Но далеч не са всички с изхабена имунна система.

Това лято Сърбия набързо построи 2 болници за Ковид - с китайска и руска помощ, ще произвежда руската ваксина, а ние в това време се чудехме как да си оправим туризма и чакахме Господ пак да се окаже българин. У нас ако не ни натиснат отвън, нищо не се случва, защото няма грам мозък в управлението. Ние живеем от избори до избори и това ни е "прогресът". Щом някоя партия спечели, се обявява нов живот и всичко остава по старому.

Румбата Шадравана- премиер , а Мангъра - шеф на НОЩ! Или Славчо- премиер, а Чорбана - шеф на НОЩ! Или Рада- премиерка, а Симидчията - шеф на НОЩ!

Поне много от думите на Мангъров бяха потвърдени от СЗО, турчина от Пфайзер, изследвания като 47% по-ниска смъртност от аспиринчето и така нататък. Тези от НОЩ на момента изглеждат като каруцари, говорещи за изкуствен интелект. И непрекъснато не преценяват неща. С разни математици, дето не знаят дори що е то цифра и число.

антиагрегантното действие на Аспирина е известно от един век и Мангъра не го е открил той! Що се отнася до СЗО- Мангъра непрекъснато пропагандира ТОЧНО ОБРАТНОТО на СЗО.

За СЗО виж за Ремдисивира дето пита защо го ползват? Който е за СПИН! Онзи от Пирогов му се разсърди и как спазвали всички стандарти. На следващ ден СЗО каза да не се използва при хоспитализирани. Те още го купуват и наскоро писаха колко са платили, за колко бройки. Като нищо с подобни лекарства може да предизвикват цитокиновата буря, която носи смъртните случаи. Прекалена реакция и производство на някакви тела в организма, като алергична реакция. И как говореха, че прекаленият имунен отговор е опасен. За аспирина се знае, но фактът си е факт. Че броят най-много умрели от сърдечни проблеми, срещу което помага аспирина, че разреждал кръвта. Както тук говореха за тромби от ваксини.

Ще е по-добре от сегашните.

Имунната система на човек не е константа! Други тъпи въпроси? ------- Поясни, че не е ясно. Кои са вариативните елементи и кое и как управлява тяхната вариативност? Ако изобщо го знаеш, де.

Искаш на два реда да ти изнеса лекция по имунология ли бе, мозък? Самото ти искане показва колко си прост! Имунната система не е константа, може да бъде стимулирана и потискана!

Мозък, обясни с думи прости, защо и как имунната система е по-добре и ефективно стимулирана от изкуствен, а не от естествен патоген. И, обясни с думи прости, как една скапана от болести или старост имунна система ще бъде ефективно стимулирана по какъвто и да е начин- бил той естествен или изкуствен?

Обяснявал съм го вече! Да си чел!

3евзек

Г-жо ?, Изкуственият патоген може да моделира определено поведение, което е по-ефективно от случайно изграден имунитет.

Ха

@? "имунната система е по-добре и ефективно стимулирана от изкуствен, а не от естествен патоген" Липидните наночастици на мРНК ваксините много трудно може да ги обявиш за патогени и ще трябва да понагласиш класификацията на патогените за целта :-) За въпроса ти по същество, много накратко - имунната система не забелязва достатъчно добре леките случаи и получава сериозни поражения при тежките случаи. Отделно че вирусът умее да заразява част от имунните клетки, а такива вируси винаги са по-трудни за естествения имунитет. Примерно с вируса HIV е нещо подобно - естествения имунитет към вируса уж го има, но всъщност го няма. За наш късмет SARS-CoV-2 не е чак толкова успешен като HIV в борбата с имунната система, но все пак умее много неща и е по-добре човек да се ваксинира даже и да е преболедувал :-) Съвременните ваксини не правят всички трикове на оригиналния вирус, за да заблудят имунната система и не я повреждат. Така че още веднъж - ваксинацията е изборът на умните :-)

Яко се мре, никави грижи за разболялите се няма. Надминахме всички по смъртност. На практика нямаме здравеопазване, имаме печалбари с бели престилки.

що старшина Без паника днес отбягва темата за Чорбана, вчера написа 1000 поста под темата, обвини всички в лъжа и измама, днес мълчи кат бит пеерас!

Не лъжи трол :). Голям зор да спамиш по мой адрес. Статията си седи още. Аман от тъпотиите ви. Ама то така е, като слугувате на некадърници - чудите се кви да ги ръсите само и само някой стотинка да ви се брои.

Паниката не е трол, недей да го обиждаш горкия. От сутринта само 50 пъти е писал, и така всеки ден.

Ха

@Без паника Гледам, че по-долу много си се загрижил за "излишните" хоспитализации в България. Да беше казал на Чорбана, че Covid-19 не повтаря и че неговото не е Covid-19, а едно леко грипче. Щото вие мангъроидите и без това не правите разлика между Covid-19 и грип :-) И изобщо Чорбана да не се беше пънал да влиза в болница и да ти разваля статистиката на хоспитализираните, а да беше отишъл при Мангъра да му изпише едно чайче :-)

3евзек

Ало Паниката, Пак се измъкваш от темата чрез традиционния ченгесарски похват да обвиняваш други в собствените си прегрешения.

я кажи ся, Чорбана в крайна сметка болен ли е от Ковид или не е болен? И кой излъга- ти, злобната Цветеслава с мръсната уста и фалшивият сайт Фрогнюз или другите, които твърдяха, че Чорбана бере душа в болница с Ковид? Чорбана излъга ли, че е карал Ковид или не?

му е навик да твърди неверни неща, да дава информация, с която сам се опровергава- дори не е способен да разбере смисъла на информацията , с която уж се аргументира?! Единствено постига това, че става смешен. Причината за това е , че очевидно има дефицит в образованието си и надскача възможностите си, особено в такава високоспециализирана област, като медицината.

Сутринта съобщиха, че в Гърция за вчера при над 7000 положителни установени, имат 50 починали. Ха, сега сравнете с България. За едно и също денонощие, разликата при починалите е меко казано ужасяваща при нас. Защо е така? Какво се случва при нас? Ясно е, че лекарите ни тук не достигат, въпреки че сме на челните места по брой легла. Но има и други причини със сигурност

За информация - на челни места в европа сме и по брой лекари на глава. Както и сме номер едно по хоспитализирани с ковид на милион...

го тълкуват това в афера.бг?

3евзек

Ало Паниката, Това твоето е като да се изакаш пред вратата на съседа и да го обвиниш пред домсъвета, че било мръсно. Не те ли е срам бе? Ще достигнете ли необходмите 50 000 жертви преди изборите, за да спадне процентът на Баце достатъчно, за да управлявате?

Ето ти да видиш разпределението: “България е на седма позиция сред 28-те страни членки на ЕС по брой на лекарите на глава от населението, показват данни от анализ на Евростат за медицинския персонал в здравеопазването на Евросъюза през 2014 г. У нас се падат средно по около 400 лекари на 100 000 души население, отчита Евростат. На първо място по брой лекари на глава от населението е била Гърция - 632 лекари на 100 000 души. Следват: Австрия (500 лекари на 100 000 души), Португалия (442 лекари на 100 000 души), Литва, Швеция и Германия (съответно по 430, 420 и 410 лекари на на 100 000 души) и др. Зад нас по този показател са страни като Италия, Испания, Малта, Дания Холандия и др. Полша е страната с най-нисък дял на лекари на глава от населението в Евросъюза - 230 на 100 000 души.”

2014 година? Днес сме 2021 г., не смяташ ли, че нещата са се попроменили? Що за аргумент е да даваш толкова стари данни?

Вече сме тъмно лилави, дори не червени. Области които доближават 1000 души на 100 хиляди. Германия при 100 налага пълен локдаун. Ние се катерим към първите места по смъртност и заболеваемост. Добре дошли в новото нормално! Без пълен локдаун и ваксинация ... само мечти

От 7- ма седмица на 2021 г. умиранията в България са повече от същия период на миналата година. Нещо повече- за 7, 8 и 9 седмица на 2021 имаме стръмно покачване на умиранията. Наблюдавайки графиката на умиранията ясно се вижда, че между втората и третата вълна има САМО ДВЕ СЕДМИЦИ ПАУЗА! Трета вълна , толкова скоро след втората, говори само за едно- че британският вариант БЪРЗО ИЗМЕСТИ, класическия вариант на вируса. ОЩЕ ДНЕС ПРЕДУПРЕЖДАВАМ, че вариантите Южна Африка и Бразилия до лятото също ще се настанят трайно у нас! Много вероятно е да няма лятно затишие- плато, каквото наблюдавахме при класическия вирус миналата година! Ваксинирайе се яко, защото ваксините дават в пъти по- добра защита срещу новите варианти от преболедуването от Ковид! Естественият имунитет срещу този вирус е слаб и нетраен! МНого хора, прекарали вируса, изобщо нямат антитела! Забравете за Мангъра, Чорбана , Чолака , русенския лаборант и другите малоумници! Ако се колебаете- сетете се за танзанийския президент! ДА НЕ КАЖЕТЕ ПАК , ЧЕ НЕ СТЕПРЕДУПРЕДЕНИ!

Имунитетът зависи единствено от имунната система, нали? тя каква е -изкуствена или естествена? не е ли една и съща винаги?

Имунната система на човек не е константа! Други тъпи въпроси?

Вижте проучването на италианците за преболедувалите и техните оплаквания месеци наред след това и пак говорете за излекуване. Ако има лекуване, то явно е друго, не това, което се прилага масово в момента.

Колкото повече се ваксинират и се въвеждат строги мерки,толкова повече се увеличават заразените ! Нещо не сработва !

Значи на едни бизнеса им го съсипват: затварят легища, приземяват самолети, ресторанти, хотели. Други, като хранителни магазини, ги правят богати и по богати. Как може? Ако ще затваряш , затваряй всичко.

Сигурно си българин .

Това е за да можеш да летиш на банан и да отседнеш в тиква. Все неща, без които няма как да живееш.

Вчера починалите в 82 млн Германия са 250.... Както искате така го смятайте и така е вече 2 г, в България умират, защото няма лекари лекартсава апарати за кв плазма кислордот... Има само едни легла, все едно сервоз без оборудване... Нашите болници са складове за трупове...

Как можа да сравняваш велика Германия и България?

Защо лъжеш? Берлин не е Германия.

Всъщност като за вторник данните не са чак толкова песимистични. Ще видим до края на седмицата как ще върви преди да се правят изводи. Но има надежда.

в момента МА на новите случаи надминава предишния пик , но лошото е че не няма видимост да прави плато а се е засилило ЯКО

Данните са за понеделник всъщност, дали дса песимистични? Вчера в Германия съшо беше понеделник, 250 починали на 82 млн население... Всеки да си сметне с елка или наум колко пъти е по песимистично тук, но ориентировъчно около 10!!!! пъти или 1000 процента по зле

Дотук над 12000 починали тежат на съвеста на русофилите, господ забавя, но не забравя!!!

И милион и половина на съвестта на Борисов ОПГ ГЕРБ. господ забавя, но не забравя

Оставка!!!!!

Повече от една година сме свидетели на гнусна пандемия, която, за съжаление, не може да бъде овладяна, а куп чукундури продължават да отричат вируса, не спазват никакви мерки и сеят заразата.

А някой опита ли се да я овладее и как? Щото за една година хаоса е пълен, мерките неадекватни, щетите в милиарди, смъртността в топ 3. И не е пандемията причината за всичко това.

кажи за Чорбана бе, жив ли е , пие ли чайчета? Нал сте от една партия- ОФ- то!

3евзек

Ало, Паниката, Като гледам ти как "овладяваш", само се моля такива като теб да не получат власт никога. Защо все наопаки ти се получава?

Правителството носи вината за броя умрели и заразени.не е направило нищо. С толкова ковид не чакайте туризъм тази година. Никой няма да дойде . Робите тепърва ще разберат гаврата с тях