В последния си брифинг: Щабът обяви първи случай на починал лекар от Covid-19 в България

Жертвата е на 43 г. от Инфекциозното отделение на МБАЛ-Сливен, общият брой установени заразени е 1588

Обратно в новината

Коментари - В последния си брифинг: Щабът обяви първи случай на починал лекар от Covid-19 в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Днес още един лекар издъхна от Ковид пневмония. Бог да я прости

Пиар експериментът „Нов генерал за президент” приключи безславно. Борисов има хардуерен проблем. Хем много му се иска някой да засенчи популярността на Президента Радев, хем в случай, че нещо подобно започне да се случва, започва силно да се изнервя и накрая вижда в претендента заплаха за собствената си власт. И сам сваля от сцената куклите, които е качил. Без естествено дори да им остави достойнството да си тръгнат сами. Още преди три седмици, когато ГМР реши брифингите да са в Министерски съвет, разбрах накъде отиват нещата и че скоро доктор Мутафчийски ще бъде пожертван на олтара на бойковото самолюбие и завист. Което и се случи днес. Дори не се появи за последен брифинг и да каже няколко последни думи на журналистите и хората. Всъщност ГМР не оставя хората около него да дишат. Не ги оставя да имат самостоятелно мнение и да вземат решения. Всъщност НОЩ не вземаше решения. Те се вземаха от Борисов и то не въз основа на здравни показатели, а на политически. Всичко в неговите действия е подчинено само и единствено на политическото му оцеляване. И с което, признавам, се справя много добре. Това е единственият му талант.

Ако човек погледне на ситуацията отстрани ще му се прииска да вика за помощ. Министър председател, които обикаля по всевъзможни строежи и ръси бисери на килограм. Главен прокурор, които първо арестува хора и после мисли какви обвинения да им скалъпи. Председател на парламента които си вдига заплатата защото иначе било популизъм. И всичко това се смята за нормално. За пример може би трябва да сравним с друга държава членка на ЕС. Премиерът на Нидерландия г-н Марк Рюте не обикаля като изоглавен. Главният прокурор (напълно независим) явно добре си върши работата усещането за сигурност е навсякъде. Председателят на парламента знае къде е Пекин. На този фон протестите срещу президента, които според мен единствен се опитва да бъде коректив на властта са леко казано смешни.

АКО ТРЯБВА ДА ОПРАВЯ ЕЛ ТАБЛОТО НА КОЛАТА НЯМА ДА ИДА ПРИ МОНТЬОР НА ДВИГАТЕЛИ . И С ТОВА Е СЪЩОТО НАЧАЛНИК НА ЩАБА КОРЕМЕН ХИРУРГ . ВИРУС НЕ СЕ СПИРА . МАТЕМАТИКАТА Е НАЙ ТОЧНАТА НАУКА БРОЙ ТЕСТОВЕ И БРОЙ ЗАРАЗЕНИ И НАСЕЛЕНИЕТО В БЪЛГАРИЯ, ЗАРАЗЕНИТЕ СА ПОНЕ 500 000 ХИЛ ДУШИ И УМРЯЛИ 60 ЧОВЕКА. ПРИ ПЕТ МИЛИОНА ЗАРАЗЕНИ ПОЧИНАЛИ 600 ЧОВЕКА . САМО В СОФИЯ НА ДЕН УМИРАТ СРЕДНО 100 ЧОВЕКА НА ДЕН.

Абе най-важното е стадиончета да се строят

вместо да насвиете циганите и тарикатите, да пуснете хората на чист въздух, вие хвърляте всичките сили на полицията КЪДЕ? Да пази. Какво ? Изходите от градовете. Пазете ВХОДОВЕТЕ МАМКА ВИ. Това, че съм поискал да отида до Рила, или до вилата си, е супер и е плюс за всички. но когато някой некъпан от началото на годиниата мангал се качи в рейса и ми се хили без маска, това НЕ Е ОК!

кво цъкаш '-', бе, манго?

Те сега медиите ще трябва да измислят какво да правят 2-3 часа в програмното си време:)))))) Поне няма да му се гледа гробовната физиономия и половинчатите му отговори само на тази част дето му е удобна.. Жалко за жената, да почива в мир и съболезнования, но ми е интересно как не е хванала първите симптоми сама, как не са правени тестова за да не знае и да се предприемат мерки..

Най-лесната работа е чуждата.

Хубавото започва от утре. Мерките падат. Комунистите понеже няма вирус се заразяват и мрат като мухи. Мечтата ми ще се сбъдне. България ще се освобди от комуняги. Преливам от щастие и отивам в кварталната кръчма. Смърт на комунизма.

не те ли е срам малко? Лекаррка е починала...

Отиди на майка си в .....

За тебе разбрахме, че си правен с пръст в задното отверстие на майка ти, откъдето си се и пръкнал недоносен! Така че, не се напъвай излишно! Нито мисленето, нито писането ти се получава.

Отиде си наша колежка и приятел. Много добър лекар. Педиатър и инфекционист, с голямо сърце! Остави малко дете. Толкова на глупацуте, мислещи, че всичко е конспирация и лек грип. Не не е лек грип. Смъртоносен е. Даже и за иначе здрави хора. Помислете пак, неспазвайки дистанция и препоръките. Заради самонадеяни индивиди умират хора!

Жалко за жената! Лека ѝ пръст! Тя трябва да тежи на съвестта на Буда и НОЩ, които 1,5 месеца само плякаха джуки и не вършеха нищо полезно на практика! И точно затова повечето хора са против тия гьонсурати, които ни облъчваха всяка сутрин с апокалиптични картини по политическа поръчка! Вместо да се вземат действени мерки за ограничаване на разпространението на болестта, псевдомерки с рестрикции към дисциплинираните хора и свободия за недисциплинираните! Липса на предпазни мерки за лекари и медицинските сестри, които малко преди извънредното положение същият тоя министър нарече умствено лабилни, че искали повишение на заплатите и по-голямо обезпечаване на труда им по места. И това, че не дойде Апокалипсисът не е тяхна заслуга, а реалността, за която ни говореха истинските специалисти-вирусолози, а не смешковците от ненужния НОЩ с войнишки униформи. Който разбрал - разбрал! Който не - да си седи в къщи и да си ляга вечер в леглото с маска и ръкавици на мин 2 метра от жена си и децата!

Починала е бързо,защо преди това не е проявила симптомите на вируса! Жената е имала астма и е починала от нещо друго.Мир на праха й!!

Мутафчийски отиде курбан. ХО ХО ХО

За награда - номинация за Президент на следващите избори! Благословията от едно посолство я има! А тролчетата на ГЕРБ още днес и тука го обявиха за Спасител и му лъскат здраво имиджа!!! Само че ние помним и едва ли ще забравим да изборите!

за тоя гей по душа никога няма да гласувам. не става една заповед да предложи, прокара и задейства. нещастник.

Някой може ли да ми обясни как лекарка от инфекциозното ще се зарази с корона от пациент - това по думите на щаба при положение, че ги даваха целите в скафандри и се оплакваха, колко са неудобни за носене тези скафандри - това не е джи пи, а лекар от инфекциозното - ако там не са имали предпазни средства, то няма къде другаде да са имали?

По света има хиляди заразени медици и стотици починали, обяснението да ти го даде мънгъров, който твърди че ковид е безобиден

Може навсякъде и по всяко време да ги носиш всички екипировки. От време на време примерно трябва да се яде, пие, тоалетна... И като си накиснат в инфекцията рискуваш винаги. Отделно че костюм предпазващ от инфекции за многократна употреба е нонсенс.

лесно е за обяснение - тези със скафандрите ги даваха от три столични болници, но за съжаление не са само тези лечебни заведения, които приемат заразени. И други софийски болници, а и други из страната приемат и лекуват заразени, но нищо не им е подсигурено. Два месеца гледахме, как постоянно напускат медици - защо мислиш, че го правеха? Защото нищо не им е подсигурено...

Както изведнъж се появи излишния щаба така изведнъж изчезна, чиято основна цел беше да поддържа рейтинга на мутрата а също и да го пази от страха да поеме отговорност ами герб стартираха кампанията за президентските избори

Щаба си беше на място,точно навреме от най добрите професионалисти.Достойни хора.И свърши огромна работа за кратко време.В условия на пандемия,най малко не интересува друго,най малко рейтинга на треторазрядни политици,начело с дрисливия президент.

Ти си дрислив гербоблиз!

Кво работи щаба? Не лекува, а координира.... На барба ганьос стукмистиката.

щаба се оказана една група от меки китки и големи приказки.

Набутаха тоя плешив глупак да плаши народа, докато си подредят далаверата и усетят,че на народа му писва, после си избърсаха гъза с "генерала"-подлога и го изхвърлиха като ненужен парцал. Дето викаше един познат - да си ибрикчия може да е професия,ама не е работа...

Народа не се е,уплашил,когато си информиран ,а спонсорите на троловете се уплашиха и дребни души политици ,че покрай пандемията им пада рейтинга.Не здравето на нацията има значение за дребните души,а фалша и популизма.Това е най голямото падение,да обвиняващ един достоен лекар ,че информира обществото ежедневно за размера на епидемията и как да се предпазва.В целия свят е така.В Италия,САЩ,хората не се ли плашат.

Баща ми участваше в правенето на едни от най добрите български филми, преди години баща ми се нуждаеше от операция, случайно попаднахме на Генерала, разговориха се и Генерала беше гледал всичките му филми и когато попитахме да си изберем избор на екип, за да го оперира Генерала, генерал Мутафчийски ни отговори :за мен е чест да ви оперирам и не ни взе нищо, толкова за честта, Респект и Поклон към Генерал Мутафчийски!

А всички ние плащаме за "избор на екип" без да избираме нищо. Узаконен рекет.

Ти, бате,значи си от ония там, "по-равните от другите",а на нас с гайдите нещо не ни се отваря парашута да избираме екип, молим се изобщо да ни обърнат внимание. Битието определя съзнанието де...

Личните ти взаимоотношения какво общо имат в случая? Като щабист 'генерала' се изложи ТОТАЛНО. осра и тавана.

свършиха си работата.Целта е постигната. Честито,а сега се оправяйте.

Когато от 1588 случая 168 са на медицински лица, значи или ни лъжат нагло за броя заразените , тъй като никъде няма над 10 процента заразени лекари, просто лекарските случай не може да се скрият, или става дума за такива условия в болниците , че правителството и Ананиев трябва да си заминават.

Ама разбира се ! И Борисов да не забравиш ! Бързо да го замени Слави чалгаря !

Ти още не разбра че този вирус е силно заразен и когато медиците имат контакт само със заразени денонощно,въпреки предпазването риска за тях е много висок.В болницата влизат всякакви,има и безсимптомни заразоносители..В Италия заразените медици са 16000,в Китай също се заразиха .Вируса дано разбра е смъртоносен,а в такива отделения въздуха,повърхностите е среда на зараза.Те дезинфекцират,но не през една минута.

Непонятно е защо плащат на медицински персонал по 1000лв САМО око са имали контакт с заразени от виреса!? Тези хора като отиват на работа НЯМАТ ПРЕДСТАВА какво ги очаква. Но отиват. Така че плащайте на всички а не само на тези кжито са имали евентуално контакт със заразени! Ако искате да има хора на първата линия!

Голям раздавач си бре ! Лесно се раздават чужди пари !

Генерал Мутафчийски спаси нацията. ЗАСЕГА. Никога не е късно камионите с трупове да тръгнат. Дано не се случва, колкото и да им се иска на комунистите.

Пак комунистите са ти виновни , тъпанарино !

Не е ли така? Един местен, не особено приятен резидент каза, че заразата била наужким, че да се пречело да се събират хората. Добре, че въпреки неговата некомпетентност се взеха навременни мерки. Иначе сега ти и другоподобните ти щяхте да мучите, защо не са били взети навреме мерки.

Има 20 км. опашка от камиони с трупове на изхода на София. Аааа, ама били агнешки за гергьовден.

Ех, Муфтаджийски, предупредихме ли те, че ще ти резнат медийното време за ПР по телевизора? Това, което ти предвиждаше не се случи, но това, което ние предполагахме стана. Защото вместо на научни документи се опираше на заповедите на ББ (който за това те беше назначил). А ние знаем как ББ се отнася с бушоните, които назначава. Дано поне да си добър хирург, че да си продължиш професионалната кариера. Сбогом и следващия път мисли, преди да приемаш предложение, на което не може да се откаже.

Българскотон общество ви ненавижда със страшна ненавист. И тримата сте малоумни, особено тозе вдясно на монитора ми. Онзи ден каза, че слънцето "трепе вируса". КОй е този идиот, клиничен идиот. Господ бог ще ви накаже за тези месеци психоза. Повечето не ви вярваха. но психозата е нещо което е заразно.

Ти като бьлгарските общество ли се изживяваш?! Нямаш това право! На Щабът можем само да благодарим и да ги помолим да продължават да си вършат работата, както до сега!

Ти не си българското общество, не говори от името на всички, а само от твое име психопат

Всъщност, той може би наистина е от едни прословути 80% на българското общество.

докато траеше думба-лумбата, вече избират представителите на цялото ни общество. можете да потърсите кои НПО-та ще избират от своите среди членовете. ПС жокер: цигани, джендъри, и даже едно нпо на жените-бежанки. Да, те ще дават мнение и предложение от името на гражданското общество, и това е де-факто държавна институция. ЧЕСТИТО. ПС 3/4 от тях нямат дейност последните 10 години. Куклите на БХК и Анимус. А вие си говорете за някакви женерали и някакви комунисти.

Продължавай да не вярваш... гледай само да не се наиграеш.

Адът така и не пристигна, въпреки предсказанията на НОЩ! Апокалипсисът не поиска и той да дойде в държавата на Винету! Няма чували, хладилни камиони и морги по детските площадки! Тогава за какво му е на Вожда тоя щаб, след като не можа да натъкми пробите по искания и жекан сценарии? Остава само четящата дневния хороскоп гадателка, която и иначе никой не би слушал. И въобще, операцията по издигането на пиедестал за бъдещ президент на един псевдогенерал приключи с тотален крах. Целите са постигнати обаче: нови заеми, опоскване на излишъците, непрозрачност при раздаване на общите пари, корегиран бюджет, досъсипване на малкото останали малки фирми, безработица......Като цяло - доволни и мазни калинки и смачкан народ! Държавата на Винету! И на мафията!

Глупако, тъжно ти е, че адът не е дошъл и че дъртаците ти не са ритнали камбаната? Що за дебил?

Не, драги Дебилчо! Жал ми е, че ни третираха и третират като стадо с безумни кретенизми, докато ни крадат по най-нагъл и долнопробен начин! Но не очаквам разбиране от такива като тебе, които сигурно са топнали по някакъв начин пръстче в общата каца с меда, щом това положение и отношение го устройва!

И какво са откраднали от продънения ти джоб, че ми е интересно? А че сте стадо от селски дебили - прав си! Няма как да разбереш за свършеното от Щаба - първо нямаш нужното образование, второ - с недоразвит мозък си!

Такива пръдльовци като неб дето една стотинка данък не са внесли пищят най-много, че са ги обрали !

Не ти ли идва на плиткия ум, че тъй нареченият ад не дойде заради мерките, взети навреме. И какво ли щеше да ревеш, не дай си Боже, ако беше се случило това, за което си мечтаеш! Е, тогава, сигурно пак щеше да искаш да сваляш правителството, заради не предприети мерки.

Умнико, в Беларус като нямаше никакви мерки, защо Ада не дойде?

В Беларус имат 10 пъти повече заразени от нас и на ден по 800-900 нови заразени. Може да не е ад, но са поне 10 пъти по зле от нас... засега. Скоро ще видим резултатите от агнешкото по Великден и Гергьовден.

Да всичко това е така, благодарение на усилията и мерките на щаба, ама надали идиотите ще разберат и оценят това

политически ангажираните коментари. Като гледам на огромната част от тази злочеста територия, народа си прави каквото си иска и се радва на слободията, дето мисли че е демокрация. После реве, че няма ред и иска диктатура. Като гледам може и да има в обозримото бъдеще. Ревете на воля сега, че в диктатура много лошо бият за реване и по-лошо също от бой за недоволство.

Никой не е пророк в собствената си страна. А на тези, които се обявиха против мерките, ще кажа: Прости им Господи, те не знаят какво вършат

Ти определено не си разбрал, защо тоя пишман генерал не се харесва на хората! Мерките се спазваха от по-голямата част от хората! Необходимите и разумните! Но когато те станаха определено издевателски и безумни, последва това, което четеш тука. И досега не ми стана ясно защо са необходими нагнетяване на ужас ежедневно от екраните на всички телевизии от т.н. щаб, идиотизмите с КПП-тата около празниците, затварянето на парковете и планините. Впрочем, ясно ми е! Стадото трябва да си знае мястото и да знае кой го стриже и коли!

Ходи питай заразените лекари. Те нямат партийни пристрастия, защото и болестите нямат партии. Тях питай защо се опаковат така в инфекциозните и сродните им отделения.

Че то се видя точно по КПП-та колко се спазват мерките! Точно, защото такива като теб лаят срещу тях непрекъснато и твърдят, че нямало епидемия и то било някакво си мижаво вирусче. По-горе писа, че нямало достатъчно умрели! На това какво да отговориш? Кажи го на децата на починалата лекарка, на 43 години, без съпътстващи заболявания вероятно. Защото нали това ви е все оправданието, сякаш, че на 65 години, с диабет или прекаран инсулт животът е свършил. Безумци! И то само, за да можете да се развявате ,, свободни" или да се наливате по хоремаците. Може би трябваше да ви оставят, да плъзне заразата, да изтърват положението като в повечето европейски държави, че после след дъжд качулка. И тогава 3 месеца затвор у вас щеше да ти се види малко.

Мръсната поръчка да унищожат бг икономиката бе изпълнена и се скриха да правят новия черен сценарий

Комунистите ядат лайната на герберите вече над 10 години!

Интересно, тази коментари се пишат от една биологична единица, и никой не си прави труда да го елеминира от форума?! Докладвани гнусотии като тази продължават да стоят във форума. Каква ви е целта Дир.бг? Повишаване на броя на уникалните импресии?

Доста ти е ниско нивото като за учителка. Можеше да се сетиш и сама, че в събота и неделя модератори почти няма. А за Tor Project чувала ли си? Не? Повярвай, че има на света доста по-можещи и знаещи хора от теб..... С такива учителки спукана ни е работата.......

ядат едни и същи лайна предвид неоспоримите доказателства за партийния произход на сегашните управляващи

Всъщност, това е прекрасна новина! Сега Борисов няма зад кого да се скрие!

Министри дал Господ.

каквото каже авторитарния фалшификатор на избори това става,пък сме били парламентарна република.Годжито го хвана страх,с неговите мерки по коронавируса,на запад ни казват,че сме прилагали колумбийската система.Бог да ни пази.

Тъпак смотан!

Ужас! Брифингите спират! Какво ще работят сега плювачите по ген. Мутафчийски?

Ще се концентрират върху правилната особа с наднормено тегло от Банкя.

И да се концентрират,все тая-догодина пак ще има 13:0 .Мъкааааа!

Сетиха се значи най- после! Когато отявлен невежа в някаква област ти мели ката ден, дори и нещо правилно случайно да каже наред с глупостите, ефекта е само предизвикана спонтанна погнуса.

Ганьо, ти си специалист по всичко, нали? И щом не разбираш казаното от експерта, значи си пълен дебил!

Охо! И днес ли серат пак комунетата? Как са комунистите днес - яат ли мазните лайна на герберите? САМО ГЕРБ!

Яде ги единствен главния редактор на сайта и подопечните му носърчета, че те оставят да дефекираш безобразно из форума. Ти си като кучешките фекалии размазани по улици и паркове.

Алоу, детската "учителка" - не се ли казваше главнияТ? И яж мазни фъшкии!

Това е кукичката за грамарнацитата с празни кратуни. Ако те попитам кой е Илия Карадеспотов едва ли ще ми отговориш. Трудно е да направиш проверка за него в "Как се пише" или да питаш "чичко си Гугъл". Безобразни нищоправещи идиоти. Запазената марка на Дир.бг

Остави на спокойствие Илия и сподели какво те тревожи, че така се напъваш? Не ме познаваш кой съм и по-добре за теб, че съвсем ще се комплексираш. Гледай си онлайн обученията и речите на г-жа Корнела и се успокой малко.

Вуте ти педал ли си?

Направил съм петиция до БТВ и Нова. Целта е да предложат на другарят Мутафчийски поне астрологичните бълнувания на Алена или сводката за времето. Подкрепете ме. #ДАЙГЛАСНАГЕНЕРАЛА!

Генерал Мутафчийски да се награди с медал. За спасяване живота на хиляди българи! За това трябва петиция

Ген.Мутафчийски прав или не разбра каква е съдбата на всеки "истински" докоснал се до тумора фирма Герб. Един менте "генерал" т.н мин.предател го "разжалва" най-позорно.

Ментето, бивш генерал, макар да има на подчинение разузнаването и денонощно да получава информация, се изцепи на трети март неподготвен, че опасност от зараза няма. Да го каже на починалите и на заразените медици. Белким го и целунат без маска за "мъдростта" му.

Rekoнтра,много си оригинален башментак хахаха

това е резултатът от задочния спор на Мутафчийски с ББ за мерките . Баце не търпи чуждо мнение .

Годжи от както се раздуха случая за берачката на цветя, която му се изгаври с мерките, като прелетя от Холандия до София заразно болна с двете си болни деца и после прецапа от София до хасковско село явно вече не иска да се явява пред публика.

Няма го Мутафчийски, но добре платените, запъващи се и каканижещи Арнаудови са тук. Да не ги забравяме, те са на високи позиции! Нашите момичета са винаги уредени. Той ви тревожел, той не бил компетентен, но вечните връзкарки са. Какво пък...

Ген. Мутафчийски говори най-правилния български, в сравнение с купищата репортери и водещи, които това им е професия. Сутринта, тази Арнаудова, на какъв висок пост е, а каканиже, криви се, не говори равно, видях само една коса от мъпет шоу...

Това е "проблема". Андрешко мрази умните по дефиниция. Ганьо пък ги мрази, защото ако достигнат критична маса, ще му вземат власта или наложат по-високо от мърлявото му ниво за работа или сбъркан светоглед..

О, не!!! Сега как ще започваме ведро деня без майтапите на Майтапчийски!?

Пусни си мънгъров, той действа успокояващо

А може и Нинова и Радев.

А най-добре си пускай на три смени тримата изброени в репликите. Така ще си 24/24 часа доволен.

Българинът е вечно недоволен. Каквото и да става в тази държава има вечно недоволство. Има мерки - защо има мерки, няма мерки - защо няма. Това нормално ли е? Всеки се изказва като голям специалист, въпреки че не разбира абсолютно нищо. Повярвайте по-сложно е от колкото си го представяме ние. Не случайно има епидемиолози, инфекционисти и вирусолози - това са хората, в които трябва да се вслушаме.

Ама и държавата на българите е голема хурва за тях, нали!

Само че в този НОЩ няма нито епидемиолози, нито инфекционисти , нито вирусолози . а мерките които налагат или отменят са като действия на шизофреник. Ако искаш мога да ти дам и примери. а това че Българинът е вечно недоволен е в резултат на лоша комуникация между властта и хората.

Доц. Кунчев - епидемиолог, Проф. Кантарджиев - микробиолог, епидемиолог, имунолог

не му е виновна на българина липсата на комуникация. Каквото и да направят,.. ние все ще сме недоволни. Мрънкаща, недоволна нация сме. Все знаем повече от всякакви експерти, специалисти по всичко

Да ви кажа, неносенето на маска, не е връх на дисидентството. Ходенето в парка, не е дисидентство. Карането на колело по алеята не е дисидентсво. Да кажеш, Мен не ме е страх от зараза, не е дисидентство. Това си е обикновен тарикатлък на "тъмния балкански субект". И не си мислете че сте големи герои като се подигравате, не сте...

Не е дисиденство, но е позиция. Требва да я уважаваш като такава, дори и да не я считаш за правилна. Това е демокрацията!

Да криворазбраната демокрация.

Ако застрашаваш човешки живот с тъй наречената си "позиция", е меко казано безумие! Криворазбрана демокрация! Погледни на Запад, е Европа! Из старите демокрации

Хората от щаба свършиха и се надявам ще вършат добра работа. Благодарение на тях днес много тъпаци в нашата държава си мислят, че корона вирус няма. Много жалко за грозното отношение към тях на част от хората тук. Дано всичкото това разхайтване на мерките не ни върне в началото на кризата. Накрая за това което се случва днес може да се каже само едно " Прост народ,слаба държава".

Понеже ревахте че ви плашат по телевизора, карат ви да ходите с маски и не ви дават да пиете бири по парковете и да си ходите по родните села, а не за съществените неща, им дадохте оправдание за всичко което не свършиха както трябва. Сега спокойно могат да ви пратят на майната ви с аргумента, че са ви дали, каквото искате. Както обикновено заслужихте управлението си. Дано не ревете скоро ЗА маски и ограничения.

Отрепка, в не-идиотските държави никой не те задължава да носиш маска 24/7. Маската там е задължителна, когато влизаш в магазини или комуникираш с хора. В Австрия дори правителството ти дава маска на входа на техните супермаркети. Също така там и парковете никога не са били забранявани, дори в Ню Йорк - Central Park е достъпен за индивидуално посещение. Това което е затворено са различните съоръжения в парковете като игрища, площадки и т.н. Излизам рано сутрин, 6:30 - 7:00 и гледам някакви единици, единствени на улицата, се задушават в тези идиотски маски. Чисто практически, просто е тотална безсмислица да носиш шибаната маска 100% от времето, когато просто ходиш по улицата, сам, без да дрънкаш по телефона.

Отрепка, в другите страни няма селски ганьовци и каквото им се каже, го спазват! Само тук селските дебили правите наобратно! Затова са всички жестоки мерки - защото сте получовеци селски!

малко по късно бе лайно. Вече почти никъде не се спазват каквито и да е мерки. Огледайте се малко преди да лаете. Обясняваш ми как е някъде без да си наясно как е тук. Кретен.

Ако правителството наистина се водеше по исканията на хората тогава трябва да излезем от ЕС и НАТО .

марш от тука руско лайненце

Абе, много го е страх българина да не го уплашат, да не го притеснят, и да излезе от еснафския си комфорт! А най- се плаши, да не би някой да се окаже по- умен от него.

В цял свят има извънредно положение, при нас също, в цял свят е спряна икономика при нас също, в цял свят има заразени медици при нас също, в половина свят хората бяха затворени по къщите, при нас не, повечето бизнеси при нас работеха, в цял свят има голяма смъртност, при нас е малка, в какво точно се обвинява Генерала от мързеливите идиоти и тролове плюещи тук, моля да се изкажат аргументирано, ако могат, разбира се

Изисквате твърде много от човешкия материал , списващ в тука :)

Аз, например, го обвинявам, че е лъжец. Първо каза, че Ковид-19 не е по-опасен от познатите ни остри респираторни заболявания, после го обяви за най-страшната зараза в човешката история. Обвинявам го, че е лицемер: хока хората, че не носят маски, а самият той присъства на брифингите (където е обществено място) без маска. Т`ва стига ли?

Тъпанар, на бриифинга няма никой на под 3 метра от него и може да си стои, както си иска! По втория кретенизъм, който си изръсил - медицинските лица могат да си сменят позицията, когато се сменят обстоятелствата! Сега доволен ли си от отговорите, за които пилешкото ти селско мозъче не можса само да се сети?

Айде сега кажи къде в цял свят, по коя телевизия на народа се е говорело за чували с умрели, за детски площадки превърнати в морги, за това, че ще умрат най-близките ни хора??? И виж какви ги говореха всекидневно Борисов и Мутафчийски. И да, всеки го е страх за живота на близките си. Не случайно имаше друга новина с колко са се увеличили паник атаките. Да затвориш хората по домовете, това е в цял свят, но да ги плашиш всекидневно от всички медии . това никъде го няма. Хората имат интернет и общуват със свои близки от пострадалите страни. От там казват, че ги убеждават да спазват строгите мерки, но ги успокояват че всичко ще премине и ще оживеят и ще се върнат към нормален живот. Едно е да прилагат мерки и план за бъдещето, друго е да прилагат мерки без никакъв план за бъдеще, а с убеждения че всички ще умрем. А как се приема това от децата, а??? Защото много деца са питали родителите си дали ще умрат, дали ще умрат баба им и дядо им. За това какво ще кажеш?

В цял свят няма страна с население от 90% селски дебили, дори и в Африка са по-грамотни! Дори след приказките с чувалите, селските ганьовци проодължихте да ходите по селата да пълните червото! Тоест недоразвитите ви мозъци са наистина такива! Не сравнявай страни с образовано население с такива със селски дебили! Разбра ли, кретен?

Благодарности, Генерале !

На прост народ няма угодия. вместо да се обединим в тази пандемия, ние се джавкаме. Опозицията и Радев не спряха да критикуват с едни общи фрази които не означават нищо и не предлагат нищо. Правилно Щабът е решил да не дава брифинги. Слушайте Корнелия и Радев и ще се върнете в младежките си години на безсмислено партийно събрание. Поне ако имате акъл ще се забавлявате защото театрите са затворени.

А милярдите взеха ли ги, а блокираната икономика и безработните...

Айде това се изтърка вече, напъни се и напиши нещо друго

Милярдите накрая ще ги вземат тия които ти плащат глупако, но не и ти.

Предлагам като следваща стъпка:всички,които не се съобразяват с мерките,смятат че вирус и епидемия няма,а е само невинен грип да бъдат чипирани и да подпишат декларация,че ако те или техни близки се разболеят няма да ползват медицински грижи.

Чудесно предложение ! Подкрепям !

Същото го предложих и аз. Радвам се, че на повече хора идеята им допада, макар да се съмнявам, че някой ще ни чуе, но какво друго да се прави, че да му се влее малко акъл на матряла, когато не разбира от думи.

Нарича се "recreation of democracy" и съществува в САЩ,Австралия,Нова Зеландия,Британска Колумбия(Канада)и до 1962г. във Великобритания.Всеки поданик може да се откаже от услугите на медицината,полицията и пожарната,като писмено попълва документ,за себе си и семейството.Плаща по-малко данъци,но е и по-уязвим.В Европейският съюз това е невъзможно да се приложи.

Няма по- голяма глупост от това, което предлагаш.

БожковGate - Захари Бахаров срещу полицията заради лотарията https://www.youtube.com/watch?v=IDf4eliLawU

И на фона на това ли отпускат мерките?