433 души удариха джакпота във Филипините

Трябва да поддържаме и защитаваме почтеността на тези хазартни игри, заявиха властите и започнаха проверка на подозрителния резултат

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ef bet bonusite hi hi za balamite sa vagni

Да има голям брой познали всичките числа когато те са кратни на девет не е голяма изненада. Те даже сигурно попадат на една линия на фиша. Ноооо... В българия се паднаха едни и същи числа два поредни тиража на тотото. Малко след като беше въведена технология за автоматично разпознаване на топчетата. Такова нещо не се е случвало никъде другаде и никога друг път в човешката история! Но тогава някой явно е забравил да въведе резултатите за новия тираж... И тотото продължи да съществува и да продължава да мами наивниците "които участват с малки суми но редовно".

А и между другото това беше po времето когато шефка на тотото беше майката на един пъпчив затлъстял дpишло, която после му даде едни пари за начален капитал и той изведнъж стана крупен бизнесмен, собственик на медии и цели сектори от индустрията, виден политик от депесе и спонсор на герб и близък съратник на бойко борисов.

Освен, че изтеглиха 2 пъти еднакви числа, те дори бяха изтеглени и в еднаква последователност, което е наистина абсоютно феноменално рядко явление. Може би някой от служителите на тотото умишлено е искал да покаже наяве на наивния народ, че тотото е фейк.

С други думи са им разбили системата за нагласени резултати и сега реват!!!

А "куриоза" от нашето Тото, когато в 2 последователни тиража се паднаха еднакви числа защо не го споменават? Вероятността беше някъде от порядъка на 1 към 1 милиард за подобно нещо.

Не само еднакви, а в същата последователност хахаххаха

Вероятността е 1 на около 2-3 милиона, не на милиард. И това е за само 2 последователни тиража. А вероятността да се случи някога в 2 последователни от 1000 тиража е 1000 пъти по-голяма. По онова време тиражите в годината бяха около 100.

ГЛУПОСТИ!!!! Вероятността да уцелиш 6 от 49 е около 1 на 14 милиона. Сега сам си сметни каква е вероятността да уцелиш 6 едни и същи числа в една и съща последователност от 49.

3евзек

Г-н Пламен, Много добре си сметнал, почти 1:14 милиона е вероятността за едно теглене. Обаче в два последователни тиража има общо 4 тегления, поне така беше по онова време, така че вероятността да се паднат две еднакви (включително две еднакив в един тираж) е 6 пъти по-голяма. Почти елементарна комбинаторна задача не можеш да решиш, пък си тръгнал да обясняваш кое било глупости. Засрами се!

нещо бъркаш....няма те в теория на вероятностите... в тото имаш комбинации т.е. няма значение в каква последователност се падат числата...1,2,3,4,5,6 е печеливша комбинация колкото и 3,2,1,5,6,4 но ако има значение и последователността в която се падат числата това са вариации и там вериятността е много малка а в едно теглене 433 души да познят числата е също мноооооого малка вероятност..

3евзек

Г-н GR, Шансът 443 души да познаят е малък, но само математически. Хората не са идеалният генератор на случайни числа. Сума народ попълват по някакъв шаблон. кой си знае щастливите числа, кой си знае рождените дати, койй прави геометрични фигури по фиша....

До зевзека...нещо си мног зле с терията на вероятносттите... вероятността да се падне една комбинация в тото 2 паример 1:14 милиона но вероятността в две последователни тегления да се паднат еднакви числа е още по малка а не по-голяма , а вероятността в две последователни тегления да се паднат еднакви числа в един и същи ред е ооооще по-малка...

3евзек

Г-н GR, Отново не аз, ами ти си зле. 1:14 млн е да се точно падне избрана от теб комбинация. 1:14 млн на квадрат е да се падне два пъти точно избрана от теб комбинация. Обаче комбинациите са 14 милиона и като умножиш единичната вероятност по това число, то вероятността да се падне коя да е от тях два пъти е отново 1:14 млн. Все едно е да видиш числата от едното теглене, тях вече ги имаш за даденост, да попълниш фиш и те да се паднат в другото теглене. И ти не можеш да си съставиш елементарна комбинаторна задача, пък си тръгнал да обясняваш кой бил зле. Не те ли е срам бе? Колко изкара на изпита по вероятности в университета?