29-годишна родилка издъхна след секцио в русенската болница

Час преди да почине младата жена се обадила на съпруга си, че има силни болки

Обратно в новината

Коментари - 29-годишна родилка издъхна след секцио в русенската болница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

лекарите са си перфектно ситуирани в БГ. Знаят, че в чужбина няма да пробият с тази немарливост и мързел, а и парите ще са им по малко, а тук взимат много пари от пътеки и от т.н. наречен избор на екип (облечена в закон корупция). Жалко за момичето поредната млада майка умряла от ножа на алчния за пари бял рекетьор, докато дава нов живот! Прави са ромите да ги бият !

Обърнете внимание на ц.стерилизация,дали не е инфектирана.

В случай, че има индикации за оперативно родоразширеное, то може да бъде еднакво глупаво и опасно да настояваш за вагинално такова, колкото е да държиш на оперативна интервенция "по желание" заради конкретна дата, разположение на звездите и т.н. Във всеки случай Бог да прости младата жена и ако има показатели за лекарска грешка, то виновните да бъдат доказани и наказани.

типичен случай на направена черна магия

Доста неосведомени хора има, както и много лаици, които коментират. Много отдавна не "приспиват" за секцио, освен в много редки случаи. Обикновено се прави спинална и жената е в съзнание. Може да види и прегърне бебето, като се роди. Тази първоначална връзка е много важна. Освен това, има медицински показания за секцио, иначе може да загинат и майката, и бебето по време на раждането. Много малък % е секцио по желание. В случая не зная, нещо здраво се е объркало, жалко. Бог да прости младата жена.

Обикновено се прави спинална и жената е в съзнание. Може да види и прегърне бебето, като се роди. Тази първоначална връзка е много важна. Кое бебе помни как се е родило и как майка му го прегърнала, да те еба в капута малоумен.

Обикновено се прави спинална и жената е в съзнание. Може да види и прегърне бебето, като се роди. МАЙКАТА МОЖЕ ДА ВИДИ БЕБЕТО1 ДЪЛЖИТЕ ИЗВИНЕНИЕ!

Ей, как си личи че нямаш хал хабер от раждане. Този първи допир до майката се нарича "skin to skin contact" или на български "кенгуру-грижа". И да, наистина е важен както за бебето, така и за майката. Просташкото ти изказване пък изобщо не е за коментиране. Опитайте се да бъдете по-добри хора, а не простаци!

много е голяма напоследък АГИТАЦИЯТА за секцио

Тия лекари трябва толкова бой да ядат,правосъдие няма.Убийците се размножават,нагли и нахални твари.

На теб как майка ти, баба ти и дъщеря ти са раждали не ме интересува. Могли- родили. Как се става майка не ми обяснявай, след като не си раждал. Женомразките си разсъждения си ги запази за жениците във вас. Това, че природата го е измислила и трябва да е общовалидно е само в твоята неграмотна глава. Самият факт, че жените ги е страх и не се мотивира естест раждане е по вина на лекарите.

Поредните немарливи лекари, които не успяха да се покрият. Язък за младото момиче! Дано се опомнят вече, стига само да лапат, че то не остана кой да ражда деца, освен циганките.

Деветдесет процента от лекарите и сестрите са некадърници избиха сума ти млад народ тези изроди а за случая че не са погледнали жената явно не им е платено на ръка на тези лекари рекетьори

Онзи ден някой написа, че в бъдеще да те лекува лекар човек, а не изкуствен интелект, щяло да е лукс само за богатите. Ама май ще е точно обратното.

Бас ловя, че безчувствените и злобни мъжки коментари идват или от ергени, дето никоя ги не ще, или от разведени, дето са излъгали някоя за малко! Читав мъж никога няма да се радва на подобна новина, камо ли да казва на жените как да раждат! Заслужавате си да сте сами!

Абе лошо, но винаги съм се чудил как се доверяват на такова раждане. Всичките искат да заспат и да не ги боли и като се събудят ох на мама. Та след като е била здрава защо е раждала така. Това са въпроси към близките тъй като жената вече я няма и не може да отговори. Сигурен съм, че от болницата са и дали да подпише съгласие на нейна отговорност. Така че близките са обречени в намеренията си. Това ще им е жесток урок и дано други готови да "заспят" и да родят да размислят.

Поредният бездушен мъжки коментар!

Нищо бездушно няма. Начинът на раждане от как свят светува е един. Такива раждания със секцио са само при тежки случаи, които няма да описвам. Вие явно по ги разбирате. Нито майка ми, нито жена ми, нито дъщеря ми са раждали така, да не ги боли. Майка не се става лесно. Който иска лесно да не се захваща( да не ползвам други думички)

Това как са родили жените около вас не ви дава право да решавате за другите!

Sofiaone

Поредният коментар на човек който идея няма от материята. Извън спешните случаи секциото не е с пълна упойка.

Вероятно е отключила ДИК синдром, но от недоглеждане, персонала даже не са и разбрали, че жената има спешна нужда от интензивни грижи. В даден момент е настъпило кървене от всички органи, заради това болката е била страшна и жената е колабирала. Идиотите в отделението са мислели, че се лигави... Лека и пръст.

Секцио трябва да се прави само когато има основателна причина за това. Неразумни майки искат да раждат със секцио, защото смятат, че е по-лесно. Но това понякога има необратими последици, както в този случай.

От къде имаш това самочувствие на всезнаещ? Пишеш глупости! Жената е постъпила за естествено раждане! В хода на раждането се е наложило секцио, защото бебето се е задушавало! Така че в този слуай пролбема не е префърцуненият избор на родилката, а лекарска грешка - поредното лекарско безхаберие!

Това си е направо убийство!

Да, тук става въпрос за отношението на акушерките, което е потресаващо. Има прекрасни хора между тях, но в такъв, чувствителен момент за жената, един такъв " човек" да срещнеш, остава усещането, че всички са били такива, а вероятно не е така

И какво точно им е прекрасното на акушерките та не разбрах. Плащаш и идват като раждаш. Ако не плащаш чакаш някой да ти обърне внимание. И ако има да става както в случая, става.

Здравейте, преди години, на същата възраст раждах със Секцио в Надежда. Понеже ще се явят много разбирачи, по медицински причини. Бях с много силни болки в резултат на което, акушеркарат ми обясни, че тскова чудо като мен не били виждали. Добре, че санитарката, която се оказа нормален човек, извика дежурния екип, през главата на акушерката. В моя случай, смятаха, че съм изкървяла. Няма да доразказвам цялата ситуация, но за съжаление съм почти убедена, че никой не й е обърнал внимание. Обичайните отговори към родилките са; Не се става лесно майка, Като те е* не рева така, Като те боли да си раждала естествено и т.н. Изобщо варварско и страшна простотия и безсърдечност навсякъде

но в Тина Киркова. Прималяваше ми от болка, пищяха ми ушите, ползвах бебешкото легло за проходилка, за да се тътря, скапаната акушерка ми се развика, че я моля да вземе бебето и че съм я издирала в дъното на коридора, където се беше скрила да си бъбри в килера, след като се беше накарала на всички родилки, че ще си гледат сами бебетата или няма да ги видят до края на престоя си. Издирих дежурната сестра, която ме отпрати служебно и сухо, че така било след прясно секци. След малко ненадейно се довлече в стаята да ми каже, че ми погледнала досието, видяла на чии лекар съм пациент и понеже се познавали, ме посъветва да си взема течния аналгин. Добре, че човекът е държеливо същество. Уви, понякога късметът изневерява обаче.

Ситуацията е следната - дори да се установи лекарска грешка лекарите ще продължат да си работят там защото няма кой да ги смени. Ще се точат с години едни дела евентуално поне болницата да плати обезщетение. Но вероятно както се казва, вина има ама виновни няма.

колкото по-далеч стоите от докторята в българия, толкова по-дълго ще живеете.

На ако родиш вкъщи ще ти земат детето. Е, пак ще се окаже грешка след няколко години, ма то един човешки живот нищо не е...

Мани ги тия Канеф, директора им е парашутист икономист, главната сестра е лаборантка. За останалото какво да говорим.

До кога?!

Ами операция, невинаги пациентът издържа въпреки задължителните изследвания на сърцето, кръвта, кръвозагубата, следоперативния сепсис или вземе да стане някой тромб. То затова и преди операция се подписва документ за съгласие

Sofiaone

Така е. Ако вземат пък и лекарите да си свършат качествено работата при самата операция, да се дадат съответните кръворазреждащи медикаменти след това, да се следи пациентката непрекъснато в реанимация и при данни за проблем да се действа незабавно, напълно ще си прав. В случая точна така изглежда, зарязали са я горката жена да вие като куче от болка и никой не го интересува. Потресающа картина е всичко това. Бог да прости горката жена и да даде сила на семейството й!

казаха"... Та кой освен медика който я наблюдава ще използва думичката колабирала, дори по-учените санитарките казват "припадна" а не колабира.

Sofiaone

Ти сериозно ли се опитваш да кажеш, ако те разбирам правилно, че е била свястно наблюдаване и обгрижвана? За да има такива силни болки и да припада, най-вероятно е имало някакви вътрешни кръвоизливи, изпуснали шевове, засегнати вътрешни органи при самата операция и тн варианти много. Какво значи според теб че лекари я били гледали и заключили че колабирала няколко пъти - къде са спешните реанимационни мерки, изследвания, ревизия на операцията? Къде? Каква е ползата от гледачи, наблюдатели и безхаберници всякакви?

Дали ще се напъват да лекуват някой умиращ нещастник, или изобщо няма да си дават зор, на тях им е все тая - заплатките им си вървят... Когато заплатите за дадена работа не са обвързани с крайният резултат , а се определят по партийна линия - тогава и краните резултати са такива плачевни...

Кои доктори са милионери бе боклук долен. Те са по малко от 100човека слагачи. България е единствената страна в света където докторите взимат по малко от айтита. Понеже докторите тук са милионери след 15години в чужбина и не мисля да работя тук да, ставам милионер.

докторите нямат вина ,че ги направиха търговци през 2000г.Никой не ги е питал за това.Направиха си реформата и това е.

Sofiaone

До пича доктор, който работи в чужбина - смятам си доста наясно всеки Божи ден там каква отговорност носиши и ти трепери задника, особено ако си в свястна държава и болница. Едно такова безхаберие ще ти струва правата, съдебни дела и осъждане с колосални имуществени последици. Това е разликата с БГ - има много добри лекари но и маса недоучили некадърници, които извършават операции над компетентността им. Има и много компетентни, които обаче се озверяли и тотално неглижират пациентите, които не си плащат допълнително. Не мисля, че лекарите в БГ са милионери, за съжаление. Но изчекнатата система ги принуждава да прибират огромни суми под масата, та в крайна сметка живеят повече от сносно за БГ стандарта. Друг е въпроса как си вършат работата...

Мир на душата и, но бъдещи майки раждайте, както природата е отредила, ако не се налага. Останалото е модерност и глезотия.

Sofiaone

Ти дали си наясно в държавните болници каква част от ражданията минават със секцио, защото просто на някой доктор му е по-удобно да приключи за час, вместо да чака нормално раждане цял ден и отгоре, една част и нямат компетенциите да се справят със проблемен родов процес, това не е като да си чешеш устата във форума. При следващо раждане вече естествено родоразрешение не се препоръчва, поради риск от руптура на матката, особено ако са минали само 2-3 години. Та хубаво съветваш, но жените нямат кой знае колко избор като попаднат в АГ клиниките в БГ.

Родилката е била с естествено раждане! В хода на раждането се налага спешно секцио, защото бебето се е задушавало! Стига писахте глупости!

Както винаги виновни лекари няма. Ще се окаже, че жената си е била умряла още при постъпването, но се е стискала само докато роди.

Ако трябва да бием лекарите, трябва да бием и политиците, ама повече.

Мила душица,дала живот а самата още не е живяла.

Отвращавате с лицемерната си жалост

Sofiaone

Аз пък се се трогнах. Имаш проблем с липса на човешкото в себе си.

Била е убита, за да даде живот.

Колко семейства погубиха тези некадърници,колко деца ще живеят без майчица?Също , като войната по пътищата.

Не забравяй едно нещо, кой и по каква причина е разрешил секциото, ако е нямало медицински причини за такава операция. Не знаете ли, че Цезаровото сечение е сериозна мускулна операция и дефакто режат три слоя мускули и тъкан, разрязват и матката преди да стигнат до ембриона. Моля ви, хора, поне се научете да се информирате какво е секцио!!!!

Ние много добре знаем какво е секцио, но смятам в 21 век трябва да е рутинна операция , а не застрашаваща живота.... лично мое мнение!

Това да не ви е вадене на зъб от болен корен?!?! Секциото не може да бъде по много показатели рутинна операция,това ГО КАЗВАТ СПЕЦИАЛИСТИ ГИНЕКОЛОЗИ, не приказвайте неща, с които не сте запознати от първа ръка.. И понеже да не вземете да се заблуждавате, жена съм, госпожа... Ограмотете се в учебниците по медицински причини и кое налага по принцип да се прави секцио , а не да бъде "модерно и по-щадящо". Тук в България го изродиха до такава степен, че дори и някои известни личности направиха реклама(лоша) за така нареченото Цезар овощни сечение, че хора без дори да имат нужда от нея, получават проблеми след такава интервенция (някои от тях). Затова, не приказвайте глупости - секцията е сериозна КОРЕМНА И ВЪТРЕМАТОЧНА ОПЕРАЦИЯ, КОЯТО ДОРИ В РАЗВИТАТА ФРАНЦИЯ СЕ ПРАВИ САМО ПО МЕДИЦИНСКИ И НАЛОЖИТЕЛНО СПАСЯВАЩИ ПРИЧИНИ.

Права сте, сложна е,но тук не знаем дали е по медицинска причина или по желание първо и второ във Франция колко жени умират след такава операция запозната ли сте?

Ако със сигурност имате познат, който е лекар специалист във Франция и казва, че ТАМ САМО ПО МЕДИЦИНСКИ ПРИЧИНИ СЕ ПРАВИ СЕКЦИО, какво повече ви трябва сами да проверите колко е смъртността при след родово секцио тук в България. Знаете ли, че поне пет пъти в рамките на 2 години съобщават за смъртен случай на жени, претърпели секцио(в повечето случаи без медицински причини) В БЪЛГАРИЯ, а това е само официалната извадка. Затова, не се занимавайте да разводнявате с контракт контракоментар колко са във Франция, а как биха се предотврати предотвратили подобни трагедии в България, като се информират повече жените от темата по отношение на секция, а не да го правят по козметични причини!!!!

Като лекар ще попитам всички гинеколози и техните бременни пациентки: А защо секцио? За да си спестим напъните или да не безпокоим лекарите посред нощите?

Докторе, защото не могат да търпят да им "пъшкат"24 часа,през които трябва да присъстват,а също и защото е по-добре платено.За 20ч.тежко нормално раждане,те ще направят поне 5 операции.

lu4ka

Смените са по 12 часа.

И кат стане 10 минути преди да изтече смяната - фръкнаха още 6 часа

Секциото е защото, има клинична пътека за него. И може да познаете коя пътека е по-скъпа - естесвено раждане или секцио...

Едни лекари спасяват родилки с инфаркт, други убиват такива и без инфаркт. Жалко за жената.

съпругът явно е бил стар "сваляч" - в инструкциите за йбачи пише че ако ти се жалва мацката - няма нужда да й решаваш проблемите - казвай й че "всичко ще се оправи" то не че докторчаата не са за съдене а, ама айде сега моля ви се - в таз история мирише на много мърши

Хора, подготвяйте се предварително с информация. Бил съм съм на средна по сложност операция в болницата в Русе. Ако си възпитан и си траеш - нула внимание. Ама имаш болка - ще ти дадем аналгинче. И в момента в който изригнеш "Ей, курви шибани, боли че не се трае", да видиш как в 21 вечерта ми пристигна анестезиолог! Ама по моята клинична пътека гепиха едни 3000 лева. И вече дори санитарките ми говориха на "Вие". Това с уважението към доктора и респекта го забравете. Ако не ревнеш цинично, никой не те брои за слива!

Тъп мутант. Ах да дойдеш да ми ревеш на мен. Отнасяш халоперидола и 2 дни няма да си тук да досаждаш

Ах, само ми кажи какво направление да си изкарам и къде да ти дойда! Сериозно, ще изкараш някоя кинта от пътеката! Само кажи! Ще те направя калинка! И ще ми се отчиташ във всяка секунда! Само кажи къде!

Как ще се оправи държавата като не можем да обсъдим както трябва. Ако не се уважаваме, ние сме животни и заслужаваме да бъдем третирани като такива.

Докато приготвиш, че извадиш халоперидола, дето ще даде ефект след два дни, отсреща може да получиш я тупаник, я 9 грама бързодействащ ликвидатор. А може и от пич набързо да те произведат в хюмне.

Глобалисгште - сатанисти чрез безродните ни продажни политици докараха българското здравеопазване до това положение, с цел до бъде унищожена българската нация.

През 80-те лекарите и сестрите пак бяха грубияни, но поне си разбираха от занаята. Сегашните хем нямат никакви маниери, хем са трагично недоучили, хем те гледат в ръцете, но колкото и да дадеш, все тая - качествените грижи просто са извън капацитета им.

Преди всико мир на праха на горката жена. После онази лудата ГаляТанева била луда щото си раждала вкъщи. Като гледам по болниците какво е, направо си е за раждане на Марс.

Стана модерно да раждат по лесния начин, а не както майката Природа е отредила. Да, ама в България медиците са пълни некадърници, а читавите отдавна избягаха зад граница. Това доведе до хиляди починали годишно от лекарски грешки. Жива касапница се разиграва в тая държава, вижте: https://www.puls.bg/novini-i-sbitiia-c-2/7000-patsienta-godishno-umirat-zaradi-lekarska-greshka-n-3724

Това е чудовищно, това е война. Лекарите в България трябва да бъдат обявени за престъпници, дори убийци ! Това е геноцид !

Всъщност секциото не е лесния начин, но го превърнаха в мода! Щото лекаря си знае коя кога ще му дойде, родилката си избира на кой ден да роди та да "му е хубава датата на дитенци" и голям страх, че шун дата щяла да и се разшири! Всяка операция е опасна и е безумие да се прави такава без да е наложащо

Защо триете бре серсеми? Казвам, че тези айдуци в бели престолки малко се бият. Повече трябва бой, а не да те гледат само в ръцете. Убийци в бяло.

Секциото без причина трябва да се криминализира.

А кое налагаше секциото? Медицинска причина или тъпа мода, която граничи с малоумие? Секциото трябва да е забранено за здрави родилки!

Налага го шубето, че същите тия лекари може и с нормално раждане да инвалидизират детето, родилката, или и двете заедно. И да, разкъсванията при майката може да са ужасни, да я инвалидизират за цял живот и да си остане с едно дете.

Стига сте писали такива неща, без да сте специалист и да нямате онятие от тези неща. Нормално е при естествено раждане да има някакви промени, но те се възстановяват с времето. Вие пишете като хорър романист, ама не знаете в подробности какво представлява секциото и колко време се възстановява една жена от такава сериозна операция(и то, след като няма медицински причини за такава). Затова мои познати, жени, раждат естествено, защото се информират за рисковете от такъв тип сериозни операции.

В България има много добри лекари, но те са под 50 в цялата страна. За да те обгрижва някой от тях, или имаш много пари, или имаш контакти. Ако искате да се грижат за вас чрез здравната система, XA XA XA. Че в България всичко се плаща в болницата, разбира се, каквото трябва и каквото не трябва, но на болницата трябва за друг пациент. Преди години имахме много добра система, но вместо да последваме примера на други успешни държави, ние измислихме нов бизнес, който за съжаление плаща с живота ни.

малко мангизи са платили на бандата касапи затова са я оставили,лека и пръст на жената,Господ да ги накаже тези търгаши

в софия и там вече не е сигурно..

Ей, ако жена ми напише, че не издържа на болката с часове, с павета в ръце ще се появя пред това отделение! Ще троша, ще хулиганствам, ще бия нефелни охранители с ясното съзнание, че ще бъда арестуван и вероятно подведен под наказателна или каквато и да е отговорност. Това ми е най малкия проблем! Но на тия в отделението щеше да им светне "червена лампа" след като видят полицейските коли пред вратите си! И жена ми щеше да е жива!!!

Сега в отделенията се влиза лесно - дори и в родилните. Бог да я прости жената. И тя е трябвало да вика... късно е вече.

ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКА ДА ЕБА ЛЕКАРСКА ДА ЕБА ТЪРГОВСКА, ОТ ЮТУБ ПО-ДОБРЕ СЕ ЛЕКУВАТ ХОРАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Аналогичен случай когато лежах във второ вътрешно. "Съкилийникът" започна да стене в съня си към полунощ, едвам го събудих. Гърчи се, гледам го, той неадекватен. Натискам тези копчета над леглото - никой не идва. Излизам в коридора, обикалям като луд, чукам по врати на персонал, отварям - то няма никой, можеш да я обереш тази болница, няма кой да те спре. Тоя взе да вика, събудиха се и други хора, разщъкахме се, че най-накрая някой докара една сестра. Викат й хората, къде е лекаря, дежурен няма ли. Тя - ей сега ще дойде, ей сега - дойде след час. За малко да уморят човека. Изкараха го като светкавица, бил за операция, какво стана после така и не разбрахме, съкилийника не се върна.

Добре, че имаш глава и все още имаш сърце, за да помогнеш. Съквартирантката на майка ми дори не натисна копчето.

"Не е моя работа"

За русенското "здравеопазване" или добро или нищо...

Да, "Медика" правят всичко по силите си да изкарат малко повече пари... Не позволявайте никакви операции в Русе ! Букурещ е на 60 км, болници бол, качествени - а и по-евтини, колкото и да е невероятно...

Напълно съм сигурен, че жената (DEP) е страдала от силна болка и ако е отишла, медицинската сестра й е казала да не се оплаква. Така работи българската болнична система. Със сигурност в съседното легло е приет друг, който също не е попитал дали може да помогне с нещо. Добре дошли в България и моите най-дълбоки съболезнования на семейството.

Вероятно е починала от белодробна емболия. Някои лекари правят тази грешка да не слагат кръворазреждащи след секцио. Според мен просто забравят, което си е престъпление по служба и е за затвор. Не малко жени починаха в българските болници от това, вкл. и в някои частни /Щерев/.

И при Мазнейкови

Има ли починали? Не знаех....

Случаят е от Май 2015г. Все още се намират новини за случая

"You will also be offered a supply of a blood-thinning drug to reduce your risk of blood clots. You will need to have the injections once a day for about 10 days after your caesarean section. If you have a higher risk of blood clots you may need to have the injections for up to six weeks."

Такава ни е здравната система - и в други болници си гледат само финансовия интерес. Вземат си пътеката и айде тръгвай си, за да освободиш място за следващият.

Българоубиец

Сега да видим какви ще са оправданията на болницата. При предният подобен случай или пък беше по предният оправданието беше за това как било първо раждане и от там се получили усложнения след раждането със секцио. Обаче каквото и да стане няма да има съдебно производство защото дори да се опише в пълни подробности как лекарят бил немърлим това нищо не значи. А за 12-те часа на болки .... Нима всяка медицинска процедура да трябва да става в София, че да не се допуска такава нелепа смърт?