40 години от превземането на американското посолство в Техеран

Последва незабравимата в историята заложническа криза, продължила 444 дни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

която аятоласите сеят срещу Израел , може да изпуши в ответен удар на евреите срещу Иран и да го превърне в еврейска провинция.

няк'ви орки , зомбирани от аятоласите превзели чуждо посолство , държали служителите година и кусур за заложници...и това е повод за гордост и честване. И така 40 год. , от светска държава пропаднали в бездната на Ислямизма. А можеше да си бъдат благоденстващи като Саудитска Арабия..... Абсолютно показателен пример - гониш лошите Западняци , ресурсите са държавни , уж в ръцете на народа , а то....мизерия. Дали ще е Компартия на власт , дали ще са лудите аятоласи...все тая ( КНДР,Куба,Венецуела,Иран) . И все САЩ им е виновен. Както в случая - няма САЩ , няма чужди корпорации "да точат"....ами БЛАГОДЕНСТВАЙТЕ БЕ. Що не се получава ? Санкции ? От тази година , а предишните 39 години ? Ама нали революции трябва да се финансират.....и атомна бомба да се прави.

Причина за народния гняв срещу САЩ е превратът през 1953 г., организиран от ЦРУ, с който беше свален избраният ирански премиер и от изгнание на власт се върна шах Мохамад Реза Пахлави. - КОМЕНТАРИТЕ СА ИЗЛИШНИ ЗАЩО ИРАНЦИТЕ СА НАМРАЗИЛИ АМЕРИКАНЦИТЕ.

ама точно това ще е причината....след 26 год. ( 1953-1979) са се сетили и се разгневили по народному

Май не си наясно колко време отнема да се свали една диктатура наложена от ЦРУ и Западно-Демократични общества, а те бяха масово явление в средата на миналия век. На Чили колко време им отне да изгонят Пиночет - любимеца на Великобритания и САЩ?

Щатите сами си създават проблеми и врагове. После хвърлят милиарди да ги решават и както се забелязва в случая с Иран абсолютно безуспешно! Умотват се в тях точно като "патки в кълчища"! Навремето провеждат активно мероприятие за сваляне на законно избрания Мохамед Мосадък и от тогава оправяне няма! В момента поведението на Тръмп е точно като Донал Дък !

Преди това Иран е била светска държава, жените са ходели с къси поли, а откакто дойдоха тези чалми подкрепяни от комунистите Иран се върна в 19в.

Ако може и малко повече информация за времето на шах Реза Пахлави, преди превземане на посолство. Старите времена и Новите времена. Нормално е, САЩ и компания колониалисти да си спомнят старите времена с носталгия и да обвиняват в тероризъм убийство на патици и други властта от новите времена. При шаха, колониалистите се разпореждаха с петрола на Иран. Точеха както си искат за безплатно нефт и си оформяха платена колониална администрация. И дали това време е било добро за Иран? Или пък сега е по-добре, защото природните им ресурси са техни. На Израел и САЩ това не се харесва и опищяха света за "демоничния ирански режим", които пречи на добрите евреи и американци да си точат свободно петрол. И какви са те, та ще си го присвояват.

Лъжеш трольо!С нефта та Иран се разпореждат аятоласите и го използват за да сеят смърт и разрушения в Близкият и Среден Изток и дори у нас в България извършиха атентат! Народа на Иран от месеци протестира срещу режима и има стотици убити демонстранти и от както аятоласите са на власт стотици хиляди емигранти

За разлика от теб, не съм трол, а че си ти, сам се издаде. От простите еврейчета, дето се мислите за големите тарикати. Атентат в Сарафово извършихте вие, евреите, за да накляпате Хизула. А сега го приписвате това на Иран, които пък нямат съвсем нищо общо. Ето още тука си в лъжа. А дали има "стотици хиляди емигранти", айде кротко в лъжите. В емигрантския поток като % иранците почти ги няма. Състои се от народности, където оперират САЩ и Израел. Това са съсипаните държави. И що не сме чули да има протести в Иран, бе нещастен лъжец? Нали западните дезинформационни медии до сега да са опищяли света. А нефта е на държавата Иран. Така, както в Саудитска арабия добиятият нефт е собственост на държавата им. Същото е и в много други държави. Гадничко и лъжливо племе сте. Нормално, в статия за Иран да налазят веднага приматчетата-еврейчета и да ни почнат с примитивните си лъжи.

Не ги мислете иранците, те са силна нация, а вижте нашата кочинка в какво я превърнаха краварите...ама тук ако кажеш смърт на краварите, ставаш враг на властта - тая корумпираната власт.

Ти добре ли познаваш иранците и положението в страната им ?

вашата кочинка е русия!Кочина си е била винаги ,а сега е още по голяма и мизерна кочина каято подкрепя Иран и го снабдява със вехтото си оръжие

стана държава

40 години по високи минарета,простотия и глад.

и годините,май са 30 от 10 11,и като гледам си прав за минаретата,станаха повече от църквите,и глада е повсеместен,а за тия по терминалите не споменавам

Радват се,като са им промили мозъците ще се радват... А тези,които се осмелят да протестират получават куршум в челото,това е режимът в Иран! Нямаш право на глас,а жените са просто ходещи чучела и робини на мъжете.

това е техен проблем - на иранците. Не виждам защо САЩ ще се меси да сменя "режима" там! Първо хамерите да сменят режима с Рияд и да въведет там демокрация .. а после да се грижат за иранците!

Като ги гледам много са прокопсали.

те едни други се радваха, че Англия си заминава от строва им, ама сега бездредици колкото искаш само и само да се върнат и да се откъснат от Чайна майна.