Коментари - 3 столични Центъра за временно настаняване предоставят за бездомни подслон и топла супа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама няма нужда да се създават такива центраве. Централна гара приютява всички бездомни.

В България - БЕЗДОМНИ; Но България приема и обгрижва КУРОРТИСТИ и ДАРЯВА Украйна: Даваме над 16,5 млн. евро помощ на Украйна Парламентът ратифицира Гаранционното споразумение между Европейската комисия и Република България съгласно член 10 от Решение (ЕС) 2022/1628 на Европейския парламент и на Съвета. „За“ гласуваха 114 народни представители, „против“ бяха 50, а седем се въздържаха. През месец юли със свое решение правителството одобри и предложи на Народното събрание да ратифицира със закон гаранционно споразумение между Европейската комисия и Република България съгласно член 10 от Решение (ЕС) 2022/1628 на Европейския парламент и на Съвета за предоставяне на извънредна макрофинансова помощ за Украйна. То беше подписано за Република България на 28 март 2023 г., а за Европейската комисия – на 17 май 2023 година. Общият размер на заемите по тази извънредна макрофинансова помощ за Украйна е на стойност до 6 милиарда евро. Заемът се гарантира с провизии в рамките на многогодишната финансова рамка на ЕС, както и от гаранции, предоставени от държавите членки. Размерът на гаранциите, които Република България трябва да осигури, е 16 654 646 евро, предвидени в лимита за държавни гаранции в Закона за прилагане на разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г. Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 г. и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 г.

В католическия свят подобна услуга се подпомага и от църквата та в тази връзка искам да попитам дали БПЦ помага по някакъв начин на такива инициативи или на тях все парите не им стигат? Май само отец Иван прави нещо подобно и то въпреки хилядите мизерии дето се опитват да му правят включително и самите негови хора и колеги.

споменатия отец ИВан само изпозлва "помагането" като фасада на бизнеса си - двама със сина му станаха милионери докато "помагаха" на уж бездомни!