4 г. затвор за дрогиран, шофирал със 138 км/ч и убил трима чужденци

Катастрофата стана късно вечерта на 3 септември 2021 г. в района на двореца "Евксиноград"

Обратно в новината

Коментари - 4 г. затвор за дрогиран, шофирал със 138 км/ч и убил трима чужденци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вие е$авате ли се с хората? 3 чов. живота = 4 г. затвор

3 трупа със 140 при 90 ограничение, 5г като приспаднеш арести и мерки, я се съберат 1.5г. ефективно, я не. Емигрирайте, докато сте още живи.

А автомобилът защо навлиза в насрещното? Той тоя че си е за сурови наказания - си е факт. И за дрогата, и за скоростта! Но да се засилиш в насрещното, невиждайки автомобила (видимост има достатъчно, дори и като се е движил със 140), си граничи с дебилщина. Жалко за хората!!

Семерджиев може спокойно да получи и оправдателна присъда, ако попадне на подходящ съдебен състав?

За подобно престъпление в САЩ дават доживотен затвор. Правете си сметката за какво Кривосъдие става дума в нашата мила Родина. Съдене на България в Европейски съд е единственото решение.

Колега, кажи колко години дават в САЩ за каране в насрещното. Сигурно е без значение, след като някои, движейки се в правилната посока и правилното платно го е ударил? Вината на българина е, че се е движел с превишена скорост (глоба от около 100лв) и употреба на анфетамини (отнемане на книжка), а, забравих ,,, и лош късмет за всички!

Само не ми е ясно как съда разбра, че ги е блъснал по непредпазливост а не умишлено/нарочно. Може би тези, които блъскат коли и хора умишлено го правят при стриктно спазване на правилника за движение а тук случая не е такъв.

Пише, че са влязли в насрещното, излизат от бензиностанцията, правят обратен и излизат пред него.

Да речем, че има известна логика, но това не е единствената присъда за причинена смърт на пътя "по непредпазливост", например Катя Лерца, която решава в нарушение да заобиколи колоната автомобили и да блъсне и убие пътния полицай, който бил виновен защото бил на пътното платно, Милен Цветков си стои в правилната лента за движение на червен светофар и бива убит от дрогиран шофьор отново по непредпазливост. Та интересно ми е според съда какво трябва да извърши някой шофьор, за да убие някой умишлено, може би да го уведоми чрез държавен весник в срок не по-малък от 14 дни преди събитието?

в нашето правосъдие..в нормалните държави само затова, че е седнал зад волана надрусан ще му лепнат петица..

когато населението се сети, че виновна е не прокуратурата, а българския съд ще станем нормална държава! 40 години след това!

Когато умниците се сетите, че съда постановява това, което са му предоставили депутатите в гласуваните закони, тогава може и да направиш крачка в правилна посока...

убил трима- четири години! ще изтърпи две, две и половина! е, при тези условия аз съм готов да прегазя целия съдебен състав постановил тази присъда!

Непредпазливост?! Българска работа!

3 отнети човешки живота струват 4 години от живота на някакъв надрусан изрод. Уникално смешна и корумпирана държава сме. Няма спор!

Ето затова продължава това и ежемесечно имаме убити! Проблемите са в законите, защото при доказана вина съдът има възможност да се подиграва с обществото. Няма друг виновен освен депутатите гласували закона така - попитайте ги другият път, когато говорят за компетентност, загриженост и решителност.

Ти не прочете ли, че на практика другият водач му е отнел предимството и също има вина за случая?

Това е без значение, когато си дрогиран и пиян. Ако беше трезвен, можеше и да отреагира. Аз не знам в закона да има споделена вина - т.е да се подели вината между мъртвия и пияния, дрогирания.

Ти не знаеш, ама явно има съпричинител и съдът го е отчел това.

малко са му дали , затова продължава мизерията

"отчита и вината на загиналия шофьор, който излязъл от бензиностанцията в района и предприел маневра, навлизайки в насрещното движение." Те са му се натикали. Ако не беше друсан нямаше да има за какво да го съдят дори.

при всяка бензиностанция в родината ни мила ограничението на скоростта е 40 км.ч.! ако поя кретен беше карал с 40, щеше да се размине само с псувни и заплахи!

"Ако" е предположение с неясен изход. Съдът съди по ФАКТИ, а не по предполжения. Но българският съд си прави каквото иска. ФАКТ е че е бил пиян, факт е че е бил дрогиран, факт е че е карал с висока скорост. Има убити. Толкоз. Вината на другия не може да бъде индулгенция за неговити вини. Няма как вината да се подели между мъртвия и дрогирания. Ако обаче и този трилобит беше загинал в катастрофата, дали щяхте да изтъквате вината на другия или щяхте да се фокусирате върху деянията на този идиот - пиян, дрогиран и с превишена скорост. Ако беше трезвен може би щеше да реагира правилно на нарушението на другия и нямаше да има жертви. Виждаш ли колко "Ако" предположения може да има.

Ама Местан иначе е виновен, че взел на другия предимството нали? Е как там другият дето е бил засилен няма вина бе сладури? Вие съдите както ви изнася. Защо се сърдите когато и съдът така съди?

Бре ! По една година и 4 месеца на глава чужденец ... че добре си е бре, ко му плащаш !

Е той си е бил в лентата, а те са бляли като са си правили маневрата. Според мен вината е предимно на другия. Вярно, че тоя не е трябвало да е на пътя, но и да не беше надран вероятно щеше да е същият резултат. При това положение присъдата е справедлива. Истинският виновник е платил с живота си.

Как така! Година и половина вече е минало от времето на инцидента! Човека през това време се е получил от грешката си и "повече няма да прави така". Да го пускат на свобода!

Тия направо се подиграват! Не мога да повярвам...

Дрогиран със 140 километра в час при ограничение 50, убил трима души..... и накрая 4 години затвор? От които той вече е излежал кажи-речи половината, значи още 2 годинки и пак на черешата. КАК ТОЧНО не е за поне 10-15 години това? КАСКЕТ КЪДЕ СИ?

Единственото важно за Каскета е "да има присъда", пък каква е тя вече не от значение. Нали наскоро изнесе реч за това колко много повече постановени присъди има за различните деяния спрямо миналите години!? Сред тях бяха и присъдите за причиняване на смърт при ПТП. Само дето както знаем добре за при такива случай или е условна, или е глоба или е ей такава жалка присъда.

С убиеца на Милен Цветков какво става? Значи тази катастрофа става 2021 и виновният е осъден. А катастрофата с Милен Цветков стана на 19.04.2020 и още го мотат.

До кога да си дрогиран убиец, няма да се счита за умисъл?